شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۰ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۰۲۰۱
حوزه بهداشت و رفاه

گزارشی از سهل‌انگاری مردم و مسئولان در رابطه با ورود ویروس کووید۱۹ به ایران

بی‌خیالی ملی زیر سایه کرونا

شیوع کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
ایران از جهت تلفات بیماری کرونا دومین کشور جهان پس از چین ‌‎شد.

بالاخره خبر ورود ویروس کرونا از پرده‌های انکار بیرون افتاد و مسئولان که تا یک روز پیش، ورود کرونا را به ایران با قطعیت تکذیب می‌کردند، عصر چهارشنبه اعتراف کردند که نه تنها غول کرونا به کشور وارد شده، بلکه جان دو نفر را گرفته و تعدادی را نیز مبتلا کرده است.

چهارشنبه هفته گذشته و تنها یک روز بعد از این که وزیر بهداشت با اطمینان گفت که هیچ مورد مشکوک ابتلا به ویروس کرونا در سراسر ایران وجود ندارد، مرگ دو فرد مبتلا به ویروس کرونا در شهر قم تایید شد. دقایقی بعد از انتشار این خبر، محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خبر داد که هر دو بیمار مبتلا به این بیماری جان‌شان را از دست داده‌اند. بلافاصله خبر درگذشت دو بیمار قمی از سوی سخنگوی وزارت بهداشت نیز تایید شد تا این سوال در ذهن مردم بیش از پیش ایجاد شود که چگونه منابع حکومتی تا یک روز قبل از رسانه‌ای شدن ورود غول کرونا به ایران هیچ مورد مبتلا به کرونا را در کشور گزارش نمی‌کردند، اما یک باره ایران دومین کشور جهان از جهت تلفات این بیماری می‌‎شود.

مرگ ۴ نفر براثر کرونا

در حال حاضر از جهت تلفات ویروس کرونا، چین که زادگاه این ویروس است بالاترین تلفات را دارد و بعد از آن تاکنون ایران دومین کشور است. این در حالی است در کل دنیا جز چین ۳ نفر بر اثر کرونا کشته شده‌اند و در ایران منابع رسمی تا این لحظه از مرگ ۴ نفر خبر داده‌اند! البته در آمار غیر رسمی تعداد قربانی‌ها و مبتلایان بیشتر از این تعداد است.

اطلاعات قطره چکانی و سیاست تکذیب که معمولا به رویه ثابت برخی از مسئولان ایران در مواجهه با حوادث و اتفاقات تبدیل شده است در زمینه بیماری کرونا نیز اعمال شد و این مخفی‌کاری آن قدر ادامه یافت تا کرونا نه تنها به کشور ورود پیدا کند، بلکه ۴نفر در قم نیز قربانی بگیرد و در شهرهای دیگر نیز ردی از خود به جا بگذارد. دیروز رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در توییتی هم از افزایش موارد کرونا ویروس در کشور و هم از ورود این ویروس به شهرهای دیگر خبر داد. کیانوش جهانپور در صفحه خود در توییتر نوشت: «براساس آخرین گزارش ۱۳نفر دیگر از جمله ۷نفر در قم، ۴نفر در تهران، ۲نفر در گیلان تایید شده است. متاسفانه از این جمع ۲نفر جان خود را از دست داده‌اند».

تداوم پروازهای ایران و چین

البته ورود کرونا به ایران با توجه به اهمال‌کاری‌هایی که از سوی برخی از مسئولان و مدیران اتفاق افتاد، دور ار ذهن نبود. زمانی که بسیاری از کشورهای دیگر به چین پشت کردند و پروازهای خود را به این کشور قطع کردند، ایران ترانزیت چینی‌ها شده بود و شرکت‌هواپیمایی ماهان آن قدر به چینی‌ها خدمات ارائه داد که سفیر چین در ایران از مدیرعامل این شرکت هواپیمایی قدردانی کرد. حتی یک روز بعد از رسانه‌ای شدن مرگ دو نفر در کشور به دلیل کرونا باز پرواز‌ بین چین و ایران مانند گذشته برقرار بود و لغو ممنوعیت این پروازها که چند وقت پیش از آن سخن گفتند، گویا فقط حرف بی‌عملی برای قانع کردن افکار عمومی بود. براساس اطلاعات فرودگاه بین‌المللی امام خمینی، آخرین پرواز از چین به ایران در ساعت ۴ صبح اول اسفند در تهران فرود آمده است. سازمان هواپیمایی ابتدا این پرواز را تکذیب و تاکید کرد که هیچ سفری از چین به ایران و ایران به چین صورت نمی‌گیرد.

اما این سازمان ساعاتی بعد اظهاراتش را تغییر داد و در کانال تلگرامی خود با انتشار تصاویری از افرادی که لباس‌های مخصوص پوشیده و ماسک بر صورت داشتند، نوشت این پروازها به درخواست دولت جمهوری اسلامی برای ارسال «کمک‌های بشردوستانه» بوده است.همین اهمال‌کاری‌ها در قطع ارتباط با کشوری که منشأ این بیماری است و همچنین پنهان‌کاری و لاپوشانی این بیماری و اطلاع ندادن به افکار عمومی از دلایل پررنگ شیوع غول کرونا در کشور است.

ایران درنقش چین

کرونا نه تنها به کشور ورود پیدا کرده بلکه همراه مسافران ایرانی به کشورهای دیگر نیز مسافرت می‌کند. همین دیروز بیماری کرونای یک زن در کانادا که از ایران به آن کشور مسافرت کرده بود، تایید شد. علاوه بر این مورد، یورونیوز گزارش داده است:«وزیر بهداشت لبنان از مشاهده یک فرد مبتلا و دو مورد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در هواپیمایی از مبدأ ایران خبر داد.» با این اوصاف بعید نیست در روزهای آینده مردم دنیا از ایرانی‌ها بیشتر از چینی‌ها به خاطر بیماری کرونا هراس داشته باشند.

کشورهای همسایه مرزشان را بستند

نگاهی به اقدامات کشورهای دیگر ما را به این واقعیت می‌رساند که گویا بی‌خیالی و اهمال‌کاری در مواجهه با شیوع جهانی این ویروس فقط مختص به مسئولان کشور ماست و کشورهای همسایه برخلاف مسئولان کشور ما کرونا را شوخی فرض نمی‌کنند که با کشور منشاء این بیماری ارتباط بگیرند، برخی از آنان به محض اطلاع از فوت دو ایرانی به دلیل کرونا مرزهای‌شان را بر روی ایران بستند تا مجال عرض اندام را به این ویروس در کشور خود ندهند.

کشور عراق - که حکومت مرکزی چندان قدرتمندی هم ندارد و ناآرامی‌های داخلی آن هر از چندگاهی سرخط رسانه‌ها می‌شود- مرزها‌یش را بر روی ایران بست و اعلام کرد هر ایرانی که وارد خاک عراق شود باید ۱۴روز قرنطینه شود. کویت نیز پروازهایش به ایران را قطع کرد. بدون تردید در روزهای آینده این رویه به کشورهای دیگر نیز سرایت می‌کند و کشورهای بیشتری عطای مراوده با ایران را به لقایش می‌بخشند و ارتباطشان را با ایران محدود یا قطع می‌کنند تا از جان شهروندان‌شان در مقابل این ویروس مرگبار محافظت کنند.

اکنون که ویروس کرونا با نقض مرز ایران وارد کشور شده است عدم رعایت موازین و دستورالعمل‌های استاندارد برای پیشگیری از ابتلای افراد بیشتری به ویروس، یک نگرانی بزرگ در کشور به شمار می‌رود به نحوی که می‌تواند کشور را وارد بحران کند.

در این زمینه مسئولان بهداشتی کشور نیز تنها به توصیه‌های بهداشتی اکتفا کرده‌اند. برخورد با خانواده و اطرافیان دو بیمار فوتی در قم به دلیل کرونا شاهدی بر رعایت نکردن موازین و استانداردهای پیشگیری است.

عدم رعایت استانداردهای پیشگیری

طبق اظهارات رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، این وزارتخانه به‌رغم روند معمول در دیگر کشورها خانواده و اطرافیان دو بیمار فوت شده و دو بیمار مبتلا را در قرنطینه قرار نداده و تنها به دادن آموزش‌ها و توصیه‌های بهداشتی لازم به آنها کفایت کرده است.

از سویی دیگر عکس و ویدیوهایی که از بیمارستان کامکار قم- محل فوت دو بیمار مبتلا به ویروس کرونا- در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، نشان می‌دهد که در این بیمارستان وضعیت عادی است و تمهیدات به‌کار گرفته شده برای مقابله با شیوع کرونا بسیار پایین‌تر از حد لازم است.

محمدمهدی گویا درباره دلیل ابتلای بیماران به ویروس کرونا به رسانه‌ها گفت: «همه موارد ویروس کرونا ساکن قم بوده‌اند. این افراد هیچ ارتباطی با خارجی‌ها یا چینی‌ها نداشته‌اند. بنابراین منشأ بیماری بر اساس اطلاعاتی که داریم از خارج کشور نیست، اما در حال بررسی منشأ بیماری هستیم و هنوز بر این باور نیستیم که منشأ بیماری زوار پاکستانی یا کشورهای دیگر بوده باشد، اما به محض مشخص شدن، منشأ بیماری را اعلام می‌کنیم».

در حالی که دکتر گویا اعلام می‌کند که افراد مبتلا به کرونا با خارجی‌ها و چینی‌ها ارتباط نداشته و منشأ این بیماری را خارج از ایران نمی‌داند و در واقع در لفافه آن منشأ آن را داخلی می‌داند که این ویروس از چین به همه جای دنیا سرایت کرده است، پس چگونه در ایران از داخل کشور منشأ گرفته است؟

در حالی که آمار مبتلایان به کرونا در ایران از جمله قم در حال ازدیاد است که قرنطینه کردن شهر قم هنوز در حد یک پیشنهاد باقی مانده و هنوز ممنوعیت یا محدودیتی برای حضور در امکان مذهبی و زیارتی قم صورت نگرفته است. البته وزارت بهداشت در این باره اعلام کرده است که پیشنهاد محدود کردن موقت اماکن مذهبی و زیارتی قم داده شده است، اما استانداری قم باید آن را اعلام کند.

ستاره لطفی

hamdelidaily.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش