پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۴۴ - ۲۸ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۷۲۳۹
میراث فرهنگی و صنایع دستی

معاون رئیس جمهور مطرح کرد

جشن افتتاح ۱۰۰۰ موزه در کشور/ موزه به سبدکالای خانوارها اضافه شد

علی اصغر مونسان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
معاون رئیس جمهور معتقد است: بازدید از موزه به سبد کالای خانوارها اضافه شده است، به همین دلیل امیدوار است تا پایان دولت تدبیر و امید جشن تاسیس هزارمین موزه در کشور را برپا شود.

به گزارش ایسنا، علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در آئین اختتامیه چهل و یکمین اجلاس عمومی ایکوفوم (کمیته جهانی موزه‌شناسی) جمعه ۲۷ مهر در موزه ملی ایران، گفت: در دولت تدبیر و امید اقدامات زیادی برای افزایش موزه‌ها انجام شده است،به اندازه‌ای که تا آغاز دولت یازدهم ۴۵۰ موزه در کشور فعال بودند که در کمتر از سال گذشته ۲۰۰ مورد به آنها اضافه شده است، بنابراین امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم افتتاح هزارمین موزه کشور را جشن بگیریم.

 

او یکی از مهمترین اقدامات مهم در این حوزه را افزایش رصد زیاد بازدیدکنندگان از موزه‌ها دانست وافزود: در نوروز امسال با اوج این بازدیدها مواجه بودیم و رکورد بی‌سابقه‌ای داشتیم، به نادازه‌ای که موزه ملی ایران روزانه میانگین ۲۴۵۰ نفر بازدیدکننده دارد، اما از سوی دیگر نوروز امسال این میزان به چند برابر رسید، یعنی در برخی از روزها، این میزان بازدید تعداد بازدید کنندگان به هزار نفر هم رسید.

 

معاون رئیس جمهور با بیان این‌که برداشت و ذهنیت هر کس نسبت به موزه متفاوت است و یکسری خطوط مشترک باعث همخوانی ذهن‌ها با یکدیگر می‌شود، گفت: موزه ها روایتگر ابعاد مختلف زندگی بشری هستند که متناسب با آموزه‌های متنوع با موضوع‌های مختلف مانند قوم شناسی، مردم شناسی، سکه شناسی، گیاه شناسی، صنایع دستی و حتی موزه های نظامی و طبیعی همگی دستاوردهای مادی و معنویت بشریتند.

 

او بهترین تعریف از موزه را تعریف "باستان‌شناسانه" دانست که موزه را جاندارترین پدیده جهان هستی معرفی می‌کند و افزود: این فضا دنیایی از تجربه در خود دارد، بنابراین موزه‌ها اهمیت زیادی در زندگی و آینده انسانها تا آخر تاریخ خواهند داشت.

 

وی با بیان اینکه موزه‌ها محل نمایش دستاوردها و خلاقیت‌های بشر در طول تاریخ است و نشان می‌دهد هویت‌های فرهنگی چطور شکل گرفته‌اند، افزود: وجه مشترک همه موزه‌ها در این است که یک اجتماع گرد هم می‌آیند و با حمایت دولت‌ها مکانی را با نام موزه ایجاد می‌کنند تا بتوانیم میراث فرهنگی را از یک فرهنگ را به نمایش بگذاریم و آن مکانی برای انتقال تجربه باشد.

 

معاون رئیس جمهور رابطه بین موزه‌ها و میراث فرهنگی را یک پیوند جدایی ناپذیردانست و افزود: موزه‌ها امروز راویان میراث فرهنگی هستند و درست براساس تعریف باستان شناسانه از این فضاها، اشیای تاریخی را در آینده روایت می‌کنند، بنابراین یک پیوند جدایی ناپذیر با میراث فرهنگی دارند.

 

او از دیگر کارکردهای موزه‌ها را «گردشگری » دانست در این شرایط که مُعَرِف مبدا است و افزود: حجم زیاد حضور گردشگران آنها را به گردشگران فرهنگی تبدیل می‌کند که به منظور بازدید از موزه یک گروه میراث فرهنگی را شکل می‌دهند.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی گردشگری تاکید کرد: در این شرایط می‌توان گفت بازدید از موزه به سبد فرهنگی خانواده ها اضافه شده است.

 

او همچنین از انجام اقداماتی در راستای تقویت نرم افزاری برای موزه‌ها خبر داد و بیان کرد: فروش بلیت الکترونیک و ارائه خدمات الکترونیک موزه‌داری از اقدامات شروع شده در طول چند سال گذشته است، امیدواریم در آینده پیگیری‌های بیشتری برای افزایش تسهیلات داشته باشیم.

 

وی با بیان این که برگزاری نمایشگاه‌های مشترک ایران با موزه‌های مختلف کشور به خصوص در موزه ملی ایران انجام و در راستای کارکرده بین المللی موزه‌ها رخ می‌دهد، ادامه داد: تعاملات

 

علی اصغر مونسان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

فرهنگی و بین المللی فهم مشترک در حوزه فرهنگ ایجاد می‌کند و تعاملات بین فرهنی و دولت‌ها را بیشتر می‌کند و برای تعمیق روابط و گسترش دولت‌ها و ملت‌ها مهم است.

 

مونسان با بیان این که مقدسات و موزه‌ها پیوند ناگسستنی با یکدیگر دارند، ادامه داد: علاوه بر فضای مذهبی و آرامگاه های دینی و مذهبی از سوی دیگر موضوعات مربوط به هشت سال دفاع مقدس نیز در این حوزه جای می‌گیرند، امروز موزه‌های مختلفی با این عنوان در شهرهای مختلف کشور به ویژه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تهران داریم که نشانه تقدس است، بنابراین روند موزه داری و توجه به موزه ها رو به رشد است اگرچه نسبت به همه این داشته ها همچنان عقب هستیم.

 

در این آئین محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی گردشگری نیز گفت: به این موضوع نیاز داریم که در سطح ملی و بین‌المللی با هم در حوزه‌های میراث‌فرهنگی گفت‌وگو داشته باشیم، این گفت‌وگوها می‌تواند به صیانت هرچه بهتر میراث‌فرهنگی کمک می‌کند.

 

او در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان این که امروزه حفاظت از میراث‌فرهنگی و صیانت از این حوزه بدون توجه به مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست و مشارکت مردمی است که می‌تواند به صیانت هرچه بهتر میراث‌فرهنگی کمک کند، افزود: خوشبختانه این دوره در مدت پنج روز رضایت‌بخش بود و نتایج خوبی از این دوره حاصل شده و به‌عنوان معاون میراث‌فرهنگی سازمان این آمادگی را اعلام می‌کنم تا در سایر حوزه‌های مرتبط با میراث‌فرهنگی گفت‌وگوهایی را در سطح ملی و بین‌المللی انجام دهیم.»

 

سیداحمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی ایکوم ایران نیز در سخنانی بیان کرد: موزه‌ها رویکردشان رو به آینده است و افرادی که دید و اندیشه موزه‌ای دارند به آینده همواره توجه دارند و برای این افراد آینده مهم است.

 

وی بیان اشتراکات و زمینه ایجاد درک و شناخت از یکدیگر را نمونه دیگری از مهم‌ترین رسالت‌های موزه‌ها دانست و با بیان این که موزه‌ها می‌توانند جامعه بهتری را برای دیگران به وجود آورند، ادامه داد: افرادی که در این همایش شرکت کردند دیدگاه‌هایشان نسبت به پنج روز گذشته تغییر کرده و این نتیجه مهم برگزاری این دوره پنج روزه است و نتیجه این گفت‌وگوها در این همایش به‌صورت مکتوب ثبت و ضبط‌شده و در اختیار علاقه‌مندان و افرادی که برای استفاده از این تجربیات نیاز دارند، قرار داده خواهد شد.

 

او در ادامه با اشاره به روند رو به رشد موزه‌داری در ایران گفت: خوشبختانه در پنج سال اخیر شاهد رشد موزه‌داری در ایران هستیم و از نظر کمی و کیفی این حوزه رشد مناسبی داشته است، در این زمینه در ارتباط شهرداری نیز خانه‌های تاریخی را برای ایجاد موزه در اختیار هنرمندان قرار می‌دهد و تاکنون موزه‌هایی به این صورت افتتاح و راه‌اندازی شده است.

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش