شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۰۵

معرفی دانشگاه محقق اردبیلی بهمراه دانشکده هایش

دانشگاه محقق اردبیلی,دانشکده های دانشگاه محقق اردبیلی,
تاریخچه دانشگاه محقق اردبیلیدانشگاه محقق اردبیلی در شهر اردبیل در خیابان دانشگاه اردبیل قرار دارد
دانشگاه محقق اردبیلی در شهر اردبیل به عنوان یک دانشگاه دولتی شناخته میشود که زمان تأسیس آن به سال ۱۳۵۷ برمی گردد. در این مطلب از سرپوش با این دانشگاه بیشتر آشنا می شوید.

دانشگاه محقق اردبیلی

دانشگاه محقق اردبیلی در خیابان دانشگاه اردبیل و در شهر اردبیل واقع شده است. در این دانشگاه، ۱۰ دانشکده و ۳ پژوهشکده، ۳ مرکز تحقیقات و ۱۱ هسته پژوهشی وجود دارد. از دانشگاه محقق اردبیلی بعنوان تنها دانشگاه جامع استان اردبیل یاد میشود که سایت اصلی آن در مرکز استان میباشد و در شهرهای نمین، پارس آباد و مشکین شهر، ۳ دانشکده ی این دانشگاه، تأسیس شده است.

تاریخچه دانشگاه محقق اردبیلی

در سال ۱۳۵۷ دانشگاه محقق اردبیلی زیر نظر دانشگاه تبریز، تحت عنوان آموزشکده کشاورزی، فعالیت های اموزشی خود را با پذیرش ۳۸ نفر دانشجو در رشته کشاورزی عمومی شروع کرد. این مرکز اموزش عالی از دانشگاه تبریز در سال ۱۳۷۱ جدا شد و فعالیت خود را به مدت چند وقت به صورت مجتمع اموزش عالی ادامه داد و در سال ۱۳۷۲ به« دانشگاه اردبیل» تبدیل شد. شانزده گروه آموزشی مصوب تا سال ۱۳۷۸ در ساختار تشکیلاتی این دانشگاه وجود داشت.

امروزه این دانشگاه، اقدام به پذیرش دانشجو در ۲۷۳ رشته تحصیلی نموده است و ۱۱ دانشکده ی این دانشگاه دارای بیش از ۱۱ هزار نفر دانشجو می باشد. این دانشگاه در جهت گسترش فعالیت های اموزشی و پژوهشی با بهره گیری از تخصص بیش از ۳۹۵ عضو هیئت علمی تمام وقت، گام برمی دارد.

دانشکده های دانشگاه محقق اردبیلی

دنشکده های دانشگاه محقق اردبیلی عبارتند از:

- دانشکده فنی و مهندسی

- دانشکده علوم پایه

- دانشکده ادبیات و علوم انسانی

- دانشکده علوم اجتماعی

- دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی

- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

- دانشکده مهندسی فن آوری های نوین نمین

- دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی مغان

- دانشکده کشاورزی مشکین شهر

- دانشکده فنی و مهندسی:

در مهرماه سال ۱۳۶۹دانشکده فنی و مهندسی در رشته کاردانی عمران- کارهای عمومی ساختمان، ۳۰ دانشجو پذیرفت. شورای عالی گسترش اموزش عالی در خرداد ماه سال ۱۳۷۸ این دانشکده را بطور قطعی تصویب کرد و از طرف وزیر محترم علوم، تحقیقات و فنآوری ابلاغ شد. از پنج گروه آموزشی این دانشکده می توان به مهندسی عمران، مهندسی شیمی، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی مکانیک و مهندسی معماری اشاره کرد.

عکس دانشگاه محقق اردبیلی,دانشگاه محقق اردبیلی,تصاویر دانشگاه محقق اردبیلیدانشگاه محقق اردبیلی دارای ۱۰ دانشکده میباشد

- دانشکده علوم پایه:

در سال تحصیلی ۷۳- ۷۲ دانشکده علوم دانشگاه محقق اردبیلی، فعالیت های آموزشی خود را با پذیرش ۳۴ نفر دانشجو در رشته فیزیک شروع کرد. هم اکنون مساحت دانشکده علوم به بیش از ده هزار متر مربع میرسد که دو ساختمان بزرگ( ساختمان علوم و ساختمان شیخ صفی) با بیش از ۳۸ ازمایشگاه اموزشی و تحقیقاتی، دو مرکز رایانه، ۲۹ کلاس درس، سه سالن مطالعه دانشجویی و سه آمفی تئاتر دارد و در قالب ۶ گروه آموزشی با دانشجویانی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود را شروع کرده است. از گروه‌های آموزشی این دانشکده می توان به شیمی، فیزیک، زیست شناسی، زمین شناسی، آمار و علوم کامپیوتر، ریاضیات و کاربردها اشاره کرد.

- دانشکده ادبیات و علوم انسانی:

دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه محقق اردبیلی، ۶ گروه اموزشی دارد که فعالیت خود را در ۲۰ رشته کارشناسی، ۳۶ رشته کارشناسی ارشد و ۸ رشته دکتری تخصصی شروع کرده است. این رشته ها در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، شامل زبان و ادبیات فارسی، اموزش زبان انگلیسی، زبان و ادبیات عرب، ادیان و عرفان و فلسفه می باشد. در در مقطع کارشناسی هنر و حقوق و علوم سیاسی می باشد.

- دانشکده علوم اجتماعی:

در شهریور ماه ۱۳۹۹ دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی افتتاح گردید و رشته های این دانشکده از دانشکده ادبیات و علوم انسانی انتزاع گردید. ۷ گروه اموزشی در این دانشکده در مقاطع کارشناسی- کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد که نظیر برنامه ریزی شهری، مدیریت بازرگانی، جغرافیای طبیعی، تاریخ، باستان شناسی ، مدیریت دولتی و گردشگری است.

- دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی:

۵ گروه آموزشی در دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی وجود دارد که در ۴ رشته کارشناسی، ۱۵ رشته کارشناسی ارشد و ۴ رشته دکتری تخصصی در رشته های مشاوره، روانشناسی، مدیریت و بیومکانیک ورزشی، علوم تربیتی، فیزیولوژی ورزشی کاربردی تدریس می کنند.

دانشگاه محقق اردبیلی دولتی است,رشته های دانشگاه محقق اردبیلی,تاریخچه دانشگاه محقق اردبیلیدانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ تاسیس شده است

- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی:

از سال ۱۳۵۷ دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی با پذیرش ۳۰ دانشجو فعالیت خود را شروع کرد. از این دانشکده به عنوان هسته تشکیل دانشگاه محقق اردبیلی یاد می شود که از امکانات آن می توان به مزرعه آموزشی و تحقیقاتی، ۴۰ ازمایشگاه تحقیقاتی و دو سایت کامپیوتر و دو کلاس اموزشی کامپیوتر، کارخانه لبنبات، واحد فعال مرغداری، گل خانه تحقیقاتی و کارگاه ماشین های کشاورزی اشاره کرد.

در حال حاضر، این دانشکده فعالیت خود را با ۱۱ گروه اموزشی نظیر مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، علوم و مهندسی خاک، علوم و مهندسی باغبانی، علوم دامی، مرتع و آبخیزداری، گیاه پزشکی، علوم و مهندسی آب، علوم و مهندسی جنگل، علوم و مهندسی صنایع غذایی، مهندسی مکانیک بیوسیستم، علوم و مهندسی صنایع چوب و کاغذ ادامه می دهد.

- دانشکده مهندسی فناوری های نوین نمین:

در سال ۱۳۷۵ پردیس دانشگاهی دانشگاه محقق اردبیلی تحت عنوان دانشکده ادبیات و علوم انسانی، راه اندازی و فعالیت خود را در رشته هایی ازجمله ادبیات فارسی، روانشناسی، زبان عربی، زبان انگلیسی، باستان شناسی شروع کرد. از سال ۱۳۹۲این پردیس، فعالیت خود را به رشته های مرتبط با فناوری های نوین تغيير داد و دانشکده فناوری های نوین جایگزین دانشکده ادبیات و علوم انسانی گردید. در این پردیس، دانشکده های دیگری به غیر از دانشکده فناوری های نوین وجود دارد که شامل دانشکده مهندسی رایانه و فناوری اطلاعات و مهندسی مواد و نانوفناوری در حال راه اندازی است.

- دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی مغان:

آموزشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۷۷ در محل ایستگاه تحقیقات کشاورزی مغان با پذیرش ۵۳ دانشجو راه اندازی شد. این دانشکده در حال حاضر با بیش از صد و پنجاه هکتار باغات و مزارع اموزشی و تحقیقاتی در ۱۰ رشته تحصیلی به صورت روزانه و شبانه فعالیت میکند.

- دانشکده کشاورزی مشکین شهر:

در نیمسال اول ۹۳- ۱۳۹۲ دانشکده کشاورزی مشکین شهر دانشگاه محقق اردبیلی در سه رشته کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات گیاهی- زارعت، کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولیدات گیاهی- باغبانی و کارشناسی ناپیوسته مهندسی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی ومعطر، دانشجو پذیرفت. همچنین این دانشکده از سال ۹۷- ۱۳۹۶ به پذیرش دانشجو در رشته های کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی و کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری و از سال ۹۹- ۱۳۹۸ به پذیرش دانشجو در رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی و کارشناسی ارشد مهندسی علوم باغبانی- گیاهان دارویی در مقطع کارشناسی ناپیوسته اقدام نموده است.

تاریخچه دانشگاه محقق اردبیلی,دانشکده های دانشگاه محقق اردبیلی,آشنایی با دانشگاه محقق اردبیلیدانشگاه محقق اردبیلی دانشگاه جامع استان اردبیل می‌باشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 9
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش