شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۲ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۵۱۲
حوزه بهداشت و رفاه

ابتلای همزمان به آنفلوآنزا و کرونا کشنده است

وزارت بهداشت: ایران تا ۶ ماه آینده روی واکسن کرونا حساب باز نمی‌کند/ زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا

واکسن کرونا و انفولانزا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:شیوع کرونا (corona) در پائیز و زمستان امسال بالا می رود و روند صعودی خواهد داشت، مهمترین اقدام رعایت پروتکل های بهداشتی است و تا ۶ ماه آینده روی واکسن کرونا هیچ حسابی باز نمی کنیم.

شهنام عرشی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: انتظار این است که در پاییز و زمستان موارد بیماری کرونا بیشتر شود و در همه کشورهای نیمکره شمالی این پیش بینی وجود دارد. مهمترین اقدامات وزارت بهداشت برای کنترل اپیدمی این بیماری ها در نیمه دوم سال همان اقداماتی است که در نیمه اول سال هم انجام شد به علاوه اقدامات دیگری مانند تامین واکسن آنفلوانزا که به مقدار کافی و بیش از سالهای گذشته خریداری می شود.

وی گفت: در مورد واکسن کرونا برخی کشورها مطالبی در مورد تولید این واکسن اعلام کرده اند و حتی برخی گفته اند که به فاز آزمایش انسانی رسیده اند اما در ایران در ۶ ماه دوم امسال انتظار تامین واکسن کرونا را نداریم و روی تامین این واکسن حساب باز نمی کنیم.

معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: پیک های کرونا که تاکنون سپری شده با پیک هایی که انتظار داریم در پاییز و زمستان به وجود بیاید، قدری تفاوت دارد، پیک های کرونا که هر از گاهی در برخی استانها دیده می شود، مثلا در استانهای کرمانشاه، کردستان، خوزستان، آذربایجان غربی که در خبرها اعلام می شود مثلا یک دوره زمانی پیک را پشت سر گذاشته اند، به معنای عبور از یک موج اپیدمی نیست و افزایش و کاهش موارد بیماری در یک موج اپیدمی طبیعی است.

وی افزود: در برخی استانها به علت رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده بیشتر از ماسک پیک شیوع کرونا کاهش یافته و هر زمان رعایت پروتکل ها کمتر شود، دوباره با یک پیک و روند افزایشی موارد کرونا در یک یا چند استان مواجه می شویم.

معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: برخی استانها اکنون کوهان دوم نمودار کرونا را گذرانده اند که در واقع همان پیک دوم کروناست البته ممکن است در یک موج اپیدمی کرونا نمودار ۱۰ کوهانه هم داشته باشیم و این روند ادامه دار است، در ماه های گذشته نیز بحران های مقطعی که به علت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی بوده را شاهد بودیم و آنها را رد کرده ایم.

عرشی افزود: در مورد پاییز و زمستان توصیه وزارت بهداشت همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی کنونی است، یعنی از مردم می خواهیم ماسک بزنند، فاصله گذاری و عدم تجمع را رعایت کنند و دستها را مرتب بشویند، اقدام دیگر و دستورالعمل جدیدی نداریم، روی واکسن و دارو هم برای اپیدمی پاییز و زمستان حساب باز نمی کنیم، اکنون بهترین واکسن و درمان در برابر کرونا در همه دنیا رعایت همان اصول سه گانه بهداشتی است که بارها تاکید شده است.

معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در مورد همزمانی اپیدمی آنفلوانزا و کرونا گفت: مثل همه کشورها در ایران هم این فرض را داریم، پاییز و زمستان فصل شیوع ویروس آنفلوانزا و سایر ویروس های سرماخوردگی است و به طور طبیعی همزمانی چند ویروس با هم شدت و موارد بیماری را بالا می برد به خصوص اینکه در فصول سرد سال در و پنجره ها بسته است و این مساله انتقال ویروس را بین افراد تسهیل می کند بنابراین افزایش این بیماری را در ایران مثل بقیه کشورها و حتی با شدت بیشتری پیش بینی می کنیم و تمهیدات لازم را برای کنترل آن آماده می کنیم.

دکتر محرز: ابتلای همزمان به آنفلوآنزا و کرونا کشنده است / زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا می گوید بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا حداکثر تا پایان مهر است.

واکسن کرونا و انفولانزا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

 دکتر مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در گفت و گو با جام جم آنلاین ، عنوان کرد: اصولا علائم کرونا و آنفلوآنزا شبیه به هم هست و برای همین فرآیند تشخیص سخت می شود. گاهی اوقات نیز هر دو بیماری با هم اتفاق می افتد که در اینصورت با شرایط بسیار سخت تری روبرو خواهیم شد.

محرز گفت: آنفلوآنزا گاهی اوقات می تواند بسیار ملایم باشد و گاهی اوقات سخت و شدید. این بیماری می تواند ریه را به سختی گرفتار کند و شرایط خطرناکی را به وجود بیاورد. علائم کرونا و آنفلوآنزا شبیه به هم هست. هر دو تنگی نفس دارند و همچنین تب. دقیقا علائم شبیه به یکدیگر هست. زمانی که آنفلوآنزا در کشور به صورت اپیدمی در آمد و هیچکس هم آن زمان خبر نداشت کرونا شیوع پیدا کرده بود و بسیاری از بیماران کرونایی به اشتباه آنفلوآنزا تشخیص داده می شدند.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا افزود: اگر کسی به ویروس کووید۱۹ مبتلا شده باشد و سپس آنفلوآنزا هم بگیرد و یا برعکس با شرایط سخت تری نیز مواجه خواهیم شد.

وی در پاسخ به این پرسش که تشخیص دادن اشتباه این دو هم از چقدر می تواند خطرناک باشد نیز گفت: خیلی فرق نمی کند. درمان این دو بیماری تقریبا یکی است. خوشبختانه آنفلوآنزا دارویی دارد که اگر به موقع مصرف شود کمک زیادی به تسریع روند درمان می کند. اما برای کرونا هنوز هیچ درمان اختصاصی وجود ندارد.

واکسن کرونا و انفولانزا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

این مقام مسئول در رابطه با این پرسش که آیا واکسن آنفلوآنزا برای افرادی همانند دیابتی و دارای فشارخون خطر دارد یا خیر نیز بیان داشت: نه خطری ندارد. بیماری آنفولانزا قابل پیشگیری است. البته هر واکسن و دارویی بالاخره یک مقدار عوارض دارد. اگر بخواهیم به این مسئله فکر کنیم اصلا نباید به هیچکسی واکسن بزنیم. بیماری های عفونی اگر پیشگیری داشته باشد و واکسنی برای آن ساخته شود حتما باید مورد استفاده قرار بگیرد چون اگر بیماری اتفاق بیفتد می تواند وضعیت جسمانی فرد را به مرحله شدید و خطرناکی برساند.

محرز ادامه داد: ما در آنفلوآنزا به شدت پیشگیری را به شدت توصیه می کنیم به خصوص برای افرادی که در ریسک بزرگی هستند. افراد مسن، بیماران قلبی و عروقی، بیماران ریوی و افرادی که تحت شیمی درمانی هستند و یا اینکه مبتلا به دیابت و چاقی هستند و خانم های باردار نیز در ریسک بالای قرار می گیرند و باید این واکسن را تزریق کنند.

این پزشک متخصص بیان داشت: عوارض بسیار نادری ممکن است در واکسن آنفلوآنزا به وجود بیاید در حقیقت قابل مقایسه با این نیست که اگر بیماری اتفاق بیفتد می تواند بسیار خطرناک تر باشد.

محرز با تاکید بر اینکه علائم کرونا و آنفلوآنزا کاملا شبیه هم هست افزود: هر دو بیماری می تواند با علائم گوارشی، اسهال، تب ، درد بدن ، خستگی و سرفه خشک خودش را نشان بدهد. این دو علائم بیماری دقیقا شبیه هم هستند.

عضو ستاد عملی مبارزه با کرونا در پاسخ به این پرسش هم که تزریق واکسن آنفلوآنزا می تواند برای جلوگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کند یا خیر نیز گفت: این فرضیه وجود دارد. هنوز چیزی را با قطعیت نمی دانیم اما به هر حال واکسن باید تزریق شود تا در برابر آنفلوآنزا در امان باشیم. باید منتظر نتایج واکسن های کرونا در سراسر جهان باشیم.

محرز درباره کشنده بودن ابتلای همزمان به کرونا و آنفولانزا نیز گفت: ریسک ابتلا به این دو بیماری بسیار بالاست و می تواند کشنده هم باشد. هر دو و به خصوص کووید۱۹ در موارد شدید خطر مرگ و میر بالا دارد و وای به روزی که آنفلوآنزا هم بخواهد قاطی آن شود.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در رابطه با زمان و نحوه توزیع واکسن آنفلوآنزا گفت: سفارش واکسن داده شده است. البته الان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا زود است. این واکسن باید اوایل پاییز تزریق شود که مصونیت آن به اندازه کافی باشد که تا پایان زمستان و یا حتی بهار اپیدمی این بیماری که هنوز وجود دارد مصونیت از ابتلا به آن به وجود بیاید. البته این واکسن باید تا اواسط مهر حداکثر دیگر تزریق شود.

مینو محرز در پایان این گفت و گو بار دیگر تاکید کرد: افراد مسن، دیابتی ها، بیماران قلبی، عروقی، مبتلایان به بیماری مزمن ریوی، خانم های باردار و مبتلایان به سرطان، ایدز و البته تمامی کسانی که در بیمارستان کار می کنند.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش