پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۳۷ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۰۶۹۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کدام نقاط از بدن مورد حمله ویروس کرونا قرار می‌گیرد؟

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
دانشمندان "کالج سلطنتی لندن" (Imperial College London) در مطاله اخیرشان موفق به شناسایی نقاطی از بدن که ویروس کرونا میتواند از آن طریق به آسانی وارد بدن شود، شده اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان نقاط عفونت اولیه کروناویروس (Coronaviruses) سندرم حاد تنفسی۲ در بینی و چشم ها را شناسایی کرده اند. آن ها موفق به شناسایی گیرنده هایی در روده ها و اندام های حیاتی مانند قلب نیز شده اند. دانشمندان انگلیسی در تلاشند تا نقشه ای از بدن انسان تهیه کنند تا بتوانند بهتر درک کنند که چطور ویروس کرونا وارد سلول های بدن انسان می شود.

دانشمندان موفق به شناسایی دو نوع سلول به اسم های "جام یاخته" (goblet) و "اپی تلیوم تنفسی" (ciliated) در بینی (Nose) شده اند که این سلول ها نقاط مهمی برای ورود ویروس و شروع عفونت ناشی از بیماری کووید- ۱۹ شمرده می شوند. این سلول ها میزان بالایی از پروتئینهای ورودی که ویروس کووید- ۱۹ برای ورود به سلول های ما از آن استفاده می کند را دارا هستند.

جام یاخته ها یا سلول های جامی یاخته های غده ای ستونی از دسته یاخته های بافت پوششی می باشند که در برون ریزی تراوشه ها (مواد اصلی تشکیل دهندهٔ مخاط) نقش دارند. اسم این یاخته از روی شکل جام مثل آن ها برگرفته شده است.

اپی تلیوم تنفسی یک نوع اپی تلیوم است که بخش عمده حفرات بینی و قسمت هدایتی سیستم تنفسی را مفروش می کند. این اپی تلیوم به منظور مرطوب کردن و محافظت از راه‌های هوایی بکار می رود. این اپی تلیوم همینطور بعنوان یک سد دربرابر عوامل بیماری زا (پاتوژن) و ذرات خارجی از ایجاد عفونت و آسیب بافتی عمل می کند.

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ برای وارد شدن به سلول های انسانی به دو پروتئین (Protein) اساسی به نام آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین (Angiotensin- converting enzyme ۲) یا به اختصار ACE۲ وپروتئاز تراغشایی، سِـرین ۲ (Transmembrane protease, serine ۲) نیاز دارد. نخستین پروتئین گیرنده ای است که ویروس میتواند به آن متصل شود در حالی که دومین پروتئین به اصطلاح پروتئاز است که ورود ویروس به سلول را تسهیل می کند. برای این مطالعه دانشمندان داده های ژنومی بیش از ۲۰ بافت مختلف افراد غیرآلوده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آن ها همینطور به دنبال این بودند تا دریابند کدامین از سلول های تکی هر دو پروتئین ورودی نقش مهمی در وارد شدن ویروس کووید- ۱۹ به سلول های ما دارد.

دکتر "میشلا نوسدا" (Michela Noseda) نویسنده ارشد تحقیق از کالج سلطنتی لندن اظهار‌کرد: ما طی این مطالعه بینش خود در مورد این که ویروس کرونا (corona) میتواند چه نقاطی از بدن را مورد هدف قرار دهد، افزایش دادیم. ما حدود ۵۰۰ هزار سلول تکی قلب ۱۴ انسان را تجزیه و تحلیل کردیم و سه نوع سلول را شناسایی کردیم که ویروس با هدف قرار دادن آن ها به بدن وارد می شود. اولین سلول پریسیت ها هستند که در شبکه رگ های خونی کوچک در قلب یافت می شوند. دوم، سلول های عضلانی قلبی و سوم فیبروبلاست ها هستند. فیبروبلاست ها سلول هایی هستند که به حفظ ساختار قلب کمک می کنند.

دانستن این سلول های خاص که کرونا آن ها را مورد هدف قرار می دهد اطلاعات حیاتی لازم را برای درک و درمان سریع این نواحی در صورت آسیب دیدن در اختیار ما قرار می دهد. ما دریافتیم که پروتئین گیرنده آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین و پروتئاز تراغشایی، سِـرین ۲ که میتواند ورود کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را تسهیل کند، در سلول های مختلف در اندام های مختلف من جمله سلول هایی که در قسمت داخلی بینی قرار دارند، فعال می شوند.

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

ما همینطور دریافتیم که سلول های جام یاخته مخاطی و سلول های اپی تلیوم تنفسی در بینی دارای بالاترین سطح هر دو پروتئین ویروس کرونا از بین تمام سلول های موجود در مجاری تنفسی هستند. این سبب می شود این سلول ها به احتمال زیاد مسیر اولیه ابتلا به ویروس باشند. دو پروتئین مهم ورودی ذکر شده در سلول های موجود در قرنیه چشم و بافت روده نیز یافت شدند.

پژوهشگران اینک در حال ایجاد اطلس سلول های انسانی برای درک بهتر بیمای کووید- ۱۹ هستند. دانستن این اطلاعات میتواند به درک بهتر شیوه انتقال ویروس کرونا کمک کند و همینطور زمینه ای برای توسعه درمانهای بالقوه برای کاهش شیوع ویروس را فراهم کند.

  • 22
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش