پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۱ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۲۶۷۳
فرهنگ و رسانه

قرار «منع تعقیب» پرونده به وکلای شاکیان ابلاغ شد

وکیل اولیای دم مهشاد و ریحانه: عدم ابلاغ قرار منع تعقیب به شکات، کاملا غیرقانونی است

مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی,وکیل اولیای دم مهشاد و ریحانه
در پی صدور قرار منع ‌تعقیب برای سه تن از متهمان پرونده واژگونی اتوبوس خبرنگاران که به فوت مهشاد کریمی – خبرنگار ایسنا - و ریحانه یاسینی – خبرنگار ایرنا - منجر شد، وکیل اولیای دم گفت: نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده است که سه متهم اصلی پرونده اتوبوس خبرنگاران، که از مقامات دولتی هستند، از اتهامات خود مبرا شده‌اند و این موضوع حتی به ما ابلاغ نشده است.

پرتو برهانپور در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به روند قضایی پرونده واژگونی اتوبوس خبرنگاران گفت: ۶ آذرماه قرار عدم صلاحیت مستدلی از سوی بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب نقده صادر شد. بر اساس آن سه تن از مدیران دولتی شامل مدیرکل محیط زیست استان آذربایجان غربی، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهر ارومیه و رییس استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه به علت بی‌مبالاتی و قصور مسئولان هماهنگی سفر و عدم تامین وسیله نقلیه مناسب با شرایط راه و جغرافیای منطقه و بدون هماهنگی با ادارات مرتب ایمنی ترافیک مقصر شناخته شدند.

وکیل اولیای دم مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی ادامه داد: به همین علت پرونده به ارومیه برای ادامه رسیدگی فرستاده شد چراکه رسیدگی به جرایم مدیران دولتی در صلاحیت دادگاه‌های کیفری مرکز استان محل وقوع جرم است و اگر دو یا چند نفر متهم به مشارکت یا معاونت در ارتکاب جرم باشند و یکی از آنان جزء مدیران دولتی باشد، پرونده باید در مرکز استان رسیدگی شود. حسب مستندات موجود در ۲۶ دی ماه پرونده در شعبه ۶ بازپرسی ارومیه ثبت و بدون هیچگونه ابلاغی به شکات یا وکلای آنان، پرونده در ۲۵ بهمن ماه به شعبه ۲ تجدید نظر استان آذربایجان غربی ارجاع شد.

وی تاکید کرد: ظاهرا این پرونده به علت صدور قرار منع تعقیب برای مدیران دولتی و نتیجتا حدوث اختلاف نظر بین دادسرای ارومیه و دادسرای نقده به تجدیدنظر استان فرستاده شده، در حالی که این قرار قطعی نیست و اصلا به ما ابلاغ نشده تا بتوانیم به آن اعتراض کنیم. معضل اصلی ما همین عدم رعایت قانون است که ما را در برابر خانواده‌ها نیز در وضعیت بغرنجی قرار می‌دهد و باعث فشار مضاعف بر آنان می‌شود.

برهانپور تصریح کرد: متاسفانه مشابه این موضوع را در مرحله قبلی رسیدگی به پرونده شاهد بودیم چراکه نظریه کارشناسی نه به وکیل خبرنگاران مجروح و نه به وکلای اولیای دم ابلاغ نشده بود و پس از یک سری پیگیری‌ها در نهایت ابلاغ شد و از نکات مثبت قرار نهایی دادسرای نقده، این بود که نظریه کارشناسی هیات سه نفره که مبنی بر قصور صد در صدی راننده را به دلیل عدم حضور طرفین و عدم توجه به دلایل و مستندات، به‌ صراحت مخالف با اوضاع و احوال مسلم قضیه اعلام کرد اما اینکه این مدت چه اتفاقی افتاده را نمی دانیم؟

وکیل اولیای دم مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی در پاسخ به این پرسش که آیا با مورد مشابهی مبنی بر عدم ابلاغ قرار به شکات مواجه شده‌اید، گفت: واقعا نه. حتی در دادگاه‌های انقلاب و در موارد امنیتی و سیاسی یا جرائم منافی عفت و سختگیرانه‌ترین پرونده‌ها نیز اشخاص اجازه دارند که در دفتر شعبه از متن رای رونویسی کنند و بسیار عجیب است که قرار نهایی را به وکلای شکات ابلاغ نکنند و حق اعتراض به آن را نادیده بگیرند.

برهانپور در پایان درباره تاثیر این کار در روند رسیدگی به پرونده اظهار کرد: مهمترین تاثیر این کار خارج شدن پرونده از روند قانونی است. وقتی ما اطلاعاتی از تصمیمات اتخاذ شده نداریم، توانایی اعتراض هم به رای صادر شده نداریم. امیدواریم این روند ادامه پیدا نکند و یک روند رسیدگی شفاف و عادلانه، حداقل باعث التیام اندکی از درد خانواده‌ها و دیگر خبرنگاران شود.

قرار «منع تعقیب» پرونده به وکلای شاکیان ابلاغ شد

وکیل اولیای دم مهشاد و ریحانه گفت: قرار  منع تعقیب سه تن از  متهمان پرونده که از مدیران دولتی هستند در ۱۷ بهمن صادر و پرونده ۲۵ بهمن به تجدیدنظر ارجاع شده و ساعتی پیش در سامانه من هم رویت شد؛ قراری عجیب که اظهارنظر شکلی و ماهوی تواماً کرده و ایراد اساسی حقوقی دارد.

پرتو برهانپور در گفت و گو با ایسنا، افزود: اگر قرار منع تعقیب و ماهوی صادر شده که باید به شکات ابلاغ شود تا اعتراض آنان در دادگاه کیفری ۲ رسیدگی شود و اگر قرار شکلی عدم صلاحیت صادر شده که اظهارنظر ماهوی چه معنایی دارد؟.

وکیل اولیای دم مهشاد و ریحانه اضافه کرد: اگر دادگاه تجدیدنظر رای به اعاده پرونده به دادسرای نقده بدهد (تعیین تکلیف در قسمت قرار شکلی) و اعتراض ما در دادگاه کیفری ۲ به قرار منع تعقیب پذیرفته شود (تعیین تکلیف در قسمت قرار ماهوی)، پرونده باید به دادسرای ارومیه اعاده شود و مشخص نیست سرانجام پرونده باید در کجا رسیدگی شود!.

وی افزود: در خصوص یکی از سه متهم، یعنی دبیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه هم نفیا و اثباتا اظهارنظری نشده و البته که بجز ایرادات حقوقی دیگر که به تفصیل در لایحه اعتراضی لحاظ می‌کنیم، سوال ما از قوه قضاییه این است که چرا مشکل عدم ابلاغ در این پرونده وجود دارد؟ آیا شکات و وکلا متصدی ابلاغ هستند که هربار باید پیگیر ابلاغ باشند؟.

برهانپور در پایان تاکید کرد: قاعدتا مرگ دلخراش دو خبرنگار شریف و آسیب جسمی و روانی به چندین خبرنگار عزیز دیگر باید با دقت و سرعت ویژه‌ای رسیدگی شود، نه اینکه هربار ما درگیر موضوعی بدیهی و مهمی چون ابلاغ باشیم.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش