پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۱ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۲۰۸۴
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

واردات شکر، توليد سيب زمينی را بالا برده بود

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت,شکر

رکورد ۱۲۰ ساله توليد شکر شکسته شد، آن هم حدود هشت سال پس از روزهايي که رکورد واردات شکر به کشور در دولت محمود احمدي‌نژاد شکسته شده بود. روزهايي توليدکنندگان قند و شکر مي‌گفتند؛ به اندازه تمامي نياز دو يا حتي سه ساله کشور، شکر وارد شده است و دولت بدون توجه به سهم بخش داخلي در تأمين اين نياز، اجازه واردات داده است.

 

همان سال‌هايي که پاي کلمه مافيا را به واردات شکر هم باز کرد و حواشي بسياري را با خود همراه کرد. وارداتي که توزيع سيب‌زميني‌هاي مجاني در ماه‌هاي پاياني دولت نخست محمود احمدي‌نژاد را هم به خود گره زد و ديروز در جشن توليد ملي شکر، وزير جهاد کشاورزي راوي دليل آن توزيع رايگان شد و گفت: «پس از واردات بي‌رويه شکر به کشور، کشاورزان به جاي چغندر، سيب‌زميني کاشتند که موجب توزيع سيب‌زميني‌هاي مجاني شد.»

 

وزير جهاد کشاورزي در جشن توليد ملي شکر با ارائه روايتي از افزايش واردات شکر در دولت نهم آن را دليل افزايش توليد سيب‌زميني و توزيع مجاني آن ميان مردم دانست.

 

محمود حجتي ديروز در روز جشني که کام توليدکنندگان شکر در کشور را پس از سال‌ها دست و پنجه نرم کردن با ورشکستگي به‌دليل واردات بي‌حد و حصر به کشور، شيرين کرده بود، يادآوري کرد که «اين کار (افزايش توليد شکر در کشور) نيمه‌کاره گذاشته نمي‌شود بايد توجه داشت که توليد شکر در کشور ما از ۱۲۰ سال گذشته شروع شده است.»

 

او در ادامه گفت: «در طول چهار سال گذشته با حمايت و پشتيباني رئيس‌جمهوري و تعامل سازنده و فداکاري بخش صنعت و تلاش کشاورزان مقدمات افزايش توليد به دست آمد.» حجتي با اشاره به اينکه براساس اقدامات صورت گرفته توليد شکر در کشور ۵۰ درصد افزايش يافته است، توضيح داد که «از يک ميليون و صد هزار تن به بيش از يک ميليون و ۶۰۰ هزار تن رسيد.»

 

وزير جهاد کشاورزي در ادامه اين مراسم، وعده خودکفايي در توليد شکر تا چهار ساله آينده را هم داد، «مصرف شکر در کشور دو ميليون و صد هزار تن تا دو ميليون و ۲۰۰ هزار تن است و مي‌توانيم در چهار سال آينده به خودکفايي در اين محصول دست يابيم.»

 

او با اشاره به واردات شکر در سال‌هاي گذشته يادآوري کرد که «شکري که در گذشته با حجم گسترده‌ای وارد کشور مي‌شد به راحتي بازار در اختيار ديگر کشورها قرار مي‌گرفت  اما در مقابل بازاري نمي‌گرفتيم و مواقعي حتي با التماس شکر مي‌خريديم. بازار يک آورده مناسب است و نبايد با صفر ريال آن را در اختيار صنعت و کشاورزي ديگر کشورها قرار داد و در کشور خودمان بر ميزان ناهنجاري‌ها افزود.»

 

حجتي با اشاره به اينکه در طول دهه‌هاي گذشته بحران‌هاي مختلفي براي واردات برخي محصولات کشاورزي داشته‌ايم، توضيح داد: «اين بحران‌ها به طوري بود که سرمايه‌هاي نفتي خود را صادر کرده‌ايم با چند واسطه پول آن را به کشور آورده‌ايم تا با آن شکر بياوريم و بخوريم.»

 

بدقولي در پرداخت پول چغندرکاران که سال هاست به يک روال عادي تبديل شده و همواره صداي اعتراض آنها را به دنبال داشته، موضوع ديگري بود که وزير جهاد کشاورزي به آن اشاره کرد و گفت: «بدقولي‌ها درباره پرداخت مابه‌التفاوت داشته‌ايم اما در حقيقت دستمان خالي بوده و در اين مورد نمي‌توانستيم کاري بکنيم.»

 

او بار ديگر در جريان اين مراسم، به واردات در دولت گذشته اشاره کرد، وارداتي که در بسياري از بخش‌ها مشکلات بزرگي را به وجود آورد و تعطيلي واحدها را رقم زد. او دراين‌باره توضيح داد که «در دولت نهم پنج‌بار تعرفه شکر تغييرکرد و به صفر رسيد که اين امر ناشي از عدم برنامه‌ريزي‌هاي مناسب براي توليد و تأمين محصول بود.» وزير جهاد کشاورزي ياد آور شد: «در آن سال‌ها نياز کشور به شکر ۳۰ تا ۴۰ هزار بود اما دو ميليون و ۵۰۰ هزار تن شکر به کشور وارد شد و ميزان توليد را به ۵۰۰ هزار تن کاهش داد و در همه بخش‌هاي مرتبط از جمله به کشاورزان و کارخانه‌ها آسيب وارد کرد.»

 

او ادامه داد: «‌بعد از اين وقايع بود که کشاورزان به جاي چغندر سيب‌زميني کاشتند که موجب توزيع سيب‌زميني‌هاي مجاني شد.»

 

موفقيت در رشد توليد شکر، به ساير صنايع تسري پيدا کند

در اين مراسم با تأکيد بر رشد ۱۰ درصدي بهره‌وري در توليد شکر، اهميت اعتماد دولت به بخش‌خصوصي مورد تأکيد قرار گرفت. عليرضا اشرف، رئيس هيأت‌مديره انجمن صنايع قند و دبيرکل اتاق ايران که رياست نشست را بر عهده داشت، شکوفايي صنعت شکر را حاصل اطمينان، تلاش و برنامه‌ريزي در اين صنعت دانست «زماني که دولت و توليدکننده با اعتماد نسبت به يکديگر براي توليد برنامه‌ريزي کنند به‌طور حتم تلاش‌ها به نتيجه خواهد رسيد و امروز نتيجه آن را به‌طور عيني در بخش شکر شاهد هستيم.»

 

اشرف در ادامه نگاهي به روند توليد شکر از سال ۸۱ به بعد داشت. به گفته او، در اين سال کل توليد شکر حدود يک‌ميليون و ۴۰ هزار تن بود که با سير مناسبي افزايش پيدا کرد و در سال ۸۵ به بيشترين ميزان خود رسيد. در اين سال ميزان توليد شکر بالغ بر يک‌ميليون و ۲۵۰ هزار تن بود. متأسفانه از اين سال به بعد به‌دليل برخي سياست‌هاي نادرست روند توليد سير نزولي پيدا کرد. او ادامه داد: «البته روند کاهش توليد متوقف و از سال ۱۳۹۲ مجدد حرکت صعودي توليد شکر آغاز شد که حاصل تغيير مديريت‌ها بود.»

 

بر اساس گفته‌هاي رئيس هيأت‌مديره انجمن صنايع قند ايران، طي سال ۸۵ که بيشترين ميزان توليد شکر را تجربه کرديم، ميزان واردات اين محصول نيز در بالاترين حالت خود بود. از همان سال که روند نزولي توليد شروع شد، ميزان واردات نيز افزايش يافت. اشرف، پيش‌بيني انجمن صنايع قند ايران براي ميزان توليد شکر در سال ۹۶ را بالغ بر يک‌ميليون و ۷۵۰ هزار تن اعلام کرد.

 

در ادامه اين مراسم، غلامحسين شافعي، رئيس پارلمان بخش خصوصي کشور با اشاره به اينکه در حوزه توليد شکر موفقيت چشمگيري حاصل شده است که در شرايط غيرعادي اقتصادي کشور به دست آمد، گفت: «با اعمال سياست‌ها و مشارکت فعالان اين عرصه، حضور متخصصان و پژوهشگران مطرح کشور، روند رشد توليد شکر افزايش پيدا کرد. امروز شاهد آن هستيم که با مصرف آب کمتر، سطح زير کشت کمتر و در مجموع با پيوند علم و عمل اين رکورد به ثبت رسيد.»

 

او، دستيابي به اين موفقيت که با افزايش توليد ثروت، درآمد و ايجاد اشتغال همراه است را اقدامي مهم و اساسي دانست که بايد آن را به ساير صنايع نيز تسري داد.

 

شافعي خاطرنشان کرد: «بايد اين حرکت مورد تجزيه‌وتحليل بيشتر قرار بگيرد و به راهکاري علمي تبديل شود که در ساير حوزه‌ها نيز قابليت اجرا داشته باشد.»

 

رئيس اتاق ايران گفت: «در سال ۸۱ به ازاي هر مترمکعب آب ۸۱ گرم، در سال ۹۰ در حدود ۴۳۷ گرم و در سال ۹۵ بالغ بر ۶۰۰ گرم شکر توليد شده که موفقيت بزرگي است.»

 

 

vaghayedaily.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش