جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۳۱ - ۰۹ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۷۱۲
حوزه بهداشت و رفاه

هیچ بیمار کرونایی نباید بدون درمان از بیمارستان خارج شود

وزیر بهداشت: واکسن تنها راه کنترل کروناست | ستاد کرونا: این هفته واکسن جدیدی وارد نشد!

واکسیناسیون عمومی کرونا,واکسنهای کرونا در ایران
وزیر بهداشت در اولین نشست خود با روسای دانشگاه های علوم پزشکی که به صورت مجازی برگزار شد، مدیریت کرونا را اولویت اول وزارت بهداشت خواند و بر لزوم بسیج تمام امکانات جهت درمان بیماران کرونا تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عین‌اللهی در جمع روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، گفت: این روزهایی که در محرم همه دل‌ها به یاد آقا اباعبدالله است ما هم دست به دامان آقا می‌شویم و از ایشان می‌خواهیم به ملت مسلمان ما مدد کنند تا در همه کارها بویژه مدیریت کرونا موفق شویم. جا دارد از همه عزیزان روسای دانشگاه‌ها و معاونین وزارتخانه و کسانی که پیش از من هم زحمت کشیدند تشکر کنیم. ما در یک پیچ تاریخی قرار گرفتیم که در تاریخ کشورها بی‌نظیر است و معضلی جهانی است.

کادر درمان حماسه آفرید

وی با تشکر از کادر درمان افزود: آنها حماسه آفریدند و شهدای زیادی از این قشر عزیز برای حفاظت از سلامت مردم داشتیم‌. ما در شروع هفته دولت نیز باید یاد شهید رجایی و شهید باهنر را نیز گرامی بداریم‌.

امکانات برای درمان بیماران کرونا بسیج شود

وی در ادامه تاکید کرد: همانطور که ریاست جمهوری مرتبا اعلام کردند و با تاکید مقام معظم رهبری اولویت اول وزارت بهداشت مدیریت و اداره بیماری کرونا است. ما امروزه با آمارهای بدی مواجه هستیم و خیلی از خانوارها عزادار هستند. در رابطه با درمان کرونا باید همه امکانات استانی به کار گرفته شود و هیچ بیمار کرونایی نباید بدون درمان از بیمارستان خارج شود. باید تمام امکانات برای درمان عزیزان بسیج شود.

لزوم درمان کرونا طبق پروتکل ها

وزیر بهداشت افزود: پروتکل‌ها توسط کمیته‌های علمی مشخص است و از عزیزان می‌خواهم کارهای درمانی را بر اساس این پروتکل‌ها انجام دهند و از نیروهای متخصص استفاده کنند و تا حد امکان تخت‌های ویژه را گسترش دهند.

تشبیه کرونا به زلزله

عین اللهی ادامه داد: در بیماری کرونا دو فاز وجود دارد؛ یکی فاز ایجاد ویروس در بدن و یکی فاز بروز عوارض آن. کرونا را همیشه به یک زلزله تشبیه می کنم که بیشتر اتفاقات پس از زلزله رخ می‌دهد. ویروس کرونا در بدن کل سیستم را با اختلال مواجه می‌کند و بعد از آن با کنترل داروها می‌توان از عوارض بیشتر جلوگیری کرد. بنابراین چیزی که در کرونا باعث مرگ و میر می‌شود عوارض بعد از حمله اولیه ویروس است. پس نگهداری و مراقبت از بیمار اهمیت ویژه دارد.

لزوم نظارت و سرکشی روسای دانشگاه ها از بیمارستانها

وی با اشاره به بایدها و نبایدهای پیرامون بیماری کرونا، تاکید کرد: این روزها یکی از نبایدها پیرامون بیماران این است که نباید بیمار به فاز اینتوبه برسد و باید تا جایی که می‌شود اکسیژن از راه غیرتهاجمی به بیمار برسد. بنابراین رساندن اکسیژن به بیمار نقش حیاتی دارد. من خواهشم از روسای دانشگاه‌ها حضور در فیلد و سرکشی از بیمارستان‌ها است زیرا یکی از واجبات است. مدیریت بر عرصه بسیار مهم و مدیر باید احساس خدمتگذاری و نوکری مردم را داشته باشد. خداوند این توفیق را به ما داده است که خدمت گذار مردم باشیم. بنابراین حضور مسئولین در عرصه باید احساس شود و یک شاخص مهم برای ما است و هر مسئولی که در عرصه حضور یابد برای ما ارزشمند است. اگر در استانی مریض بر زمین بماند و به او جا ندهیم یک شاخص بد است. مردم نشان دادند حاضر هستند کمک کنند و پای کار هستند و باید از همه امکانات استفاده کنیم.

مدیریت کرونا تنها با وزارت بهداشت نیست

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه مدیریت کرونا تنها بر عهده وزارت بهداشت نیست، اظهار کرد: باید از کلیه ظرفیت‌ها و سازمان‌ها در این زمینه استفاده شود. در عین حال مردم نیز نسبت به بیماری آگاه شده‌اند. ولی وقتی با حجم زیادی از بیماران مواجه می‌شویم میبینیم ماسک‌ها کنار گذاشته شده و یا تجمعاتی شکل گرفته است و تعداد زیادی از افراد خانواده مبتلا شدند.

واکسیناسیون؛ تنها راه حل مدیریت کرونا

وی افزود: تنها راه حلی که می‌تواند کرونا را مدیریت کند واکسیناسیون است. این یک تجربه جهانی است و تنها مربوط به کشور ما نیست. جاهایی که واکسیناسیون انجام دادند مرگ و میر کنترل شده است. البته واکسیناسیون به معنای عدم ابتلا به بیماری نیست؛ بلکه به معنای کاهش شدت عوارض بیماری است. راه حل اساسی کنترل کرونا واکسن است که دولت در این زمینه با تمام قدرت و انرژی کار می‌کند.

مردم کمک کنند

عین اللهی گفت: از مردم می‌خواهم کمک کنند. ما در بازدید میدانی صحنه‌های خوبی دیدیم و مثلا در اهواز دیدم یک حسینیه را تبدیل به مرکز واکسیناسیون ۲۴ ساعته کرده‌اند و ما فقط یک رابط داشتیم و خود مردم کمک می‌کردند و حتی واکسن را تزریق می‌کردند؛ چون این کار سختی نیست و فقط دو شرط در این زمینه داریم که اولا اطلاعات افراد ثبت شود و دوما چرخه زنجیره سرمای واکسن حفظ شود. در برخی واکسن‌ها چرخه سرما خیلی پیچیده نیست. با همکاری مردم آمادگی داریم مراکز تجمیعی واکسن افزایش یابد تا با ورود و تولید بیشتر واکسن، واکسیناسیون هم انجام شود.

اینکه مردم در صف بمانند، قابل قبول نیست

عین‌اللهی ادامه داد: باید کاری کنیم که مردم رضایت داشته باشند ‌و اینکه مردم در صفهای طولانی منتظر بمانند قابل قبول نیست. عزیزان در دانشگاه‌ها کارهای ابتکاری انجام دهند و هدفشان این باشد که مردم به نحو احسن واکسینه شوند.

میزان قابل توجهی واکسن در کشور از هفته آینده

وی گفت: ان شاءلله از هفته آینده شاهد میزان قابل توجهی واکسن در کشور خواهیم بود و توسط معاونت بهداشتی و توزیع می‌شود. با افزایش تولید و واردات واکسن به همان سرعت انجام واکسیناسیون هم باید سرعت گیرد تا جلوی پیک‌های بعد را بگیریم.

کمیته علمی کرونا در دانشگاه ها تشکیل شود

وی افزود: حتما باید کمیته‌ علمی کرونا در دانشگاه‌ها تشکیل شود. درست است که کمیته ملی کشوری بر کلیات تصمیم‌گیری می‌کند اما کمیته علمی در دانشگاه‌ها از ضرورت‌ها است تا پروتکل‌های محلی تدوین شود.

دارو به موقع و به میزان لازم تجویز شود

وی با تاکید بر لزوم تجویز صحیح دارو برای بیماران، تصریح کرد: دارو باید به موقع و به مقدار لازم تجویز شود و باید مشخص شود چه کسانی این داروها را تجویز کنند؛ بویژه در مورد داروهای گران‌تر و پر عارضه‌تر این موضوع باید برقرار باشد. مسئله مهم این است که باید دید چرا در یک نقطه مرگ و میر بیشتر است و مثلا اگر در منطقه‌ای مرگ و میر بیشتری رخ می‌دهد باید مشکلات را شناسایی کرده و به دنبال راهکار باشید.

ادامه دارد

سخنگوی ستاد کرونا: این هفته واکسن جدیدی وارد نشد/ واردات واکسن به روز پنجشنبه در آخر هفته موکول شد

واکسیناسیون عمومی کرونا,واکسنهای کرونا در ایران

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به سوالی در رابطه با مشکل کمبود و نبود واکسن و عدم تزریق دوز اول در مراکز واکسیناسیون:

این هفته واکسن جدیدی وارد کشور نشد و واردات  واکسن به روز پنج شنبه در آخر هفته موکول شد 

ما ترجیح دادیم که دوز دوم تزریق کنیم تا نوبت دوز دوم واکسن به تاخیر نیفتد.

از هفته آینده گروه سنی که برای دوز اول نوبت دهی شده اند به همراه کسانی که نوبت تزریق دوز دوم آنها رسیده است، واکسینه خواهیم کرد و نوبت دهی جدید هم خواهیم داشت.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش