
به گزارش ایسنا، کارشناسان، روند فعلی بازار مسکن را با توجه به آمارها به سمت رکود مطلق ارزیابی می کنند. آبان ماه سال جاری قیمت مسکن شهر تهران با رشد ۹۱ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل به میانگین ۹ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید و همین موضوع به افت ۵۴ درصدی معاملات منجر شد.
بررسیهای میدانی حاکی از آن است که با فروکش کردن التهاب بازارهای ارز و طلا، سرمایهگذاری این بازارها به بخش مسکن شیفت شده اند و عمده خرید و فروش ملک در بخش تقاضای سوداگرانه انجام می شود. پارادوکس موجود از کاهش معاملات در برابر رشد قیمتها به این مفهوم است که فروشندگان حرفه ای تورم ماهیانه مسکن را رقم میزنند. معدود متقاضیان مصرفی نیز به خرید آپارتمانهای ۱۶ سال به بالا روی آوردهاند که سهم معاملات این گروه از کل معاملات را نسبت به زمان مشابه سال قبل چهار درصد افزایش داده اند.
آذر ماه سال گذشته معاملات مسکن شهر تهران ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد و قیمتها رشد نسبتا پایین ۱۵ درصد را نشان داد که بهترین شکل از رونق بازار مسکن بود. اما هم اکنون شرایط معکوس و با وجود افت ۵۴ درصدی خرید و فروش، دماسنج قیمت، قرمز شده است. بر اساس رفتار معمول بازار مسکن طی ادوار گذشته این بازار پس از یک دوره رکود ۱۰ تا ۱۲ فصلی وارد رونق می شود. محاسبه ورود به دوره رکود از زمان ثبات قیمتها صورت می گیرد وزمان ورود به دوره رونق بازار مسکن به طول رکود غیرتورمی بستگی دارد.
مظنه آپارتمانهای نوساز شهر تهران بر اساس معاملات آذرماه ۹۷ | |||
محله | متراژ | امکانات | قیمت (تومان) |
باغ آذری | ۴۵ متر | پارکینگ، آسانسور | ۱۵۰ میلیون |
جی غربی | ۶۳ متر | پارکینگ، انباری، آسانسور | ۲۷۱ میلیون |
استاد معین | ۳۹ متر | پارکینگ، انباری، آسانسور | ۲۸۵ میلیون |
فیروزآباد | ۵۰ متر | پارکینگ، آسانسور | ۳۷۷ میلیون |
ابوذر ـ منطقه ۱۷ | ۵۹ متر | پارکینگ، انباری، آسانسور | ۳۸۹ میلیون |
آهنگ | ۷۳ متر | پارکینگ، آسانسور | ۵۷۲ میلیون |
ارامنه | ۱۰۰ متر | پارکینگ، انباری، آسانسور | ۷۶۵ میلیون |
کاخ | ۷۶ متر | پارکینگ، انباری، آسانسور | ۸۲۶ میلیون |
سیزده آبان | ۸۳ متر | پارکینگ، آسانسور | ۸۵۰ میلیون |
آلستوم | ۱۰۳ متر | پارکینگ، آسانسور | یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون |
آپادانا | ۹۰ متر | پارکینگ، انباری، آسانسور | یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون |
ازگل | ۱۲۵ متر | پارکینگ، آسانسور | یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون |
پونک | ۱۰۵ متر | پارکینگ، انباری، آسانسور | یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون |
گلابدره | ۱۶۵ متر | پارکینگ، انباری، آسانسور | ۲ میلیارد و ۸۵۰ میلیون |
- 15
- 5