شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۱۷ - ۰۴ فروردین ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۱۰۱۸۰
میراث فرهنگی و صنایع دستی

تخت جمشید و حافظیه در صدر انتخاب مردم برای عید نوروز/ افزایش ۸ برابری قیمت بلیت باغ فین کاشان

حافظیه شیراز,تخت جمشید و حافظیه در صدر انتخاب مردم برای عید نوروز
اماکن و آثار تاریخی استان فارس با ثبت ۱۱۰ هزار و ۸۷۷ بازدیدکننده، بیشترین مخاطب را در دومین روز از فروردین ۱۴۰۳ داشتند و حافظیه و تخت جمشید در صدر پربازدیدها قرار گرفتند.

به گزارش روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از فروش ۶۸۹ هزار و ۲۱۹ قطعه بلیت برای موزه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی تحت پوشش این وزارتخانه در روز دوم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ خبر داد و اعلام کرد: تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۱۷ بازدیدکننده در این روز از موزه‌ها و اماکن فرهنگی تاریخی بازدید کردند.

براساس پایش انجام‌شده از آمار روز دوم فروردین، استان‌های فارس (۱۱۰ هزار و ۸۷۷ نفر)، اصفهان (۵۴ هزار و ۲۶۶ نفر)، تهران و موزه‌های ستادی (۳۷ هزار و ۶۵۷ نفر)، خوزستان (۲۰ هزار و ۹۰۵ نفر) و خراسان رضوی (۱۸ هزار و ۵۴۶ نفر)، استان‌های پرمخاطب به لحاظ بیشترین میزان بازدیدکننده اعلام شدند.

در میان موزه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی در سراسر کشور از لحاظ بیشترین تعداد بازدیدکننده، حافظیه با ۳۲ هزار و ۹۰۸ مخاطب، رتبه نخست را دارد. پس از آن پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با ۲۴ هزار و ۴۷۵ نفر، سعدیه با ۱۸ هزار و ۹۰۶ نفرب، مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد با ۱۵ هزار و ۴۸۰ نفر، باغ فین با ۱۳ هزار و ۲۳۰ نفر، کاخ‌موزه چهلستون با ۱۲ هزار و ۵۲۳ نفر، پاسارگاد با ۱۱ هزار و ۳۲۷ نفر، عمارت عالی‌قاپو با ۱۱هزار و ۲۴۰ نفر، ارگ کریم‌خانی با ۱۱ هزار و ۱۵ نفر و مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با ۱۰ هزار و ۵۱۱ نفر بازدید، در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در استان تهران، مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد با تعداد ۱۵ هزار و ۴۸۰ نفر بازدیدکننده و تعداد ۶۷ هزار و ۲۱۲ بازدید، مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با ۱۰ هزار و ۵۱۱ نفر بازدیدکننده و ۶۱ هزار و ۹۸۸ بازدید، مجموعه فرهنگی‌تاریخی نیاوران با ۸ هزار و ۹۸ نفر بازدیدکننده و ۳۳ هزار و ۸۹ بازدید، موزه ملی ایران با ۲ هزار و ۴۰۲ نفر بازدیدکننده و ۴ هزار و ۸۰۴ بازدید، به ترتیب دارای بیشترین بازدیدکننده و میزان بازدیدها بوده‌اند.

دلیل افزایش ۸ برابری قیمت بلیت باغ فین کاشان چیست؟

فارس نوشت: احمد دانایی‌نیا، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان با اشاره به افزایش قیمت بلیت باغ فین کاشان اظهار داشت: قرار بر این بود که سال گذشته تعرفه‌ها افزایش یابد اما بنابر دلایلی نشد، ولی امسال با تصمیم وزارت خانه و هیأت دولت تمام بناهای گردشگری در حوزه میراث فرهنگی بر اساس شرایطی که دارند، نرخ گذاری شده‌اند.

وی افزود: صفر تا ۱۰۰ این مبالغ وارد خزانه کشوری می‌شود و ما به طور مستقیم در بلیت‌هایی که به فروش می‌رسد دخل و تصرفی نداریم، اما رایزنی‌ها و مکاتباتی برای اینکه قسمتی از این درآمدها به خود مجموعه اختصاص پیدا کند صورت گرفته که بتوانیم بخشی از این مبالغ را به کاشان برگردانیم.

دانایی‌نیا با بیان اینکه هزینه‌های نگهداری مجموعه‌های تاریخی بسیار زیاد است، گفت: امسال تنها ۱۰۰ میلیون تومان صرف شست و شو و آفت‌زدایی باغ شده است و از طرفی بارندگی‌های اخیر نیز خسارات زیادی به کلیه ابنیه تاریخی زده و مخارج زیادی تحمیل کرده است که این مبالغ باید از محلی تامین شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان با اشاره به اینکه بهتر بود افزایش قیمت در طول سال و به تدریج انجام می‌شد تا اینگونه برای مردم شوکه کننده نشود، اضافه کرد: برای جبران این کار بازدید از موزه باغ که قبلا بلیت و تعرفه جداگانه‌ای داشت را رایگان کردیم به طوری که با پرداخت ورودی باغ بازدید از حمام‌ تاریخی و موزه نیز رایگان انجام می‌شود.

رضا دهقانی، رئیس مجموعه باغ جهانی فین کاشان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رابطه با این موضوع گفت: چندین روز قبل از آغاز سال جدید تعرفه‌های جدیدی از سوی وزرات میراث فرهنگی برای همه اماکن گردشگری ابلاغ شده است که ما مجری این امر هستیم.

وی افزود: تمامی اماکن گردشگری که در حوزه میراث فرهنگی هستند، نه تنها باغ فین، بلکه تمامی مجموعه‌ها در کاشان و آران‌و‌بیدگل و سراسر کشور افزایش قیمت ۸ برابری داشته‌اند و حتی بعضی از بناها افزایش بیشتری یافته است.

دهقانی با اشاره به اینکه تنها برای کوددهی درختان این باغ ۳۰۰ میلیون تومان خرج شده است، افزود: سالانه هزینه‌های میلیاردی صرف حفظ و نگهداری از مجموعه باغ جهانی فین می‌شود.

رئیس مجموعه باغ جهانی فین کاشان تصریح کرد: تعرفه قبلی بلیت این باغ ۵ هزار تومان بوده است که در شأن و جایگاه این مجموعه گردشی و تاریخی نبوده است، به طوری که اکثر بازدیدکنندگان از این تعرفه پایین متعجب می‌شدند.

وی با بیان اینکه باغ فین هر هفته میزان ۳۰۰ تا ۵۰۰ دانش‌آموز است که اکثرا با بلیت رایگان انجام می‌شود، افزود: برای جانبازان و بانوان چادری نیز تخفیفاتی در نظر گرفته‌ایم و همچنین در نظر داریم برای مردم کاشان نیز بعد از ایام تعطیلات برنامه‌ای تحت عنوان طرح سراسری گردشگری برای بازدید از اماکن تاریخی شهر انجام دهیم.

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش