جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۰:۱۹ - ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۳۳۶
حوزه بهداشت و رفاه

عضو ستاد ملی کرونا: روی واکسن کرونای تولید داخل زیاد حساب باز نکنید

دکتر مسعود مردانی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
دکتر مردانی می گوید که مردم نباید به تولید واکسن ایرانی کرونا امیدی داشته باشند.

دکتر مسعود مردانی اظهار‌کرد: راحت به شما بگویم که کشورهای غربی تکنولوژی تولید واکسن را به ما نمی دهند.

به گزارش همشهری آنلاین، شرایط ناهنجاری که کرونا (corona) در جهان به وجود آورده، نگاه همه جهانیان را به سوی شرکت هایی دوخته است که در حال تحقیق برای ساخت واکسن این ویروس هستند. بعضی از این شرکت ها حتی کار ساخت واکسن را به مرحله سوم کار که آزمایش روی انسان است رسانده اند و امیدواری بسياري در دل مردم بوجود آورده اند.

در ایران نیز چند شرکت و تیم تحقیقی گفته اند که در حال تحقیق برای ساخت واکسن کووید- ۱۹ هستند و حتی برخی از آن ها ادعا کرده اند مرحله دوم کار را که آزمایش واکسن روی حیوانات است، با موفقیت پشت سر گذاشته اند.

دکتر مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که «چقدر می توانیم امیدوار باشیم واکسن ایرانی کرونا بزودی به دست ما برسد» به همشهری آنلاین می گوید: بیش از ۲۰ سال است که در ایران از واکسن آنفلوآنزا استفاده می کنیم. یک شرکت داخلی هست که هر سال می گوید من مراحل تجربی و... واکسن آنفلوآنزا را طی کرده ام و عن قریب آنرا در اختیار مردم می گذارم. اگر شما این واکسن را دیده اید، من هم دیده ام! بنده به شما قول و اطمینان می دهم که این شرکت نخواهد توانست. راحت به شما بگویم که اصلا کشورهای غربی تکنولوژی آنرا به ما نمی دهند. بنابراین روی واکسن کرونای تولید داخل زیاد حساب باز نکنید.

مردانی اظهار‌کرد: کمیته ملی واکسن کرونا ۳،۴ روز پیش حکمش را از وزیر بهداشت گرفت، اگر این کمیته از همین الان به جد کار کند، شاید تا یک سال دیگر هم نتواند واکسن را به مرحله ای برساند که روی انسان آزمایش شود. قرار نیست ما در همه چیزها در دنیا سرآمد باشیم، الحمدلله در خیلی چیزها سرآمد هستیم ولی در بعضی موارد باید از تجربیات کشورهای دیگر استفاده کنیم.

به گفته او در دنیا ۱۵۲ شرکت تولیدکننده واکسن هست که آنها را سازمان جهانی بهداشت تایید کرده است و می توانند روی ساخت واکسن کار کنند: از جمله این شرکت ها آسترا زنکاست که با کمک چند کشور اروپایی ۸/۵ میلیارد یورو برای ساخت واکسن کرونا بودجه گذاشته است. فرض کنید ما بخواهیم سرآمد باشیم و خودمان واکسن کرونا را آماده کنیم، اصلا این پول را داریم؟! نداریم که! واکسن (vaccine) آسترا زنکا که محصول دانشگاه آکسفورد بریتانیاست مراحل تجربی را پشت سر گذاشته و الان حتی دارد در کشورهایی مثل ژاپن و مکزیک روی انسان در تعداد زیاد آزمایش می شود. نتایج این آزمایش ها تاکنون کارایی واکسن را با تحریک سیستم ایمنی سلولی- علاوه بر تولید پادتن- و حتی تحریک ایمنی ذاتی فرد را نشان می دهد. به نظر می رسد که در آینده نزدیک جهان بتواند واکسن موثری را در اختیار داشته باشد.

دکتر مسعود مردانی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

مردانی درباره دیگر واکسن ها اظهار‌کرد: در آمریکا هم ۲،۳ شرکت از جمله مادرنا دارند کار می کنند که گفته اند تا اوایل ژانویه ۲۰۲۱- یعنی دی ماه ما- واکسنشان را در اختیار عموم قرار خواهند داد. هند هم واکسنی زیر نظر دانشگاه آکسفورد ساخته است که گفته می شود بسیار مؤثر و ارزان قیمت است. این کشور الان دارد واکسن کرونای تولید خودش را به صورت محدود روی نظامی هایش آزمایش می کند. دنیا بیکار ننشسته است و دارد کمک می کند که این معضل جهانی برطرف شود. خیلی از کشورها توان تولید واکسن را ندارند و منتظرند این واکسن تولید شود. کوشش برای تهیه واکسن کرونا به جد دارد انجام می شود ولی نکته حائز اهمیت این است که تا اواسط سال میلادی آتی واکسن کرونا به معرض فروش برای عموم قرار نخواهد گرفت.

ایران واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد را تولید می کند؟

او گفت: ولی برای این که مردم خیالشان راحت شود، می گویم یک کمیته وزین در سازمان جهانی بهداشت تشکیل شده است که اسمش «کمیته اولویت سنجی تجویز واکسن» است. کار این کمیته این است که مثلا الان واکسن آمده و یک میلیارد دوز از آن هم تهیه شده است، باید به کدام کشورها و به هر کدام چقدر اختصاص پیدا کند.

مردانی درباره ارتباط این کمیته و دسترسی مردم ایران به واکسن کرونا می گوید: ایران یکی از کشورهایی است که از کرونا آسیب زیادی دیده به طوریکه تعداد زيادي از پرسنل و کادر درمان خود من جمله پزشکانمان را از دست داده ایم و آمار قربانیان کرونا چه بسا بیشتر از آن چیزی است که شناسایی می شود. سازمان جهانی بهداشت این را مد نظر دارد. سازمان جهانی بهداشت بسیار دقیق و حساس روی واکسن کار می کند و گفته است ما نمی خواهیم واکسنی را بیاریم که بعد بفهمیم عارضه دارد یا کارایی اش کم است. تائیدیه این سازمان و همچنین FDA آمریکا روی واکسن هایی می خورد که هم کارایی لازم را داشته باشند، هم ارزان و در دسترس باشند و هم عوارض سوء کمی داشته باشند. در کمیته کشوری هم صحبت شده که حتما واکسنی وارد ایران شود که تائید این سازمان را داشته باشد.

دکتر مسعود مردانی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

متخصص بیماری های عفونی در واکنش به احتمال خرید واکسن روسی کرونا که هنوز تائید سازمان جهانی بهداشت را ندارد، می گوید: واکسن روسی اگر تائید سازمان جهانی بهداشت را نداشته باشد من، بعنوان عضو کمیته ستاد ملی مقابله با کرونا با واردات آن مخالفم. همه اعضای کمیته همینجورند. البته فکر نکنید همه چیزهایی که روس ها بیرون می‌دهند، به دردنخور است. همین روس ها واکسن آنفلوآنزایی تولید کرده اند که سازمان جهانی بهداشت آنرا تائید کرده است.

چهارشنبه ۱۹ شهریور ماه در خبری شوکه کننده اعلام شد واکسن آسترا زنکا که جهانیان به تولید آن بزودی امید بسیار بسته بودند، در مرحله آزمایش انسانی عارضه التهاب نخاعی را از خود نشان داده و آزمایش انسانی آن فعلاً متوقف شده است.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش