جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۳ - ۲۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۶۳۰۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

ابداع دارویی که به طرز شگفت‌آوری در مقابل سرطان می‌ایستد

داروی TH588,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
دانشمندان مؤسسه فناوری ماساچوست(MIT) موفق به ابداع داروی ترکیبی جدیدی شده‌اند که در روند تقسیم سلول‌های سرطانی اختلال ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، دامنه وسیعی از داروها در حال توسعه هستند تا به مبارزه با سرطان کمک کنند، اما گاهی اوقات آنها با همکاری یکدیگر و به صورت جفتی بهتر از تکی کار می‌کنند.

اکنون محققان مؤسسه فناوری ماساچوست(MIT) یکی از جدیدترین داروهای پویای ترکیبی یا جفتی شگفت آور را شناسایی کرده‌اند که ترکیبی از دو کلاس دارو است که در حال حاضر به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جالب توجه است که این دو دارو در ترکیب با یکدیگر به شیوه‌ای کاملاً متفاوت از پیش‌بینی دانشمندان عمل کردند.

محققان با یک دسته از داروهای مهارکننده "PLK1" شروع کردند که در گذشته کارایی خود را اثبات کرده بودند و در آزمایشات بالینی فاز ۲ آزمایش می‌شود. محققان تصمیم گرفتند تا اثرات این نوع دارو را تقویت کنند تا ببینند آیا می‌توان آن را مؤثرتر کرد یا نه.

مهار کننده‌های "PLK1" اساساً با درگیری با میتوز یا همان تقسیم سلول کار می‌کنند، فرآیندی که سلول‌های سرطانی از آن برای تجزیه و تقسیم سریع استفاده می‌کنند. اما عارضه جانبی آنها این است که سبب آسیب اکسیداتیو به سلول‌ها شوند و این چیزی بود که محققان می‌خواستند آن را تغییر دهند.

محققان معتقدند که مهارکننده‌های "PLK1" اگر برای حذف عارضه جانبی، با یک داروی دیگر ترکیب شوند، می‌توانند در کشتن سلول‌های سرطانی کاراتر باشند و به یک قاتل قوی سرطان تبدیل شوند.

بنابراین یک دارو به نام "TH588" با این دارو ترکیب شد و محققان آنها را با هم هماهنگ کردند و روی انواع سلول‌های سرطانی مورد آزمایش قرار دادند.

در نهایت مشاهده شد که عملکرد خیلی خوبی دارند و محققان دریافتند که این داروها می‌توانند مقدار قابل توجهی از داروهای مصرفی مورد نیاز برای مبارزه با سرطان را کاهش دهند. حتی در برخی موارد، فقط ۱۰ درصد از دوز اولیه هر دارو، همان میزان مرگ و میر سلول‌های سرطانی را منجر می‌شد که قبلاً با دوزهای بیشتری از این داروها ممکن می‌شد.

"برایان جافین" نویسنده این مطالعه گفت: واقعاً قابل توجه است. این هم افزایی بیشتر از آنچه معمولاً از یک ترکیب انتظار می‌رود، عمل کرد.

اما این پایان داستان نیست. در بازبینی دقیق‌تر، تیم متوجه شد که قدرت این داروی جفتی حذف آسیب اکسیداتیو نیست. پس از انجام تجزیه و تحلیل نرم افزاری و انجام آزمایش‌های بیشتر، تیم متوجه شد که "TH588" دقیقاً روی هدف مشابه با بازدارنده "PLK1" یعنی "دوک تقسیم" می‌نشیند. دوک تقسیم یک ساختار است که برای آمادگی سلول برای تقسیم شدن تشکیل می‌شود.

"دوک تقسیم" ساختاری است متشکل از گروهی از میکروتوبول‌ها که در حرکت دادن کروموزوم‌ها نقش دارند. در زیست‌شناسی سلولی، دوک تقسیم ساختاری است که کروموزوم‌ها را بین دو سلول دختری تفکیک می‌کند. دوک تقسیم بخشی از اسکلت سلولی در سلول‌های یوکاریوت محسوب می‌شود. هر یک از رشته‌های دوک از یک میکروتوبول ساخته‌ شده است. این ساختار به این علت به دوک معروف شده است که در قطب‌های سلول، رشته‌ها به هم نزدیک می‌شوند و در استوای سلول از هم دور می‌شوند و ساختاری دوک مانند را پدید می‌آورند.

"مایکل یافه" پژوهشگر ارشد این تحقیق می‌گوید: ترکیبی که ما ساختیم بسیار جالب است. من هرگز تا به حال ندیده بودم دو دارو دقیقاً یک هدف مشابه و یک فرآیند را نشانه بگیرند.

مزایای متعددی در این کشف غافلگیر کننده وجود دارد. از آنجایی که این داروی ترکیبی نوعی از فرآیند تقسیم سلولی را هدف می‌گیرد که فقط سرطان از آن استفاده می‌کند، تنها سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد و به سلول‌های سالم کاری ندارد.

هر دوی این داروها نسبتاً رایج هستند، به این معنی که آزمایش‌های بالینی می‌تواند طی یک تا دو سال آینده شروع شود و مانند یک داروی تازه توسعه یافته نیاز به زمان زیادی برای آزمایش بالینی ندارد.

"یافه" می‌گوید: داروی ما ترکیبی از یک دسته از داروها است که بسیاری از مردم در حال حاضر در حال استفاده از آن هستند که با نوع دیگری از دارو که چندین شرکت داروسازی در حال توسعه آن هستند ترکیب شده است. من فکر می‌کنم این موضوع امکان استفاده آن روی بیماران را ممکن می‌کند.

مهم‌تر از همه، تجزیه و تحلیل نرم افزاری بینش بهتری به تیم درباره اینکه چگونگی سلول‌های سرطانی داد و اهداف جدید بالقوه دارویی را برای تداخل در این روند به نمایش گذاشت. در واقع، داروهای موجود که در حال حاضر شناخته شده‌اند برخی از این اثرات را دارا هستند، اما تا به حال در درمان‌های سرطان اعمال نشده‌اند.

این تحقیق در مجله Cell Systems منتشر شده است.

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش