شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۸ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۱۱۴۰
مشاوره پزشکی

۷۵ درصد داروهای صرع در دوران شیردهی قابل استفاده است

بیماری صرع,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که زنان مبتلا به بیماری صرع در صورت فرزندآوری، نیازی به قطع شیردهی ندارند، خاطرنشان کرد:۷۵ درصد داروهای بیماری صرع در زمان شیردهی قابل استفاده است.

دکتر علیرضا زالی روز یک شنبه در گفتگو با ایرنا گفت :خلاف تصور عامه مردم، میتوان استفاده ۷۵ درصد داروهای صرع را در حین شیردهی افزود که این کار باید تحت نظر متخصصان مغز و اعصاب و زنان انجام گیرد.

وی گفت:اکثر بانوان دچار بیماری صرع، پس از زایمان از رابطه بین شیردهی و استفاده از داروهایشان، سؤال می پرسند که باید به آنان گفت، بیشتر بیماران مبتلا به بیماری صرع میتوانند با حفظ استفاده مرتب داروهای خود، شیردهی را ادامه دهند، به عبارتی در بیش از ۷۵ درصد موارد نیازی به قطع دارو در دوران شیردهی نبوده یا نیازی به این که مادر فرزند خود را از شیردهی طبیعی محروم کند، وجود ندارد.

زالی بیان داشت:شیردهی طبیعی به خصوص در سه ماه نخست به علت وجود مواد آنتی بادی و آنتی کر داخل بدن مادر، باعث ارتقای ایمنی شیر خوار می شود که این کار بسیار خوبی است و به آن توصیه می شود.

وی ادامه داد:با استمرار شیردهی و به عبارتی استفاده منظم از شیر مادر، علاوه بر سایر جنبه های مثبت تغذیه با شیر مادر برای نوزاد، باعث افزایش سطح ایمنی شیرخوران هم می شود و به این دلایل نباید آن ها را از این ظرفیت فیزیولوژیک محروم کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد:مادران شیردهی که داروی فنوباربیتال و پریمیدون مصرف می کنند درصورتی که متوجه شدند ، شیرخوار آنان در گرفتن نوک سینه دچار ضعف یا توان وی مقداری کم شده، میتوانند بعد از مشورت با پزشک متخصص خود، اقدام به جایگزینی دارو کنند.

وی در مورد مادران بارداری که داروی لاموتریژین مصرف می کنند، گفت :شیرخواران این مادران اگر دچار بی حالی مفرط و ادامه دار شدند و زردی نوزادشان طول کشید، توصیه می شود با پزشک مغز و اعصاب خود در رابطه با جایگزینی این دارو مشورت کنند.

زالی به مادرانی که داروی کاربامازپین مصرف می کنند نیز توصیه کرد اگر دوره زردی در شیرخوار آن ها افزایش یافت با پزشک مغز و اعصاب مشورت کنند، در غیر این موارد مصرف داروهای ضد بیماری صرع منافاتی با شیردهی مادر ندارد و آنان می توانند به نوزادن خود شیر دهند.

بارداری با بیماری صرع منافاتی ندارد

وی با اشاره به این که بارداری با بیماری صرع منافاتی ندارد، گفت :زنان مبتلا به بیماری صرع که تمایل به بارداری دارند، پیش از این دوره میتوانند با نظر پزشک متخصص داروی خود را عوض کنند.

زالی افزود :برخی زنان باردار بدون مشورت با پزشک، اقدام به قطع دارو می کنند که این کار میتواند خطرات بیشتری برای جنین بهمراه داشته باشد و در صورتی که آنان در دوران بارداری دچار حملات تشنجی شوند، جنین عوارض بیشتری خواهد دید.

وی به زنانی که در ادامه درمان بیماری صرع قصد به بارداری می گیرند، توصیه کرد که سه ماه پیش از بارداری با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنند و داروی اسید فولیک را سه ماه پیش از بارداری استفاده کنند، این کار به طور چشمگیری احتمال مشکلات بارداری را کم می کند.

حدود ۳۰ درصد صرعی ها دچار صرع مقاوم به درمان هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جواب به این سؤال که چه تعداد از مبتلایان به بیماری صرع مقاوم به درمان هستند؟ خاطرنشان کرد:بین ۲۵ تا ۳۰ درصد دچار بیماری صرع به درمان مقاوم هستند.

وی افزود :بررسی های دقیق با روش هایی مثل تصویر‌برداری نشان داد ۱۵ تا ۲۰ درصد کسانی که ما فکر می کردیم دچار بیماری صرع هستند، دچار این بیماری نبودند.

زالی با اشاره به این که ارتباطی بین روان پزشکی و صرع وجود دارد ، بیان داشت:در ایران پیش بینی می شود بین ۵ تا ۳۵ درصد افرادی که دچار صرع هستند درجاتی از اختلال روان شناختی دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود :بيش ترین ميزان مشکلات روان شناختی مبتلا به بیماری صرع، افسردگی بوده و اضطراب در رتبه بعدی قرار دارد. مطالعه در ایران نشان می دهد ۱۰ درصد افرادی که در بخش های روان پزشکی بستری هستند یا به خدمات مزمن روان نیاز دارند، دچار صرع هستند.

بیماری صرع درمان پذیر است

وی با اشاره به این که اگر چه صرع بیماری مزمن است اما معالجه پذیر است، بیان کرد:با بسياري از مداخلات میتوان بیماری صرع را درمان کرد و فرد پس از این مرحله، میتواند به زندگی خوش ادامه دهد. این افراد میتوانند ازدواج کنند و فرزندآوری داشته باشند.

زالی ادامه داد:در شرایط نوین جهانی بسياري از محدودیت های شغلی، اجتماعی، فردی، تحصیلی و مسایل اقتصادی که قبلا برای بیماران وجود داشت، برداشته شده و به غیر تعداد محدودی شغل مثل خلبانی، غواصی و کار در ارتفاعات، برای آن ها میسر نیست.

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش