شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۲۰ - ۱۵ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۹۰۸
حوزه بهداشت و رفاه

واکنش نظام پزشکی به پرونده فوت نوزاد ۶ماهه در بیمارستان مفید تهران

رییس کل سازمان نظام پزشکی به پرونده فوت نوزاد شش ماهه در بیمارستان مفید تهران واکنش نشان داد و گفت: این پرونده هنوز به نظام پزشکی ارجاع نشده است و مراحل اولیه در پزشکی قانونی در حال انجام است؛ ایندرحالیست که قبل از بررسی تخصصی آن، برخوردها صورت گرفته که جای تامل دارد و با توجه به شرایط نظام سلامت کشور، این برخوردها ممکن است خطرناک و تحریک‌آمیز باشد و چرخه خدمت به مردم را دچار وقفه کند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد رئیس‌زاده در حاشیه افتتاحیه دومین رویداد آموزشی سازمان نظام پزشکی که در سالن همایش های رازی برگزار شد، درباره فوت نوزاد ۶ ماهه در بیمارستان مفید تهران، گفت: هر فوتی به خصوص فوت یک نوزاد برای جامعه پزشکی تاسف برانگیز است و ما بیشتر از هر کسی ناراحت می‌شویم.  

او تاکید کرد: اگر قصور و تاخیری در حضور کسی که باید در مکانی می‌بوده رخ داده باشد هم قابل قبول نیست و مانند هر پرونده پزشکی باید در مراجع تخصصی بررسی شود. پرونده‌های فوتی در هر بیمارستانی کاملا تخصصی است و باید با هرکسی که قصور، تاخیر یا کوتاهی داشته است برخورد شود؛ هیچکس در هیچ مقامی در هیچ مکانی از قصور دفاع نمی‌کند.  

رئیس زاده ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که در برخورد با این پرونده‌ها باید خردورزی را رعایت کرد. شکل برخورد باهمکاران ما در مراحل اولیه و بازپرسی واقعا قابل دفاع نیست و جای گله‌مندی دارد. بیمارستان مفید یکی از بیمارستان‌های اثرگذار و بسیار شلوغی است که خدمات بسیار زیادی در روز به بالغ بر ۱۰۰۰ نفر ارائه می‌دهد و می‌دانیم کار برای مراجعین کودک و نوزاد بسیار دشوارتر از بالغین است و همکاران ما در این مرکز با مجاهدت و عشق به بچه‌ها کار می‌کنند.  

وی تاکید کرد: اینکه به دلیل فوت یک نوزاد که همه از آن متاسف هستیم بخواهیم بدترین برخوردهای ممکن را در مرحله بازپرسی اولیه با همکاران پزشک داشته باشیم، باعث آزردگی خاطر جامعه پزشکی می‌شود که البته این موضوع هم اصلا روال معمول دستگاه قضایی نیست و ارتباطات خوبی با دستگاه قضا بویژه در دوره اخیر داشته‌ایم؛ اما این مورد و کج سلیقگی که اعمال شده است باعث جریحه دار شدن همکاران ما در این شرایط دشواری شد که ما بیش از هرچه نیاز به تزریق روحیه امید و نشاط به جامعه پزشکی داریم.

وی افزود: از همکاران قوه قضائیه می‌خواهیم از اینگونه برخوردها جلوگیری کنند البته این اصلا به این معنا نیست که نباید با قصور یا تخلف برخورد کرد. حتما باید در هیئت‌های تخصصی نظام پزشکی و پزشکی قانونی این موضوع بررسی شده و درصورت وجود قصور برخورد شود. پرونده‌ها به دقت بررسی می‌شود و عمدتا هم تمایل به نفع بیمار است.

رییس زاده افزود: این پرونده هنوز به نظام پزشکی ارجاع نشده است و مراحل اولیه در پزشکی قانونی در حال انجام است اما اصلا قبل از بررسی تخصصی آن برخوردها صورت گرفته که جای تامل دارد و با توجه به شرایط بهداشت و درمان کشور این برخوردها ممکن است خطرناک و تحریک‌آمیز باشد و چرخه خدمت به مردم را دچار وقفه کند که لازم است مسئولین هوشمندی لازم را داشته باشند.

رئیس سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: همچنین لازم است مطالبات همکاران نظام سلامت را به موقع پرداخت کنند و مایه آسودگی خاطر آنها را فراهم کنند. وقتی پرستاری در چنین بیمارستان شلوغی ارائه خدمت می‌کند واقعا حق مطلب این نیست که پرداخت با تاخیر داشته باشد و معوقات انباشته شود. دوستان ما در وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی زحمت می‌کشند اما باید سازمان برنامه و بودجه هم کمک کند که مطالبات به موقع پرداخت شود تا همکاران با طیب خاطر خدمت کنند.

او تاکید کرد: درباره ابعاد این پرونده با اینکه در جریان کامل اتفاقات هستم اما نمی‌توانم اظهارنظر کنم. باید مراجع تخصصی نظر دهند ولی اگر تاخیری صورت گرفته باشد باید برخورد شود امادوستان حقوقی باید نظر دهند.

رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: اینکه در مرحله بازپرسی خبرنگار در کنار بازپرس قرار گیرد و از همکاران ما با آن وضعیت نامناسب عکس بگیرد اصلا قانونی است؟ آیا اینکه عکس‌ها در مرحله بازپرسی که هنوز اتهام ثابت نشده، منتشر شود درست است؟

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
روسای نظام پزشکی استان ها بعضا هفته ای یکبار هم در محل کار شان حضور ندارند.ضمنا مراکز درمانی ،یک واحد صنعتی نیست که پرسنل برای احقاق حقوق شان ،دست از کار بکشند و در محوطه بیمارستان تحصن کنند.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش