چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲
کد مقاله: ۹۹۰۱۰۰۰۸۳

ویروس‌ها چگونه نام‌گذاری شدند؟

نحوه ی نامگذاری ویروس‌ها,روش دانشمندان برای نامگذاری ویروس های جدید,ویروس H1N1,ویروس MERS_ CoV,انواع ویروس ها
بهتر است بدانیم، نامگذاری ویروس های یافته شده، خود یک فرآیند جدی و تخصصی است که پژوهشگران طبق چهارچوب و پایه های علمی ویروس های جدید را نام گذاری می کنند، نه بر اساس سلایق شخصی.

احتمالا دانستن جواب این سؤال برای شما هم جذاب باشد که دانشمندان بر چه اساسی ویروس های جدید را نام گذاری می کنند؟ بهتر است بدانیم، نامگذاری ویروس های یافته شده، خود یک فرایند جدی و تخصصی است که پژوهشگران بر اساس چهارچوب و پایه های علمی ویروس های جدید را نام گذاری می کنند، نه بر اساس سلایق شخصی.« ایرنا زندگی»، نام گذاری ۷ مورد از ویروس ها را طبق مطالعات ریدرزدایجست انجام شده، گردآوری کرده است. در این شرایطی که همه جا حرف از ویروس ها است احتمالا متوجه این مسئله شده باشید که یک ویروس امکان دارد چند تا اسم داشته باشد، یکی اسم علمی و دیگری اسمی که عموم مردم، ویروس را خطاب می کنند.

بر اساس گزارش بی بی سی فیوچر، اسم های علمی ویروس ها به وسیله« کمیته بین المللی آرایه شناسی ویروسی» نام گذاری می شود که طبق سایز و شکل ویروس است. ولی اسم های عمومی که در بین مردم رواج بیشتری دارد، گرفته شده از قسمتی اسم علمی است که با لحجه ها، گویش ها و زبان ها مختلف ترکیب می ‍شود و در بین شهروندان آن منطقه رواج می یابد.

CoV- ۲

در این روزهایی که مستندهای بسیاری درباره ی کوید۱۹ ساخته شده است احتمالا بدانید که ابتدا در ووهان چین به این ویروس« ناول کروناویروس» می گفتند که به معنی« کروناویروس جدید» بود. به گزارش بی بی سی فیوچر، کوید ۱۹ را بعد از آن به« Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus Two» نام خواندند که به اختصار SARS- CoV۲ نامیدند این نام منعکس کننده این است که یکی از خانواده های بیماری سارس است. دانشمندان متوجه شدند که این نام خیلی مشابه نام ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در کشور چین رواج داشته و سبب وحشت هم می شود، پس تصیمیم بر آن شد که تغییراتی را لحاظ کنند؛ اما در این زمان نام های زیادی بدون هیچ اساس علمی، رواج یافتند، مثل ویروس چینی و آنفولانزای ووهان، که بر اساس گزارش سازمان جهانی سلامت( WHO)، این نام ها نژادپرستانه و برای ضربه زدن به اقتصاد، مردم و ملیت یک کشور طراحی شدند. در آخر سارس از ابتدای نام« SARS- CoV۲» حذف شد و سال کشف ویروس بر روی آن اثر گذاشت و حالا ما آنرا با نام« CoV- 19» می شماسیم.

H1N1

این همان آنفولانزای فصلی ای است که در پاییز گذشته ایران بسیاری را درگیر کرد؛ ولی کشنده نیست. این ویروس هم نام طولانی ای دارد، نام علمی آن( H1N1‏) A/California/04/2009)) است. دستورالعملی که سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۸۹۰ تصویب کرد به اینصورت بود که اسم ویروس ها باید بر اساس میزان آلودگی، مکانی که منشاء ویروس است، سال کشف، سال بوجود آمدن و نوع پروتئینی که در آنتی ژن آن وجود دارد ، به صورت اعداد بیان شوند.

در اسم علمی این ویروس آمده است که این بیماری آنفلوانزا شایع نوع A است که برای بار اول در سال ۲۰۰۹ در کالیفرنیا کشف شد، این چهارمین ویروس در نوع کشف شده خود است و پروتئین های خاص آن هماناگلوتینین نوع ۱ و نورآمینیداز است. این بیماری آنفولانزا همچنین بعنوان آنفلوانزای خوکی معروف است؛ چون مثل ویروسهایی است که بطور معمول در بین خوکها مشاهده میشود؛ ولی در واقعیت این بیماری هنگام خوردن گوشت خوک آلوده به انسان منتقل نشده بود، این نام( آنفولانزای خوکی) برای کشاورزان گوشت خوک معضلات فروش را، ایجاد کرد. چند کشور من جمله چین، روسیه و اوکراین ؛حتی واردات گوشت خوک از مکزیک را هم ممنوع کردند.

نحوه ی نامگذاری ویروس‌ها,روش دانشمندان برای نامگذاری ویروس های جدید,ویروس H1N1,ویروس MERS_ CoV,انواع ویروس ها

MERS_ CoV

نام این کروناویروس( CoV رسمی در انتهای آن) مخفف سندرم تنفسی خاورمیانه است. دکتر کیجی فوکودا، معاون مدیر کل امنیت بهداشت در سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۱۵ برای پاسخ به تصمیم این سازمان برای تغییر استانداردهای نام گذاری خود برای ویروس ها، گفت:" بعضی از این نام ها با تشدید اثرات منفی بر جوامع و اقتصاد آن ها همراه است». یعنی، وقتی نام ویروسها بر اساس مکانی است که ویروس در آن جا کشف شده، این امر می تواند منجر به بروز تبعات ضد اجتماعات مذهبی و قومی شود. موانعی برای سفر، تجارت نیز ایجاد می کند.

HIV

ویروس نقص ایمنی انسان( HIV) باعث بیماری به نام سندرم نقص سیستم ایمنی اکتسابی( ایدز) میشود که فعلا حدود ۱.۱ میلیون نفر در آمريکا به آن مبتلا هستند. به اندازه کافی وحشتناک است که وقتی HIV در دهه ۱۹۸۰ برای بار اول ظاهر شد، با مردان همجنسگرا( اشتباه) برابر شد و بیماری کمبود ایمنی مرتبط با همجنسگرا یا GRID نام گرفت. بر اساس گزارش پاسفیک استاندارد، تا هنگامی که دانشمندان دریافتند که این افراد هم دگرجنسگرا و هموفیلی را نیز آلوده میکنند، رواج ایدز ادامه یافت. متأسفانه، براساس گزارش بیبیسی فیوچر، نام اولیه نه تنها اهانت آمیز بود؛ بلکه تلاشهایی را برای کنترل آن( به وسیله کنگره) هم مختل کرده باشد؛ چون این مسئله بعنوان یک« مسئله طاقت فرسا » شناخته شده است.

Avian Flu

ویروسهایی که در پرنده ها ظاهر می شوند به ندرت به انسان منتقل میشوند. دو نوع آنفلوانزای مرغی موجود است که نگرانی زیادی را ایجاد کرده است. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها( CDC)، یکی از این اولین بار در سال ۲۰۱۳ در کشور چین ظاهر شد و با نام H7N9 آسیایی نامگذاری شده است، که برای آنفلوانزای مرغی نوع الف( H7N9) کوتاه مدت است. آسیا جایی که این ویروس از آن سرچشمه گرفته است، الف برای نوع آنفلوانزا و H7N9 برای انواع پروتئینهای هموگلوتینین و نورآمینیداز موجود در آن. نوع دیگر اولین بار در سال ۱۹۹۷ در انسان تشخیص داده شد و طی این سالها چندین تجدید حیات هم داشته است. این بیماری آنفولانزای مرغی الف بسیار بیماریزا( H5N1) است؛ حتی اگر برای مدت زمان اندکی باشد.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
مهران احمدی بیوگرافی مهران احمدی؛ بازیگر حرفه سینما تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۹ اسفند ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان، مدیر تولید، برنامه ریز

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی بازیگری از دانشگاه هنر و معماری تهران

ادامه
سراج قمری زندگینامه سراج قمری، شاعر هجو گوی سده شش و هفت

شهرت: سراج قمری، قمری آملی

دوران زندگی: سده ششم و هفتم قمری

محل تولد: خوارزم یا گلستان

حرفه: شاعر پارسی گو

آثار: دیوان اشعار سراج قمری

وفات: ۶۲۵ قمری

ادامه
زندگینامه کیان ایرانی زندگینامه دلیر ایرانی؛ کیان و نقش او در قیام مختار

از فعالیت ها و سوابق کیان ایرانی قبل از قیام مختار اطلاعاتی در دسترس نیست البته بعد از اضافه شدن به لشکر مختار از جمله افراد تاثیرگذار و بسیار مهم وقایع قیام شناخته شد. 

در سال ۶۶ قمری مختار با هدف گرفتن انقام از عاملان واقعه کربلا و شکست قاتلان امام حسین در کوفه، کیان ایرانی را به عنوان حرس به عبارتی رئیس نگهبانان خود انتخاب کرد. 

اعتماد و اطمینان مختار به کیان به قدری بود که ریاست انتظامات کوفه و فرماندهی شرطه های کوفه به وی سپرده شد. اموال بسیاری از افراد حین برخورد با جنایتکاران کربلا با فرمان مختار مصادره شد. کیان این موال را بین ایرانیان مسلمانی که عملیات را به عهده داشتند، تقسیم کرد. این موضوع از جمله خدمات بسیار مهمی بود که کیان نسبت به حکومت مختار انجام داد.

کیان ایرانی در جریان دستگیری و هلاکت جنایتکاران کربلا، همچنین اشراف جائن کوفه نقش اصلی را برعهده داشت به طوریکه جنایتکاران اصلی کربلا بعد از شنیدن نام ایشان به وحشت می افتادند. 

ادامه
رسول خطیبی بیوگرافی رسول خطیبی + تصاویر

تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۵۷

نام مستعار: رسول پاشا

محل تولد: تبریز، ایران

حرفه: فوتبالیست سابق، مربی فوتبال

باشگاه کنونی: سرمربی باشگاه پیکان

آغاز فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون

ادامه
گیتی قاسمی بیوگرافی گیتی قاسمی بازیگر خوش سابقه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۶ آذر ۱۳۵۵

محل تولد: ملایر، همدان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران

ادامه
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ویلهلم رونتگن بیوگرافی ویلهلم رونتگن دانشمند تاثیرگذار صنعت پزشکی

تاریخ تولد: ۲۷ مارس ۱۸۴۵

محل تولد: رمشاید، پادشاهی پروس، کنفدراسیون آلمان

ملیت: آلمانی

حرفه: دانشمند

محل تحصیل: مؤسسه فناوری فدرال زوریخدانشگاه زوریخ

درگذشت: ۱۰ فوریه ۱۹۲۳

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
ویژه سرپوش