پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴
۰۹:۴۳ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۶۲۸۰
تجارت و بازرگانی

خوانساری اعلام کرد؛

گسترش رانت و فساد ارز ۴ نرخی

مسعود خوانساری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
رئیس اتاق بازرگانی تهران با برشمردن ۴ نرخ برای ارز در شرایط کنونی اقتصاد گفت: زمزمه اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان برای تولید یک میلیون خودروی ارزان به گوش می‌رسد که جای سوال دارد.

به گزارش مهر، مسعود خوانساری در اخرین نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی دوره هشتم با اشاره به تصمیم مجلس مبنی بر اختصاص ۱۴۴ میلیارد ارز به کالاهای اساسی گفت انتظار می‌رود دولت مدیریت قیمت ارز را به نحوی انجام دهد که واقعیت‌های بازار در نظر گرفته شود ضمن اینکه یارانه نقدی نیز به دهک‌هایی اختصاص یابد که مستحق آن باشند پس باید در مجموع شرایطی را فراهم کرد که اقتصاد سالم‌تر باشد.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: هم اکنون اقتصاد ایران گرفتار ارز چند نرخی است و متأسفانه همین موضوع منجر به شکل گیری رانت و فساد شده است. به نحوی که هم اکنون ارز نیما، سنا، بازار آزاد و ارز دولتی یا همان ۴۲۰۰۰ تومانی  باعث ایجاد رانت و فساد شده و اقتصاد را دچار مشکل کرده است.

 

وی تصریح کرد: از دولت و بانک مرکزی تقاضا داریم هر چه سریع‌تر تک نرخی کردن ارز را انجام داده و شرایط رانت و فساد را از بین ببرند.

 

به گفته خوانساری دولت باید هرچه سریع‌تر در مورد حامل‌های انرژی و بنزین تصمیم گیری کرده و از هدررفت منابع  کشور جلوگیری نماید.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر ادغام پنج بانک در بانک سپه خاطرنشان کرد: دولت باید درباره تراز نامه این بانک‌ها شفاف سازی کند و اگر قرار است ضرر و زیان آنها را در این ادغام جبران کند کاملاً مشخص نمایند که از چه منبعی این هزینه را پرداخت خواهد کرد. چراکه ادغام بانک‌ها نباید همچون ساماندهی مؤسسات اعتباری غیرمجاز و صندوق‌های قرض الحسنه از جیب دولت پرداخت شود.

 

وی از زمزمه اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان به خودروسازان با تصمیم دولت خبر داد و گفت: دولت قرار است ۳۰ هزارمیلیاردتومان به خودروسازان بدهد تا یک میلیون خودرو ارزان تولید کنند؛ اما این جای سوال وجود دارد که بر چه مبنایی  قرار است این منبع مالی تخصیص داده شود.

 

خوانساری در بخش دیگری از سخنان خود سال ۹۷ را سالی سخت برای اقتصاد ایران دانست و خاطرنشان کرد: علیرغم این سال سخت اما فعالان اقتصادی نشان دادند که سرنوشت و آینده اقتصاد برایشان مهم است و بر روی آن حساس هستند. ضمن اینکه حضور حداکثری آنها در دوره نهم انتخابات اتاق‌های بازرگانی نیز این موضوع را ثابت کرده است.

 

وی با اشاره به برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: یکی از بهترین انتخابات‌ها در این دوره برگزار شد که از نظم و انضباط خاصی برخوردار بود و معطلی هر فرد به بیش از ۱۰ دقیقه نرسید اما مشارکت حداکثری فعالان اقتصادی نشان می‌دهد مسئولیت ما نسبت به قبل بیشتر شده و باید به تک تک آنها پاسخگو باشیم.

 

خوانساری ادامه داد: سال ۹۷ سال دشواری برای اقتصاد ایران به شمار می‌رفت به خصوص در نیمه اول آن شاهد بحران ارزی و صدور بخشنامه‌های متضاد از سوی دولت و بانک مرکزی بودیم که نوعی به هم ریختگی را در اقتصاد به وجود آورد اما علیرغم همه مشکلات فعالان اقتصادی سرنوشت خود را به دولت و تصمیمات دولتی گره نزدند.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: نظرسنجی‌ها نشان داد اگرچه بالای ۸۰ درصد از پرسشگران نظرسنجی اتاق بازرگانی تهران از آینده اقتصاد ناامید هستند اما نسبت به تصمیمات و عملکرد اتاق بازرگانی دیدگاه مثبت داشته و کارنامه اتاق را قابل قبول می‌دانستند.

 

وی معتقد است یکی از دلایل موفقیت اتاق بازرگانی تهران هیأت نماینده آن است که به لحاظ هماهنگی، همسویی و وجوه کارشناسی دوره منحصر به فردی را رقم زدند و البته برای اعضای خود مسئولان و کارگزاران نظام مفید بودند.

 

خوانساری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع اعضای هیأت دولت در شهریور ماه امسال گفت: برای اولین بار مقام معظم رهبری از اتاق بازرگانی صحبت به عمل آورده و بهره گیری از تصمیمات اتاق را به دولتمردان توصیه کردند که  به نظر اتاق بازرگانی گوش فرا دهند.

 

وی ادامه داد: هیأت نمایندگان آتی اتاق بازرگانی تهران نیز شاخصه‌های منحصر به فردی دارد که از جمله آن قرار گرفتن جوانان و استارت آپ ها در کنار اعضای مسن‌تر اتاق است در حالی که به نظر می‌رسد با تلفیق بین اقتصاد سنتی و  اقتصاد مدرن بتوان شرایط متفاوت‌تری را در دوره نهم رقم زد.

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
ایشان که ارز رو ۴۲۰۰۰تومن اعلام کردند بجای ۴۲۰۰تومن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش