پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۰۰۰۰۲۰

تقویت حافظه و تمرکز با تغذیه سالم مغز

تقویت حافظه,تمرکز,تغذیه سالم
افراد بسیاری برای افزایش هوشیاری و تمرکز خود به مصرف نوشیدنی های  حاوی شکر و کافئین وابسته هستند. مصرف این نوشیدنی ها، مانند نوشابه های انرژی‌زا و قهوه شما را بیدار نگه می دارند، اما این بیداری ممکن است هزینه ای سنگین را به همراه داشته باشد.

به گزارش عصر ایران به نقل از "هلث پرو"، خبر خوب این است که مواد غذایی بسیاری وجود دارند که  می توانند به تقویت مغز و سطوح تمرکز انسان کمک کنند. در ادامه با برخی از بهترین نمونه ها در این زمینه بیشتر آشنا می شویم.

 

روغن زیتون فوق بکر

روغن زیتون فوق بکر به تقویت حافظه و پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک می کند. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده اند افرادی که یک رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می کنند، با کاهش خطر زوال عقل و دیگر بیماری های مختل کننده مغز مواجه هستند. روغن زیتون یکی از مواد پر مصرف در این رژیم غذایی است که حاوی مواد مغذی تقویت کننده مغز، مانند اسیدهای چرب امگا-۳ است.

 

ماهی سالمون

ماهی سالمون یکی دیگر از منابع غذایی خوب برای اسیدهای چرب امگا-۳ است. این مواد مغذی به مبارزه با زوال شناختی کمک می کنند. البته برای بهره‌مندی از فواید مصرف ماهی سالمون باید انواع وحشی و نه پرورشی را خریداری کنید زیرا سطوح اسیدهای چرب امگا-۳ در آنها کاملا متفاوت است.

 

روغن نارگیل

این روغن طبیعی طی چند سال اخیر شاهد روند رو به رشد محبوبیت خود بوده است. روغن نارگیل را می توان برای حفظ شادابی و جوانی پوست، نرمی مو، و تامین سوخت مورد نیاز مغز استفاده کرد. تری گلیسریدهای زنجیره متوسط موجود در روغن نارگیل به تجزیه کتون ها کمک می کنند که با پردازش بیشتر تولید سوخت برای مغز را در پی دارد.

 

زردچوبه

زردچوبه دیر زمانیست که برای مصارف پزشکی و آشپزی استفاده می شود. یکی از فواید مصرف منظم زردچوبه پیشگیری از زوال عقل و ترومای مغزی است. کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه از خواص ضد التهاب برخوردار است که می تواند عملکردهای شناختی را بهبود ببخشد.

 

بلوبری

بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان هاست. این آنتی اکسیدان ها می توانند به بهبود عملکرد شناختی، تقویت حافظه و قدرت مغز، و مبارزه با پیری زودرس مغز کمک کنند.

 

گردو

اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در گردو همانند سوخت برای مغز عمل می کنند. مصرف منظم گردو می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشیده و از بیماری هایی مانند آلزایمر و زوال عقل پیشگیری کند. اگرچه بیشتر مغزدانه ها حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ هستند، اما گردو یکی از بهترین منابع برای این مواد مغذی است.

 

تخم مرغ

تخم مرغ منبعی عالی برای پروتئین، ویتامین B، و کولین است. کولین یک عنصر کلیدی مورد استفاده بدن برای تولید استیل کولین است. مغز از این ماده برای تنظیم خلق و خو و حافظه استفاده می شود.

 

دانه های کدو تنبل

همانند گردو و ماهی سالمون، دانه های کدو تنبل سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند. همچنین، دانه های کدو تنبل منبع خوبی برای ماده معدنی روی هستند که به تقویت عملکرد شناختی کمک می کند.

 

بادام

بادام به واسطه مواد مغذی موجود در خود مانند ویتامین E که یک آنتی اکسیدان قوی نیز محسوب می شود، نه تنها به تقویت حافظه کمک می کند، بلکه عملکرد کلی مغز را نیز بهبود می بخشد.

 

شکلات تلخ

شکلات تلخ و کاکائو حاوی سطوح بالا از فلاونول هستند که این ماده مغذی گیاهی می تواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد و از زوال عقل و بیماری آلزایمر پیشگیری کند. البته به شکلات های تلخ افزودنی هایی مانند شکر و طعم دهنده ها اضافه می شود که می تواند فواید این ماده غذایی را خنثی کند، از این رو، نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد.

 

اسفناج

سبزی های برگدار سبز، مانند اسفناج، حاوی مواد مغذی مفید برای مغز از جمله لوتئین، فولات و ویتامین K هستند. پژوهش ها نشان داده اند که این مواد مغذی می توانند به پیشگیری از تخریب مغز و زوال شناختی کمک کنند. همچنین، اسفناج حاوی سطوح بالا از ویتامین C است که فواید سلامت دیگر مانند تقویت پوست و مو و سیستم ایمنی را ارائه می کند.

 

آووکادو

آووکادو منبع خوبی برای چربی های سالم است. چربی های تک غیر اشباع موجود در آووکادو به تقویت گردش خون کمک می کنند که کیفیت و کمیت جریان خون به مغز را بهبود می بخشد. همچنین، آووکادو منبع خوبی برای اسیدهای چرب امگا-۳ است.

 

جیکاما

جیکاما محصولی شبیه به سیب زمینی بوده، اما مزه آن شبیه به سیب است. جیکاما حاوی ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای کمک به حفظ عملکرد مطلوب مغز مانند فولات و ویتامین های C و E است. همچنین، این محصول حاوی سطوح بالا از آنتی اکسیدان هاست که به جوان نگه داشتن مغز و تقویت حافظه کمک می کند.

 

بروکلی

افرادی که به طور منظم بروکلی مصرف می کردند، عملکرد بهتری را در آزمون های حافظه نسبت به آنهایی که این کار را انجام نمی دادند، نشان داده اند. بروکلی که در خانواده سبزی های چلیپایی قرار دارد حاوی ویتامین K و کولین است که دو ماده مغذی مرتبط با عملکرد شناختی و قدرت حافظه بهتر هستند.

 

کیل

کیل یکی دیگر از اعضای خانواده سبزی های چلیپایی است و محتوای پروتئین آن نسبت به سبزی های دیگر چشمگیر است. جدا از مفید بودن این سبزی برای پوست و ناخن، کیل می تواند به بهبود عملکرد کلی مغز کمک کند. محتوای آهن، فولات، و ویتامین B6 کیل را به یک ابرماده غذایی تبدیل می کند.

 

کیمچی

غذاهای تخمیر شده نه تنها گزینه های خوبی برای جمعیت باکتریایی روده هستند، بلکه از خواص تقویت کننده مغز نیز سود می برند. محتوای پروبیوتیک موجود در کیمچی می تواند به آرامش مغز برای مدت زمان طولانی‌تر کمک کرده، از این رو، کمتر مستعد تجربه اضطراب و حملات هراس، شرایطی که می توانند اثر منفی بر حافظه کوتاه مدت داشته باشند، خواهید بود.

 

مارچوبه

مارچوبه از سطوح بالای اسید فولیک برخوردار است که به پیشگیری از سرطان و همچنین درمان کم خونی کمک می کند. مارچوبه می تواند گردش خون را بهبود ببخشد که افزایش کیفیت و کمیت اکسیژن دریافتی توسط مغز را به همراه دارد و به تقویت عملردهای شناختی کوتاه و بلند مدت کمک می کند.

 

آب گوشت

آب گوشت می تواند به تقویت استخوان ها کمک کند، اما محتوای مواد مغذی آن می تواند به پیشگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل نیز کمک کند.

 

چغندر

چغندر می تواند بسیاری از نیازهای روزانه انسان به مواد مغذی را تامین کند. این ماده غذایی توانایی بهبود گردش خون را دارد. گردش خون بهتر به معنای دریافت اکسیژن بیشتر توسط مغز و دیگر اندام های بدن است که تقویت حافظه و عملکرد کلی مغز را در پی دارد.

 

پرتقال

پرتقال منبع خوبی برای ویتامین C است. این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از زوال شناختی با افزایش سن پیشگیری می کند. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کنند که می تواند تقویت قدرت مغز و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر را در پی داشته باشد.

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش