شنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۴
۰۸:۱۰ - ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۸۹۴
فرهنگ و رسانه

تا سلبریتی هست، خبرنگار چرا؟!

هنرپیشه‌هایی که جای خبرنگارها می‌نشینند، مسؤولانی که ذوق‌زده می‌شوند

گفتگو,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

مدتی است که برخی از بازیگران در کسوت خبرنگار مقابل مسؤولان می‌نشینند و سوال می‌پرسند. فارغ از اینکه چرا باید یک بازیگر به جای خبرنگاران واسطه میان مسؤولان و مردم شود، این موضوع نیز بسیار جالب توجه است که مسؤولانی که به سختی جواب پرسش‌های خبرنگاران حرفه‌ای را می‌دهند، چطور مشتاقانه به راحتی مقابل یک سلبریتی می‌نشینند و از فرط هیجان و ذوق‌زدگی بارها تصاویر و فیلم‌های این مصاحبه را در صفحات شخصی‌شان منتشر می‌کنند.

 

اظهار نظر درباره موضوعات روز و مسائل مهم سیاسی، اجتماعی، ورزشی و فرهنگی امری طبیعی و حق هر شهروندی است، اما نه تا زمانی که این اظهار نظرها جنبه کارشناسی و حرفه‌ای داشته باشند که قاعدتا افراد مشهور یا همان سلبریتی‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. با این وجود در سال‌های اخیر و با پیشرفت روزافزون شبکه‌های اجتماعی برخی از چهره‌های سینمایی، در قالب خبرنگار از مسؤولان سوال می‌پرسند، با آنها گفت‌وگو می‌کنند و تحلیل‌ ارایه می‌دهند.

 

این درحالی است که بسیاری از کارشناسان رسانه بر این باورند همان‌طور که یک خبرنگار نمی‌تواند بدون دانش کافی و ناگهانی به عرصه بازیگری وارد شود، یک هنرپیشه هم نمی‌تواند در کسوت یک خبرنگار مقابل مسؤولان بنشیند و پرسش‌های مهم سیاسی و اجتماعی مطرح کند؛ البته بازیگران می‌توانند در قالب برنامه‌هایی که بیشتر جنبه سرگرمی‌ دارد با مسؤولان گفت‌وگو کنند، اما نباید به هیچ وجه پرسش‌های تخصصی و جدی عنوان شود.

 

در همین راستا هوشنگ اعلم، روزنامه‌نگار پیشکسوت در گفت‌وگویی با ایسنا در این باره اظهار کرد، «متأسفانه افرادی که به عنوان سلبریتی در عرصه‌های هنرپیشگی و ورزش شناخته شده‌اند سال‌هاست از هر فرصتی برای بیشتر مطرح شدن استفاده می‌کنند. به طور کلی این باور برای سلبریتی‌ها ایجاد شده است که چون مردم آنها را روی پرده سینما و تئاتر می‌بینند، صلاحیت دارند درباره هر موضوعی اظهار نظر کارشناسی کنند.»

 

او ادامه داد: تجربه نشان داده که با وقوع هر حادثه‌ای و هر خبر مهم سیاسی برخی از سلبریتی‌ها برای بیشتر دیده شدن اظهارنظرهای کارشناسی می‌کنند و حتی گاهی تلاش می‌کنند که در قالب خبرنگار با مسؤولان ارتباط برقرار کنند. طبیعتا هیچکس حق ندارد بگوید کسی نمی‌تواند درباره موضوعی اظهار نظر کند. حتی منِ روزنامه‌نگار هم می‌توانم در یک فیلم سینمایی حضور داشته باشم و به عنوان یک هنرپیشه ایفای نقش کنم، اما اینکه چقدر توانایی این کار را دارم بحث دیگری است.

 

سلبریتی‌ها هم می‌توانند درباره هر موضوعی اظهار نظر کنند و با مسؤولان به گفت‌وگو بنشینند و کسی هم حق ندارد جلوی آنها را بگیرد، اما خودشان باید به این موضوع توجه کنند که چقدر توانایی دارند درباره موضوعات مختلف نظرات کارشناسی‌شده بدهند. همان طور که بازیگری نیاز به تخصص دارد، نوشتن و روزنامه‌نگاری نیز تخصص می‌خواهد؛ البته باید به این نکته توجه کرد که واکنش نشان دادن به موضوعات روز بحث دیگری است و ارائه نظرات کارشناسی شده که طبیعتا متخصصان خود را دارد بحث دیگری است.

 

این روزنامه‌نگار باسابقه یادآور شد: کاملا مشخص است که نه تنها این سلبریتی‌هایی که مقابل مسؤولان می‌نشینند و با آنها گفت‌وگو می‌کنند، بلکه آن مسؤول هم هیچ تصوری از حرفه خبرنگاری ندارد. یک خبرنگار ممکن است برای مصاحبه با مسؤولی یک ماه مطالعه کند و پرونده کاری آن مسؤول را به صورت کامل مورد بررسی قرار بدهد تا بتواند از زمانی که در اختیار دارد نهایت استفاده را بکند، اما دانش یک بازیگر با خبرنگاری که سال‌ها در یک حوزه فعالیت کرده است، اصلا قابل مقایسه نیست.

 

اما متاسفانه مسؤولان نه تنها با مطبوعات و خبرگزاری‌ها میانه‌ای ندارند، بلکه هیچ آشنایی هم با این حرفه ندارند. اکثر آنها اصلا وقتی برای خواندن اخبار صرف نمی‌کنند و همین باعث می‌شود که یک مسئؤول نمی‌تواند نام یک موزه معروف را درست تلفظ کند و به جای آنکه مقابل خبرنگار بنشیند و به سوالات او پاسخ دهد، در مقابل یک سلبریتی می‌نشیند و تا مدت‌ها هم خوشحال است که توانسته یک ساعت با فلان هنرپیشه معروف صحبت کند.

 

او با بیان اینکه «بسیاری از مسؤولان عاشق عکس انداختن با هنرپیشه‌ها هستند»، افزود: یادم است در همین چند سال اخیر وقتی یکی از مسؤولان فرهنگی روی کار آمد، جلسات مختلفی را با اهالی موسیقی و سینما برگزار کرد، اما هیچ جلسه‌ای با روزنامه‌نگاران نداشت و این موضوع فاجعه‌انگیز است.

 

برخی از مسؤولان از حرف زدن با هنرپیشگان ذوق‌زده و از اینکه بتوانند یک ساعت مقابل آن هنرپیشه بنشینند و به سوالات او پاسخ دهند، خوشحال می‌شوند و تا مدت‌ها با انتشار فیلم‌های این مصاحبه در صفحه مجازی خود به قول معروف پُز می‌دهند. طبیعی است که در این جامعه با این سطح از تفکر، مسؤولان برای خبرنگاران ارزشی قائل نمی‌شوند؛ چون ما سلبریتی نیستیم و در زیر پوست جامعه در حال روشنگری هستیم.

 

اعلم با بیان اینکه «طبیعتا مصاحبه با یک سلبریتی راحت‌تر از مصاحبه با یک خبرنگار است»، گفت: این موضوع هم همانند سایر موضوعات مملکت ما که هیچ کسی سر جای خودش نیست، پیش می‌رود. وقتی شهرداری برای دادن طرح ترافیک به خبرنگاران در امور فرهنگی دخالت می‌کند و برای شناسایی خبرنگاران از آنها مدرک‌های غیرمنطقی می‌خواهند و وقتی صداوسیما در کار سایر نهادها به راحتی دخالت می‌کند، دیگر چه انتظاری از سلبریتی‌ها داریم؟

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش