جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۵۷۸۵
آموزش و پرورش

با سیلی ناظم، پرده گوش یک دانش‌آموز در شوش پاره شد

آموزش و پرورش,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

رئیس آموزش‌و‌پرورش شوش در گفت‌و‌گو با «شهروند»: معاون متخلف را عزل کردیم.

 

 هنوز یک ماهی از آغاز ‌سال تحصیلی در مدارس ایران نگذشته اما آموزش‌و‌پرورش در همین مدت بارها خبرساز شده است. اگرچه روزهای آغازین مهر، نبود کلاس‌های درس در مناطق محروم گوشه‌ای از مشکلات دانش‌آموزان ایرانی را به تصویر کشید، حالا و با جدی‌شدن کلاس‌ها نوبت به بحرانی باسابقه و کِشدار رسیده است؛ نامهربانی آموزگاران با دانش‌آموزان. این‌بار خبر نخستین تنبیه جدی بدنی در‌ سال تحصیلی ۹۶، از شهر شوش در خوزستان منتشر شد و ناظم مدرسه با نواختن یک سیلی بر گونه یک دانش‌آموز، پرده گوش او را پاره کرده تا کار به بیمارستان و شکایت اولیای دانش‌آموز برسد.

 

زمزمه محبتی معلمان در شوش

ماجرای تازه تنبیه دانش‌آموزی در شوش به صف صبحگاه دانش‌آموزان برمی‌گردد و در اولین روز همین هفته، ناظم مدرسه پرده گوش نوجوانی ۱۲ساله را پاره کرد. «رحیم عبدالخانی» پدر این دانش‌آموز در توضیح این حادثه می‌گوید: «شنبه همین هفته پسر ١٢ساله‌ام هنگامی‌که در صف صبحگاه مدرسه از همکلاسی خود خواسته بود، جایشان را عوض کند كه از سوی ناظم مدرسه با نواختن سیلی تنبیه شد.» عبدالخانی به «ایرنا» می‌گوید: «ناظم مدرسه بدون هیچ‌گونه تذکری و در حالی ‌که فرزندم در صف بود به او سیلی زده و این اقدام باعث پارگی پرده گوش پسر ١٢ ساله‌ام شده است.

 

با وجود آسیب وارده به گوش فرزندم و نیز سرخ‌شدن صورت او، مدیر مدرسه موضوع را به ما اطلاع ندادند. براساس تأیید پزشک متخصص و مدارک پزشکی موجود پرده گوش سمت راست فرزندم بر اثر نواختن سیلی پاره شده است.» عبدالخانی در ادامه از تنظیم شکایتی برای دادگستری و بازرسی آموزش‌و‌پرورش شوش و پیگیری موضوع سخن گفت: «مدرسه باید مکانی امن برای تربیت دانش‌آموزان باشد نه مکانی برای تنبیه بدنی آنان که طبق قانون ممنوع است؛ این موضوع را حتما پیگیری می‌کنیم.»

 

اما این اولین‌بار نیست که تنبیه بدنی دانش‌آموزی در شوش تا این اندازه خبرساز می‌شود؛ پیش از این و در اردیبهشت ۹۵ هم فیلمی از کلاس درسی در مدارس این شهر منتشر شد که حتی واکنش وزیر وقت آموزش‌و‌پرورش را هم به‌ همراه داشت. در آن فیلم که توسط یک دانش‌آموز و به صورت مخفی ضبط شد، معلمی شاگردش را روی صندلی گوشه دیوار نشانده و ابتدا با کاغذی که در دست دارد و سپس با مشت بشدت به سر و گردن دانش‌آموز در حال گریه و فریاد می‌کوبد.

 

اگر چه در آن روزها «علی‌اصغر فانی» وزیر وقت آموزش‌و‌پرورش گفته بود که از طریق هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری به این موضوع رسیدگی می‌شود اما در روزهای بعد رئیس آموزش‌و‌پرورش شوش از شکایت‌نکردن خانواده دانش‌آموز سخن گفت و دیگر خبری از بررسی این تخلف منتشر نشد.

 

برخورد جدی با معاون متخلف

سه روز پس از این حادثه، مدیر آموزش‌و‌پرورش شوش هم از بررسی شکایت خانواده عبدالخانی و همچنین عزل معاون متخلف سخن می‌گوید. «عبدالامیر خنیفر» درباره این موضوع به «شهروند» می‌گوید: «روز شنبه دانش‌آموزها سر صف بودند و آن‌طور که معاون می‌گوید او دو دانش‌آموز که بی‌نظمی می‌کردند را تنبیه می‌کند و پشت‌گردنشان می‌زند. فردا پدر یکی از دانش‌آموزان فرزندش را دکتر می‌برد و گویا گوشش به مشکل برخورده است. روز دوشنبه دانش‌آموز به همراه پدر و عمویش را به آموزش‌و‌پرورش دعوت کردم

 

خدا را شکر وضعیت جسمی دانش‌آموز خوب بود و فقط کمی درد داشت.» او از عزل این معاون متخلف از معاونت سخن می‌گوید: «معاون را از مدرسه برداشتیم و توبیخ برای او صادر کردم. امروز به او گفتم که دیگر معاون نیست و پرونده او برای بررسی به اداره تخلفات استان فرستاده می‌شود؛ ولی فعلا از معاونت در هر مدرسه‌ای عزل شده است و قرار است به مدرسه خارج از شهر منتقل شود.» خنیفر با تأکید بر این‌که از آغاز‌ سال تحصیلي تاکنون، این اولین برخورد فیزیکی با یک دانش‌آموز در شوش بوده، می‌گوید: «اول مهر در جلسات مختلف به معلمان تأکید کردیم که هر گونه برخورد با دانش‌آموز خلاف قانون است. رسانه‌ای‌شدن این تخلفات کمک می‌کند که معلم‌ها بیشتر حواس خود را جمع کنند و بدانند هر تخلفی می‌تواند چه عواقبی داشته باشد.»

 

دیروز همچنین وزارت آموزش‌وپرورش در اطلاعیه‌ای به این موضوع پرداخت که در آن ضمن اشاره به احضار، عزل و جابه‌جایی معاون متخلف، آمده است: «دانش‌آموز علی عبدالخانی پیش از وارد‌آمدن ضربه دارای زمینه ناراحتی در ناحیه گوش خود از سنوات گذشته بوده که متاسفانه در اثر ضربه ناظم آموزشگاه خیامی به ناحیه گردن دانش‌آموز فوق‌الذکر، آسیب‌دیدگی قدیمی تشدید می‌شود ولی خوشبختانه پارگی پرده گوش به شکلی که در خبر درج شده، حادث نشده است و مدیریت آموزش‌وپرورش شهرستان شوش از اولین لحظات آگاهی با تشکیل کمیته پیگیری اقدام به پیگیری حادثه و دلایل وقوع و برخورد با عامل به وجود آورنده آن کرده است.»

 

صراحت قانون

 در ممنوعیت هرگونه تنبیه دانش‌آموزان

برخورد فیزیکی با دانش‌آموزان ایرانی موضوعی قابل ‌کتمان نیست و این تخلف را اخباری از استان‌های مختلف تأیید می‌کنند هر چند که تنها موارد حاد مثل فروکردن مداد در پوست سر یک دانش‌آموز در استان کرمان یا داغ‌کردن دست شاگردان در کهگیلویه‌و‌بویراحمد و... واکنش‌ مقامات آموزش‌وپرورش را به‌ همراه داشته است. قوانین کنونی درباره تنبیه دانش‌آموزان چه می‌گویند؟

 

بر اساس ماده ۷۷ آیین‌نامه انضباطی مدارس «اعمال هر گونه تنبیه از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است.» علاوه‌بر این و بر اساس ماده ۷۴ این آیین‌نامه «قصور و سهل‌انگاری دانش‌آموزان نسبت به انجام وظایف خود تخلف محسوب می‌شود. مدیر، شورای مدرسه، معاونان و مربیان موظفند قبل از اعمال هر گونه تنبیه از وضع و موقعیت محصل آگاهی یابند و در جست‌وجوی انگیزه و علت تخلف برآیند و نسبت به رفع آن اقدام کنند.» اما پس از طی این مراحل و در صورتی که روش‌های تربیتی در دانش‌آموز موثر نباشد، در این صورت ماده ۷۶ آیین‌نامه انضباطی انواع تنبیه برای دانش‌آموزان را تعیین کرده است.

 

بر اساس این ماده «دانش‌آموزان متخلفی که راهنمایی‌ها و چاره‌جویی‌های تربیتی در آنها مفید و موثر نمی‌افتد، با رعایت تناسب به یکی از روش‌های زیر مورد تنبیه قرار می‌گیرند: ١- تذکر و اخطار شفاهی به ‌طور خصوصی ۲- تذکر و اخطار شفاهی در حضور دانش‌آموزان کلاس مربوط ٣- تغییر کلاس، در صورت وجود کلاس‌های متعدد در یک پایه با اطلاع ولی دانش‌آموز ٤- اخطار کتبی و اطلاع به ولی دانش‌آموز ۵- اخراج موقت از مدرسه با اطلاع قبلی ولی دانش‌آموز، حداکثر برای مدت سه روز ۶- انتقال به مدرسه دیگر» براساس بندهای اشاره شده از آیین‌نامه انضباطی مدارس، قانون به‌صراحت از ممنوعیت تنبیه‌ بدنی دانش‌آموزان سخن گفته است ولی به نظر می‌آید این شفافیت قانونی تاکنون نتوانسته مانع از تخلفات بعضی از معلمان شود؛ موضوعی که به‌خوبی نشان می‌دهد قانون به تنهایی نمی‌تواند خشونت‌ نهادینه‌شده در برخی مدارس و مناطق ایران را از بین ببرد. 

 

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
تا جای که من میدونم معلم ها برای خودشان حکومت میکنند کسی هم جلودارشون نیست برید ببینید چطور درس میدهند همیشه هم طلبکارند قانون باید با معلم خاطی برخورد کند بچهای مردم جونشون را از راه به دست نیاوردند چشم اب نمیخور کاریش کنند پشتشون سفت اقا
تا جای که من میدونم ...
۲ یا ۳ بچه رو نمیشهتوخونه ساکتشون کنی چه برسه ۳۰۰نفرو معلمم آدمه اعصابش فولادنیستش که ...
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش