دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۰۳۰۱
حوزه بهداشت و رفاه

وزارت بهداشت: درصدی از مردم به خاطر اینکه هزینه‌های درمان را ندارند، دندان‌های خود را می‌کشند

دندان پزشکی,پوسیدگی دندان,هزینه دندانپزشکی
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت گفت: عمده افراد وقتی به دندان پزشکی مراجعه می‌کنند که مشکلات حاد دارند و یکی از موانعی که افراد نمی‌توانند درمان به موقع انجام دهند، هزینه‌های درمان دندانپزشکی است. یزدانی متذکر شد: به طبع وقتی درمان یک دندان هزینه بالایی داشته باشد، آخرین راه حل آن اگر درمان نشود و بخواهد برای بیمار مشکل ایجاد کند، کشیدن آن دندان است. درصدی از مردم به خاطر اینکه هزینه‌های درمان را ندارند، دندان‌های خود را می‌کشند.

به گزارش ایلنا: دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت گفت: عمده افراد وقتی به دندان پزشکی مراجعه می‌کنند که مشکلات حاد دارند و یکی از موانعی که افراد نمی‌توانند درمان به موقع انجام دهند، هزینه‌های درمان دندانپزشکی است.

«رضا یزدانی» دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که پوسیدگی دندان میان بزرگسالان و کودکان چگونه است؟ پاسخ داد: پوسیدگی دندان یک بیماری شایع در کل دنیا است. بیش از ۳ میلیارد نفر دندان پوسیده دارند که درمان نشده است، کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. پوسیدگی دندان در میان افراد بزرگسال بالای ۱۵ سال مشاهده می‌شود که با توجه به رده سنی درصد آن متفاوت است.

وی ادامه داد: شاخص پوسیدگی دندان که DMFT نام دارد، پوسیدگی دندان در ۱۲ ساله‌ها را عدد دو نشان می‌دهد. یعنی حداقل ۲ دندان آن‌ها پر شده یا پوسیده شده است. در بین کودکان ۵ ساله که دندان‌های شیری دارند، عدد این شاخص بیشتر از ۵ است. یعنی بر اساس شاخص پوسیدگی، ۵ دندان پوسیده، کشیده شده یا پر شده دارند، همین طور می‌تواند ترکیبی از این‌ها باشد.

یزدانی بیماری شایع در حوزه دهان و دندان را پوسیدگی دندانی و بیماری لثه دانست و گفت: این بیماری کاملا رفتاری است و ۹۰ درصد افراد جامعه اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند، تغذیه مناسب داشته باشند، نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های حاوی قند را کمتر مصرف کنند به این دو بیماری دچار نخواهند شد.

او افزود: با حداقل دوبار مسواک زدن به مدت دو دقیقه در روز، استفاده روزانه از نخ دندان، کاهش مواد مصرفی که حاوی قند و شکر است می‌توان از پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه جلوگیری کرد.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی گفت: عمده افراد اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند، مشکلی برای آن‌ها پیش نمی‌آید، اما افرادی که دچار مشکلات دندانی می‌شوند، متاسفانه وقتی به دندان پزشکی مراجعه می‌کنند که مشکلات حاد دارند. البته یکی از موانعی که افراد نمی‌توانند درمان به موقع انجام دهند، هزینه‌های درمان دندانپزشکی است.

وی درباره علت بالا بودن هزینه‌های درمان دندان پزشکی توضیح داد: هزینه‌های درمان بخش عمده آن بستگی به تجهیزات و امکانات دارد و باید در نظر گرفت که هزینه‌های درمان دندانپزشکی در کل دنیا بالا است، چرا که اگر یک مطب یا کلینیک دندانپزشکی بخواهد راه اندازی شود، هزینه بسیار کلانی دارد و طبیعتا این هزینه بالا روی خدمات تاثیر می‌گذارد.

یزدانی متذکر شد: به طبع وقتی درمان یک دندان هزینه بالایی داشته باشد، آخرین راه حل آن اگر درمان نشود و بخواهد برای بیمار مشکل ایجاد کند، کشیدن آن دندان است. درصدی از مردم به خاطر اینکه هزینه‌های درمان را ندارند، دندان‌های خود را می‌کشند. البته بسته به شرایط اقتصادی افراد این اتفاق می‌افتد.

 بسیاری از مراکز جامع سلامت، واحد دندانپزشکی دارند

وی اضافه کرد: برخی مراکز دولتی ارائه دهنده خدمات دندان پزشکی در کشور وجود دارد که تعرفه‌های درمان در این مراکز بسیار مناسب‌تر است. بسیاری از مراکز جامع سلامت واحد دندانپزشکی دارند و خدمات دندانپزشکی را با تعرفه دولتی که خیلی قیمت مناسبی است، ارائه می‌دهند. این می‌تواند راه حلی باشد برای افرادی که نمی‌تواند هزینه‌های بالا را پرداخت کنند.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی درباره علت پوشش‌دهی کم بیمه‌ها برای خدمات دندان پزشکی توضیح داد: بیمه پایه درصدی از خدمات دندان پزشکی را پوشش می‌دهد، اما باید در نظر داشت که بیمه یک صنعت است و اگر قرار باشد مبلغ کمی پرداخت شود و در ازای آن خدمتی گران دریافت شود، منطقی نیست. چون خدمات دندان پزشکی هزینه‌ی بالایی دارد و اگر افراد بخواهند بیمه شوند که تمام خدمات دندان پزشکی را پوشش دهد، ضرورت آن حق پرداخت ماهیانه بالایی است که متاسفانه این امکان وجود ندارد.

وی علت اینکه بسیاری از بیماران درمان‌های زیبایی را به درمان اصولی ترجیح می‌دهند، اینگونه پاسخ داد: متاسفانه بسیاری از خدمات زیبایی اصلا ضرورت ندارد، شاید در کوتاه مدت دندان‌های آن‌ها زیباتر شود ولی بعد از مدتی موادی که روی دندان گذاشته شده است، مشکل ساز خواهد شد. بهترین کار این است که افراد پیش از اقدام به انجام این درمان‌ها خوب فکر کنند و درباره عوارض آن تحقیق و مشورت کنند. خوشبختانه امروزه به واسطه اینترنت این امکان برای همه فراهم است که اطلاعات کسب کنند تا در نهایت با آگاهی تصمیم بگیرند.

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
ویژه سرپوش