سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴:۳۸ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۱۸۵
دولت

چرایی عدم تحقق وعده‌های رئیس‌جمهور

سیدحسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

به گزارش آرمان، یک سال از عمر دولت دوازدهم می‌گذرد. دولتی که به اعتبار حمایت گسترده جریان اصلاحات توانست بار دیگر نظر اکثریت ملت را به خود جلب کرده و با مطرح کردن مجدد گفتمان اعتدال ۲۴‌میلیون رأی را به خود اختصاص دهد و بار دیگر سکاندار دستگاه اجرایی کشور شود. در این میان، بدون شک بیان شعارها و وعده‌های حسن روحانی در پیگیری مطالبات ملی و رفع مشکلات کشور در فضایی آرام بود. آقای روحانی در رقابت‌های انتخاباتی با آگاهی کامل از نیاز امروز جامعه و کشور متعهد شد تا تمام تلاش خود را به‌کار بگیرد تا مسائلی همچون باز شدن فضای سیاسی کشور، رونق اقتصادی و همچنین احیای حقوق شهروندی محقق شود.

 

اما با گذشت پنج سال از عمر دولت تدبیر و امید هنوز بسیاری از مسائل و مشکلات در کشور خودنمایی می‌کنند. تداوم این وضعیت باعث گردید در ماه‌های اخیر انتقادات زیادی را متوجه دولت روحانی کند. انتقاداتی که این بار نه از سوی جناح‌های رقیب و یا دلواپسان بلکه بیشتر از طرف چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب مطرح می‌شود. در این میان برخی از دیگر حامیان اصلاح‌طلب دولت بر این عقیده هستند که باید عملکرد دولت را با انصاف بیشتری مورد بررسی قرار داد، چرا که در طول یک‌سال گذشته دولت روحانی با چالش‌های متعدد داخلی و خارجی مواجه بوده که هرکدام به‌نحوی مانع از تحقق اهداف دولت شده‌اند.

 

چالش‌های دولت تدبیر و امید

عبدا... ناصری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت‌وگو با «آرمان» علت عدم تحقق وعده‌های حسن روحانی را به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول موانع خارج از اختیار دولت هستند که برای برطرف کردن آنان نیاز به هماهنگی و همراهی دیگر دستگاه‌ها و نهادهای حاکمیتی است و بدون همکاری این دستگاه‌ها دولت به‌تنهایی نمی‌تواند بر مشکلات فائق آید. اما دسته دوم موانع پیش روی دولت، موانعی هستند که از درون دولت به وجود آمده است. به‌عنوان نمونه برخی ناهماهنگی‌ها در تیم اقتصادی دولت و یا عدم همراهی برخی از وزیران با آقای روحانی موجب شده تا دولت در تحقق وعده‌های خود با چالش مواجه شود. از طرف دیگر شخص رئیس‌جمهور با جایگاهی که به‌عنوان رئیس قوه مجریه و رئیس شورای عالی امنیت ملی دارند در بسیاری از موارد از جمله برخی محدودیت‌ها، می‌توانستند تاثیرگذارتر عمل کنند که به دلایل نامشخص چنین چیزی روی نداد.

 

وزیران بی‌انگیزه

علی تاجرنیا یکی دیگر از فعالان سیاسی اعتقاد دارد بیشترین عامل نارضایتی از عملکرد دولت به درون تیم دولت بر‌می‌گردد. این فعال سیاسی اصلاح‎طلب می‌گوید: بهتر است روحانی در فرصت باقی مانده دست به اصلاح و تغییر برای کارآمدی هرچه بیشتر بزند. بزرگ‌ترین چالش روحانی و جریان حامی او یعنی اصلاحات، درحال حاضر کارآمدی دولت است. علی تاجرنیا در خصوص مجموع عملکرد دو دولت گذشته و مقایسه آنها در دوره دوم در گفت‌وگو با ایلنا گفت: در دولت روحانی با وزرایی مواجه هستیم که انگیزه کافی برای انجام مسئولیت خود ندارند و با کمال تعجب رئیس‌جمهور در تریبون‌های عمومی از آنها گله می‌کند. وی افزود: فکر می‌کنم صحبت‌های روحانی ضمن تعجب برانگیز‌بودن او را هم زیر سئوال می‌برد. چراکه شاید روحانی نتواند ایده‌آل‌های خود را به‌عنوان وزیر تعیین کند و هماهنگی با نهادهای عالی‌رتبه و کسب رأی اعتماد از مجلس این مسیر را برای او سخت کند اما روحانی می‌توانست حداقل‌ها را برای انتخاب وزیر در نظر بگیرد و کسانی را انتخاب کند که با او و برنامه‌ها و رویکردهایش همخوان باشند.

 

فیلترینگ یا ضربه؟

آذر منصوری فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «جماران»، با ارزیابی موقعیت رئیس‌جمهور پس از فیلتر تلگرام و در خطر قرار گرفتن برجام، گفت: آقای روحانی نباید فراموش کند که ۲۴میلیون نفر به برنامه‌های او اقبال نشان دادند و به ادامه کار این دولت امید بستند. بدون تردید کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد که این دولت در دور دوم فعالیتش با مشکلات کمتری نسبت به دور اول مواجه شود. وی افزود: دقیقا از روز نخست پس از انتخابات سال گذشته، واکنش کسانی را که در این رقابت ناکام مانده بودند، در برخی تریبون‌های موثر مشاهده کردیم که برای دولتمردان خط و نشان می‌کشند و با اینکه رئیس‌جمهور و مجموعه حامیان وی صحبت از آشتی ملی و گفت‌وگوی ملی می‌کردند، اما از همان روزهای پس از پیروزی، کارشکنی‌ها علیه دولت آغاز شد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: رقبای دولت نباید موفق به ایجاد این تصور شوند که اگر یک فرد نظامی جای روحانی را بگیرد، همه مشکلات داخلی و خارجی کشور یکجا حل خواهد شد. قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت در ادامه گفت: دیدیم که پس از واکنش به هنگام و‌ سنجیده رئیس‌جمهور درباره برجام که مورد تایید رهبری بوده است، این طیف در مجلس چه غائله‌ای به راه‌انداخت و بر چه فضایی دامن زد. متاسفانه این دیگر نامش هر ۹ روز یک بحران نیست، بلکه به‌نظرم هر روز یک بحران است که علیه روحانی به راه می‌اندازند، تا عرصه را بر دولت تنگ کنند. لذا باید فیلتر شدن تلگرام را نیز در همین چارچوب بررسی کرد.

 

نیاز به جسارت و صداقت

در این میان غلامرضا انصاری از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب، بی‌انگیزگی و کرختی بدنه دولت را مانع اصلی در تحقق وعده‌ای دولت می‌داند. این فعال سیاسی نیز در گفت‌وگو با «آرمان» با اشاره به عملکرد دولت دوازدهم در یک‌سال گذشته اظهار داشت: عملکرد محافظه‌‌کارانه و همراه با مماشات نمی‌تواند پاسخگوی نیاز کشور باشد. لازمه مدیریت کلان کشور شجاعت، جسارت و صداقت است و تنها با وجود این شاخصه‌ها می‌توان بر مشکلات پیش رو غلبه کرد. وی با اشاره به انباشته شدن مطالبات ملی در دولت‌های نهم و دهم و بالا رفتن آمار جوانان جویای کار در شرایطی که کشور با چالش‌های بزرگ اقتصادی و اجتماعی مواجه است، اظهار داشت: در چنین شرایطی دولت باید چند‌ برابر شرایط عادی تلاش کند و جامعه این توقع را از دولت دوازدهم داشت تا با چالاکی بیشتر کشور را به سمت جلو هدایت کند. وی با اشاره به انتقاد رئیس‌جمهور از برخی وزرا، تصریح کرد: با توجه به درک صحیح آقای روحانی از شرایط موجود در کشور و شناختی که او نسبت به نقاط ضعف دولت دارد، انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر نسبت به ترمیم بدنه دولت و تبدیل آن به ساختاری چابک و هماهنگ با اهداف مشخص شده دولت تدبیر و امید، اقدام کنند. بدون شک بهینه‌سازی بدنه دولت تا حد زیادی می‌تواند در تحقق وعده‌ها و اهداف آقای روحانی تاثیرگذار بوده و دولت تدبیر و امید را در بازگرداندن امید به کشور موفق کند.

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش