جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۱۱۶

تمرینات ورزشی برای درمان آرتروز انگشتان دست

علائم آرتروز انگشتان دست,تمرین مخصوص آرتروز انگشت,درمان آرتروز انگشتان دست با ورزشحرکات ورزشی برای درمان آرتروز انگشتان دست
آرتروز دست به علت از بین رفتن غضروف مفاصل ایجاد می شود که همین موضوع سبب ورم مفاصل، التهاب بافت های اطراف آن و در نهایت درد در ناحیه درگیر شده می شود. افرادی که به آرتروز انگشتان مبتلا می شوند می توانند با استفاده از چند حرکت ساده درد خود را تا حدودی کاهش دهند.

آرتروز انگشتان دست:

دست و انگشتان آن از مهمترین راه های برقراری ارتباط ما با محیط است، از این رو اگر احساس در انگشت خود احساس درد داشته باشید ممکن است از بسیاری فعالیت های روزانه عقب بمانید و کیفیت زندگیتان تحت تاثیر قرار بگیرد. یکی از دلایلی که می تواند با درد شدید انگستان همراه باشد آرتروز است.

آرتروز انگشت معضلی است که در اثر از بین رفتن و فرسایش غضروف های بین مفصل انگشت رخ می دهد در نتیجه استخوان ها نمی توانند به راحتی حرکت کنند و بر روی یکدیگر ساییده می شوند. پرکاربرد، متحرک بودن و استفاده مکرر از این مفاصل در امور روزمره این قسمت را بیشتر در معرض آسیب قرار داده است. آرتروز انگشتان یکی از شایع ترین دلایل درد انگشت است که می توان حرکات دست را محدودتر کند.

افرادی که به آرتروز انگشت مبتلا می شوند؛ سفتی مفصل و درد شدید در ناحیه آسیب دیده را هم تجربه خواهد کرد، البته این موضوع را انجام کارهای تکراری شدید؛ بدتر خواهد شد. افرادی که به این عارضه مبتلادمی شوند برای انجام فعالیت های روزانه و ساده مانند؛ تایپ کردن، آشپزی، بلند کردن اشیاء سنگین و... مشکل دارند، این موضوع به مرور زمان تشدید می شود، قدرت دست کاهش یافته، ضعف ایجاد شده و در نهایت توانی حتی برای برداشتن وسایل هم باقی نمی ماند همین مورد می تواند مشکلات را چند برابر کد و کیفیت زندگی را کاهش دهد.

ورزش های مناسب برای آرتروز انگشتان دست,درمان آرتروز انگشتان دست,درمان آرتروز انگشت دست در خانهورزش های مناسب برای آرتروز انگشتان دست؛نرمش خم کردن انگشتان

ورزش هایی برای آرتروز انگشت:

متاسفانه درمان قطعی برای آرتروز وجود ندارد اما می توان با استفاده از چند ورزش درد ناشی از آن را کاهش داد. تمرین هایی که در ادامه به آنها اشاره می شود با تقویت دست و انگشتان و افزایش دامنه حرکت در تسکین درد ناشی از آرتروز کمک کننده می باشدو قبل از شروع به تمرین باید به دو نکته توجه داشته باشید:

- در انجام این تمرین های آموزشی نباید احساس درد داشته باشید.

- در صورتی که دست ها و انگشتانتان دردناک و سفت هستند باید قبل از ورزش آنها را گرم کنید، در این صورت کشیدن یا حرکت دادن آنها آسان تر خواهد شد؛ برای این کار می توانید یک بالشتک را گرم کنید، دست را داخل آن فرو برده و آن را گرم کنید یا از یک ظرف آب گرم استفاده کنید و برای ۵ الی ۱۰ دقیقه دست خود را گرم کنید.

در ادامه این مقاله سرپوش به چند تمرین مخصوص آرتروز انگشت خواهیم پرداخت:

تمرین اول؛ نرمش خم کردن انگشتان دست:

این تمرین را با شل کردن عضلات دست شروع کنید، بعد از آن انگشتان را صاف کرده و نزدیک یکدیگر نگه دارید، در اینجا باید بند اول نگشتان را خم کرده و مچ و مفاصل دست را صاف و مستقیم نگه دارید. آهسته و نرم دست را به حالت اولیه خود برگردانید و همین تمرین را برای دست دیگرتان هم انجام دهید. می توانید تا جایی که دست شما اجازه می دهد این حرکت را چند بار برای هر دست تکرار کنید.

تمرین دوم؛ نرمش مشت کردن دست:

این تمرین را با دور از هم و کشیده نگه داشتن انگشتان شروع کنید، سپس انگشتان را با حالتی نرم و آزاد مشت کنید و انگشت شست را روی بقیه انگشتان قرار دهید. توجه داشته باشید که انگشتان را نباید محکم روی همدیگر فشار دهید. بعد از اتمام این مراحل دست را نرم آهسته به حالت اولیه برگردانید و برای دست دیگر هم تمرین را تکرار کنید.

آرتروز انگشتان دست,علائم آرتروز انگشتان دست,تمرینات ورزشی برای آرتروز انگشتان دستورزش برای آرتروز انگشتان دست؛ مشت کردن انگشتان

تمرین سوم؛ نرمش كشش چنگالي انگشتان دست:

با استفاده از این تمرین می توانید دامنه حركت انگشتان را بهبود دهید، دست خود را جلوی بدن قرار داده به شکلی که كف دستتان به سمت خودتان قرار بگیرد، سپس نوک انشگتان را تا آنجا که امکان دارد بدون فشار زیاد به مفاصلتان به حالت صاف برگردانید و به سطح ميز بچسبانيد، باید ۳۰ تا ۶۰ ثانیه دست را در همین حالت نگه دارید و سپس دست را آزاد کنید. باید این حرکت را حداقل برای ۴ مرتبه و برای هر دست تکرار کنید.

تمرین چهارم؛ نرمش تقويت چنگ زدن دست:

این تمرین می تواند به بازکردن در و به دست گرفتن اشياء را بدون انداختن آنها کمک کند و این موضوع را برای شما آسان تر کند؛ برای این کار باید یک توپ نرم را در کف دست بگیرید و آن را با حداكثر شدتي که امکان دارد چنگ بزنید، چند ثانیه در این حالت بمانید و سپس دست را باز کنید این حرکت را ۱۰ الی ۱۵ بار برای هر دست و ۲ الی ۳ بار در هفته تکرار کنید، باید توجه کرد در فواصل جلسه هاي تمريني ۴۸ ساعت به دست ها استراحت دهید، در صورتی که مفصل شستتان را آسیب دیده باشد این حرکت را انجام ندهید.

ورزش برای آرتروز انگشتان دست,آرتروز انگشتان دست,علائم آرتروز انگشتان دستورزش برای آرتروز انگشتان دست با توپ

انگشت خود را صاف نگه داشته، شست را در عرض کف دست خم کنید و با استفاده از نوک انگشت برآمدگی پایین انگشت کوچک لمس کنید. در صورتی که نمی توانید؛ شست را تا جایی که این محل را لمس کند بکشید، در صورتی هم که نمی توانید؛ شست را تا جای ممکن است خم کنید، بعد از آن هم شست را به حالت اولیه خود برگردانید.

تمرین پنجم؛ نرمش راه بردن انگشتان دست:

کف دست را به شکل صاف روی میز قرار داده به طوری که بین انگشتان اندکی فاصله وجود داشته باشد، سپس انگشتان را یکی یکی به طرف شست حرکت دهید، این حرکت دادن را با انگشت اشاره شروع کنید و به ترتیب روی انگشتان دیگر ادامه دهید، برای این نرمش باید مچ دست و شست خود را ثابت نگه دارید. این حرکت را با دست دیگر هم انجام دهید.

تمرین ششم؛ نرمش باز و بسته کردن انگشتان دست:

انگشتان خود را تا جایی که امکان دارد از هم دور کنید، البته باید توجه کرد که دردی در انگشتان ایجاد نشود، چند ثانیه در همین حالت نگه داشته و سپس انگشتان را شل کنید و به همدیگر نزدیک کنید و دوباره به حالت اولیه برگردانید. این نرمش را برای هر دوست تکرار کنید و به مرور تعداد دفعات را افزایش دهید.

آرتروز انگشتان دست,علائم آرتروز انگشتان دست,تمرینات ورزشی برای آرتروز انگشتان دستورزش برای آرتروز انگشتان دست؛باز و بسته کردن انگشتان

تمرین هفتم؛ نرمش بازکردن شست دست:

در صورتی که عضلات شست را تقویت کنید می توانید عملکرد خود را در برداشتن اشیاء سنگین مانند قوطی ها و بطری ها را بهبود دهید. کف دست خود را به شکل صاف روی میز قرار داده و یک نوار کشی را در قاعده انگشتان دور دستتان قرار دهید، شست خود را تا جایی که امکان دارد از سایر انگشتان دور کنید، به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در همین حالت باقی مانده و سپس به حالت اولیه برگردید. این تمرین را برای ۱۰ ایل ۱۵ بار برای هر دو دست تکرار کنید، استفاده از این تمرین برای ۲ الی ۳ بار در هفته توصیه می شود اما باید در فواصل ۴۸ ساعته به دست هایتان استراحت دهید.

تمرین هشتم؛ نرمش خم کردن شست دست:

با استفاده از این حرکت هم می توانید دامنه حرکت شست را افزایش دهید، دست را جلوی خود قرار دهید به شکلی که کف دستتان رو بالا و به سمت خودتان قرار داشته باشد. دست خود را بکشید و تا جایی که امکان دارد از سایر انگشتان دور کنید، سپس شست را روی کف دست خم کرده تا به پایه انگشت کوچکتان برسد. ۳۰ الی ۶۰ ثانیه در همین موقعیت بمانید، برای حداقل ۴ بار در هر شست این حرکت را تکرار کنید.

ورزش های مناسب برای آرتروز انگشتان دست,درمان آرتروز انگشتان دست,درمان آرتروز انگشت دست در خانه ورزش برای آرتروز انگشتان دست؛خم کردن شست دست

گردآوری: بخش پزشکی سرپوش

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش