چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۲۵ - ۰۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۴۶۲
دانشگاه

در مراسم تقدیر از پژوهشگران نمونه دانشگاه صنعتی شریف عنوان شد؛

لزوم پر کردن شکاف بین دانشگاه و بازار فناوری

دانشگاه شریف,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف در مراسم تقدیر از پژوهشگران نمونه این دانشگاه به گزارش فعالیت پژوهشی دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه‌های ما در حال حرکت از نسل اول (مبتنی بر آموزش) و نسل دوم (مبتنی بر تحقیق و پژوهش و تربیت متخصصان) به سمت نسل سوم یعنی متمرکز بر تربیت کارآفرینان و توسعه فناوری هستند.

به گزارش ایسنا، محمدرضا موحدی با بیان اینکه معاونت پژوهشی دانشگاه شریف این هدف را از پنج سال پیش در قالب طرح تکمیل زنجیره دانش و ارزش دنبال کرده است، توضیح داد: این زنجیره باید از آموزش و پژوهش گرفته تا پژوهش‌های کاربردی، توسعه فناوری، توسعه محصول و در نهایت پایدارسازی کسب و کارها پیگیری شود.

 

وی در ادامه به شرح عملکرد برخی از برنامه‌های اجرایی دانشگاه در این خصوص پرداخت و گفت: اولین خروجی دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری بحث مقالات است که در این زمینه به حد قابل توجهی از ظرفیت پژوهشی دانشگاه استفاده شده است.

 

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف حمایت‌های صورت گرفته از اعضای هیات علمی فعال در حوزه پژوهش را در زمینه انتشار مقالات در مجلات باکیفیت، اهدای پژوهانه براساس عملکرد، تخصیص اعتبارات با تاکید بر حمایت از اساتید جوان و نیز حمایت از تالیف کتاب عنوان کرد و ادامه داد: در همین راستا و در طول چهار سال گذشته برنامه‌ای تحت عنوان برنامه کیفیت را به منظور حمایت ویژه از کسانی که کیفیت پژوهشی بالایی ارائه می‌کنند، ترتیب داده‌ایم. این برنامه بخصوص بر افزایش کیفیت مقالات و بالا بردن سرانه ارجاعات دانشگاه متمرکز شده است.

 

موحدی ضمن اشاره به بالا بودن رتبه دانشگاه در زمینه سرانه ارجاعات، از دنبال نمودن برنامه هسته‌های پژوهشی برنامه‌محور از حدود سه سال پیش خبر داد و گفت: هدف این برنامه جهت دادن به اعضای هیات علمی حول محورهای خاص و موضوعات دارای اولویت است.

 

وی سه حوزه دارای اولویت را سلامت، انرژی و محیط زیست عنوان کرد و افزود: علاوه بر اینها حوزه‌های فناوری نوین، نفت و گاز، مدیریت بحران و هوافضا نیز باید با همکاری صنایع مربوطه مورد حمایت قرار گیرد.

 

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف ضمن اعلام آمادگی درخصوص همکاری با صنایع مذکور، ابراز امیدواری کرد که به دنبال این شراکت‌ها هسته‌هایی شکل بگیرد که پاسخگوی نیازهای صنعتی در سال‌های آتی باشد.

 

موحدی رشد دانشجویان پسادکتری را خوب ارزیابی کرده و تعداد آنها را حدود ۱۰۰ نفر اعلام کرد که این مقدار در مقایسه با سال‌های گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است.

 

وی با بیان اینکه معاونت پژوهشی دانشگاه ساماندهی پژوهشکده‌ها و مراکز پژوهشی را در دستور کار خود قرار داده، تاکید کرد: امیدوار هستیم که این پژوهشکده‌ها بتوانند حوزه‌های پژوهشی را به صورت کاربردی و موضوع‌محور دنبال کنند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای کشور در حوزه‌های فناورانه باشند.

 

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف همچنین از آغاز به کار دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهش خبر داد و گفت: کار این دفتر در دل معاونت پژوهشی ارزیابی برنامه‌های پیشین و تنظیم برنامه‌های مجدد است.

 

موحدی سپس به حوزه سلامت پژوهش و جلوگیری از تخلفات دانشگاه اشاره کرد و افزود: کارگروه سلامت پژوهشی دانشگاه با قوت در حال کار در این حوزه است.

 

وی همکاری‌های استراتژیک دانشگاه با بسیاری از صنایع کشور را از دیگر افتخارات دانشگاه عنوان کرد و گفت: در حوزه حجم قراردادهای در ارتباط با صنعت رتبه نخست را به خود اختصاص داده‌ایم.

 

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف با اعلام اینکه همکاری‌ها با حوزه صنعت نیازمند توسعه است، ادامه داد: در یکی دو سال اخیر تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای گوناگونی بخصوص در حوزه بالادستی نفت و نیز سازمان مخابرات و فناوری اطلاعات منعقد شده است. در همین زمینه مجتمع فناوری دانشگاه نیز از چهار سال پیش تاسیس شده که دارای حدود ۵۰ مرکز خدمات فناوری و ۵۰۰ نفر پرسنل است. این در حالی است که ۴۷ درصد قراردادهای دانشگاه در این مجموعه مدیریت می‌شود.

 

موحدی با تاکید بر رشد آزمایشگاه مرکزی و توسعه خدمات آن در یکی دو سال گذشته عملکرد مالی این مرکز در سال ۹۵ را حدود دو میلیارد تومان بیان کرد و افزود: در طول سه سال فعالیت این آزمایشگاه چهار هزار مورد خدمت به داخل و خارج از دانشگاه صورت گرفته است.

 

وی رویکرد کنونی دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت را حرکت به سمت بازاریابی فعال (Active marketing) دانست و اضافه کرد: در این زمینه باید توانمندی‌های خود را به صنایع عرضه کنیم.

 

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف از شروع به کار یک تیم حرفه‌ای در این زمینه خبر داد و خاطرنشان کرد: در رابطه با نظارت بر پروژه‌های دانشگاه نیز باید خود مجموعه دانشگاه دخالت داشته باشد. در این زمینه معاونت پژوهش و فناوری آغاز به کار کرده و امیدوار هستیم که بتوانیم مدیریت واحدی را بر این پروژه اعمال کنیم تا کارفرمایان نیز از عملکرد آنها رضایت داشته باشند.

 

موحدی هدف برنامه توسعه و انتقال فناوری دانشگاه را پر کردن شکاف بین دانشگاه و بازار فناوری دانست و گفت: واقعیت این است که ما فناوری را ایجاد می‌کنم اما به دلیل بلد نبودن بازاریابی آن برای اثبات توانمندی این فناوری نیازمند پر کردن شکاف بین دانشگاه و بازار فناوری هستیم.

 

وی از حمایت بیشتر از موضوع پتنت و سبک دارایی‌های فکری دانشگاه خبر داد و گفت: توجه به این حوزه نیز در سال جدید شکل جدیدی به خود گرفته است.

 

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف وظیفه موسسه نوآوری و فناوری شریف را مدیریت دارایی‌های دانشگاه توصیف کرد و گفت: هدف از تاسیس این موسسه این بوده که دانشگاه بتواند به نحو احسن از دارایی‌های خود منتفع شود.

 

موحدی آغاز فعالیت‌های کارآفرینی و مرکز رشد دانشگاه را از حدود ۱۴، ۱۵ سال پیش بیان کرد و ادامه داد: این مرکز نیز به عنوان اولین حلقه زنجیره کارآفرینی به ترویج فرهنگ کارآفرینی در قالب برنامه‌های گوناگون اقدام نموده و مخاطب اصلی آن دانشجویان کارشناسی هستند. این در حالی است که این مرکز در زمینه ارتقا قابلیت‌های کارآفرینانه نیز رشد قابل توجهی داشته است.

 

وی بازدیدهای صنعتی، دوره‌های آموزشی، جشنواره‌ها و مدرسه اشتغال را از جمله برنامه‌های در ارتباط با کارآفرینی عنوان کرد و توضیح داد: دوره اول این برنامه‌ها بسیار موفق عمل کرده است.

 

معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف از گردهم آمدن شتاب‌دهنده‌های پرورش ایده‌های پژوهشگران در حوزه آی‌تی و غیره در سال جاری خبر داد و گفت: ما مفتخر هستیم که از دل این شتاب‌دهنده‌ها شرکت‌های مهمی را به صنعت کشور عرضه کرده‌ایم.

 

وی در پایان ضمن اشاره به کم بودن فضای دانشگاه از تاسیس پارک فناوری در سال جاری خبر داد و گفت: در حال حاضر در این پارک ۱۵، ۱۶ شرکت پذیرفته و مستقر شده‌اند.

 

 

 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش