پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۱۹ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۶۸۵۱
ورزش بانوان

مسابقات فوتبال دختران زیر ۱۵ سال آسیای مرکزی؛

قهرمانی ایران با ۳ برد پیاپی/رازهای قهرمانی دختران فوتبال ایران در کافا

مسابقات فوتبال بانوان زیر ۱۵ سال آسیای مرکزی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش بانوان
مسابقات فوتبال زیر ۱۵ سال آسیای مرکزی دختران فوتبالیست ایران قهرمان شد. قهرمانی ایران با ۳ برد پیاپی به دست آمد و داوران ایرانی نیز با حضور در این مسابقات فرصت کسب تجارب بین المللی را به دست آوردند.

به گزارش پایگاه خبری زنان ایران، تیم ملی فوتبال نوجوانان ایران در تورنمنت دختران زیر ۱۵ سال آسیای مرکزی موسوم به کافا با سه پیروزی به مقام قهرمانی رسید و عنوان نخست را از آن خود کرد.

در این مسابقات که با حضور کشور‌های عضو اتحادیه فوتبال آسیای مرکزی برگزار می‌شود و ایران نیز یکی از اعضای این اتحادیه است، دختران ایران در آخرین دیدار خود ۳ بر ۲ تیم ازبکستان را از پیش رو برداشتند.

برای تیم تحت هدایت شادی مهینی در این مسابقه غزل مرشدی، دیانا نوروزی و فاطمه یوسفی گلزنی کردند. همچنین محدثه زلفی عنوان بهترین بازیکن تورنمنت دختران زیر ۱۵ سال کافا را کسب کرد.

ایران در این مسابقات ابتدا ۴ بر صفر با گل‌های محدثه زلفی ۳ گل و فاطمه یوسفی برابر تاجیکستان پیروز شد و سپس یک بر صفر تیم قرقیزستان را از پیش رو برداشت تا امتیاز کامل تورنمنت را از آن خود کند.

همچنین آسو جواهری و ژاله طوفان پور داور و کمک داور خوشنام فوتبال ایران در این مسابقات قضاوت کردند.

رازهای قهرمانی دختران فوتبال ایران در کافا

 سرمربی تیم فوتبال دختران زیر ۱۵ سال ایران، گفت: با برگزاری اردوی کوتاه مدت راهی مسابقات کافا شدیم و تصور نمی کردم که با جام قهرمانی به خانه بازگردیم.

تیم فوتبال دختران زیر ۱۵ سال ایران طی روزهای ۲۲ تا ۲۵ شهریور در تورنمنت کافا در تاشکند ازبکستان شرکت کرد. دختران فوتبالیست ایرانی با سه برد مقتدرانه به مقام قهرمانی دست یافتند.

این تیم در بازی با قرقیزستان با نتیجه یک بر صفر و برابر تاجیکستان ۴ بر صفر پیروز شدند. تیم فوتبال دختران ایران در سومین دیدار خود با برتری ۳ بر ۲ برابر ازبکستان، قهرمان این رقابت‌ها شد.

خبرنگار ایرنا پس از کسب عنوان قهرمانی دختران ایرانی در مسابقات کافا با سرمربی تیم فوتبال دختران زیر ۱۵ سال به گفت و گو پرداخت. وی از شرایط المپیاد استعدادیابی و مدت زمان کم بازیکنان برای تمرین و اعزام به مسابقات کافا سخن گفت و همچنین به ارزیابی تیم‌ها پرداخت.

مشروح گفت و گوی «شادی مهینی» را در متن زیر می‌خوانیم:

برنامه‌ریزی برای حضور در تورنمنت کافا در مدت یک‌ماه ساماندهی شد. از ۲۵ مرداد ماه برای حضور در المپیاد ملی به عنوان مسئول برگزاری استعدادیابی این پروژه به فدراسیون فوتبال رفتم. در یک دوره مسابقات استعدادیابی بهترین‌های فوتبال نوجوانان را در عرض یک هفته با شرکت ۳۲ تیم از سراسر استان‌های ایران در البرز انتخاب کردیم. یک هفته پیش از برگزاری این المپیاد، از فدراسیون‌های عضو آسیای مرکزی(کافا) نامه‌ای برای ما ارسال شد مبنی بر اینکه در این رده سنی مسابقاتی در آسیای مرکزی داشته باشیم. بنابراین با نشستی که در کارگروه استعدادیابی کمیته جوانان و حضور «لیلا صوفی‌زاده» نایب رییس زنان فدراسیون فوتبال داشتیم، قرار شد این تیم به این تورنمنت اعزام شود. بلافاصله بعد از اینکه این المپیاد تمام شد یک اردوی سه روزه را در شهریور ماه برگزار کردیم که ۴۰ نفر از بازیکنان برتر برگزیده و از میان آنها ۲۶ نفر انتخاب شدند.  این تعداد از ۱۱ تا ۱۷ شهریور تمرینات خود را پشت سر گذاشتند.

بازیکنانم کمتر از ۲ هفته برای تورنمنت کافا تمرین کردند

۲ بازی تدارکاتی با تیم‌های ستارگان بهار البرز و منتخب تهران برگزار کردیم. از این ۲۶ نفر، ۱۸ فوتبالیست به تورنمنت کافا اعزام شدند. ما بیستم شهریور وارد ازبکستان شدیم، ۲۱ شهریور ماه در زمین مسابقه به تمرین پرداختیم. متاسفانه در برنامه مسابقات ننوشته بود که این رقابت‌ها در زمین چمن مصنوعی است  و با توجه به نامه نگاری‌هایی که کردیم به ما اعلام نکردند. زیرا تمرینات ما در چمن طبیعی بود و در چمن مصنوعی بازی کردیم.

فوتبالیست‌های مسابقات المپیاد کفش بازی نداشتند

بازیکنانم ظرف کمتر از ۲ هفته تمرین کردند و بسیاری از فوتبالیست‌های ما از استانهای محروم به این مسابقات آمدند. حتی در رقابت‌های المپیاد، خیلی از بازیکنان کفش بازی نداشتند تا بپوشند و با کفش رانینگ بازی می‌کردند. آنان از مدرسه فوتسال جذب این المپیاد شدند و باعث خوشحالی است که توانستیم نیروهای خیلی خوبی را انتخاب کنیم اما فرصت آموزش خیلی کم و محدود بود.

زمان محدود، آموزش را سخت کرد

باید به گونه‌ای به آنان آموزش می دادیم که فوتبال را بفهمند و بتوانند یک شکل تیمی ۱۱ نفره در دفاع و حمله داشته باشند و نتیجه بگیرند. از همه مهم‌تر قوانین فوتبال را به آنان آموزش دادیم و یکی از این قوانین آفساید در فوتبال است که معضل بزرگی محسوب می شود. آموزش در این زمان محدود بسیار سخت بود. ما در این مدت کوتاه درک فوتبالی بازیکنان را بالا ببریم.

نمی‌خواستیم زنگ تفریح تیم‌های دیگر باشیم

انتظار ما از دختران فوتبالیست بسیار زیاد بود زیرا نمی‌خواستیم زنگ تفریح تیم‌های دیگر در این تورنمنت باشیم. برای همین در اردوی آخر خیلی سخت تلاش کردیم برای اینکه برنامه ریزی درستی داشته باشیم تا به لحاظ تمرینی آسیب نبینند و آموزش‌های آنان نیز کامل باشد.

ازبکستان و قرقیزستان حریفان قدری بودند

روز اول بازی‌ها قرعه ما به تاجیکستان افتاد و این گوی و این میدان برای بازیکنانی بود که اولین بار در مسابقات رسمی حضور می‌یافتند، به خارج از ایران می‌ رفتند و قضاوت بین المللی می‌دیدند و نخستین بار بود که فوتبال را به صورت رسمی شروع کرده بودند. خدا را شکر توانستیم بازی را ۴ بر صفر ببریم. همان روز بازی تیم‌های قرقیزستان و ازبکستان را ارزیابی کردم و می‌دانستم قرقیزستان بسیار قوی است و ازبکستان به جهت میزبانی به این راحتی‌ها باج نمی‌دهد. به دلیل اینکه زمان بازی‌ها به هم نزدیک بود، فشار روی تیم زیاد شد.

در مصاف با قرقیزستان، نیمه اول را با تساوی صفر - صفر از زمین بیرون آمدیم. بازیکنان حریف هر چقدر به تیرک دروازه زدند، موفق به گلزنی نشدند و در دقیقه هفت نیمه دوم توانستیم دروازه را باز کنیم و تا آخر بازی هر چقدر تلاش کردیم، گل بیشتری نتوانستیم بزنیم اما ما هم اجازه بازی به رقیب ندادیم. بازی تیم را از روز قبل دیده بودم و مهره‌های آن را آنالیز کردم و به بازیکنان یاد دادم که اجازه رسیدن پاس به سه بازیکن قوی تیم حریف نرسد تا بتوانند دروازه قرقیزستان را باز کنند. آن روز با ۶ امتیاز در صدر جدول قرار گرفتیم. تیم میزبان روز اخر برای برگزاری فینال،  زمین را عوض کرد و در ورزشگاهی عالی، چمن طبیعی بازی کردیم.

با توجه به حضور تماشاگران بسیار به عنوان یار دوازدهم تیم ازبکستان، بازیکنانم مقابل تیمی که که میزبان است و نیروهای قوی دارد، مقاومت کردند. لحظات خیلی سختی به من، کادر فنی و بازیکنانم گذشت. ما نیمه اول را یک بر صفر بردیم و به رختکن رفتیم اما این نتیجه قانع کننده نبود و می‌دانستیم آن تیم در نیمه دوم فشار بیشتری روی ما می‌آورد و این اتفاق افتاد. نیمه دوم تیم حریف سخت‌تر کار کرد و بازیکنان ما خیلی خسته شدند. ۳ بر یک جلو بودیم و یک ضربه کاشته توسط تیم حریف زده شد که  دروازه ما را باز کرد و در نهایت مسابقه ۳ بر ۲ به نفع ما پایان یافت.

«محدثه زلفی» بهترین بازیکن تورنمنت کافا شد

خدا را شاکرم که این قهرمانی نصیب تیم ما شد. آنان باعث افتخار و آینده‌های ایران هستند. همچنین بهترین بازیکن این تورنمنت هم از ایران، محدثه زلفی از استان آذربایجان شرقی انتخاب شد. گرفتن این جام برای ما لذت بخش‌تر از هر چیزی بود. وقتی وارد این کشور شدیم تمام کسانی که ما را بدرقه کردند، انتظار نداشتند که با جام به ایران بازگردیم. پروژه یک‌ماهه و آموزش بسیار سخت در ۱۴ جلسه، این قهرمانی را رقم زد. بازیکنان ما با این قهرمانی می‌خواستند ثابت کنند که ایرانی و غیرتمند هستند و می‌توانند به جام قهرمانی دست یابند. آنان جایی برای حرف نگذاشتند و با آخرین توان خود جنگیدند.

مسئولان فدراسیون فوتبال دید مثبتی نسبت به رده سنی پایه دارند

در این تورنمنت دروازه بان تیم با مصدومیت حاضر شد. انگشت این بازیکن در تمرین برگشت و کشیدگی رباط پیدا کرد اما تا آخرین روز در دورازه ایستاد و با همان دست بازی کرد. دفاع وسط تیم نیز در بازی دوم مصدومیت شدید داشت اما با تمام تلاش پزشکان تیم به این دیدار رسید و توانست بعد از ۲۰ دقیقه در زمین بازی کند. این مصدومیت‌ها و توانایی آنان برای پیروزی در برابر تیم‌ها نشان می‌دهد که نسل جدید توانمند و نیاز به دقت، تعمق، آموزش و توجه دارد. خدارا شکر می‌کنم که مسئولان فدراسیون فوتبال دید مثبتی روی فوتبال پایه دارند و امیدوارم بتوانیم بستر بزرگی را برای رشد این بازیکنان فراهم کنیم.

ما از مسابقات المپیاد فوتبال ۱۰۰ ورزشکار انتخاب کردیم که باقی این ۶۰ نفر در اولین اردوهای ما دعوت می‌شوند، آموزش می‌بینند و ارزیابی خواهند شد و پس از آن بهترین ها به همین رده سنی اضافه می‌شوند. امیدوارم در سال آینده بتوانیم این عملکرد خوب را در برنامه مقدماتی قهرمانی آسیا داشته باشیم.

دختران فوتبالیست ایران از آمادگی جسمانی کافی برخوردار نبودند

سال گذشته در دور مقدماتی قهرمانی زیر ۱۶ سال آسیا با تیم قرقیزستان و تاجیکستان دیدار داشتیم. تیمی که برای مسابقات اعزام شد، ۶ ماه تمرین کرد و بسیار خوب و قوی بود. امسال تیم دختران زیر ۱۵ سال از آمادگی خیلی پایینی برخوردار بودند و به همین دلیل سطح این تیم خیلی بالاتر دیده می‌شد. ازبکستان همواره یکی از بهترین‌های آسیا بوده و سبک و شیوه بازی آن مثل بازی‌های اروپایی است. چون آنها اکادمی فوتبال، دارند که خیلی در شرایط بازی بازیکنان تاثیرگذار است.

اینکه بازیکنان از چه زمانی به تمرین بازمی‌گردند، به راهکارها، تصورات و تدابیر فدراسیون فوتبال بستگی دارد. گزارشی را به فدراسیون فوتبال خواهم داد مبنی بر اینکه اردوهای دختران از مهرماه آغاز شود تا بتوانیم در ابتدا به آنان یک‌ماه استراحت دهیم و باقی بازیکنانی که دیده نشدند را دعوت کنیم.

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت
    لیگ آزادگان
    دریا بابل - مس شهر بابک
    ۱۷:۰۰
  • لیگ آزادگان
    سایپا - چادرملو اردکان
    ۱۷:۰۰
  • لیگ آزادگان
    مس کرمان - شاهین بندر عامری
    ۱۷:۴۵
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید عراق - امید اندونزی
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    چلسی - تاتنهام
    ۲۲:۰۰
  • لیگ اروپا
    مارسی - آتالانتا
    ۲۲:۳۰
  • لیگ اروپا
    آاس رم - بایرلورکوزن
    ۲۲:۳۰
  • لیگ کنفرانس اروپا
    استون ویلا - المپیاکوس
    ۲۲:۳۰
  • لیگ کنفرانس اروپا
    فیورنتینا - کلوب بروژ
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۱۴ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ایندیانا پیسرز - میلواکی باکس
    ۰۲:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    فیلادلفیا سیکسرز - نیویورک نیکس
    ۰۴:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    التعاون - الهلال
    ۱۸:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید ژاپن - امید ازبکستان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ کاپ امارات
    الوحده امارات - العین امارات
    ۲۰:۱۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    ابها - الاتحاد
    ۲۱:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    هوفنهایم - لایپزیش
    ۲۲:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    تورینو - بولونیا
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    لوتون - اورتون
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    ختافه - اتلتیک بیلبائو
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۵ اردیبهشت
    لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - بورنموث
    ۱۵:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - آگزبورگ
    ۱۷:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    اشتوتگارت - بایرن مونیخ
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برنلی - نیوکسل
    ۱۷:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - کادیز
    ۱۷:۴۵
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - ولورهمپتون
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    خیرونا - بارسلونا
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    اسپورتینگ - پورتیموننزه
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - الوحده
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    ساسولو - اینتر
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    مایورکا - اتلتیکومادرید
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش