
دو سال پیاپی یعنی در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ عنوان قهرمانی جهان را در دسته ۱۰۲ کیلوگرم به دست آورده است.
امسال نیز اگرچه برای تکرار این قهرمانی در دسته جدید ۱۰۹ کیلوگرم با حضور ستارههای نامدار و مدعی مثل مارتیروسیان ارمنی یا آرمنائو بلاروس و یا حریف سرسخت چینی خود کار و مسیر دشواری پیش رو دارد اما او هم نامش علی هاشمی است و جزو وزنهبرداران عنواندار و شناخته شده در دنیای وزنهبرداری. البته او قبل از شروع مسابقات جهانی با آسیبدیدگیهای متعددی در ناحیه دست، کمر و زانو نیز دست به گریبان بود. مشکلاتی که هنوز هم گویا خیال ندارد دست از سر ملی پوش ۱۰۹ کیلویی وزنهبرداری ایران بردارد. با تمام اینها او حالا آماده رقابت در میدان جهانی ۲۰۱۹ برای کسب سومین قهرمانی پیاپی خود در جهان است.
چطور شد از بازیهای آسیایی به بعد اینقدر با آسیب دیدگیهای مختلف دست به گریبان شدی؟
ورزش حرفهای قطعاً با آسیب دیدگی عجین است. چون بالاخره بدن انسان هم تا حدی ظرفیت تحمل فشار را دارد. نمیشود این همه به بدن فشار آورد و توقع مصدومیت نداشت. شرایط من هم مربوط به امروز یا دیروز نیست. این آسیبدیدگیهای من دلیلش فشارهای زیادی است که طی این سالها به بدنم وارد کردم. چند ماه پیش دستم آسیب دید و مجبور شدم بهخاطر درمانش مدتی قید تمرین را بزنم. بعد از آن هم وقتی آمدم اردو درد کمر زیر وزنه آزارم میداد.
حالا چطوری؟ در تمرینات قبل از مسابقه به نظر شرایط بدی در تایلند نداری؟
ما خیلی وقت است که با این قبیل دردها آشنا هستیم. به همین دلیل است که اگر هم درد داشته باشیم خیلی به رو نمیآوریم. من زیر وزنه در کمر و پهلویم درد دارم ولی خب چیز مهمی نیست و درست میشود.
پس یعنی باید امیدوار باشیم در روز مسابقه همان علی هاشمی جنگنده و سرحال را روی تخته میبینیم؟
توکل به خدا... فعلاً که خوبم و خیلی درد آزاردهندهای ندارم اما حتی اگر درد هم داشته باشم عادت ندارم هیچ وقت روی تخته مسابقه کمفروشی کرده و مفت و راحت مدال و سکوی قهرمانی را از دست بدهم. مطمئناً در روز مسابقه تلاش میکنم تا با کسب بهترین نتیجه دل مردم و علاقهمندان به وزنهبرداری را شاد کنم.
شرایط رکوردی و آمادگی رقبایت را چطور میبینی؟
ببینید امسال واقعاً سطح مسابقات جهانی با ادوار گذشته متفاوت است. همیشه سال قبل المپیک برای وزنهبرداران مدعی سالی است سرنوشتساز و تعیین کننده. اینجا در تایلند همانطوری که دیدید و میدانید از همان آغاز مسابقات رکوردهای دنیا یکی پس از دیگری در اوزان مختلف شکسته و تغییر کرده است. پس همین موضوع به اضافه استقبال بسیار خوبی که از این دوره رقابتها به عمل آمده نشان دهنده سطح کیفی بالای رقابتها است. در دسته ۱۰۹ کیلوگرم هم هر آنچه مدعی سرشناس و عنواندار دنیا است به پاتایا آمدهاند تا ضمن کسب امتیاز المپیک از همین جا خط و نشان جدی برای رقبا بکشند.
بنابراین با این شرایط حتماً سطح کیفی رقابت در وزن ۱۰۹ کیلوگرم بسیار فراتر از چیزی خواهد بود که پیشبینی شده. هرچند من هم تلاش کردم و زحمت کشیدم تا اینجا با بهترین نتیجه به کشورم برگردم. باقی ماجرا میماند برای روز مسابقه و شرایط فیزیکی و رکوردی که خواهم داشت. امیدوارم مردم هم مثل همیشه ما را دعا کنند تا دست خالی برنگردیم و شرمنده آنها نباشیم.
میزبانی تایلندیها را چطور دیدی؟
حقیقتش میزبانی تایلندیها از مسابقات جهانی بد نیست اما ایدهآل هم نیست. بالاخره تایلندیها سابقه برگزاری مسابقات مختلف را در کارنامه خود دارند و اگر ضعیف باشند باید از آنها خرده گرفت. درکل فکر میکنم با اینکه تایلند میزبان است اما تیم وزنهبرداری آنها بهخاطر تعدد وزنهبرداران دوپینگی از حضور در مسابقات جهانی محروم است، میزبانی خوبی داشتند.
چه نتیجهای را برای خودت و تیم ملی وزنهبرداری ایران در رقابتهای جهانی پیش بینی میکنی؟
هرچه خدا بخواهد و قسمتم باشد همان برایم اتفاق میافتد. اما سعی میکنم روی تخته بجنگم و بهترین نتیجه ممکن را برای کشورم کسب کنم. البته خب مصدومیت و آسیبدیدگیهایی که داشتم از آمادگی ایدهآل عقبم انداخت ولی خب با تمام این تفاسیر به نظرم پیشبینی نتیجه قبل از وزنه زدن روی تخته فنی نیست.
امیدوارم روز مسابقه روز من باشد تا بهترین نتیجه مثل دو سال قبل در وزن جدید هم قسمتم شود. در مورد تیم ملی وزنهبرداری هم باید بگویم بچهها همه خوبند و اگر مشکلی پیش نیاید مطمئناً ما مدعی کسب یکی از سکوهای قهرمانی هستیم.
رضا عباسپور
- 12
- 1