یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۰۲ - ۰۲ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۱۰۴
حوزه بهداشت و رفاه

کورتون؛ موثرترین دارو در درمان بستریهای کرونا تا کنون/ آمادگی برای همزمانی آنفلوانزا و کرونا در پاییز

داروی درمان کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون درمان وزیر بهداشت درباره داروهای موثر در درمان بیماران بستری و سرپایی کرونا و همچنین وضعیت بیمارستانها و تجهیزات مورد لزوم این بیماری توضیح داد.

دکتر قاسم جانبابایی در بخش دیگری از نشست خبری ویدئو کنفرانسی خود با بیان اینکه گفته‌ها در مورد بیماری کرونا در دنیا تناقضاتی دارد تصریح کرد: ممکن است هر دارویی که تولید می‌شود اهداف تجاری یا شرکت خاصی پشت آن باشد که هدف اقتصادی داشته باشد. از سوی دیگر مقالاتی ارائه می‌شود که  استدلال قوی نداشته و همین تناقض در صحبت‌ها سبب ایجاد وحشت در مردم می‌شود که شرایط را برای افراد سودجو فراهم می‌کند، اما در ایران از آن جایی که فرآیندهای مربوط به دارو زیر نظر سازمان غذا و دارو است، سودجویی و اهداف این چنینی بسیار کمتر اتفاق می‌افتد.

کورتون؛ موثرترین درمان برای بستریهای کرونا

وی افزود: داروهایی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا استفاده می‌شود که مورد تایید کمیته علمی مقابله با کرونا باشد. در حال حاضر دریافته‌ایم کورتون برای بیماران بستری شده می‌تواند موثرترین درمان باشد. در کنار آن استفاده از داروهای ضد انعقاد، ضد ویروسی و غیره نیز در بیماران بستری موثر است. البته نباید فراموش کنیم استفاده از دستگاه‌های کمک تنفسی غیر تهاجمی نیز می‌تواند سبب نجات جان بیماران شود. البته باید در نظر بگیرید همه بیماران به علت ابتلا به کرونا نیست که جان خود را از دست می‌دهند. برخی نیز به دنبال هویدا شدن عوارض متابولیک بیماری از دنیا می‌روند. همین موضوع سبب می‌شود توجه خاص ما به سمت اختلالات همراه با بروز بیماری کرونا جلب شود.

جان بابایی با اشاره به این که در کشور منابعمان محدود است، بیان کرد: نباید به سمتی حرکت کنیم که تنها هزینه داشته باشیم. بلکه باید تلاش کنیم تا اثربخشی به همراه هزینه در پروتکل‌هایمان دیده شود.

دپوی تجهیزات مرتبط با کرونا برای فصل پاییز و زمستان

وی با اشاره به این که دپوی تجهیزات پزشکی برای فصل پاییز و زمستان انجام شده است تاکید کرد: البته اکنون تولید کنندگان داخلی نیز فعالیت خوبی دارند تا جایی که همه استان‌ها در زمینه تولید برخی تجهیزات به خودکفایی رسیدند و از این رو بعید می‌دانیم که در فصل پاییز و زمستان مشکلی برایمان پیش بیاید.

وی درباره ارائه خدمات در مطب‌های دندانپزشکی نیز خاطر نشان کرد: در این زمینه از ابتدای شیوع بیماری پروتکل‌های زیادی ابلاغ شده است؛ این در حالی است که همکاران دندانپزشک ما نیز در بالاترین حد ممکن مسائل بهداشتی را رعایت می‌کنند و مردم نیز آگاهی خود را افزایش داده و جز در موارد غیر ضروری به مراکز دندانپزشکی مراجعه نمی‌کنند.

جان بابایی با اشاره به این که فردی که شماره نظام پزشکی داشته باشند می‌توانند خدماتی درباره کرونا ارائه دهند، بیان کرد: اگر فردی شماره نظام پزشکی داشته باشد یعنی پزشک است و طبابت را بلد است. بیماری کرونا نیز پروتکل های خاصی برای درمان دارد و پزشکان مختلف می‌توانند برای درمان به ما کمک کنند. البته در این میان برخی افراد غیر پزشک نیز ممکن است در مباحث درمانی دخالت‌هایی داشته باشند، اما خوشبختانه آگاهی مردم افزایش یافته و اکثرشان مراکز بیمارستانی و ۱۶ ساعته را مورد اطمینان می‌دانند.

وی در پاسخ به این سوال که تاثیر برگزاری کنکور و مراسم عزاداری ماه محرم در ابتلا و آمار کرونا چه زمانی مشاهده خواهد شد، افزود: هم کنکور و هم عزاداری‌های ماه محرم به تازگی آغاز شده است و فعلا اثرات آن حداقل تا دو هفته آینده مشخص نیست. البته در مورد کنکور با تمهیدات ویژه‌ای که همکاران معاونت بهداشت و سازمان سنجش انجام دادند، نگرانی خاصی نداریم. ما نیز در معاونت درمان تمهیداتی را اندیشیده بودیم تا مبتلایان به کرونا که در مراکز درمانی بستری هستند، بتوانند همان جا کنکور بدهند. در خصوص عزاداری های ماه محرم تاکنون مردم پروتکل ها را به خوبی رعایت کردند، اما در صورتی که تجمعی خلاف آن چه که اعلام شد، صورت گیرد، باید انتظار افزایش موراد بیماری را داشته باشیم.

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا موج سوم بیماری به کشور آمده است یا خیر اظهار کرد: هیچ گاه بیماری به سمتی نرفته است که به اعدادی نزدیک به صفر برسیم و بتوانیم بگوییم موج بعدی آغاز شده، بیماری تدوام داشته است و هنوز به نقط مطلوبی در موج دوم نرسیده‌ایم که بتوانیم بگویم موج سوم آغاز شده است یا خیر.

داروی درمان کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

هزینه های درمان مبتلایان کرونا

وی درباره هزینه‌های درمان بیماران مبتلا به کرونا گفت: بیمارانی که در بخش های عادی بستری می‌شوند حدود ۲ تا دو نیم میلیون هزینه دارند و این هزینه برای بیماران در بخش آی سی یو به ۴.۵ میلیون می‌رسد که مردم از کل هزینه شده بسته به نوع مراجعه خود ۵ تا ۱۰ درصد مبلغ را پرداخت می کنند. البته براساس اعلام ما تمهیدی اندیشیده شده است تا در نقاطی که افراد کمتر برخوردار به بیمارستان مراجعه می کنند، از آنها وجهی برای درمان کرونا اخذ نشود. باید بدانیم بیش از ۶ ماه است که اکثر بیمارستان‌ها درگیر بیماران کرونایی بوده و درآمدشان کاهش یافته است. حتی در برخی بیمارستان‌ها درآمد آنها به کمتر از ۵۰ درصد کاهش یافته است. پس چرا کسی که توانایی مالی دارد و از بیمه‌های تکمیلی نیز برخوردار است آن حق ۵ تا ۱۰ درصدی خود را پرداخت نکنند.

معاون درمان وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود با تاکید مجددا بر این که استفاده از داروی کورتون براساس پروتکل ها تنها برای بیماران بستری شده در بیمارستان مجاز است، تصریح کرد: این دارو تاثیری بر بیماران سرپایی نداشته و نمی‌تواند سبب پیشگیری از ابتلا به بیماری شود. در درمان‌های سرپایی معمولا از داروهای مانند کلروکین، مسکن‌ها و غیره به تشخیص پزشک استفاده می‌شود.

وی در خاتمه سخنان خود درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در زایشگاه‌ها بیان کرد: زایشگاه‌ها محل نگرانی ما نیست؛ چرا که امکان آلوده شدن آن جا کمتر است. همکاران ماما که کار ختم بارداری را انجام می دهند باید تجهیزات لازم و کامل را داشته باشند. همچنین اگر خانم بارداری مبتلا به کرونا برای ختم بارداری به زایشگاه مراجعه کند، ترجیح و اولویت اول با درمان بیماری مادر و سپس ختم بارداری او است. تاکنون مراجعه این گونه مادران به زایشگاه‌ها تعداد قابل توجهی بوده که خوشبختانه ختم بارداری برای مادر به خوبی انجام شده است.

آمادگی برای همزمانی آنفلوانزا و کرونا در پاییز

وزیر بهداشت گفت: ممکن است پاییز سختی در پیش داشته باشیم که شاید شاهد همزمانی کرونا و آنفلوآنزا باشیم و وجود زیرساخت قوی استفاده از فضای مجازی برای آموزش، به ما خیلی جسارت و قدرت تصمیم گیری می دهد که هم آموزش و پرورش را دایر نگه داریم و هم برای پیشگیری از بیماری، تلاش کنیم.

داروی درمان کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

وزیر بهداشت بیان داشت: طرح هایی را در وزارت بهداشت برای مدارس آغاز کرده ایم که از نمونه های آن، مدارس عاری از پوسیدگی دندان است و برای اولین بار آن را در اردیبهشت سال گذشته در نمین اردبیل به عنوان پایلوت آغاز کردیم. نیت ما این بود که دندان های یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز پایه ششم ابتدایی که دوره بسیار مناسبی است را عاری از پوسیدگی کنیم و راه را ادامه دادیم که با تعطیلات مدارس روبرو شد و امیدواریم که شاهد استمرار این طرح با کمک وزارت آموزش و پرورش باشیم.

نمکی با بیان اینکه طرح نماد یا نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزی یکی از طرح های مهم برای دانش آموزان است، افزود: این طرح یکی از زیباترین طرح هایی بود که در دولت تدبیر و امید به عنوان یک اقدام بین بخشی اجرا شد و خوشبختانه استمرار پیدا کرد و در قالب آن، بهداشت روان دانش آموزان در مدرسه و هم عوامل خطر تهدید کننده سلامت آنها مانند تغذیه و چاقی را می توان پایش و مراقبت کرد.

وی گفت: امروز نگران شیوه زندگی دانش آموزان در مدارس هستیم. معتقدیم که پیشگیری از بیماری های غیرواگیر را باید از مدارس آغاز کنیم نه زمانی که آنها در سنین نوجوانی و جوانی مبتلا شدند. در مدرسه می توانیم تغذیه مناسب و ورزش منظم را به دانش آموزان بیاموزیم و آن را جزء لاینفکی از زندگی شان کنیم.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش