جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۴۶ - ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۰۲۸
مشاوره پزشکی

طرح بررسی سکته مغزی در بیماران کرونایی

وقوع سکته مغزی در ۵ درصد بیماران کرونایی/ علت خشک بودن سرفه های کرونایی چیست؟

راه های تشخیص کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
دکتر اشرافی با بیان اینکه بیماری کرونا می‌تواند باعث ایجاد اختلالات انعقادی، اختلال در جداره رگ و یا منجر به سکته و انسداد عروق مغزی و سکته مغزی شود، تصریح کرد: از ۲۵ بیمار دچار سکته مغزی، حدود ۴۰ درصد افراد در سنین زیر ۵۵ سال بودند که عدد بسیار بزرگی است.

دبیر کمیته پژوهشی بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان شهدای تجریش با اشاره به جمع‌آوری دیتا و اطلاعات بیماری افراد بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان، اظهار کرد: این اطلاعات در قالب چندین طرح پژوهشی دنبال شده و به زودی در قالب مقالات معتبر منتشر می‌شود.

دکتر فرزاد اشرافی، متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تشکیل کمیته پژوهشی کرونا در بیمارستان شهدای تجریش، اظهار کرد: بیمارستان شهدای تجریش از ابتدای اسفند به عنوان یکی از بیمارستان‌های قطب نسبت به پذیرش بیماران کرونایی اقدام کرده و تا امروز حدود  ۱۷۰۰ بیمار کرونایی پذیرش کرده است.

وی با بیان اینکه اطلاعات مرتبط با بیماران کرونایی به عنوان دیتا و اطلاعات برای اجرای طرح‌های پژوهشی دنبال می‌شود، اظهار کرد: طی این مدت علاوه بر اطلاعات مرتبط با بیماری کرونا و علایم اصلی آن یعنی تنگی نفس و علایم تنفسی، سایر علایم و عوارض این بیماری نوپدید همچون علایم گوارشی، پوستی، مغز و اعصاب و غیره در قالب کمیته پژوهشی پیگیری و رصد می‌شود.

طرح بررسی سکته مغزی در بیماران کرونایی

دکتر اشرافی با اشاره به طرح پژوهشی بررسی سکته مغزی در بیماران کرونایی که در این بیمارستان انجام می‌شود، گفت: بر اساس این طرح اطلاعات بیمارانی که به دنبال کرونا دچار سکته مغزی شده‌اند، جمع آوری می‌شود، به گونه‌ای که از ۱۷۰۰ بیمار بستری حدود ۲۵ بیمار دچار سکته مغزی و یکی دو بیمار نیز دچار خونریزی مغزی شدند.

وی با بیان اینکه بیماری کرونا می‌تواند باعث ایجاد اختلالات انعقادی، اختلال در جداره رگ و یا منجر به سکته و انسداد عروق مغزی و سکته مغزی شود، تصریح کرد: از ۲۵ بیمار دچار سکته مغزی، حدود ۴۰ درصد افراد در سنین زیر ۵۵ سال بودند که عدد بسیار بزرگی است.

وی با تاکید بر اینکه به موازات با درمان کرونا، درمان سکته مغزی هم برای این بیماران دنبال می‌شود، اظهار کرد: در مواردی که سکته مغزی وسیع باشد، نیاز به بستری در ICU و همچنین اقدامات حمایتی و حیاتی برای بیماران ضروری است.

دکتر اشرافی با بیان اینکه اکثریت بیماران کرونایی مبتلا به سکته مغزی در سنین بالا و همراه با عوامل خطر و ریسک فاکتورهایی مثل فشار خون بالا، چاقی و دیابت و مصرف سیگار بودند، اظهار کرد: به عبارت دیگر وقوع سکته مغزی در این دسته از افراد مساله جدیدی نیست و با ابتلا به کرونا ریسک سکته مغزی در این افراد افزایش پیدا می‌کند.

وی با تکذیب باور غلط شکل گرفته در فضاهای مجازی مبنی بر عدم ابتلای افراد معتاد یا سیگاری به کرونا، تصریح کرد: چیزی که در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌ها مشاهده می‌کنیم، کاملا خلاف این مساله را نشان می‌دهد.

ابتلای جوانان به کرونا مساوی با وقوع سکته مغزی نیست

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه ابتلای جوانان به کرونا مساوی با وقوع سکته مغزی نیست، تصریح کرد: اینگونه نیست که هر فرد جوانی که مبتلا به کرونا شود، دچار سکته مغزی می‌شود و این مساله در موارد ناشایع رخ داده است. در حقیقت مطالعه ما نشان می‌دهد که کمتر از ۵ درصد افراد مبتلا به کرونا در همه سنین به سکته مغزی دچار می‌شوند.

دکتر اشرافی در این رابطه ادامه داد:‌ از آنجا که کووید ۱۹ پاندمیک شده و افراد زیادی را مبتلا می‌کند، لذا عوارض و درصد مرگ و میر آن هم بالاست.  

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه نتایج این مطالعه تا یک ماه آینده جمع آوری و در قالب مقاله در ژورنال‌های معتبر منتشر می‌شود، اظهار کرد: هم اکنون در حال جمع آوری و آنالیز نهایی مطالعه هستیم.

فالوآپ تلفنی بیماران کرونایی

این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به شیوه اجرای مطالعات پژوهشی در این کمیته، تصریح کرد: بر اساس یکی از این طرح‌های پژوهشی که با عنوان " فالوآپ تلفنی بیماران کرونایی" ثبت شده، دانشجویان پزشکی و انترن‌ها به صورت داوطلبانه و تحت نظر اساتید، وضعیت بیمار و توالی بهبودی وی را پس از ترخیص به صورت تلفنی و در فواصل مشخص پیگیری می‌کنند.

وی ادامه داد: وضعیت خانواده بیماران، احتمال ابتلای آنان و راه‌های انتقال نیز در قالب یک طرح پژوهشی دیگر پیگیری می‌شود که نتایج این طرح‌ها پس از جمع‌بندی و آنالیز نهایی در ژورنال‌های بین‌المللی منتشر می‌شود.

دکتر اشرافی با اشاره به سایر طرح‌های تحت بررسی در کمیته پژوهشی بیمارستان، گفت: طرح بررسی علایم گوارشی، بویایی، چشایی، سر درد و سرگیجه و در کل علایم حوزه مغز و اعصاب، درد و خستگی عضلات و سایر علایم شایع و ناشایع بیماران بستری مبتلا به کرونا به صورت چک لیستی و توسط پزشک حتی تا بعد از ترخیص بیمار پیگیری می‌شود.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب طرح پژوهشی "بررسی عوارض پوستی پرسنل بیمارستان" را طرح دیگری بیان کرد که توسط متخصصان پوست بیمارستان دنبال می‌شود و گفت: نتایج این طرح‌های پژوهشی پس از جمع‌بندی و تکمیل نهایی در قالب مقاله منتشر خواهد شد.

دبیر کمیته پژوهشی بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان شهدای تجریش در خاتمه هشدار داد: مردم باید دقت داشته باشند که به دلیل کاهشی شدن آمار ابتلا، از اقدامات و اصول مراقبتی غافل نشده و همچون گذشته اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی را رعایت کنند و حتی‌المقدور در تجمعات شرکت نکنند تا بتوان طی چند ماه آینده از این معضل عبور کرد.

سرفه‌های کرونایی را بشناسید

داشتن سرفه‌های خشک یکی از نشانه‌های ابتلا به کرونا عنوان‌شده و نگرانی افراد را پس از هر بار سرفه به همراه دارد، اما سرفه‌های ناشی از کرونا چه ویژگی داشته و چه تفاوتی با سرفه‌های عادی دارد؟

راه های تشخیص کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

سال‌هاست که پزشکان و متخصصان ویژگی‌های انواع مختلف سرفه را گوش می‌دهند تا به تشخیص بیماری کمک ‌کنند. سرفه یک ابزار تشخیصی ارزشمند است، اما چگونه می‌توان سرفه‌ معمولی را از سرفه‌ای که نشان از کرونا دارد، تشخیص داد؟ سرفه‌های گاه‌به‌گاه عادی هستند، اما سرفه‌هایی که هفته‌ها ادامه می‌یابد، مخاط خونی ایجاد می‌کند، باعث ایجاد تغییر در رنگ خلط می‌شود یا با تب، سرگیجه یا خستگی همراه است، ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری باشد.

سؤالات پزشکان برای رسیدن به علت سرفه

اگر در مورد سرفه به پزشک مراجعه کنید، ممکن است این سؤالات از شما پرسیده شود:

چه مدت سرفه شما ادامه داشته است؟ روزها، هفته‌ها، ماه‌ها؟

چه زمانی سرفه شدیدتر است؟ شب، صبح، به‌طور متناوب در طول روز؟

سرفه‌ شما چه صدایی دارد؟ خشک، مرطوب، بلند، نرم؟

آیا سرفه مشکلاتی مانند استفراغ، سرگیجه، بی‌خوابی یا چیز دیگری ایجاد می‌کند؟

سرفه شما چقدر جدی است؟ آیا با فعالیت‌های روزمره دخالت می‌کند، آیا خسته‌کننده، آزاردهنده، مداوم، متناوب است؟

علت خشک بودن سرفه های کرونایی چیست؟

پزشکان معتقدند که سرفه‌ کویید ۱۹ خشک و مداوم است و باعث تنگی نفس می‌شود. با توجه به اینکه ویروس کووید ۱۹ بافت ریه را تحریک می‌کند، سرفه‌های ناشی از این بیماری، خشک و مداوم و همراه با تنگی نفس و درد عضلانی است.

بارزترین علائم کویید ۱۹ تب و خستگی است و ممکن است شما احساسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوانزا کنید. سرفه خشک در حدود نیمی از بیماران آلوده وجود دارد. با پیشرفت بیماری، بافت ریه مملو از مایعات می‌شود و ممکن است بدن برای دریافت اکسیژن کافی، بیشتر دچار تنگی نفس شود.

مرطوب و خلط‌آور یا خشک و خش‌دار؟

به گزارش ایسنا و به نقل از "ساینس آلرت"، سرفه مرطوب از دستگاه تنفسی تحتانی (ریه‌ها و مجاری هوایی تحتانی ، برخلاف بینی و گلو ) خلط ایجاد می‌شود. صدای سرفه مرطوب در اثر حرکت موجود در مجاری هوایی ایجاد می‌شود و هنگام تنفس می‌تواند با صدای خس‌خس همراه باشد. مجاری هوایی تحتانی غدد ترشحی بیشتری نسبت به گلو دارند، به همین دلیل عفونت‌های دستگاه تنفسی تحتانی باعث سرفه خیس می‌شود.

سرفه خشک خلط ایجاد نمی‌کند. معمولاً از پشت گلو شروع و صدای درشت ایجاد می‌کند. سرفه خشک راه‌های هوایی را پاک نمی‌کند، بنابراین افراد مبتلا اغلب آن را ناخوشایند توصیف می‌کنند. عفونت‌های بینی و گلو باعث تحریک آن مناطق می‌شود و سرفه خشک را همراه با گلودرد ایجاد می‌کند. این نوع سرفه‌ها اغلب در آنفلوانزا یا سرماخوردگی مشاهده می‌شود.

گاهی اوقات سرفه می‌تواند خشک باشد و درنهایت خیس شود. به‌عنوان‌مثال، ذات‌الریه و عفونت ریه اغلب با سرفه خشک شروع می‌شود که گاهی دردناک است و می‌تواند باعث تنگی نفس شود. با پیشرفت عفونت، کیسه‌های هوایی ریه از ترشحات التهابی مانند مایع بافت ریه و خون پر می شوند و سپس سرفه خیس شود. در این مرحله، خلط لکه‌دار می‌شود.

سیاه‌سرفه ناشی از عفونت باکتریایی است که سلول‌های موجود در مجاری هوا را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث تحریک و ترشح می‌شود. علائم این بیماری شامل سرفه است که با صدای بلند «نفس کشیدن» خاتمه می‌یابد و مخاط اغلب خارج می‌شود.

سرفه طولانی‌مدت و زور آور می‌تواند به مجاری هوایی آسیب برساند، یا باعث شکستگی دنده یا پارگی عضلات شود. بنابراین مهم است بدانید که به کمک پزشکی نیاز دارید. بنابراین سرفه هر نوعی که باشد، مراقب آن باشید و اگر از بین نرفت یا بدتر شد، به پزشک مراجعه کنید (به‌صورت حضوری یا از طریق ملاقات از راه دور).

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش