دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۰۲

تفاوت GRE با GMAT چیست؟

تفاوت GRE با GMAT،آزمون GRE چیست،هدف از آزمون GMATهدف از آزمون GRE , GMAT سنجش توانایی علمی متقاضیان میباشد
آزمون GRE و GMAT از مهمترین و شناخته شده ترین آزمون های استاندارد علمی در جهان محسوب میشود. این دو آزمون در مقطع فوق لیسانس و دکتری برای بسیاری از دانشگاه های خوب دنیا بویژه آمریکا و کانادا نیاز است. در این مطلب از سرپوش توضیحاتی درباره آزمون GRE و GMAT داده شده است با ما مراه باشید.

تفاوت GRE با GMAT

شرکت در ازمون های مهارت سنجی برای تحصیل در بسیاری از دانشگاه های برتر خارج از کشور، الزامیست. همچنین باید مدرک آنرا برای پذیرش ارائه دهید. پرکاربردترین آزمون هایی که سطح آموزه های تحصیلی شما را بررسی میکند؛ ازمون GRE و آزمون GMAT هستند.

هدف از آزمون GRE, GMAT

آزمون GRE, GMAT با هدف سنجش توانایی علمی متقاضیان تحصیل در دوره های تحصیلات تکمیلی بوجود آمد.

آزمون GRE

معنای کلمه ی GRE سنجش توانایی تحصیلی افراد میباشد و این کلمه مخفف عبارت Graduate Record Examination است. از آزمون GRE، به عنوان یک ازمون بین المللی یاد میشود که توانایی های تحلیلی و منطقی افراد را بررسی می کند و معتبرترین مدرک تحصیلی دنیا می باشد. مدرک این ازمون در بیشتر دانشگاه های کشور های آمریکا و کانادا، برای تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی ضروری است. در حالت کلی این ازمون، متشکل از دو نوع جنرال و سابجکت است درحالیکه آزمون جی آر ای جنرال به عنوان ازمون اصلی اش محسوب میشود.

آزمون سابجکت، نوعی آزمون جانبی تلقی میشود که دانش داوطلبان را در رشته های مختلفی مانند ریاضی، زمین شناسی، ادبیات انگلیسی و… بطور اختصاصی ارزیابی میکند.

آزمون GMAT

آزمونGMAT مخفف عبارت Graduate Management Admission Test می باشد. درواقع آزمون GMAT، نوعی آزمون استاندارد بین المللی محسوب میشود و اطلاعات افرادی که قصد ادامه تحصیل در رشته های مالی، اقتصاد، MBA، مدیریت و… در کشور هایی نظیر آمریکا و کانادا را دارند؛ ارزیابی میکند. داوطلبان این رشته ها، باید حتماً در این ازمون شرکت کنند.

این آزمون استعداد تحصیلی در زمینه های مختلف ریاضی، جبر، هندسه، تجزیه ی داده و دستور زبان به سنجش مهارت و دانش داوطلبان رشته های مدیریتی و مالی می پردازد. طیف سوالات این آزمون بسیار گسترده است؛ تا جایی که متقاضی برای امادگی کامل باید در زمینه های مختلف، کتاب های گوناگونی را بخواند تا بتواند نمره قابل قبولی را به دست آورد.

هدف از آزمون GRE, GMAT,اعتبار مدرک آزمون GRE,آزمون جی مت چیستآزمون GMAT نسبت به آزمون GRE سخت تر است

بخش های آزمون GRE

در ادامه با بخش های ۳ گانه آزمون جی آر ایی آشنا شوید:

- قسمت ریاضیات از ۲ سری سوالات ۲۰ تایی تشکیل شده است که مدت زمان پاسخ دهی به آن ها ۳۵ دقیقه است. نمره ی در نظر گرفته شده برای این بخش از ۱۳۰ تا ۱۷۰ میباشد و فاقد نمره منفی است.

- قسمت نوشتاری تحلیلی، متشکل از ۲ سری مقاله نویسی تحلیلی و انتقادی میباشد که مدت زمان اختصاص داده شده ۳۰ دقیقه است. نمره ی این بخش از ازمون جی آر ایی بین صفر تا ۶ محاسبه میشود.

- قسمت درک واژگان که ۲ سری سؤال ۲۰ تایی دارد و مدت جواب دادن به آن ها ۳۰ دقیقه است و نمره ای که برای این بخش در نظر گرفته شده است بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ میباشد که فاقد نمره منفی است. در این بخش از آزمون جی آر ایی، بخش مترادف و متضاد و گرامر وجود ندارد.

بخش های آزمون GMAT

آزمون جی مت از بخش های زیر تشکیل شده است:

>> بخش واژگان که مدت زمان پاسخ دهی به آن ۷۵ دقیقه است؛ ۴۱ سؤال دارد و فاقد نمره منفی است.

>> بخش ریاضی شامل ۳۷ پرسش میباشد که ۷۵ دقیقه فرصت دارید تا به آن ها پاسخ دهید.

>> بخش تجربی از۲ بخش ریاضی و کلمه تشکیل شده است.

>> پس مدت زمان پاسخ دهی به ازمون جی مت، ۲۱۰ دقیقه است.

>> در بخش ارزیابی نگارش تحلیلی که به آن AWA میگویند؛ ملزم به نوشتن ۲ مقاله تحلیلی و موضوعی هستید و مدت زمان اختصاص داده شده به هر یک، ۳۰ دقیقه است.

تفاوت های آزمون GRE و GMAT

* آزمون GMAT سخت تر از ازمون GRE است یا بعبارتی ازمون gre آسان‌تر است؛ به این دلیل که سؤال های ازمون جی مت، بیشتر استدلالی هستند درحالیکه سولات آزمون جی آر ای، استدلالی نیستند. امکان تعویض سؤال و برگشت به سوال قبل در ازمون GMAT وجود ندارد و هر سوال، زمینه ی سوال بعدی را فراهم می کند ولی چنین قابلیتی در ازمون GRE وجود دارد.

* آزمون GRE با GMAT از نظر رشته های موردنظر متقاضیان تحصیل در خارج از کشور فرق دارد؛ به این صورت که ازمون GRE برای ورود به رشته های مقطع ارشد و دکتری علوم مهندسی و علوم انسانی است درحالیکه ازمون GMAT به منظور دوره های ارشد و دکتری رشته های مربوط به اقتصاد و بیزیس و مدیریت می باشد.

* آزمون مفهومی GRE به سنجش مهارت های زیادی می پردازد درحالیکه ازمون GMAT برای دانشجویان متقاضی رشته هایی مدیریت مالی و کسب وکا، مناسب است. ارائه ی مدرک GMAT برای تحصیل در رشته های مدیریتی و مالی الزامیست ولی اجباری بودنش بسته به هر دانشگاهی، متفاوت است.

* از دیگر تفاوت های GRE با GMAT در اینست که جی مت، از نظر حجم سوالات و سبک پرسش ها و دقت فراوان در انتخاب گزینه صحیح، سخت تر از جی آر ایی است. درصورتی می توانید در ازمون GRE موفق میشوید که قدرت حفظیات خوبی داشته باشید ولی ازمون GMAT برای افرادی که تحلیل و آنالیتکال بهتری دارند، توصیه میشود. شما باید سطح زبان عمومی خوبی( ۶.۵ از ۹ آیلتس) داشته باشید.

* باتوجه بدرستی پاسخ شما در ازمون GMAT، سؤال بعدی مطرح می شود؛ یعنی پاسخ هر سوال، تأثير به سزایی در تعيين سوال بعدی دارد. پرسش ها در آزمون GRE به صورت بخش به بخش مرتب شده اند؛ یعنی شما قابلیت پاسخ دهی به تمام سوالات یک بخش را دارید، سپس سختی سطح بخش بعدی بر اساس میانگین پاسخ های صحیح شما، مشخص می شود.

* مدیریت زمان در آزمونهایGRE و GMAT از اهمیت به سزایی برخوردار است؛ زیرا محدودیت زمان در هر دو وجود دارد. آزمون GREرا می توانید در طول مدت سه ساعت و چهل وپنج دقیقه پاسخ دهید درحالیکه برای ازمون GMAT، سه ساعت و سی دقیقه فرصت دارید.

* آزمون GRE، ارزانتر از آزمونGMAT است.

* آزمون GRE بیشتر به سنجش توانایی های استدلال زبانی افراد می پردازد ولی چنین سولاتی، بخش کوچکی از آزمون GMAT را تشکیل می دهد.

فرق GRE با GMAT,اعتبار مدرک آزمون GRE,بخش های مختلف آزمون جی متهزینه‌ی شرکت در آزمون ‌های GRE و GMAT بسته به کشور محل برگزاری آزمون متفاوت است

* در آزمون GMAT شاهد سوالات استدلالی هستید درحالیکه این قبیل سوالات در آزمون GRE وجود ندارد.

* از دیگر تفاوت های دو آزمون GRE و GMAT میتوان به تفاوت در محل برگزاری آن ها اشاره کرد. محل برگزاری آزمون جی مت در ایران نیست و چالش بزرگی برای شرکت کنندگان در این ازمون است؛ به این دلیل که باید به کشور های همسایه مثل ترکیه یا امارات به قصد شرکت در این آزمون سفر کنید. با اینکه محل برگزاری ازمون gre در ایران نیست اما ازمون کاغذی آن در ۹ مرکز در داخل کشور، تحت نظر سازمان سنجش برگزار می شود که از آنها میتوان به مؤسسه اموزشی معرفت، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه شمال در آمل، دانشگاه ارومیه و دانشگاه شیراز اشاره کرد.

* شما میتوانید در ازمون GRE بمدت هر ۲۱ روز یک بار شرکت کنید؛ اما حق ندارید بیشتر از ۵ بار در سال، این ازمون را بدهید. این محدودیت، نیز شامل حال متقاضیانیست که پس از ثبت نام در ازمون، آنرا منتفی می کنند. همچنین میتوانید هر ۱۶ روز یکبار در آزمون GMAT شرکت کنید ولی دقت کنید که تعداد دفعات شرکت شما در ازمون GMAT نباید از ۵ بار در سال و ۸ بار در کل، بیشتر شود.

تاثیر آزمون GRE در پذیرش تحصیلی

تأثير آزمون GRE در پذیرش تحصیلی به دلیل دانشجویان بین المللی دارای سوابق تحصیلی از کشور های مختلف و با سیستم اموزشی متفاوت می باشد. مفایسه معدل و توانایی علمی متقاضیان تحصیل برای کمیته های علمی دانشگاه ها براساس ریز نمرات و دانشگاه محل تحصیل آن ها بسیار دشوار است. از این رو نمره استاندارد علمی متقاضیان، از نظر دانشگاه ها مدرک GRE است.

با وجود اختیاری بودن ارائه ی مدرک GRE برای برخی از دانشگاه ها در آمریکا و کانادا، این مدرک علمی برای متقاضیان زیر توصیه می گردد:

- متقاضیانی که معدل علمی آن ها پائین تر از ۱۶ است.

- متقاضیانی که از دانشگاه های غیر دولتی و یا انتفاعی فارع التحصیل شده اند.

- متقاضیانی که از دانشگاه ها بورسیه تضمینی گرفته اند.

نکات مثبت آزمون های GRE و GMAT

پذیرفته شدن و قبولی در ازمون های GRE و GMAT، نکات مثبت زیادی دارد. به عنوان مثال ، شما می توانید برای ویزای تحصیلی از طریق پذیرفته شدن در امتحان GRE اقدام کنید. دریافت ویزای تحصیلی به این معناست که شما می توانید در یک کشور پیشرفته اروپایی، اقامت دائم بگیرید.

هدف از برگزاری آزمون های GRE و GMAT برای ورود به دانشگاه های کسب و کار معتبر و تاپ کانادا و امریکا میباشد و اگر فردی نمره ی قبولی در یکی از ازمون های مذکور را به دست آورد، قطعاً در این کشورها، آینده کاری خود را تضمین کرده است.

اگر در دانشگاه هایی مثل MBA و… فارغ التحصیل شوید؛ در سراسر دنیا به موقعیت های شغلی بسیار عالی دست می یابید. پس پذیرفته شدن در این دو آزمون، پرش بسیار بلندی به سوی موفقیت می باشد.

اعتبار مدرک آزمون GRE

مدت اعتبار مدرک GRE، ۵ ساله است ولی گاهی اوقات برخی از دانشگاه ها مدت زمان کوتاه تری را برای اعتبار این ازمون، اختصاص میدهند ، پس حتماً در این زمینه از شرایط دانشگاه های مورد نظرتان مطلع شوید.

هزینه شرکت در آزمون های GMAT و GRE

با توجه به کشور محل برگزاری ازمون های GRE و GMAT، هزینه ی شرکت در آن ها متفاوت است.

اعتبار مدرک آزمون GRE,بخش های مختلف آزمون جی مت,هزینه شرکت در آزمون های GMATسوالات استدلالی در آزمون GMAT وجود دارند؛ اما GRE دارای این سوالات نمی‌باشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش