شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۴۴ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۱۴۵
حوزه بهداشت و رفاه

وزارت بهداشت هشدار داد؛ احتمال طغیان آنفلوانزا در مناطق سیل‌زده

مناطق سیل‌زده کشور,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رییس اداره بیماری های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت نسبت به طغیان احتمالی آنفولانزا در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان اخطار داد.

به گزارش ایلنا، رییس اداره بیماری های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت نسبت به طغیان احتمالی آنفولانزا در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان اخطار داد.

« حسین عرفانی» رییس اداره بیماری های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با امکان شیوع آنفولانزا در کشور علی الخصوص در مناطق سیل زده، خاطرنشان کرد:گزارشات ما در سراسر کشور نشانگر کنترل همه گیری آنفولانزا است، ولی در مناطق سیل زده به علت شرایطی که به سبب سیل ایجاد شده است ، طغیان، همه گیری و افزایش نشانگان بیماری واگیردار ممکن می شود. بدین ترتیب در مناطق سیل زده، الزامی است، اقدامات پیشگیرانه با جدیت بیشتری پی گرفته شود.

وی با تأکید بر این که باید بیماری های واگیردار منتقله از آب، غذا و مسیر تنفسی را در مناطق سیل زده جدّي بگیریم، ذکر کرد:در این مناطق، بعد از بیماری هایی که به وسیله آب اشامیدنی و غذا ایجاد می شود ، بیماری های واگیرداری که از مسیر تنفس انتقال پیدا می کنند، در اولویت توجه هستند. در رأس این بیماری های منتقله از راه تنفسی، آنفولانزا است. با توجه به فصل سرما و برودت هوا و با توجه به اینکه هموطنان سیل زده منزل های خود را از دست داده اند و در چادر یا محلات اسکان موقت زندگی می کنند و وسایل گرمایشی مناسب ندارند، احتمال شیوع این بیماری وجود دارد ، چراکه تجمعات انسانی در محل های سکونت متراکم است و تهویه هوا به خوبی انجام نمی شود، از همین رو باید مسایل پيش‌گيري و جداسازی اشخاص را جدّي تر بگیرند.

عرفانی در ادامه گفت:اولویت توجه ما به بیماری های واگیردار در مناطق سیل زده( باتوجه به وضعیت جغرافیائی، آب و هوائی و زیرساخت های خدمات اجتماعی مانند شبکه های لوله کشی آب سالم و بهداشتی) بیماری های منتقله از راه آب اشامیدنی است. افراد در مناطق سیل زده حتماً از آب بطریشده بهداشتی استفاده کنند. اگر دسترسی مستمر به آن ندارند، از تانکرهای آب تحت نظارت شبکه های آبفا و آبفار و کارشناسان بهداشت محیط استفاده کنند و در شرایطی که حداقل این امکانات ممکن نیست، حتماً آب آشامیدنی را پیش از استفاده بجوشانند.

رییس اداره بیماری های مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، در ارتباط با بیماری های منتقله به وسیله حشرات در مناطق سیل زده، خاطرنشان کرد:مورد مهم بعدی بیماری های مشترک و قابل انتقال بین حیوان و انسان است. حیوان گزیدگی هایی که میتواند خطر ابتلا به هاری به دنبال داشته باشد. مارگزیدگی و عقرب گزیدگی ممکن است حیات افراد را به خطر اندازد. بیماری هایی که ممکن است از طریق حشرات ناقل به علت گزش آنها منتقل شود. در مناطق سیل زده بیماری هایی مثل مالاریا، بیماری تب دنگی که به وسیله پشه آءِدِسAedes منتقل می شود ، بیماری های منتقله از پشه خاکی به خصوص سالک یا لیشمانیوز پوستی حائز اهمیت است. توصیه های لازم به همکارانمان در دانشگاه های علوم پزشکی منطقه داده ایم و اقدامات کنترلی، پیشگیرانه و مراقبتی انجام گرفته است.

عرفانی در رابطه با شیوع آنفولانزا به علت تداوم فصل سرما در کشور، ذکر کرد:در هفته های قبل شاهد افزایش نسبت درصد عاملیت ویروس B آنفولانزا و موارد ابتلا در سراسر کشور بودیم. البته افزایش این نسبت درصد به مفهوم شیوع بیماری نیست. باید توجه کنیم که ویروس آنفولانزای نوع B، علایم خفیف تر و احتمال شیوع کمتری نسبت به ویروس نوعA دارد. مواردی که در نوع B آنفولانزا اتفاق می افتد، هنوز در فاز تک گیر بیماری است. اگر هم وطنان عزیز به نکات بهداشتی، تنفسی و شستشوی دست ها توجه کنند، کمک خواهند کرد تا چرخه بیماری تکرار نشود. باید توجه کنیم که در تمام جهان، ۹۵ درصد عملکرد ویروس آنفولانزا قابل پیش بینی است و ۵ درصد از رفتار این ویروس غافلگیرکننده است.

وی در ادامه گفت:باید توجه کنیم که ۹۷ درصد از مراجعه کنندگان مبتلا به آنفولانزا، با علایم ساده و خفیف عفونت تنفسی، تب و سرفه به پزشک مراجعه می کنند. در معاینه بالینی امکان تشخیص افتراقی آن با سایر موردهای سرماخوردگی نیست. بسياري از اشخاص مبتلا حتی احتیاج به مراجعه به پزشک نخواهند داشت. بلکه با استراحت مطلق در خانه در دوره واگیری بیماری بهبود خواهند یافت. این اقدام دو خاصیت دارد. نخست جلوگیری از تشدید چرخه انتقال ویروس و دوم افزایش کارآمدی سیستم ایمنی ِ بدن اشخاص است.

رییس اداره بیماری های مشترک بین انسان و حیوان با تأکید بر این که زنان باردار و سیل زدگان، لازم است نشانگان خفیف بیماری را جدی بگیرند، گفت:۲ تا ۳ درصد از بیماران مبتلا به آنفولانزا، علایمی مانند عفونت شدید تنفسی را بروز می دهند. لازم است این دست از بیماران با دستور پزشک در بیمارستان بستری شوند و داروی مخصوص اخذ کنند. همچنين افرادی که زمینه ضعف سیستم عصبی دارند، مانند زنان باردار، کودکان زیر ۵ سال و اشخاص بالای ۶۰ سال، بیماران مزمن مبتلا به بیماری های ریوی، قلبی، عصبی، کبدی، کلیوی و دیابت، اشخاص مبتلا به سرطان که تحت درمانی شیمیایی یا رادیوتراپی هستند، افرادی که مصرف طولانی مدت آسپرین، کورتن یا داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، مبتلایان به بیماری های مزمن مانند HIV دارند، علایم ساده بیماری را جدی بگیرند. حتما به پزشک مراجعه و دستورات پزشک را رعایت کنند.

عرفانی اظهار داشت :شاخصی برای بررسی موج شیوع در جامعه وجود دارد. این مطالعه بر پایه نسبت درصد مراجعه اشخاص به کلینیک عمومی به دلیل بروز تب و سرفه، در مقایسه با کلیه مراجعات به مراکز عمومی است. این مراجعات اگر از ۲.۵ درصد کمتر باشد، نشانگر فاز تک گیر آنفولانزا در جامعه است. بیش از ۲.۵ درصد نشانگر شیوع اپیدمي در منطقه است. با همین محاسبات، در سامانه های ثبت گزارشات بیماری آنفولانزا در کشور، در شرایط فعلی ما کنترل همه گیری آنفولانزای انسانی H۱N۱ را نشان می دهد، اما به علت ادامه فصل سرما شرایط بروز شیوع بیماری وجود دارد.

وی در آخر مطرح کرد :باید توجه کنیم که بیماری آنفولانزا مثل تمام کشورهای نیم کره شمالی جهان، در کشور ما بومی شده است. ما ابتلا و بروز علایم آنفولانزا را در تمام ایام سال داریم و با فراهم شدن شرایط انتقال و افزایش ميزان بروز، موج اپیدمي یا همه گیری آن شروع خوهد شد.

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش