
به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، زمانی که یک رگ خونی آسیب دیده باید تعویض شود، مهم است که بدن به خوبی آنرا بپذیرد و پس نزند. اینک فیلسوفان فرانسوی از الیاف کلاژن و با شیوه زیست بافت، رگ های خونی مصنوعی اختراع نموده اند که بدن آنرا به خوبی تحمل می کند.
پژوهشگران به رهبری" نیکلاس هوروکس" از مؤسسه ملی سلامت و تحقیقات پزشکی فرانسه با آزمایش سلول های انسانی کشت شده در آزمایشگاه آغاز بکار کردند، که به نوبه خویش سبب ایجاد سپرده های ماتریسی خارج سلولی بی نیاز از کلاژن شدند. ماتریس خارج سلولی یک شبکه سه بعدی از ماکرومولکول ها است که سلول های بدن را محاصره نموده و به نگه داشتن آن سلول ها از نظر ساختاری و زیست شیمیایی کمک می کند.
صفحات این سپرده های ماتریسی رشد یافته بعدی به صورت نوارهای بسیار نازک الیاف مثل بریده میشوند و نخ های زیستی را تشکیل میدهند که میتوان آن ها را بافت و برای ایجاد عروق( لوله های قابل کاشت جهت هدایت جریان خون) استفاده کرد.
این رگ ها قدرت تحمل فشار مضاعف، حفظ بخیه و امکان نفوذناپذیری دیواره ها را به نمایش گذاشتند.

از آنجا که آرایش کلاژن در اشخاص گوناگون، متمایز نیست، امید میرود که هر مریض نیازی به رگ های سفارشی ساخته شده از سلول های خویش نداشته باشد. در مقابل ، تعداد کثیری از بیماران میتوانند عروق زیست بافت را که از پیش از سلول های دیگران ساخته شده اند، بدون اینکه هیچ خطری برای رد این عروق به وسیله سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) آن ها وجود داشته باشد، دریافت کنند.
این رگ ها ابتدا روی حیوانات و بعد از آن در آزمایشات بالینی انسانی آزمایش می شود.
این مطالعه در مجله Acta Biomaterialia منتشر شده است.
- 17
- 6