پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۰۰۰۱۹

بهترین حرکات ورزشی برای درمان بواسیر چیست؟ (+ تصاویر)

حرکات ورزشی برای درمان بواسیر,ورزش برای درمان بواسیر,ورزش برای رفع بواسیرانجام حرکات ورزشی برای درمان بواسیر باعث میشود تا گردش خون در عروق افزایش یابد
حدود ۵۰ درصد افراد در طول دوران زندگی خود، بیماری شایعی به نام بواسیر را تجربه میکنند. در صورت درمان این بیماری در مراحل اولیه، علاوه بر این که بیمار با درد کمتری مواجه میشود؛ دیگر به انجام روش های تهاجمی مانند جراحی نیاز ندارد. انجام حرکات ورزشی ساده از نخستین راهکارهای درمان بواسیر به شمار می رود.

حرکات ورزشی برای درمان بواسیر

از بیماری های شایع روده ای می توان به بواسیر اشاره کرد. سیاه رگ های موجود در ناحیه مقعد، وظیفه ی کنترل دفع مدفوع را برعهده دارند. بیماری بواسیر بر اثر آسیب دیدن این سیاه رگ ها ایجاد میشود. عمل دفع و نشستن بر سطوح سفت و سخت برای چنین افرادی، بسیار دردناک و عذاب آور است. از عواملی که در ایجاد هموروئید و بواسیر، مؤثر است می توان به یبوست شدید و طولانی و حتی اسهال طولانی اشاره کرد. علاوه بر یبوست، از دیگر عوامل تشدید کننده ی هموروئید می توان به افزایش سن، رژیم غذایی کم فیبر، حاملگی و فشار زایمان طبیعی، ویژگی های وراثتی و عدم ورزش و تحرک اشاره کرد.

حرکات ورزشی، مزایایی نظیر افزایش گردش خون در عروق و استحکام عضلات را بهمراه دارد. اگر حرکات ورزشی هوازی را به درستی انجام دهید؛ موجب تقویت قلب و عروق، بهبود روحیه فردی، افزایش توده های عضلانی، کاهش وزن و … میشود. همچنین ورزش های سنگینی که باعث بروز بواسیر می شود؛ شامل افزایش فشار وارده به این عروق میباشد ، به این خاطر که انجام ورزش های سنگین به افزایش فشار وارده بر کف لگن و خروجی دستگاه گوارش منجر میشود و شخص، گرفتار بواسیر میشود.

زمان مناسب برای انجام حرکات ورزشی برای درمان بواسیر

اگر می خواهید برای درمان بواسیر، ورزش کنید؛ باید حداقل یک ساعت از زمان غذا خوردنتان گذشته باشد. بدین دلیل که حجم زیادی از خون بدن، پس از خوردن غذا به منظور هضم غذاها به معده و روده می رود. درصورت ورزش کردن فرد در این زمان ، این روند موجب ایجاد اختلالاتی میشود و غذا را هضم و جذب نمیکند. زیرا ورزش در این مدت زمان سبب کاهش قدرت انقباض عضلات روده و همچنین کاهش میزان ترشح آنزیم های جذب میشود و علاوه بر این که بواسیر را درمان نمی کند، موجب تشدید بیماری می شود.

ورزش مناسب برای درمان هموروئید,حرکات ورزشی برای درمان هموروئید,بهترین ورزش برای درمان بواسیربهتر است یکساعت پس از صرف غذا برای حرکات ورزشی بمنظور درمان بواسیر اقدام نمایید

معرفی حرکات ورزشی برای درمان بواسیر

اگر اعضای خانواده ی شما به مشکلات هموروئید مبتلا هستند؛ از این رو ممکن است که شما هم به این بیماری مبتلا شوید و بهترین راه برای مبتلا نشدن، انجام روشهای درمان خانگی است. برای پیشگیری و درمان این بیماری، راههای بسیاری وجود دارد که ورزش کردن از موثرترینشان به شمار می رود.

>> پیاده روی :

پیاده روی یکی از ورزش های مناسب برای درمان بواسیر می باشد. اگر در هر روز به مدت ۱۵- ۱۰ دقیقه یک برنامه پیاده روی منظم داشته باشید؛ سیستم گوارشی شما کمک بسیاری در رسیدن به حداکثر فعالیتش میکند.

>> شنا:

ورزش شنا تأثير به سزایی در درمان بواسیر و هموروئید دارد؛ بدین دلیل که موجب افزایش قدرت عضلات شکم و توان بافت های بدن میشود و در عروق شکمی، گردش خون را افزایش می دهد. این نکته را در نظر بگیرید که زمان مناسب برای ورزش کردن، حداقل دو ساعت پس از غذا خوردن است. چون جریان خون پس از صرف غذا به منظور جذب غذا راهی معده و روده می شود ولی حرکت ورزشی موجب انسداد این مسیر میشود و در نتیجه غذای شما هضم و جذب نمیشود. نوشیدن آب در هنگام انجام فعالیت های ورزشی الزامی است.

چه ورزشی برای درمان بواسیر خوبه,ورزش برای درمان بواسیر,حرکات ورزشی برای درمان بواسیرورزش شنا یکی از حرکات ورزشی برای درمان بواسیر محسوب میشود

>> طناب زدن:

طناب زدن به افزایش سرعت گردش خون در رگ ها، افزایش ضربان قلب و تنظیم سیستم گوارش کمک می کند از این رو نقش موثری در درمان بواسیر (هموروئید) دارد.

>> درمان بواسیر با کگل:

انجام ورزش کگل از راهکارهای مؤثر در درمان بواسیر به شمار می رود. این تمرین برای درمان بیماری بواسیر، گردش خون شخص را افزایش داده و عضله ها را تقویت میکند. همچنین در دوران پس از جراحی هموروئید یا هموروئیدکتومی میتوان تمرین کگل را انجام داد تا روند درمان را سرعت ببخشد.

اساس ورزش کگل بر انقباض و انبساط عضله پرینه بنا شده است. پیش از این که کگل را انجام دهید؛ باید عضله موردنظر برای انجام تمرینات را تشخیص دهید. درواقع موقعیت این عضله در لگن و مابین دو استخوان ران می باشد. عضله کگل موظف است که از خروج گاز و مدفوع پیشگیری کند. مراحل زیر را پس از شناسایی دقیق عضله میتوانید به ترتیب دنبال کنید.

شما می توانید برای انجام این تمرین در حالت خوابیده، نشسته و ایستاده باشید ولی بهترین حالت اینست که به صورت خوابیده این ورزش را انجام دهید تا تسلط بیشتری داشته باشید. عضله موردنظر را برای انجام این تمرین به مدت ۵ ثانیه منقبض کنید. تصور شما در طول انجام این ورزش اینست که میخواهید مانع خروج گاز و مدفوع شوید. به این ترتیب باید عضله را پس از ۵ ثانیه شل کنید و مجدداً ۵ ثانیه بعد، آن را تکرار کنید. ۱۰ الی ۲۰ مرتبه این تمرین را در طول روز، تکرار کنید. در طول انجام این ورزش، اطمینان حاصل کنید که عضلات شکم و سینه ی شما منقبض نشده است. دست خود را برای اطمینان میتوانید بر روی شکمتان قرار دهید تا منقبض نشود.

ورزش برای درمان بواسیر,حرکات ورزشی برای درمان بواسیر,ورزش برای رفع بواسیریکی از حرکات ورزشی برای درمان بواسیر، انجام ورزش کگل است

>> یوگا:

استرس و فشارهای روانی از دیگر عوامل مؤثر در بروز بواسیر یا همورئید به شمار می رود. یوگا باعث کنترل استرس و آرامش فکر و تمرکز بیشتر و همچنین تقویت عضلات شکم میشود.

>> نشست پیچ:

فرم پیچ دادن به بدن باعث تحریک دستگاه گوارش می شود. این ورزش با کاهش درد بدن در بهبود بیماری بواسیر و یبوست مؤثر است. برای انجام این ورزش، ابتدا روی زمین بنشینید و پاهایتان را دراز کنید. سپس با خم کردن پای چپتان، کف پای چپ را روی زمین، نزدیک باسنتان قرار دهید. کنار زانوی پای چپ خود، ارنج دست راستتان را قرار دهید و بطرف شانه ی سمت چپ برگردید. چرخش و کشش بدن را پس از یک نفس عمیق برای سمت دیگر بدن انجام دهید.

بهترین حرکات ورزشی برای درمان بواسیر,درمان هموروئید با ورزشیکی از حرکات ورزشی برای درمان بواسیر اینست که روی زمین بنشینید و پاها را دراز کنید

>> ایستادن و رو به پایین خم شدن :

ایستادن و رو به پائین خم شدن می تواند بیماری بواسیر را درمان کند. اعصاب شخص با انجام این حرکت کنترل شده و در نهایت به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند. وقتی که شکمتان فشرده شود؛ غذا بهتر هضم می شود. برای انجام این تمرین باید راست بایستید. با خم کردن بالاتنه به سمت پائین باید سینه ی خود را در کنار ران پاهایتان قرار دهید. درصورت کم بودن انعطاف پاهایتان میتوانید پاهایتان را از زانو خم کنید. در این حالت بهتر است که موقعیت کف دست هایتان بر روی زمین باشد.

درمان هموروئید با ورزش,ورزش برای درمان هموروئید,حرکات ورزشی برای درمان بواسیرایستادن و رو به پایین خم شدن یکی از حرکات ورزشی برای درمان بواسیر میباشد

حرکات ورزشی مناسب برای درمان بواسیر در خانم های باردار

خانم ها بیشتر از آقایان به بیماری بواسیر مبتلا میشوند. بدین دلیل که زایمان های سخت، یکی از علت های ایجاد بواسیر به شمار می رود. برای پیشگیری از ابتلای خانم ها به بواسیر باید دو حرکت ورزشی زیر را انجام دهند تا عضله های شکمشان تقویت شود.

- حرکت پروانه ای:

برای اینکه حرکت پروانه را انجام دهید؛ ابتدا چهار زانو بنشینید، در حالتی که کف پاهایتان روبه روی هم باشد و زانوهایتان به سمت جلو باشد. سپس دست هایتان را روی پنجه پا بگذارید تا پشتتان بطور کامل، صاف شود. پاهایتان را در حالت ثابت نگه دارید و باسنتان را به پا نزدیک کنید. به آرامی نفس بکشید و زانوهایتان را به سمت بالا و پائین حرکت دهید. با دم و بازدم میتوانید این حرکت را انجام دهید و این حرکت را ۵ الی ۱۰ بار در هر ست تکرار کنید.( افراد مبتلا به بواسیر به خصوص خانم های باردار باید این حرکت را انجام دهند).

بهترین ورزش برای درمان بواسیر,تمرینات ورزشی برای درمان بواسیر,چه ورزشی برای درمان بواسیر خوبهیکی از حرکات ورزشی برای درمان بواسیر در خانم های باردار حرکت پروانه میباشد

- حرکت الاکلنگ:

حرکت الاکلنگ به این صورت انجام میشود که در حالتی که زانوهایتان به یک طرف متمایل شده، زانوی راست خود را به زمین نزدیک کنید. این حرکت نیز باید ۵ الی ۱۰ بار در هر ست تکرار شود.

حرکت الاکلنگ برای درمان بواسیر,درمان بواسیر با ورزش,درمان هموروئید با ورزشحرکت الاکلنگ برای درمان بواسیر در دوران بارداری بسیار مفید است

بازگشت مجدد بیماری بواسیر با حرکات ورزشی نامناسب

در صورت داشتن علائم بواسیر یا ابتلا به این بیماری در زمان گذشته ، احتمال ابتلای مجدد به آن وجود دارد. از این رو توصیه میشود که رژیم غذایی درست و مناسبی داشته باشید و نکات بهداشتی را رعایت کنید. علاوه‌براین انجام حرکات ورزشی، مانع از بتلای مجدد به بواسیر میشود. انجام تمرینات ورزشی سنگین موجب افزایش فشار وارده بر لگن میشود، به همین خاطر هرگز نباید آن را انجام دهید. تمرینات سنگین باعث تشدید علائم بیماری مانند درد و بیماری میشود. انجام تمرینات ورزشی زیر برای افراد مبتلا به بواسیر، ممنوع است که عبارتند از:

> سوارکاری

> دوچرخه سواری

> وزنه برداری

این ورزش ها به عضله های شکم و ران، فشار زیادی وارد می کند و موجب تشدید بواسیر شما میشود. تمرینات ساده ورزشی برای درمان بواسیر و پیشگیری از آن مناسب است؛ بدین دلیل که باعث به جریان انداختن خونتان میشود.

ورزش برای رفع بواسیر,حرکات ورزشی برای درمان هموروئیدبا انجام حرکات ورزشی برای درمان بواسیر به مستحکم شدن عضلاتتان کمک میکنید

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش