شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۶ - ۱۷ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۴۶۳۵
فرهنگ و رسانه

مشکلات ارزی و سوءاستفاده‌های داخلی، تامین کاغذ را دشوار کرد

تولیدات کاغذ,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

هر کاری دردهایی دارد و درمان هایی، برای چرخیدن چرخ روزنامه هم هزار درد وجود دارد و هزار درمان! اما بین تمام این دردها، دردی است که درمانی جز خودش ندارد و آن هم کاغذ است. کاغذ که نباشد روزنامه هم نیست و این روزها این درد، روز به روز در حال وخیم تر شدن است. این روزها مسئولان چاپ روزنامه ها، در بنگاه های فروش کاغذ در به در به دنبال چندصد کیلو کاغذ رول برای چاپ روزنامه هایشان می گردند تا بتوانند کلمات را روی آن بریزند و آن ها را تبدیل به خبرو گزارش هایی کنند تا روی گیشه دکه ها به دست شما عزیزان برسد.

 

شاید بد نباشد شما هم بدانید که قیمت کاغذ در طول یک سال اخیر دو برابر شده و همین دوبرابری چراغ برخی نشریات را خاموش کرده و چند نشریه را هم مجبور به کم کردن صفحات شان کرده است. به تازگی هم فهرستی از خریداران کاغذ روزنامه به نرخ دولتی منتشر شد که با اما و اگرهایی همراه بود. امروز سعی کرده ایم به بررسی وضعیت جهانی کاغذ و نکات عجیب و غریب فهرست وارد کنندگان کاغذ روزنامه با ارز دولتی بپردازیم که در ادامه خواهید خواند.

 

آمار تولید جهانی کاغذ

در بین کشورهای تولید کننده کاغذ، کشورهای چین، آمریکا، ژاپن، آلمان، کره جنوبی و روسیه سهم به سزایی در تولید این کالای مهم و راهبردی در سال های اخیر داشته اند. البته سال گذشته، تعدادی از کارخانه های چین به دلیل استاندارد نبودن و ایجاد آلودگی تعطیل شدند و شاهد کم شدن تولید ۲۷ درصدی کاغذ این کشور بودیم.

 

تولیدات کاغذ,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

سرانه مصرف کاغذ

در مطالعه ای که سال ۲۰۱۴ انجام شد، میانگین مصرف کاغذ در دنیا ۵۸ کیلو گرم و در ایران به ازای هر نفر در طول یک سال، حدود ۲۲ کیلوگرم کاغذ بود. این عدد در آمریکا ۲۲۲، فرانسه ۱۴۱، چین ۷۶، کره جنوبی ۱۸۶، بنگلادش ۴/۳، ترکیه ۷۰ و مصر۲۲ کیلوگرم بود. انتظار می رود تولید کاغذ تا سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال ۱۹۹۵، ۷۷ درصد افزایش داشته باشد . هم اکنون ۲۰ درصد جمعیت کل دنیا مصرف کننده ۸۷ درصد کاغذی هستند که هر ساله تولید می شود .

 

وضعیت کاغذ روزنامه

هرچند تعطیل شدن کارخانه های کاغذسازی چین و هند به دلیل آلایندگی و افزایش قیمت جهانی خمیر کاغذ در قیمت کاغذ تاثیر گذار است اما دلایل کافی برای پیدا نشدن آن در بازار نیست. تولید نشدن کاغذ روزنامه در کشور طی امسال و نبود سفارش و واردات به موقع کاغذ توسط بازرگانان، می تواند از دلایل نبود کاغذ روزنامه در روزهای اخیر باشد.

 

طبق آمارهای رسمی گمرک، واردات کاغذ روزنامه در سال گذشته تنها در چهار ماه ابتدایی سال صورت گرفته که عمده آن در اردیبهشت بوده است و پس از آن، در هشت ماه دیگر، واردات کاغذ روزنامه انجام نشده است. نکته جالب دیگر این که ثبت سفارش واردات کاغذ تا تحویل آن در تهران، دو تا شش ماه زمان می برد.

 

با وجود این، شاهدیم فروردین امسال در مجموع سه هزار تن کاغذ (عمدتا از روسیه) وارد کشور شده که حتی در مقایسه با مدت مشابه مقدار آن کمتر از سال قبل است. نکته جالب تر این که اگر ادعای واردکنندگان کاغذ را مبنی بر نقش مهم تعطیلی کارخانه های کاغذسازی چین در این بحران بپذیریم، با توجه به سهم ۴درصدی کاغذ چینی از واردات سال گذشته، این موضوع تأثیر مستقیمی بر واردات کاغذ روزنامه در ایران نداشته و تنها می توانسته با افزایش واردات کاغذ توسط چین، تأثیری غیرمستقیم بر بازار ایران داشته باشد.

 

طبق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در اردیبهشت ماه امسال ۲۷ هزار تن کاغذ روزنامه به ارزش ۲۳ میلیون دلار ثبت سفارش شده است که با توجه به این که معمولا تنها نیمی از ثبت سفارش ها به واردات منجر می شود، می توان حدس زد که به احتمال فراوان وضعیت بحرانی کاغذ روزنامه همچنان ادامه دارد.

 

تولیدات کاغذ,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

مقدار مورد نیاز کاغذ روزنامه در کشور

در کشور ما با توجه به شمارگان روزنامه های موجود و همچنین با در نظر گرفتن مقدار تولید داخل و واردات صورت گرفته در سال گذشته، به چیزی حدود ۶۵ هزار تن کاغذ روزنامه نیاز است. هرچند این مقدار به احتمال فراوان امسال به دلیل کم شدن شمارگان و حذف بعضی از نشریات که قادر به ادامه حیات با این وضع کاغذ نیستند، به رقم کمتری خواهد رسید.

 

تولیدات کاغذ,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

قیمت کاغذ روزنامه در بازارهای جهانی

 

تولیدات کاغذ,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

 شرکت هایی که ارز دولتی گرفته اند

طبق این جدول، بیش از ۳۴ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۳۵۳ یورو ارز دولتی برای واردات کاغذ تخصیص داده شده است. حالا در نظر بگیرید قیمت هر تُن کاغذ با کیفیت خوب روزنامه ۷۳۰ یورو است. یعنی با این رقم در عمل باید حدود ۴۷ هزار تن کاغذ وارد کشور شده باشد. اما  واقعیت موجود در بازار نشان می دهد این میزان کاغذ روزنامه اصلا وارد کشور نشده چرا که اگر شده بود روزنامه ها با بحران فعلی مواجه نبودند. این میزان کاغذ اصلا قابل احتکار کردن هم نیست. تصور کنید کل نیاز سالانه روزنامه های کشور در مجموع ۶۵ هزار تن است. شما حدس می زنید این همه کاغذ کجا رفته است؟

 

تولیدات کاغذ,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

 

 

khorasannews.com
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش