دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۱۲ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۹۴۷
حوزه بهداشت و رفاه

رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زیر ۴۰درصد سقوط کرده است | قطع کامل زنجیره کرونا بعید است

ادامه شیوع کرونا در ایارن,عدم رعایت پروتکل های بهداشتی
عضو کمیته کشوری مبارزه با کووید ۱۹ با تاکید بر لزوم قانع کردن افرادی که تمایل به واکسن زدن ندارند، گفت: در حال حاضر با ورود انواع واکسن به کشور و واکسن‌های تولیدی در ایران، ذخیره خوبی از واکسن کرونا در کشور داریم که می‌تواند در سرعت بخشیدن به واکسیناسیون بسیار تاثیرگذار باشد.

به گزارش ایرنا، دکتر علیرضا ناجی عضو کمیته کشوری مبارزه با کووید ۱۹  اظهار داشت: با توجه به اینکه دولت تلاش خود را برای انجام واکسیناسیون سراسری انجام می‌دهد و برنامه‌ریزی و اقدامات خوبی برای واردات واکسن وجود دارد، و با توجه به این که به برخی واکسن‌های داخلی مجوز مصرف داده شده است، اکنون به میزان کافی واکسن در کشور موجود است.

وی تصریح کرد: به همین منظور باید افرادی را که تاکنون واکسینه نشده‌اند،  برای تزریق واکسن تشویق کرد و جلوی شایعاتی را که می‌تواند باعث دلسردی و نگرانی مردم شود، بگیریم.  این موضوع با صحبت‌های علمی و کارشناسانه و تجربیات دیگر کشورها می‌تواند تاثیرپذیر باشد.

ناجی با تاکید بر اینکه با وجود کرونا به عنوان یک ویروس ناخوانده و ماندگار هیچ چاره‌ای جز واکسیناسیون نداریم، اظهار داشت: به غیر از واکسن راه دیگری برای مقابله با این ویروس نداریم. البته جا افتادن این مساله در افکار عمومی نیاز به یک کار فرهنگی گسترده دارد تا بتوانیم با کرونا هم مانند دیگر ویروس‌های تنفسی که همچنان همراه ما هستند، کنار بیاییم و زندگی کنیم.

وی ادامه داد: ویروس کرونا مانند دیگر ویروس‌های تنفسی سال‌ها در کنار ما خواهد ماند و اکنون متخصصان و پژوهشگران برجسته جهان ۴ سناریو در خصوص کرونا پیش‌بینی می‌کنند؛ بروز واریانت‌های مقاوم در برابر واکسن و درمان، بالا رفتن سرعت و شدت انتقال بیماری، بیماری‌زایی بیشتر ویروس و احتمال تکاملی که منجر به تضعیف ویروس می‌شود از جمله این احتمالات هستند.

رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با این تفاسیر هیچ چاره‌ای جز واکسینه شدن اکثریت جامعه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم نیست و فقط با این اقدامات است که می توانیم تلاش کنیم و این ویروس را کنترل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم به زیر ۴۰ درصد رسیده که رقمی بسیار پایین است. تعدادی نیز نمی‌خواهند واکسن بزنند که این نیاز به اقناع‌سازی مردم دارد تا آمار واکسیناسیون به بالای ۷۰ درصد جامعه برسد.

ناجی اضافه کرد: البته در این میان برخی افرادی که شیاد هستند، شبهاتی را در خصوص واکسن زدن به وجود می‌آورند و مردم را به شک می‌اندازند. برای این موضوع نیز تنها با اقناع مردم می‌توانیم به نتیجه خوبی برسیم.

قطع کامل زنجیره کرونا بعید است/علت طولانی شدن پاندمی کووید ۱۹

علیرضا ناجی با اشاره به اینکه دلایل متعددی برای طولانی شدن پاندمی کرونا مطرح است، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل را باید نبود برنامه مناسب برای مبارزه با ویروس کووید ۱۹ دانست.

ادامه شیوع کرونا در ایارن,عدم رعایت پروتکل های بهداشتی

وی با بیان اینکه ابعاد ناشناخته کرونا همچنان بسیار زیاد است، افزود: شواهد موجود با توجه به خصوصیت و تغییر عملکرد ویروس، نشانه‌هایی از قطع کامل زنجیره شیوع نمی‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه متخصصان و پژوهشگران برجسته جهان چهار سناریو را پیش روی کرونا پیش بینی می‌کنند، گفت: بروز واریانت های مقاوم در برابر واکسن و درمان، بالا رفتن سرعت و شدت انتقال بیماری و بیماری زایی ویروس و احتمال تکاملی که منجر به تضعیف ویروس می‌شود از جمله این احتمالات است.

به گفته ناجی، با توجه به مشکلات موجود در مهار ویروس در برخی کشورها، احتمال به صفر رسیدن میزان شیوع کرونا بسیار بعید است.

وی افزود: به طور کلی مقابله با کرونا دو بال مداخلاتی درمانی و غیر درمانی دارد و به نظر می‌رسد در هیچکدام از این دو حوزه اقدامات مطلوب انجام نشده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این موضوع که در بخش درمانی تمرکز بر واکسیناسیون است توضیح داد: تنها برخی از کشورها روند مناسبی در تزریق واکسن علیه کرونا دارند بنابراین با توجه به شکل پاندمی بیماری و انتقال گسترده ویروس این کشورها هم نمی‌توانند به تنهایی به موفقیت برسند، به طوری که در کشورهایی مثل انگلستان و آمریکا با وجود واکسیناسیون گسترده به دلیل جهش‌های ویروس در کشورهای کم برخوردار از واکسن، باز هم شاهد افزایش موارد ابتلاء هستیم.

ناجی با بیان اینکه تمام شواهد بیانگر این است که تمام کشورهای دنیا در مقابله با کرونا سوار بر یک کشتی اند و باید هماهنگ با یکدیگر پیش بروند، گفت: از سوی دیگر در مداخلات غیر درمانی از جمله رعایت فاصله فیزیکی، پوشش ماسک و دیگر موارد پیشگیری از بیماری هم عادی انگاری و فرار مردم از رعایت پروتکل‌ها رقم خورده است.

وی در ادامه با اشاره به جهش ویروس کرونا با واریانت دلتا خاطرنشان کرد: وقتی واریانت دلتا وارد یک جمعیت می‌شود، در افرادی که واکسینه نشده اند، می‌تواند چرخش زیادی داشته باشد و مشاهده می‌شود که اکثر بستری‌ها در بیمارستان‌ها به صورت خانوادگی است.

ناجی افزود: نکته نگران کننده این است که میزان شکست ایمنی بدن این جهش در افرادی که واکسینه شده و ایمنی دارند، بیشتر از واریانت های دیگر ویروس است، به گونه‌ای که شکست ایمنی بدن در جهش‌های قبلی حدود ۵.۹ درصد اما در این واریانت حدود ۱۹ درصد است.

وی با اشاره به احتمال کاهش اثربخشی و کفایت انواع واکسن‌های کرونا در برابر واریانت دلتا، بر ضرورت رعایت هرچه بیشتر پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم تاکید کرد.

ناجی گفت: تقویت بهداشت فردی و اجتماعی مانند استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، عدم حضور در تجمعات و مسافرت نرفتن، نکاتی است که در این شرایط و کمک به کاهش زنجیره کرونا بسیار مهم است.

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش