جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۶۴۸
حوزه بهداشت و رفاه

هر ۴ دقیقه یک فوتی بر اثر کرونا در ایران/ پیک سوم کرونا وخیم تر از پیک های اول و دوم

کرونا ویروس,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
آمار فوتی های کرونا در شبانه روز گذشته، سخت ترین روز کرونایی را از ابتدای شیوع این بیماری در کشور، تا کنون رقم زده است.

به گزارش  مهر، در حالیکه انتظار می رفت پس از فروکش موج کرونا (corona) در فروردین و اردیبهشت ۹۹، این بیماری در کشور کنترل شود، به یکباره همه پیش بینی ها به هم ریخت و از خرداد تا کنون مدام با افزایش آمار کرونا در کشور مواجه هستیم.

آمار شبانه روز گذشته از مرگ های کرونایی در کشور، یک رکورد وحشتناک بوده است. فوت ۳۳۷ بیمار در ۲۴ ساعت، حکایت از این واقعیت تلخ دارد که بیماری در ایران خیلی وحشی شده است و به سرعت در حال گرفتن قربانی است. در حالیکه اغلب کشورها با رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی، توانسته اند تا حدودی بر این بیماری غلبه کرده و آمار مرگ و میرها را پایین بیاورند.

ویتنام یک نمونه از کشورهای درگیر کرونا (corona) 

نجمه الملوک امینی دانشجوی دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، در گزارشی به آمار پایین مرگ و میر و ابتلاء در کشور ویتنام اشاره نمود که با توجه به جمعیت ۹۷ میلیونی و داشتن مرزهای طولانی با چین و میلیون ها بازدیدکننده چینی قابل توجه است.

ویتنام کشوری با درآمد متوسط رو به پایین است و سیستم مراقبت های بهداشتی آن در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه از پیشرفت کمتری برخوردار است.

امینی،« پاسخ سریع» و« شفافیت ارتباطی» مسئولان را از نکات مورد توجه در سیاست ها و تصمیمات کشور ویتنام در مهار بیماری کرونا برشمرد و با اشاره به لغو همه پروازها بین ویتنام و ووهان از ۲۳ ژانویه سال ۲۰۲۰ با شناسایی اولین مورد کووید ۱۹، بیان کرد :این تصمیم زمانی صادر شد که حتی سازمان جهانی بهداشت هنوز توصیه ای ارائه نکرده بود. همچنین کارگروه پیشگیری و کنترل کووید ۱۹ در قالب همکاری بین بخشی در این کشور تشکیل شد.

وی در ادامه به مهم ترین راهبردها و اقدامات کنترلی کشور ویتنام در مهار کووید ۱۹ اشاره کرد که تشخیص، پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز بهداشتی درمان، قرنطینه خانگی هدفمند، محدودیت مسافرت و رفت و آمد ، فاصله اجتماعی و…، برخی از این راهبردها بودند.

بر اساس این گزارش، ساخت و تهیه کیت های آزمایشگاهی و همچنین بالا بردن ظرفیت تولید، استفاده حداکثری از آزمایشگاه ها با رعایت دقیق پروتکل های تشخیصی WHO و انجام آزمایش PCR از مهم ترین اقدامات مربوط به این استراتژی بود.

به گفته او، از مهم ترین اقدامات صورت گرفته در راستای پیشگیری، صدور دستورالعمل های ملی پیشگیری و کنترل عفونت برای کووید ۱۹ توسط وزارت بهداشت در مراکز بهداشتی بود.

در این راستا اعمال قرنطینه گسترده و در قالب خانه نشینی یا قرنطینه هدفمند در سطح کشور ویتنام در اول آوریل در دستور کار قرار گرفت.

به گفته امینی، یکی از مهم ترین اقدامات کنترلی در زمینه حمل و نقل هوایی، ایجاد مراکز بزرگ قرنطینه برای مسافران بین المللی بود. همچنین با این استراتژی جدا کردن پروازهای بین المللی از فرودگاه های مورد استفاده برای سفرهای داخلی بود.

او بیان کرد :ارتباط با مردم به صورت های گوناگون مانند نصب برنامه رسانه محلی اجتماعی( Zalo)، ارسال مستقیم پیامک به مردم، استفاده از رسانه های اجتماعی و همینطور گزارش روزانه موارد مثبت در سطح جهانی و ویتنام انجام می شد.

به گفته امینی، از دیگر اقدامات صورت گرفته در ویتنام فعال شدن مرکز عملیات اضطراری بهداشت عمومی برای راهنمایی در مورد نحوه پیشگیری و کنترل کووید ۱۹ بود.

او، تعطیلی مدارس، تعلیق اجتماعات گسترده، پوشیدن ماسک در اماکن عمومی و توصیه در خانه ماندن را از مهم ترین اقدامات ویتنام برای اجرای فاصله اجتماعی برشمرد.

وضعیت پروتکل ها در ایران

آن طور که مدیران ارشد وزارت بهداشت عنوان می کنند، وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور به خصوص در کلانشهر تهران، مهم ترین علت افزایش موارد ابتلاء و مرگ و میرهای کرونایی بوده است.

از ابتدای شیوع کرونا (corona) در کشور تا ۲۰ مهر ۹۹، در اشخاص مبتلا به بیماری های ریوی، ۱۵۵ نفر فوت کرده و تست کرونا ۹۲۰ نفر مثبت شده است. در افراد مبتلا به بیماری های قلبی، ۷ هزار و ۳۰۹ نفر فوت کرده و ۳۷ هزار و ۲۰۳ نفر تست کرونا مثبت داشتند. در بیماران دیابتی، ۵ هزار و ۲۷۹ نفر فوت کرده و ۲۹ هزار و ۶۰۶ نفر تست مثبت کرونا داشتند. در افراد مبتلا به بیماری های کبدی، ۳۰۵ نفر فوت کرده و تست هزار و ۴۳۸ نفر مثبت شد. در بیماران مبتلا به بیماری های بدخیمی، ۷۰۹ نفر به علت ابتلاء به ویروس کرونا فوت کرده و تست ۲ هزار و ۵۶۳ نفر مثبت شده است. همچنین در بیماران مبتلا به بیماری های کلیوی نیز هزار و ۲۲۵ نفر فوت کرده اند که تست ۵ هزار و ۴۸۰ نفر مثبت شد.

یکی از موارد مهم در دوران شیوع ویروس کرونا، کنترل بیماری های غیر واگیر و مزمن است. این بیماری ها باید به گونه مداوم تحت کنترل باشند و بیماران مبتلا به بیماری های غیر واگیر باید موارد پیشگیری از ابتلاء به ویروس کرونا را جدی تر رعایت کنند.

باید برای سه هفته متحد شویم

محمدعلی حیدرنیا متخصص پزشکی اجتماعی، با اشاره به اینکه ایران در منطقه مدیترانه شرقی قرار گرفته و از میان ۲۳ کشور منطقه، از آمار بالاتری به لحاظ شیوع کرونا برخوردار است، خاطرنشان کرد:افراد آلوده شناسایی شده تا ۲۲ مهر ۹۹ در کل منطقه مدیترانه شرقی دو میلیون ۶۳۹ هزار و ۷۲۳ نفر و تعداد مرگ ها ۶۷, ۲۷۹ مورد و تا همین تاریخ در ایران تعداد ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ نفر آلوده و ۲۳ هزار و ۸۱۶ مورد مرگ گزارش شده است.

وی با اشاره به واقعیت های آماری و اوضاع بحرانی همه گیری کرونا، ادامه داد:دور از استرس و ترس بیهوده همه با هم باید تصمیم بگیریم و حداقل به مدت ۳ هفته با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی به جنگ با کرونا برویم و آنچنان عرصه را بر ویروس تنگ کنیم تا محلی برای حضور پیدا نکند و بیماری کنترل شود.

وضعیت اسفبار نانوایی و پاساژها

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، با بیان اینکه نانوایی ها و پاساژها از نظر رعایت دستورالعمل های بهداشتی در بدترین وضع قرار دارند، گفت:نانوایی ها باید صنعتی شوند، صف موجود در نانوایی ها در شیوع بیماری کرونا (corona) مؤثر است و برخی نانواها ماسک نمی زنند.

او گفت:استفاده از ماسک در بخش خدماتی از ۱۵ تا ۲۳ مهر بهتر شده اما هنوز اصنافی داریم که کمتر از ۷۰ درصد از ماسک استفاده می کنند.

رئیسی با اشاره به این که حدود ۱۱۵ هزار مدرسه در کشور داریم، خاطرنشان کرد:مدارسی که شرایط لازم را از نظر رعایت شیوه نامه های بهداشتی نداشته باشند، غیر حضوری می شوند.

پیک سوم کرونا (corona) خطرناک تر از پیک های اول و دوم

در همین حال، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با عنوان این مطلب که در پیک سوم اپیدمی هستیم، خاطرنشان کرد:چند اتفاق در جریانات اخیر افتاده که ما را از پیک دوم متمایز می کند. اول اینکه بیماران در شرایط بدحال تری مراجعه می کنند، دوم اینکه مدت اقامت بیماران در بیمارستان ها نسبت به پیک اول و دوم، حداقل بین ۱.۲ تا ۲.۳ روز افزایش داشته و طولانی تر شده است.

وی، نکته متمایز بعدی پیک سوم نسبت به پیک های قبلی را مراجعه خانوادگی مبتلایان بیان کرد و ادامه داد:اکثر بیماران در پیک سوم به گونه خانوادگی مراجعه می کنند؛ در صورتی که در پیک اول و دوم این الگو کمتر مشاهده می شد، به عبارت دیگر این روزها افراد یک خانواده جمیعاً با حال عمومی نامناسب و نامساعد مراجعه می کنند.

کرونا در ایران روی خط مرگ

به نظر میرسد با این روند مرگ و میر بیماران کرونا در کشور، این بیماری در ایران بر روی خط مرگ حرکت می کند. به طوریکه از هر فوتی در ۷ دقیقه و ۶ دقیقه به یک فوتی در ۴ دقیقه رسیده ایم. شاید اگر نخواهیم استراتژی قوی تر در رعایت پروتکل های بهداشتی به کار بگیریم، باید منتظر وخیم تر شدن اوضاع کرونا یی در ایران بود.

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش