
به گزارش مدیکال نیوز تودی، بها دادن زیاد به خوشی ها میتواند سبب شود افراد کم تر احساس خوشحالی کنند و در بعضی موارد حتی منجر به پیدایش علامت های بیماری افسردگی شود.
جالب تر این که نظریه ای وجود دارد که نشان می دهد این نتیجه برعکس فقط در دنیای غرب به خصوص در ایالات متحده آمريکا اتفاق می افتد.
در سال ۲۰۱۵ تحقیقی در ژورنال Experimental Psychology رابطه ای مثبت بین بها دادن به شادی و احساس شادی کردن افراد در کشورهای روسیه و آسیای شرقی منتشر شد ولی ناهمخوانی فرهنگ غربی در این خصوص بدین دلیل است که شادی هایشان را در گرو دستاوردهای فردیشان و نه اهداف جهانی می دانند.
اخیرا تلاش شده با استفاده از دو تحقیق جداگانه، بامطالعه بر روی افراد در انگلستان بعنوان یکی ديگر از کشورهای غربی، به علل احتمالی این ارتباط منفی دست یابند.
فرض پژوهشگر این تحقیق بر این است که دلایلی مانند تأکید بیش ازاندازه روی احساسات منفی و یا تنظیم نامناسب احساسات مثل احساس خشونت، افسردگی و سرکوب از دلایل این نتیجه است.
برای ازمایش این فرضیه ها پژوهشگران چندین پرسشنامه در اختیار تعدادی از دانشجویان دوره کارشناسی در انگلستان قراردادند. گروه پرسشگر، پاسخ نامه ها را بر اساس معیارهای سلامت ذهنی و احساسی موردبررسی قرارداد.
در قسمت اول تحقیق، ۱۵۱ دانشجو درخصوص سطح کنترل توجه و استفاده از راهکار تنظیم احساسات زمانی که با وقایع مختلف احساسی مواجه میشوند ، موردبررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ارتباط معناداری بین احساس شادی و علائم های بیماری افسردگی هنگام تنظیم احساسات وجود دارد.
در بخش دوم این تحقیق ۲۹۹ دانشجو موردبررسی قرار گرفتند که تکیه این بخش بر روی ملیت افراد بود. گروه اول تقریبا سه چهارم انگلیسی و ۷ درصد دوملیتی بودند. در گروه دوم که غیر انگلیسی بودند ۵۱ درصد اروپایی، ۴۰ درصد آسیایی، ۷ درصد آفریقایی و ۲ درصد استرالیایی شرکت کرده بودند.
محققان همچنين توانایی شرکت کنندگان را برای درک احساس مثبت سنجیدند و این که آیا جنون سبب اینگونه ارتباطی بین بها دادن به شادی و بیماری افسردگی شده است یا خیر.
بررسی های فوق نشان دادند که ارتباط معناداری بین علایم بیماری افسردگی و به دنبال شادی بودن وجود دارد ، اما ارتباطی با جنون نداشت. جالب توجه اینکه به گفته پژوهشگر ارشد این تحقیق روان شناس دانشگاه Reading انگلستان، این نتیجه به خصوص در خصوص افراد انگلیسی شرکت کننده بسیار بیشتر از بقیه افراد بود.
تحقیق اخیر در مجله Happiness Studies به چاپ رسیده است.
- 12
- 1