
به گزارش فارس، حدود دو ماهی است که استان کرمانشاه با بیماری کرونا ویروس درگیر است، شاخص تکثیر ویروس که وضعیت اپیدمی استان ها را نشان می دهد افزایش پیدا کرده که متاسفانه این موضوع در کرمانشاه بیشتر خود را نشان داده است.
عدد یک به این معنی که هر فرد مبتلا یک نفر را می تواند آلوده کند و اگر این عدد به زیر یک برسد یعنی عملا اپیدمی رو به خاموشی است و بالای یک، یادآور وضعیت نگران کننده ای خواهد بود؛ این در حالی است که این عدد این روزها در کرمانشاه به ۱.۴ رسیده و پیش بینی می شود به ۱.۷ برسد.
هر چه عدد شاخص تکثیر ویروس بالا رود شیوع اپیدمی و گسترش بیشتری خواهد داشت برای آگاهی از شرایط در حال حاضر گستردگی بیماری کرونا در استان به سراغ علی رضا جانبخش، فوق تخصص بیماری های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه رفته ایم.
وی در خصوص وضعیت شیوع اپیدمی کرونا ویروس در استان کرمانشاه، اظهار داشت :از ابتدای بیماری( اوایل اسفند سال ۹۸) یک شیب آرام روبه بالا داشتیم و تعداد بیماران افزایش پیدا می کردند.
جانبخش ادامه داد :طی هفته های اخیر با توجه به افزایش ارتباطات، پیش بینی می شد که تعداد بیماران زیاد شود در یک مقطعی حدود یک هفته پیش آمار بیماران استان حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد و به آمار قابل توجهی رسید.
وی اضافه کرد:از سه چهار روز پیش کمی شیب ما آهسته تر شده، ولی بیشتر مراجعان از بیماری زمینه ای و سالمندان هستند، البته سیر این بیماری در آینده قابل قضاوت نیست.
این فوق تخصص بیماری های عفونی اعلام کرد :مراجعات از شهرهای اطراف بیشتر شده همچنین افزایش بیماران سرپایی که بدون علامت یا کم علامت بیماری هستند قدری فرایند درمان را مشکل کرده است.
وی در خصوص آخرین پیشرفت ها در زمینه کشف دارو و واکسن، گفت:حداقل هفت کشور در زمینه تولید واکسن فعالیت می کنند اخیرا به نتایجی هم رسیده اند بطوریکه روی موارد انسانی در حال آزمایش است، ولی کلا پیش بینی می شود تولید واکسن تا یک سال به طول بیانجامد.
جانبخش گفت:داروهای بسیار مختلفی در کشورهای مختلف در بحث درمان این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد در کشور ایران نیز از چندین دارو استفاده می شود.
وی با بیان اینکه مشکلی از نظر دارو در استان کرمانشاه نداریم، اظهار داشت :مشکل جدی در خصوص دارو نداریم و معمولا پاسخ مناسب هم می گیریم.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درخصوص بیمارانی که تست پی.سی.آر آن ها مثبت است، گفت:با پیگیری روند درمان این گروه از بیماران، درپایان باید دو تست منفی داشته باشند تا اعلام کنیم بهبود یافته هستند.
وی در رابطه با بیماران که از نظر علائم بالینی و سی.تی.اسکن ابتلا به کوید ۱۹ آن ها تشخیص داده شده، افزود:وضعیت بالینی آن ها را رصد می کنیم تا اعلام کنیم خوب شده اند یا نه.
آیا کرونا (corona) در پاییز اوج می گیرد؟
جانبخش در جواب سئوال آیا شیوع و پیک آنفولانزا و کوید ۱۹ در پاییز اوج خواهد داشت؟، گفت:درباره این بیماری اطلاعات دقیقی نداریم ممکن است در آینده جهش های داشته باشد بیماری روبه بهتر و یا بدتر شدن پیش روند مطمئن نیستیم چه اتفاقی خواهد افتاد.
وی اعلام کرد :پیش بینی می کنیم در هفته های پیش رو بیماری تاحدی شتاب بگیرد، چون خیلی ها دیگر ترسی از کرونا (corona) ندارند، موازیم بهداشتی را ملاحظه نمیکنند ازاین رو نگران روند صعودی بیماری هستیم.
جانبخش ادامه داد :از سویی دیگر بیماری همه گیر شده اکثرا به این بیماری مبتلا شده و به مصونیتی اکتسابی نسبت به این بیماری دست پیدا کرده اند ، احتمال می دهیم بعد از گذشت مدتی( در تابستان) آمار به پایین تر از حد خود برسد.
این فوق تخصص بیماری های عفونی اضافه کرد:پیش بینی این مورد را نیز کرده ایم که شاید در فصل پاییز با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها تراکم ها بیشتر شود و کسانی که بیماری را نگرفته اند و یا مصونیت آن ها پایین است، مبتلا شوند.
وی افزود:معمولا هر ۱۰ تا ۱۵ سال در آنفلوانزا تغییر ژنتیکی اساسی ایجاد می شود چون افراد نسبت به این نوع جدید مصونیت زیادی ندارند، خیلی ها درگیر می شوند.
جانبخش در پایان از مردم خواست، همچنان موازین بهداشتی را رعایت کنند در تجمعات شرکت نکنند و اینقدر نگران نباشند و بابت هر سردرد و سرفه ای به بیمارستان مراجعه نکنند.
- 13
- 5