جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۷ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۷۷۴
حوزه بهداشت و رفاه

استفاده از ماسک برای مهار کرونا؛

موافقت وزارت بهداشت با جریمه مالی افرادی که ماسک نمی زنند/ توصیه هایی به افردی که نمی توانند ماسک بخرند

استفاده از ماسک برای مهار کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون کل وزارت بهداشت با بیان این که این وزارت خانه با اخذ جریمه از افرادی که ماسک نمی زنند، مؤافق است، خاطرنشان کرد:البته حتما باید افرادی که برای تهیه ماسک محدودیت مالی دارند، از قانون اخذ جریمه مستثنی شوند.

دکتر ایرج حریرچی در گفتگو با ایسنا، در رابطه بعضی پیشنهادات مبنی بر اخذ جریمه از افرادی که از ماسک استفاده نمی کنند، گفت:فعلا خوش بختانه اکثریت جامعه از ماسک استفاده می کنند و طبقات مختلف هم ماسک می زنند. البته باید توجه کرد که تعدادی از افرادی که در این شرایط کرونایی ماسک نمی زنند، با اینکه استطاعت مالی داشته و میتوانند ماسک تهیه کنند، اما باز هم از ماسک استفاده نمی کنند.

وی ادامه داد:قاعدتا استفاده از روش های بازدارنده در این زمینه کمک کننده خواهد بود. البته تا کنون با همکاری مردم استفاده از ماسک نسبت به گذشته تا حد زیادی افزایش یافته است و حتی چند برابر شده است، اما هم چنان این میزان کافی نیست. قاعدتا باید از روش های بازدارنده استفاده کرد که یکی از این روش ها اخذ جریمه از افرادی است که ماسک نمی زنند که می تواند کمک کننده باشد. البته قاعدتا و حتما باید افرادی که برای تهیه ماسک محدودیت مالی دارند، از قاعده اخذ جریمه مستثنی شوند.

معاون کل وزارت بهداشت گفت:فعلا در سطح شهرها بالای ۷۰ درصد افراد از ماسک استفاده می کنند و حتی در بعضی مناطق این مقدار به ۸۰ درصد هم رسیده است. در عین حال مهم است که در معابر عمومی، محل های اداری و محل مراجعات مردم روستاها، شهرهای کوچک، کارگاه های صنعتی و... نیز این مسئله رعایت شود.

وی با بیان اینکه بنابراین با روش اخذ جریمه مالی از افرادی که در محیط های عمومی و در سطح جامعه ماسک نمی زنند، مؤافق هستیم، گفت:یک عامل بازدارنده مانند جریمه که در بسیاری از کشورهای دنیا استفاده می شود، قاعدتا به افزایش استفاده از ماسک کمک قابل توجهی خواهد کرد.

حریرچی در ادامه با اشاره به شرایط توزیع ماسک در داروخانه ها نیز گفت:طبق مصوبه ستاد ملی کرونا تأمین ماسک و نظارت بر توزیع آن بر عهده وزارت صمت است. حقیقتا تعداد کمی ماسک در بین داروخانه های توزیع شده است و باید حتما ماسک بیشتری در بین داروخانه ها توزیع شود. بهرحال داروخانه ها باید بعنوان مرجع اصلی تامین ماسک شناخته شده و اقدام کنند.

توصیه‌هایی به کسانی که نمی‌توانند ماسک بخرند

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، توصیه‌هایی برای کسانی که نمی‌توانند ماسک بخرند، ارائه کرد و گفت: در صورتی که عده‌ای نمی‌توانند ماسک بخرند، می‌توان از راه‌های جایگزین هم استفاده کرد.

استفاده از ماسک برای مهار کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

سیمین خیاط‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: همه افراد مجبور به استفاده از ماسک‌های پزشکی و جراحی که همکاران ما استفاده می‌کنند، نیستند. ماسک‌های دست دوز خانگی دو لایه هم که از یک لایه دستمال کاغذی در بین دو لایه آن استفاده شده است نیز می‌توانند به نسبت مشابه ماسک جراحی نقش پیشگیری کننده داشته باشند.

وی ادامه داد: ماسک‌های جراحی و پزشکی در صورت استفاده از ساعاتی در روز که احتمال خیس شدن آن بیشتر است، می‌توانند خود به عنوان جاذب ویروس عمل کنند، از این رو  این ماسک‌ها در صورت خیس شدن باید تعویض شوند. اما در صورتیکه از ماسک‌های پارچه‌ای استفاده می‌شود، می‌توان دستمال کاغذی خیس شده را تعویض کرد.

خیاط‌زاده تاکید کرد: ماسک‌های خانگی دوخته شده را هم می‌توان پس از بازگشت به خانه در داخل مایع ضدعفونی کننده قرار داد و پس از شست و شو با آب داغ و صابون و اتوکشی، دوباره از آن استفاده کرد، با این روش هیچ مشکلی هم ایجاد نمی‌شود.

وی در ادامه با اشاره به میزان رعایت پروتکل‌های مورد تاکید از سوی مردم و اقشار مختلف مردم، ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک از سوی قشر جوانی که نیروی کار هم هستند و به ویژه از سوی کسانی که برای تردد به محل کارشان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند، کم‌تر رعایت می‌شود.

وی در خاتمه با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ در میان افراد جوان، اظهار کرد: در گذشته بیماران بدحال را افراد مسن تشکیل می‌دادند، اما حدود ۳۴ درصد از بیماران بدحال را در طول هفته‌های گذشته افراد ۳۰ الی ۵۰ ساله تشکیل داده‌اند و در ۱۴ درصد از افراد زیر ۳۰ سال نیز ابتلا به کرونا مشاهده شده است.

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش