سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۳۸ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۱۸۵
دولت

چرایی عدم تحقق وعده‌های رئیس‌جمهور

سیدحسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

به گزارش آرمان، یک سال از عمر دولت دوازدهم می‌گذرد. دولتی که به اعتبار حمایت گسترده جریان اصلاحات توانست بار دیگر نظر اکثریت ملت را به خود جلب کرده و با مطرح کردن مجدد گفتمان اعتدال ۲۴‌میلیون رأی را به خود اختصاص دهد و بار دیگر سکاندار دستگاه اجرایی کشور شود. در این میان، بدون شک بیان شعارها و وعده‌های حسن روحانی در پیگیری مطالبات ملی و رفع مشکلات کشور در فضایی آرام بود. آقای روحانی در رقابت‌های انتخاباتی با آگاهی کامل از نیاز امروز جامعه و کشور متعهد شد تا تمام تلاش خود را به‌کار بگیرد تا مسائلی همچون باز شدن فضای سیاسی کشور، رونق اقتصادی و همچنین احیای حقوق شهروندی محقق شود.

 

اما با گذشت پنج سال از عمر دولت تدبیر و امید هنوز بسیاری از مسائل و مشکلات در کشور خودنمایی می‌کنند. تداوم این وضعیت باعث گردید در ماه‌های اخیر انتقادات زیادی را متوجه دولت روحانی کند. انتقاداتی که این بار نه از سوی جناح‌های رقیب و یا دلواپسان بلکه بیشتر از طرف چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب مطرح می‌شود. در این میان برخی از دیگر حامیان اصلاح‌طلب دولت بر این عقیده هستند که باید عملکرد دولت را با انصاف بیشتری مورد بررسی قرار داد، چرا که در طول یک‌سال گذشته دولت روحانی با چالش‌های متعدد داخلی و خارجی مواجه بوده که هرکدام به‌نحوی مانع از تحقق اهداف دولت شده‌اند.

 

چالش‌های دولت تدبیر و امید

عبدا... ناصری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگو با «آرمان» علت عدم تحقق وعده‌های حسن روحانی را به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول موانع خارج از اختیار دولت هستند که برای برطرف کردن آنان نیاز به هماهنگی و همراهی دیگر دستگاه‌ها و نهادهای حاکمیتی است و بدون همکاری این دستگاه‌ها دولت به‌تنهایی نمی‌تواند بر مشکلات فائق آید. اما دسته دوم موانع پیش روی دولت، موانعی هستند که از درون دولت به وجود آمده است. به‌عنوان نمونه برخی ناهماهنگی‌ها در تیم اقتصادی دولت و یا عدم همراهی برخی از وزیران با آقای روحانی موجب شده تا دولت در تحقق وعده‌های خود با چالش مواجه شود. از طرف دیگر شخص رئیس‌جمهور با جایگاهی که به‌عنوان رئیس قوه مجریه و رئیس شورای عالی امنیت ملی دارند در بسیاری از موارد از جمله برخی محدودیت‌ها، می‌توانستند تاثیرگذارتر عمل کنند که به دلایل نامشخص چنین چیزی روی نداد.

 

وزیران بی‌انگیزه

علی تاجرنیا یکی دیگر از فعالان سیاسی اعتقاد دارد بیشترین عامل نارضایتی از عملکرد دولت به درون تیم دولت بر‌می‌گردد. این فعال سیاسی اصلاح‎طلب می‌گوید: بهتر است روحانی در فرصت باقی مانده دست به اصلاح و تغییر برای کارآمدی هرچه بیشتر بزند. بزرگ‌ترین چالش روحانی و جریان حامی او یعنی اصلاحات، درحال حاضر کارآمدی دولت است. علی تاجرنیا در خصوص مجموع عملکرد دو دولت گذشته و مقایسه آنها در دوره دوم در گفت‌وگو با ایلنا گفت: در دولت روحانی با وزرایی مواجه هستیم که انگیزه کافی برای انجام مسئولیت خود ندارند و با کمال تعجب رئیس‌جمهور در تریبون‌های عمومی از آنها گله می‌کند. وی افزود: فکر می‌کنم صحبت‌های روحانی ضمن تعجب برانگیز‌بودن او را هم زیر سئوال می‌برد. چراکه شاید روحانی نتواند ایده‌آل‌های خود را به‌عنوان وزیر تعیین کند و هماهنگی با نهادهای عالی‌رتبه و کسب رأی اعتماد از مجلس این مسیر را برای او سخت کند اما روحانی می‌توانست حداقل‌ها را برای انتخاب وزیر در نظر بگیرد و کسانی را انتخاب کند که با او و برنامه‌ها و رویکردهایش همخوان باشند.

 

فیلترینگ یا ضربه؟

آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «جماران»، با ارزیابی موقعیت رئیس‌جمهور پس از فیلتر تلگرام و در خطر قرار گرفتن برجام، گفت: آقای روحانی نباید فراموش کند که ۲۴میلیون نفر به برنامه‌های او اقبال نشان دادند و به ادامه کار این دولت امید بستند. بدون تردید کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد که این دولت در دور دوم فعالیتش با مشکلات کمتری نسبت به دور اول مواجه شود. وی افزود: دقیقا از روز نخست پس از انتخابات سال گذشته، واکنش کسانی را که در این رقابت ناکام مانده بودند، در برخی تریبون‌های موثر مشاهده کردیم که برای دولتمردان خط و نشان می‌کشند و با اینکه رئیس‌جمهور و مجموعه حامیان وی صحبت از آشتی ملی و گفت‌وگوی ملی می‌کردند، اما از همان روزهای پس از پیروزی، کارشکنی‌ها علیه دولت آغاز شد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: رقبای دولت نباید موفق به ایجاد این تصور شوند که اگر یک فرد نظامی جای روحانی را بگیرد، همه مشکلات داخلی و خارجی کشور یکجا حل خواهد شد. قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت در ادامه گفت: دیدیم که پس از واکنش به هنگام و‌ سنجیده رئیس‌جمهور درباره برجام که مورد تایید رهبری بوده است، این طیف در مجلس چه غائله‌ای به راه‌انداخت و بر چه فضایی دامن زد. متاسفانه این دیگر نامش هر ۹ روز یک بحران نیست، بلکه به‌نظرم هر روز یک بحران است که علیه روحانی به راه می‌اندازند، تا عرصه را بر دولت تنگ کنند. لذا باید فیلتر شدن تلگرام را نیز در همین چارچوب بررسی کرد.

 

نیاز به جسارت و صداقت

در این میان غلامرضا انصاری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب، بی‌انگیزگی و کرختی بدنه دولت را مانع اصلی در تحقق وعده‌ای دولت می‌داند. این فعال سیاسی نیز در گفت‌وگو با «آرمان» با اشاره به عملکرد دولت دوازدهم در یک‌سال گذشته اظهار داشت: عملکرد محافظه‌‌کارانه و همراه با مماشات نمی‌تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد. لازمه مدیریت کلان کشور شجاعت، جسارت و صداقت است و تنها با وجود این شاخصه‌ها می‌توان بر مشکلات پیش رو غلبه کرد. وی با اشاره به انباشته شدن مطالبات ملی در دولت‌های نهم و دهم و بالا رفتن آمار جوانان جویای کار در شرایطی که کشور با چالش‌های بزرگ اقتصادی و اجتماعی مواجه است، اظهار داشت: در چنین شرایطی دولت باید چند‌ برابر شرایط عادی تلاش کند و جامعه این توقع را از دولت دوازدهم داشت تا با چالاکی بیشتر کشور را به سمت جلو هدایت کند. وی با اشاره به انتقاد رئیس‌جمهور از برخی وزرا، تصریح کرد: با توجه به درک صحیح آقای روحانی از شرایط موجود در کشور و شناختی که او نسبت به نقاط ضعف دولت دارد، انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر نسبت به ترمیم بدنه دولت و تبدیل آن به ساختاری چابک و هماهنگ با اهداف مشخص شده دولت تدبیر و امید، اقدام کنند. بدون شک بهینه‌سازی بدنه دولت تا حد زیادی می‌تواند در تحقق وعده‌ها و اهداف آقای روحانی تاثیرگذار بوده و دولت تدبیر و امید را در بازگرداندن امید به کشور موفق کند.

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش