پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۷ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۴۸۶۰
حوزه بهداشت و رفاه

آیا ماسک پارچه‌ای استاندارد است؟/ دستکش هست، اما گران!

داروخانه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
در هفته چهارم شیوع ویروس کرونا (corona) ، شهروندان هم چنان برای تهیه لوازم پيش‌گيري از این ویروس دچار مشکل هستند که بخش زیادی از آن به علت افزایش ناگهانی تقاضا است. البته نقاط دیگر جهان نیز با شرایط مشابه دست و پنجه نرم می کنند، اما به گفته داروخانه ها نبود نظارت کافی و توزیع نادرست حواشی دیگری هم ایجاد کرده است.

تازه ترین گزارش ویدیویی ایسنا از داروخانه ها نشان می دهد که در هفته چهارم شیوع ویروس کرونا شهروندان کماکان برای تهیه لوازم پيش‌گيري از این ویروس دچار مشکل هستند. البته به نظر می رسد وضعیت توزیع ژل های ضدعفونی در مقایسه با اقلام دیگر بهتر شده و روزانه ۱۰ تا ۲۰ عدد از این محصول به داروخانه ها داده می شود، اما الکل، ماسک و دستکش همچنان کمیاب است.

مسوولان و دست اندرکاران بخش تولید طی این مدت همواره دلیل اصلی کم بود محصولات بهداشتی را افزایش ناگهانی تقاضا در پی شیوع ویروس کرونا ابراز کرده اند که شاید دلیل اصلی این مشکل باشد، اما این ماجرا حواشی دیگری هم دارد.

آیا ماسک پارچه ای استاندارد است؟

در زمینه ماسک بارها اعلام شده که اولویت با مراکز درمانی است و به همین دلیل در داروخانه ها توزیع نمی شود. البته اخیرا خبرهایی از توزیع ماسک در داروخانه های دولتی و بیمارستانی منتشر شد. اما در پی کم بود ماسک، عده ای در کارگاه های شخصی خود ماسک های پارچه ای قابل شست وشو تولید نموده اند که به فراوانی در واگن های مترو عرضه می شود و قیمت آنها عموما ۵۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است.

با این وجود مسوولان داروخانه ها می گویند که برخی از فروشندگان این ماسک ها برای فروش محصولات خود به داروخانه ها هم می آیند، اما چون فاکتور رسمی ندارند، قیمت آن ها بالا است و اصلا مشخص نیست که محصولاتشان استاندارد است یا نه و به همین دلیل داروخانه از آن ها خرید نمی کنند.

اما قاسم نوده فراهانی، رییس اتحادیه تهیه و توزیع کنندگان تجهيزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی تهران در این رابطه با بیان این که تقاضا و تولید لوازم مورد نیاز برای پیشگیری از ویروس کرونا پیش از شروع این ویروس در کشور به اندازه ای نبود که کارخانه ها بخواهند محصولات خود را دپو کنند، به ایسنا خاطرنشان کرد :در روزهای ابتدایی اسفند مقرر شد ۵۰ درصد ماسک تولیدی در اختیار کادر درمانی و ۵۰ درصد دیگر در اختیار مردم قرار گیرد، ولی به دلیل تقاضای بالای بخش درمان همه تولید ماسک به آنها اختصاص یافت.

وی با اشاره به ممنوعیت صادرات ماسک در کشورهای همسایه، ذکر کرد :بدین ترتیب با توجه به افزایش تقاضای ماسک در کشور تصمیم گرفتیم از ظرفیت تولید داخل استفاده کنیم و از آنجایی که پارچه تولید ماسک پارچه خاصی است که تنها دو یا سه کارخانه در ایران آن را تولید می کنند، مقرر شده پارچه هایی برای تولید ماسک به تایید این وزارت بهداشت برسد و سپس با الگوی دوخت به خیاطان داده شود.

فراهانی با اشاره به تایید این نوع ماسک از طرف وزارت بهداشت، تصریح کرد :در این رابطه وزارت بهداشت اعلام کرده با توجه به اینکه این ماسک ها قرار نیست در کادر پرستاری و جراحی استفاده شود، می تواند با اتو بخار استریل شود.

به گفته رییس اتحادیه صنف تهیه و توزیع کنندگان تجهيزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی تهران، قیمت این ماسک های پارچه ای قابل شستشو مشابه ماسک سه لایه مورد تائید وزارت بهداشت ۲۲۰۰ تومان است که باید از طریق سیستم توزیع وزارت بهداشت به دست داروخانه ها برسد و شهروندان میتوانند پس از هر بار شست وشو آن را استفاده کنند.

وی همچنين با تأکید بر لزوم صدور فاکتور رسمی در زمان فروش ماسک به داروخانه ها، ذکر کرد:برای مقابله با فروش این ماسک ها خارج از سیستم توزیع رسمی و از طريق دست فروشان، بازرسان باید اقدامات لازم را انجام دهند.

دستکش هست، اما گران!

در این میان بنظر میرسد دستکش یک بار مصرف یکی از پرحاشیه ترین اقلام است؛ چراکه به گفته مسئولان داروخانه ها، آن ها باید دستکش را از عمده فروشان تهیه کنند و چون آنها  قیمت را بالا برده اند و فاکتور رسمی هم ندارند، داروخانه ها برای فروش دستکش با این قیمت های بالا باید پاسخگوی تعزیرات باشند؛ بدین ترتیب بیشتر داروخانه ها دستکش خرید و فروش نمی کنند. به عنوان مثال بسته ۱۰۰ تایی دستکش لاتکس که پیش از شیوع ویروس کرونا ۳۰ هزار تومان قیمت داشت، حالا بیش از ۷۰ هزار تومان عرضه می شود.

اگر فاکتور رسمی نمی دهند، شکایت کنید

در این باره فراهانی قيمت هر جعبه ۱۰۰ تایی دستکش لاتکس داخلی را ۲۵ هزار تومان و نوع وارداتی آن را ۳۰ هزار تومان اعلام و تاکید کرد که همه فروشندگان این اقلام حتماً باید برای داروخانه ها فاکتور رسمی صادر کنند؛ در غیر اینصورت داروخانه ها میتوانند از طریق شماره ۱۲۴ از آنها شکایت کنند.

البته بیشتر فروشندگان در توضیح این شرایط، در کنار افزایش تقاضا، به نبود نظارت کافی، توزیع نادرست و حضور دلالان اشاره می کنند. این در حالیست که وزارت صنعت، معدن و تجارت( صمت) و وزارت بهداشت در زمینه تولید و توزیع اقلام بهداشتی دخالت دارند و طبق گفته سازمان حمایت، شرکت های تولیدکننده، محصولات خود را به شبکه توزیع مورد تایید وزارت بهداشت تحویل می دهند و همچنين بازرسان وزارت صمت در تمام واحدهای تولیدی شبانه روز مستقر شده اند تا بر روند تحویل اقلام بهداشتی به وزارت بهداشت نظارت کنند. البته اخیرا وزارت صمت اعلام کرد که مسوولیت توزیع اقلام بهداشتی همچون دستکش، ماسک، مواد ضد عفونی کننده (antiseptic) و امثال آن با وزارت بهداشت و درمان است.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش