شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۷:۲۵ - ۳۱ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۳۱۹۶
سیاست داخلی

علم الهدی: برجامِ فاسد، مصداق نرمش ذلیلانه بود!/امام جمعه گرگان: مذاکرات جدید برجام تا ۹۰ درصد حل شده است

علم الهدی
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت:برخی تأکید دارند که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای باید برجام را احیا کند درحالی‌که احیای برجام در گرو عقب‌نشینی از همه مواضع و تسلیم کردن همه دستاوردهای کشور است و دستاوردهای برجام تاکنون محقق نشده است.

به گزارش تسنیم، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته که به میزبانی رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به فراسیدن روز مباهله در روز ۲۴ ذی‌الحجه اظهارداشت: پس‌فردا روز مبارک مباهله فرا می‌رسد. اهمیت روز مباهله از نظر ولایتمداری و ولایت شناسی، شاید به‌اندازه غدیر باشد ولذا بسیاری از بزرگان، مباهله را غدیر ثانی نام‌گذاری کرده‌اند زیرا همان‌طور که در روز ۱۸ ذی‌الحجه، نبی مکرم اسلام وجود نازنین امیرمؤمنان را به‌عنوان وصی و جانشین خود معرفی کردند، در واقعه مباهله هم وجود امیرالمؤمنین به‌عنوان نفس پیامبر اکرم (ص) مطرح شد.

وی افزود: ماجرای مباهله در پی این روی داد که نصارای نجران به‌عنوان برجسته‌ترین مسیحیان عربستان، پس از فتح یمن مسلمان نشدند و برخلاف قانون اسلام که اهل کتاب موظف به پرداخت جزیه بودند، از پرداخت آن هم استنکاف کردند و عده از بزرگان خود را به مدینه فرستادند تا پیامبر اکرم (ص) را مجاب کنند که به خاطر تقید آنان به یکتاپرستی، مسیحیان نجران را از پرداخت جزیه معاف کند اما نبی مکرم اسلام (ص) در این دیدار به آن‌ها گفت که شما در عمل کافرید و حضرت عیسی (ع) را پسر خدا می‌دانید که با پاسخ علمای نجران نسبت به این موضوع، اعتقادات مسیحیت به سرفصل بحث میان علمای نجران و نبی مکرم اسلام (ص) تبدیل شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: آخرالامر، پیشنهاد مباهله مطرح شد که براساس آن، هر جریان طرف مقابل خود را نفرین کند و از درگاه الهی بخواهد که حقانیت خود را با نازل کردن عذاب بر طرف مقابل ثابت کند. در اینجا بود که آیه ۶۱ سوره مبارکه آل‌عمران نازل شد و ذات اقدس پروردگار به پیامبر خود وحی کرد که به مسیحیان نجران بگوید که پسران آنان در برابر پسران امت اسلام، زنانشان در برابر نماینده زنان مسلمان و عالم‌ترین آنان در برابر نفس رسول خدا (ص) در محلی وعده کنند و مباهله را انجام دهند.

مباهله، بزرگ‌ترین دلیل بر رد پلورالیسم دینی

آیت الله علم‌الهدی با بیان اینکه مباهله بزرگ‌ترین دلیل بر رد پلورالیسم دینی است، خاطرنشان کرد: در مقام «اَبنائَنا» و «اَبنائَکم»، پیامبر اکرم (ص) امر کرد که امام حسن مجتبی (ع) و امام حسین (ع) به عرصه مباهله بیایند، در مقام «نِسائَنا» و «نِسائَکُم» وجود باکرامت زهرای مرضیه (س) بیاید و در مقام «اَنفُسَنا» و «اَنفُسَکُم»، رسول گرامی اسلام (ص) به همراه علی بن ابی طالب (ع) وارد میدان مباهله شوند. اینجا بود که عالم نجرانی وقتی تصویری از عظمت چهره‌های وجود مقدس پنج‌تن را دید، شخصیت باعظمت پیامبر اکرم (ص) و اهل‌بیت او را درک کرد و تصریح کرد که نمایندگان مسلمانان در این مباهله کسانی هستند که اگر از خدا بخواهند، زمین اهل خود را فرو خواهد برد اما بازهم لجاجت کرد و ایمان نیاورد.

وی مباهله را راهبرد قرآن کریم در مواجه جامعه اسلامی با جریان کفار خواند و تصریح کرد: مباهله راهبردی است که قرآن کریم به ما می‌آموزد تا بر مبنای آن درک کنیم که مذاکره با کفار از اساس بی‌فایده است. کسانی که فکر می‌کنند با مذاکره با دشمن می‌توان مشکلات را حل کرد، باید بر مبنای حکم قرآن بدانند که مشکلات در اثر مذاکره با دشمن افزون می‌شود اما کم نخواهد شد.

برجام، مصداق نرمش ذلیلانه

امام جمعه مشهد گفت: عده‌ای که با برجام به دنبال مذاکره با دشمن بودند، به بیان مقام معظم رهبری در بی‌اعتمادی به استکبار جهانی و آمریکا بی‌اعتنایی کردند. رهبر معظم انقلاب از ابتدا پیش‌بینی کردند که انتهای این مذاکرات به واقعه‌ای مشابه با مباهله می‌انجامد و دشمن از موضع خود کوتاه نخواهد آمد. با این حال، پس از اینکه دولت وقت اصرار داشت تا این مذاکرات صورت بگیرد، تأکید کردند که برجام مصداق نرمش قهرمانانه باشد اما متأسفانه در عمل بازهم این اتفاق نیفتاد و مصداق نرمش ذلیلانه شد.

قرار بود با برجام همه تحریم‌ها لغو شود، چرخ سانتریفیوژها و چرخ کارخانه‌ها باهم بچرخد، قرار بود چنان رونق اقتصادی در سایه برجام ایجاد شود که هیچ‌کس به یارانه احتیاج پیدا نکند، قرار بود مشکلات مسکن و ازدواج حل شود اما در عمل هفت سال از امضای برجام می‌گذرد و نه‌تنها هیچ‌کدام از این وعده‌ها حل نشده بلکه بر شدائد و سختی‌ها نیز افزوده شده است.

وی ابراز کرد: با این حال، بازهم عده‌ای امروزه چنین مطرح می‌کنند که باید با دشمن مذاکره کرد. شما فکر کردید که این‌ها به عهد و پیمان خود پایبند می‌مانند؟ قطعاً این‌طور نخواهد بود زیرا وقتی یک برنامه دشمن ختم به ثمره و نتیجه شود، آن‌ها دیگر عقب‌نشینی نمی‌کنند تا ما را نابود کنند و به خاک سیاه بنشانند.

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر دستاوردهای مؤثر هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای، اندیشه انقلابی را مؤثرترین عامل در دفاع از منافع ملی دانست و اظهار کرد: وقتی که بنده می‌گویم مسئول تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای یک سیاستمدار متدین، مؤمن، انقلابی و نماز شب خوان است که در هیچ یک از این جلسات، حاضر نشد از مواضع انقلابی نظام و منافع مردم کوتاه بیاید، برخی معترض شدند که چرا صفت نماز شب خوان بودن را به‌عنوان ویژگی شاخص مسئول تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای مطرح شده درحالی‌که حقیقت همین است و به خاطر نمازشب‎خوان بودن تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ماست که سازش‌پذیر نیستند و تسلیم خواست دشمن نمی‌شوند.

وی افزود: نشستند برجامی در این حد فاسد را در یک جلسه کوتاه به سرعت به امضا رساندند؛ آن هم درحالی‌که رهبر معظم انقلاب همواره تأکید داشتند که امضای برجام باید با مطالعات و بررسی‌های جامع باشد. ثمره این عجله هم این شد که ملت را به این مصیبت دچار کردند و در انتهای آن هم رئیس‌جمهور هرزه آمریکا این پیمان‌نامه را در کمال وقاحت لغو کرد. حالا قرار است ما با این جریان مذاکره کنیم؟

احیای برجام در گرو تسلیم کردن دستاوردهای کشور است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: برخی تأکید دارند که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای باید برجام را احیا کند درحالی‌که احیای برجام در گرو عقب‌نشینی از همه مواضع و تسلیم کردن همه دستاوردهای کشور است و این درحالی است که حتی در مذاکرات جدید هم رئیس‌جمهور آمریکا با کمال وقاحت بازهم می‌گوید که اگر یک توافق جدید هم امضا شود، باز هیچ تضمینی وجود ندارد که آمریکایی‌ها به آن متعهد بمانند.

وی ابراز کرد: آن‌ها یا تعهدی نسبت به وظایف خود ندارند و یا اگر هم توافقی صورت می‌دهند، به‌صراحت می‌گویند که به آن پایبند نخواهند بود اما ما به خدا ایمان داریم؛ همان خدایی که از چهره‌های مقدس اهل‌بیت (ع) رعب و وحشتی را به دل علمای نجران انداخت که آن‌ها درک کردند صاحبان این قدرت الهی می‌توانند اهل زمین را از بین ببرند. خدای ما همان خداست و در برابر کفار و مشرکان، پشتیبان ما خواهد بود.

امام جمعه گرگان: مذاکرات ایران با کشورهای غربی، آمریکا و اروپایی‌ها تا ۹۰ درصد حل شده است

نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان با اشاره به سفر جو بایدن رییس جمهور آمریکا به منطقه و کشورهای عربی گفت: اهدافی که وی در این سفر به دنبال آن بود با شکست مواجه شد.

علم الهدی

آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: ایجاد ناتوی عربی یکی دیگر از اهداف سفر بایدن به منطقه بود که کشورهای عربی علیه ایران داشته باشند، اما در آن دیدار وزیر امور خارجه عربستان بیان کرد که ناتوی عربی دیگر از کجا پیدا شده و این هم در واقع جواب رد به درخواست آمریکاها بود.ـ

وی گفت: همچنین امیر قطر بدون اشاره به نام ایران در آن دیدار بیان داشت که انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای حق همه کشورهاست و این مساله نیز باعث شد تا رییس جمهور آمریکا دست خالی از منطقه برگردد

امام جمعه گرگان همچنین به صدور مجوز عربستان مبنی بر پرواز هواپیماهای اسرائیلی بر فراز شهرهای مکه و مدینه یادآور شد: بدون شک اسرائیل دشمن خونی مسلمانان است و این آزادی که عربستان به آنان داده خطا بوده و بدون شک نیز کشورهای اسلامی با این کار مخالف هستند زیرا مسجدالحرام و مسجدالنبی تنها مال عربستانی‌ها نیست بلکه به همه مسلمانان تعلق دارد.

آیت‌الله نورمفیدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که مذاکرات ایران با کشورهای غربی،  آمریکا و اروپایی‌ها تا ۹۰ درصد حل شده، گفت: مساله تحریم هنوز حل نشده،  زیرا ایران می‌خواهد طرف مقابل به ویژه آمریکا اول همه تحریم‌ها را بردارد و سپس ما نسبت به این قضیه باید راستی‌آزمایی کنیم، زیرا در گذشته آنها پس از امضا توافق‌نامه آن را پاره کرد.

امام جمعه در ادامه به برپایی اولین نماز جمعه ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در پنجم مرداد سال ۵۸ به دستور امام راحل و به امامت مرحوم آیت‌الله طالقانی گفت: همزمان در تهران با اجازه بنیانگذار کبیر انقلاب در گرگان هم نماز جمعه اقامه شد.

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش