یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۱۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۱۴۷
فوتبال ملی

چرا ستاره‌‌ای از اقليت‌های مذهبی ظهور نمی كند؟

ستاره های ارمنی فوتبال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی
زمانی فوتبال ارامنه سهم زیادی در رشد و پرورش فوتبال ایران داشت و کمک بسیار خوبی برای باکیفیت شدن این فوتبال به حساب می‌آمد. آندرانیک اسکندرانیان یکی از ستاره‌های فوتبال ما، پیش از انقلاب بود یا آندرانیک تیموریان سرشناس‌ترین مهره ارمنی در تیم ملی ما به حساب می‌آمد اما در حال حاضر به نظر می‌رسد این بخش مهم دیگر نماینده‌ای در سطح اول فوتبال ایران نخواهد داشت.

به گزارش قانون، در نگاه کلی مشخص می‌شود که فوتبال کشور ما نسبت به دهه ۶۰ و ۷۰ افت کرده است. متاسفانه درساختار فوتبال ما و در بحث آکادمی، آن وجدان پاک و سالمی که باید بالای سر پایه‌ها باشد، نیست. اگر زمانی بازیکنان جوان برای تست دادن به باشگاه‌هایی مانند بانک ملی و شاهین می‌رفتند، فقط به واسطه استعدادشان انتخاب می‌شدند اما در حال حاضر پول و رابطه حرف اصلی را می‌زند.

 

اصالت فوتبال از بین رفته است

مي‌شود به جرات گفت كه می‌توانیم چندین تیم بهتر، از این تیم‌ملی که به جام جهانی رفت در کشورمان پیدا کنیم. متاسفانه افرادی وارد فوتبال ما شده اند که فوتبال را بلد نیستند و از شانس این افراد در آسیا نتایجی به دست آمد که باعث شد خودشان و حامیان‌شان تصور کنند واقعا نتایج قابل قبولی گرفته‌اند.

 

متاسفانه سرمان را مانند کبک در برف کرده‌ایم و این حقیقت را که فوتبال ما افت کرده نمی بینیم. الان در باشگاه ارامنه نیز بازیکن زیاد است اما خود باشگاه نمی‌خواهد هزینه کند. به دنبال این است که آن چیزی که خودش می‌خواهد را به دست آورد اما در اصل فوتبال این نیست.

 

ورزشی است که کوچک و بزرگ، فقیر و پولدار در آن جا دارند. در فوتبال ما سلیقه‌ها حاکم شده‌اند و اصالت و ذات این ورزش از بین رفته است. این اشکال کلی در همه جا هست و در فوتبال ارامنه نیز وجود دارد.

 

آرارات اهميتي ندارد

ما زمینی داشتیم به نام زمین رافی که شاید ۴۰ سال بازیکنان خوب و درجه یک به فوتبال ایران معرفی کرد.

 

زمانی بازیکنانی مانند آندرانیک اسکندرانیان، علی پروین، حسن روشن و بسیاری از بزرگان فوتبال ما در این زمین بازی کردند و در فوتبال ایران درخشیدند اما اکنون نه بازی در آن برگزار می‌شود و نه انگیزه ای برای برگزاری مسابقه در آن هست. در آن زمان بازیکنان ارامنه آرزو داشند در تیم آرارات بازی کنند و اين برای‌شان هدف بزرگی بود. جوانان ارمنی این تصور را داشتند که اگر در تیم آرارات بازی کنند، قهرمان ملی هستند اما الان این انگیزه و اشتیاق دیگر بین آن‌ها وجود ندارد؛ چراکه برای خود باشگاه آرارات دیگر اهمیتی ندارد در آن سطح بالا فعالیت کند یا خیر. به همین دلیل طبیعی است که شما اثری از ارامنه در فوتبال ایران نبینید.

 

استخوان بندی‌ها بومی نیست

استقلال و پرسپولیس نیز که زمانی از بازیکنان ارمنی به خوبی استفاده می‌کردند، شاکله و استخوان‌بندی‌شان از بازیکنان تهرانی بود اما اکنون شاکله این تیم ها از بازیکنان شهرستانی تشکیل می‌شود. منظورم تفکیک استان‌ها نیست و نمی‌خواهم بگویم بازیکنان تهرانی بهتر هستند یا بازیکنان شهرستانی خوب نیستند.

 

قصدم این است که در مورد عِرق بازیکنان به شهر و زادگاه خودشان صحبت کنم. پایتختی که حدود ۱۸میلیون جمعیت دارد، چرا باید فوتبالیست‌هایش شهرستانی باشند؟ افرادی که نگاه فنی دارند، متوجه هستند که این دو تیم ضعیف شده‌اند و فقط از لحاظ شعاری قدرت گرفته‌اند.

 

اینکه به عنوان مثال بازیکن مازنی به تهران بیاید و بازیکن تهرانی به تبریز برود یا بازیکن اهوازی به اصفهان برود، باعث می‌شود كسي مانند گذشته به تیمش تعصب نداشته و در خیلی موارد بی‌تفاوت باشد.

 

مرگ فوتبال در استان‌ها

شاید الان اگر بازیکنی درون ترکیب اصلی قرار نگیرد، برایش مهم نباشد. می‌گوید پولم را می‌گیرم و اسمم در تیم هست اما قدیم بازیکنی که به ترکیب اصلی نمی‌رسید در تمرینات از بازیکنان اصلی بیشتر انگیزه داشت.

 

همین مساله در مورد بازیکنان رده‌های پایین‌تر تهران نیز وجود داشت. آن‌ها تلاش می‌کردند تا به تیم‌های بانک ملی و آرارات یا در عالی‌ترین سطح ممکن به پاس، استقلال و پرسپولیس برسند. در شهرستان‌ها نیز همین حالت بود و به همین دلیل تعصب تیمی در همه جای ایران وجود داشت. چه در مازندران، چه در تبریز، چه در خوزستان و دیگر شهرها و استان های کشور. در حال حاضر آن هدف را از جوانان فوتبالیست گرفته‌ایم و فقط یک دکور به آن‌ها نشان می‌دهیم.

 

بومی‌سازی موضوعی است که آن را فراموش کرده‌ایم و از همین نقطه فوتبال ما دچار افت و ضرر شده است. چه اشکالی داشت كه بازیکنانی مانند محسن بنگر، سیدجلال حسینی و امید ابراهیمی با پیراهن شهرخودشان در لیگ برتر بازی می‌کردند تا فوتبال مازندران یکی از قطب‌های فوتبال ایران باقی می ماند. این مساله بدون شک باعث پیشرفت بهتر و با کیفیت تر فوتبال مازندران نیز می‌شد. جالب است که خود تیم نساجی مجبور می‌شود از بازیکنان شهرهای دیگر استفاده کند تا در لیگ برتر حاضر باشد! به همین دليل است که می‌گویم افرادی در فوتبال مسئولیت دارند که فوتبال را نمی‌داننند.

 

آن‌ها خودشان بازیکنان را بین شهرها جا به جا می‌کنند و نتیجه این کار را اکنون می بینیم که هیچ شهر و استانی در فوتبال قدرت ندارد و تنها استقلال و پرسپولیس هستند که دیده می‌شوند در صورتی‌که این دو تیم نیز مانند گذشته نیستند و تنها یک ویترین هستند که بگوییم ما نیز فوتبال داریم! بی‌توجهی به بومی‌سازی در فوتبال باعث شده ما اکنون به عنوان مثال اثری از استقلال اهواز که پرچم‌دار فوتبال جنوب بود، نبینیم. یا درمورد شهر تبریز دیگر اثری از آن ماشین‌سازی و تراکتورسازی دیده نمی‌شود.

 

ضربه‌ای که به فوتبال ملی خورد

زمانی برای‌مان عجیب بود که کشورهای همسایه ما مانند قطر بازیکنان خارجی را تبعه کشورشان می‌کنند تا در تیم ملی‌شان از آن ها استفاده کنند اما اکنون شاهد این وضعیت در تیم‌ملی خودمان نیز هستیم. نمی‌خواهم لیاقت بازیکنان تیم ملی را زیر سوال ببرم اما شما ببینید مگر می شود ما در کشور ۸۰میلیونی بازیکن نداشته باشیم که مجبور شویم برای داشن یک تیم ملی قوی، به سراغ بازیکنانی برویم که در گوشه و کنار اروپا بازی می‌کنند؟!

 

شایدگفته شود در فوتبال حرفه‌ای این حرف‌ها جایی ندارد اما شما فوتبال باسک یا کاتالان را ببینید، تیم‌ملی انگلیس را ببینید که تمام بازیکنانش در لیگ برتر بازی می کنند با اینکه در لیگ برتر انگلیس تنوع خیلی زیادی از بازیکنان غیربومی وجود دارد و زمینه پیشرفت برای بازیکنان بومی این کشور بسیار سخت می‌شود. نباید فقط ادای فوتبال حرفه ای را در بیاوریم. فوتبال ارامنه نیز مانند بقیه دچار همین بی‌توجهی به بومی سازی شد.

 

رغبتی برای تیم‌داری نیست

مساله بعدی اين است كه بی‌رغبتی برای تیم‌داری در تمام سطوح فوتبال کشوروجود دارد و طبیعی است که فوتبال ارامنه نیز از این قاعده مستثنا نباشد. کسی علاقه‌ای ندارد برای فوتبال ارامنه هزینه و سرمایه گذاری کند. ضعف مدیریتی باعث شده الان یک جوان ارمنی انگیزه و اشتیاقی برای آندو شدن یا بزیک شدن نداشته باشد. فقط دوست دارند در یک سطح متوسط تیم‌داری کنند و برای همین است که شما می بینید اثری از تیم آرارات وجود ندارد. درکل باید بگویم فوتبال ارامنه، مقیاس کوچک‌تر و ماکتی از ساختار فوتبال ایران است که نشان می‌دهد بی‌توجهی به زیرساخت‌ها چه سرانجامی خواهد داشت.

 

ژورس قازاريان

 

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۹ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تاجیکستان - ازبکستان
    ۱۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - تورینو
    ۱۴:۰۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تایلند - ایران
    ۱۴:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - آرسنال
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    بورنموث - برایتون
    ۱۶:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    بولونیا - اودینزه
    ۱۶:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    پندیک اسپور - کایسری اسپور
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ناتینگهام فارست - منچسترسیتی
    ۱۹:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ماینتس - کلن
    ۱۹:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - آاس رم
    ۱۹:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آتالانتا - امپولی
    ۱۹:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    لیون - موناکو
    ۲۰:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    فیلادلفیا سیکسرز - نیویورک نیکس
    ۲۰:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    فیورنتینا - ساسولو
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    رئال بتیس - سویا
    ۲۲:۳۰
  • لیگ برتر پرتغال
    پورتو - اسپورتینگ
    ۲۳:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دالاس ماوریکس - لس آنجلس کلیپرز
    ۲۳:۰۰
  • دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ایندیانا پیسرز - میلواکی باکس
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    فینیکس سانز - مینه سوتا تیمبرولوز
    ۰۵:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    مس کرمان - زغال سنگ طبس
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان - پلیمر خرم آباد
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان نوین - گیتی پسند
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    روستوف - اورنبورگ
    ۲۰:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - والنسیا
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    پرستون - لسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - بوستون سلتیکس
    ۲۳:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    نیو اورلینز پلیکانز - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۲۳:۳۰
  • سه شنبه ۱۱ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    شمس آذر قزوین - پیکان
    ۱۸:۲۰
  • جام حذفی عربستان
    الاتحاد - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بایرن مونیخ - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    کاونتری - ایپسویچ
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش