سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۳۷ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۴۷۲۳
حوزه بهداشت و رفاه

در همایش توانبخشی عصبی ابن‌سینا مطرح شد؛

روزانه ۴۰۰ ایرانی سکته می‌کنند

سکته مغزی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی گفت: در ایران سالانه ۱۵۰ هزار نفر و روزانه ۴۰۰ نفر به سکته مغزی دچار می شوند که این بیماری رتبه نخست بیماری‌های کشور است.

دکتر محمدتقی جغتایی سه شنبه ۲۱ آبان در چهارمین همایش توانبخشی عصبی ابن سینا(سکته مغزی و ام اس) که در مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان برگزار شد، با بیان اینکه خدمات بهداشتی روز به روز گسترده تر شده و نیاز به توانبخشی نه تنها کم بلکه افزایش می یابد، افزود: افزایش امید به زندگی، تغییر سبک زندگی، تغییر الگو بیماری ها از واگیر به غیرواگیر، تغییر رویکرد و تعریف توانبخشی و زنده ماندن کودکان کم توان از دلایل توسعه توانبخشی در جامعه است.

مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی با تأکید بر اینکه خدمات توانبخشی روز به روز گسترش می یابد، بیان کرد: هدف توانبخشی بازگرداندن فرد به جامعه است از این رو خدمات توانبخشی به صورت زنجیره ای، پیوسته، مداوم و قابل جدا شدن از نظام سلامت و رفاه نیست‌.

وی با اشاره به اینکه توانبخشی باید در سطح اول خدمات قرار بگیرد و بیمارستان ها یونیت هایی برای این بیماران داشته باشند، تصریح کرد: در آمریکا سالانه ۸۰۰ هزار نفر به سکته مغزی دچار می شوند که ۲۰ درصد آنها می میرند و دوم سوم آنها به توانبخشی نیاز دارند.

جغتایی با بیان اینکه ۳۰ درصد کسانی که در ایران به سکته مغزی دچار می شوند، زیر ۵۰ سال هستند و میانگین این عارضه در کشور ما ۵۰ سال است که کاهش سن سکته عاملی هشداردهنده است، خاطرنشان کرد: اگر درمان در چهار ساعت اول وقوع سکته صورت بگیرد، ۳۰ درصد بیماران بهبود می یابند از این رو توانبخشی سکته مغزی جزء ضروریات است.

مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت طی دو سه سال اخیر پیشنهاد داده که شناسنامه استاندارد خدمات سکته مغزی ایجاد شود چرا که سکته مغزی به مدیریت نیاز دارد، اضافه کرد: توانبخشی کار تنهایی نیست و باید تیمی انجام شود.

توانبخشی باید وارد منازل شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا نیز با بیان اینکه این همایش برای چهارمین سال است که برگزار می شود و آرزو داریم در مرحله بین المللی نیز برگزار شود، اظهار کرد: این واقعیت تلخ را باید بپذیریم که از جمعیت جوان دهه ۶۰ عبور کرده ایم و تا سال ۲۰۳۰ جمعیت کشور ما سالخورده خواهد بود.

دکتر رشید حیدری مقدم با اشاره به اینکه ما با تعریفی از توانبخشی که کلینیکی با فضای بسته است، عبور خواهیم کرد و اگر نتواند نیاز روز را جواب دهد با چالش بزرگی مواجهه خواهیم شد، ادامه داد: کاهش ازدواج و افزایش طلاق پیری جمعیت را در پی خواهد داشت و با عوارض زیادی مواجه خواهیم بود پس از الان باید توانبخشی را به عنوان نیاز اصلی جامعه در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در حوزه کیفیت توانبخشی رشد زیادی داشتیم، تصریح کرد: اگر توانبخشی را به داخل خانواده نبریم ما را زمین گیر خواهد کرد و اگر فرد را مدیریت کنیم که مشکلات خود را حل کند، نیاز جامعه بسیار بیشتر از این خواهد بود.

حیدری مقدم تصریح کرد: تا سال ۲۰۳۰ حدود ۷۰ درصد مشاغل از بین خواهد رفت و خانه ها هوشمند خواهد شد و اگر توانبخشی به روز شده و نیازها مطابق اکنون به روز شود، مشکلات ما را برطرف خواهند کرد.

وی با بیان اینکه افزایش وزن، بی تحرکی و جزیره ای زندگی کردن مشکلات زیادی را برای ما به وجود آورده است، گفت: برنامه ای برای مدیریت فضای مجازی انجام دادیم و از ۱۰۰ دانش آموز یک مدرسه مرفه نشین تست دو گرفتیم و دریافت کردیم که چهار درصد این دانش آموزان نمی توانند بدوند که این میزان برای آینده جامعه ما فاجعه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا بیان کرد: بخش عمده نگاه ما این است که بچه ما به پول نیاز دارد و باید نیازهای مادی وی را برطرف کنیم درحالیکه این اشتباه است و فرزندان ما به پدر و مادر نیاز دارند.

وجود ۱۸۰۰ بیمار ام اس در همدان

دبیر همایش توانبخشی عصبی نیز گفت: از هر پنج ایرانی یک نفر زیر ۵۰ سال سکته مغزی و سالانه ۱۰۰ هزار نفر در ایران سکته می کنند.

دکتر امیر رحمانی سبک زندگی مدرنیته را از دلایل بروز سکته مغزی عنوان و تصریح کرد: در کل دنیا از هر چهار نفر یک نفر در معرض سکته است و باید تلاش کنیم تا ما جز آن چهار نفر نباشیم.

وی با بیان اینکه ما رکورددار بروز ام اس در خاورمیانه هستیم، تأکید کرد: تعداد ۷۲ هزار ایرانی دچار بیماری ام اس هستند که بیشترین شمار مبتلایان به این بیماری در اصفهان و تهران ساکن هستند.

رحمانی با بیان اینکه ۱۸۰۰ بیمار مبتلا به ام اس در همدان وجود دارد، یادآور شد: در دو روز برگزاری همایش ۵۰ سخنرانی از اساتید کاردرمانی، پروتز، مغز و اعصاب ارائه خواهد شد.

isna.ir
  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش