شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۱۲ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۴۶۱۶
اشتغال و تعاون

دوام شغل در ۱۳ میلیون کارگر ایرانی، کمتر از ۱۰ سال

مدت اشتغال به تفکیک بخش های عمده اقتصادی,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
نتایج آخرین بررسی های میدانی در کشور در سال ۹۷ نشان می دهد، از ۲۳.۸ میلیون نفر شاغل در کشور، طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای بالغ بر ۱۲.۹ میلیون نفر از شاغلان کشور (حدود ۵۴.۲ درصد)، کمتر از ۱۰ سال (دهه اول اشتغال) می باشد.

به گزارش تسنیم، نتایج آخرین بررسی های میدانی در کشور در سال ۹۷ نشان می دهد از ۲۳.۸ میلیون نفر شاغل در کشور، طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای حدود ۶میلیون نفر از شاغلان کشور (۲۵.۳درصد) بین ۲۰-۱۰ سال (دهه دوم اشتغال) می باشد.  طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای حدود ۳.۱ میلیون نفر از شاغلان کشور (۱۳.۲ درصد)، بین ۳۰-۲۰ سال (دهه سوم اشتغال) می باشد. طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای حدود ۱.۷ میلیون نفر (۷.۳درصد)بیش از ۳۰ سال می باشد.

 حدود ۶۹.۵ درصد نیروی کار کشور طول مدت اشتغال شان کمتر از ۱۵ سال است. بر این اساس میانگین طول مدت اشتغال در کشور بیشتر از ۱۱سال و ۱۱ماه، برآورد می شود که این شاخص برای زنان حدود ۱۰سال و ۵ماه و برای مردان حدود ۱۲سال و ۴ماه می باشد.

 میانگین طول مدت اشتغال در سال۹۷ به نسبت سال ۹۶ کاهش داشته است و از ۱۲سال و ۱ماه به ۱۱سال و ۱۱ماه رسیده است. این مقدار برای مردان در ۱۲سال و ۴ماه ثابت بوده و برای زنان از ۱۰سال و حدود ۹ماه به ۱۰سال و ۵ماه رسیده است. بررسی ها نشان می دهد که در سال ۹۷ به طور مطلق حدود ۴۳۴ هزار نفر به تعداد شاغلان کشور نسبت به سال ۹۶ افزوده شده است که ازاین تعداد حدود ۳۴.۶ درصد مربوط به زنان می باشد.

لازم به ذکر است که این مدت اشتغال برای مردانگی و زنان کمی متفاوت است. همانگونه که مشاهده می گردد هر چه طول مدت اشتغال افزایش می باید نقش زنان در اشتغال کمرنگ تر می شود. به عبارت دیگر زنان با اشتیاق بیشتری وارد عرضه فعالیت اقتصادی می شوند ولی بسیار زودتر از مردان از نیروی کار کشور خارج می شوند که دلیل آن را می توان به عوامل اجتماعی از قبیل ازدواج، داشتن فرزند و... مرتبط دانست. به عبارت دیگر با افزایش اشتغال زنان، تمایل به حضورشان در بازار کار کمرنگ ترمی شود . بر اساس این بررسی، بیش از ۱.۷ میلیون نفر از شاغلان(۷.۳ درصد)بیش از ۳۰سالگی در شغل اصلی خود فعالیت دارند. البته بخشی از نیروی کار کشور عمدتاً در بخش خصوصی به فعالیت اشتغال دارند و غالب آنان کارکنان مستقل،کارکنان فامیلی بدون مزد و کارفرماها می باشند که در مقوله اشتغال رسمی و قوانین بازنشستگی نمی گنجند.

طول مدت اشتغال به تفکیک بخش های عمده اقتصادی

آخرین بررسی های میدانی در کشور درسال ۹۷ نشان می دهد که از ۲۳.۸ میلیون نفر شاغل ۱۰ساله و بیشتر حدود ۴.۲میلیون نفر در بخش کشاوری، ۷.۶ میلیون نفر در بخش صنعت،۱۱.۹ میلیون نفر در بخش خدمات و بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر در فعالیت های نامشخص مشغول به فعالیت می باشند.

کشاورزی:

 از حدود ۴.۲ میلیون نفر شاغل در بخش کشاورزی، طول مدت اشتغال در شغل  اصلی برای تعداد بالغ بر ۱.۵ میلیون نفر(۳۷.۹ درصد) کمتر از ۱۰سال (دهه اول اشتغال)،حدود ۹۵۶ هزار نفر(۲۲.۷درصد) بین ۲۰-۱۰ سال(دهه دوم اشتغال)،حدود۷۱۱ هزار نفر(۱۶.۹درصد ) بین ۳۰-۲۰ سال (دهه سوم اشتغال) و حدود ۹۴۷ هزار نفر(۲۲.۵درصد)بیش از ۳۰سال می باشد.

بنابربیشترین و کمترین سهم مدت اشتغال این بخش در شغل اصلی به ترتیب با ۳۷.۹ درصد مربوط به دهه اول اشتغال و با ۱۶.۹ درصد مربوط به دهه سوم اشتغال (۲۰تا۳۰سال) می باشد. این موضوع برای زنان و مردان شاغل نیز برقرار است.

همچنین با بررسی ساختار طول مدت اشتغال مشاهده می گردد که نیروی کار کشور از نظر طول مدت اشتغال در بخش کشاورزی، با حدود ۲.۱ میلیون نفر(۵۰.۵درصد) طول مدت اشتغال شان کمتر از ۱۵سال می باشد.  میانگین طول مدت اشتغال در این بخش حدود ۱۸سال برآورد می شود.

صنعت:

 از حدود ۷.۶ میلیون نفر شاغل در بخش صنعت،طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای تعداد بالغ بر ۴.۲ میلیون نفر(۵۵.۵ درصد) کمتر از ۱۰سال (دهه اول اشتغال) حدود۲.۱ میلیون نفر(۲۷.۷درصد)بین ۲۰-۱۰ سال (دهه دوم اشتغال)، حدود ۸۹۶هزار نفر(۱۱.۸درصد)بین۳۰-۲۰سال (دهه سوم اشتغال) و حدود ۳۹۱ هزار نفر(۵.۱درصد) بیش از ۳۰سال می باشد.

بنابر این بیشترین و کمترین سهم مدت اشتغال این بخش در شغل اصلی،به ترتیب به ۵۵.۴ درصد مربوط به دهه ول اشتغال و با ۵.۱ درصد مربوط به دهه چهارم اشتغال (۳۰سال و بیشتر) می باشد. این موضوع برای زنان و مردان شاغل نیز برقراراست.

 همچنین با بررسی ساختار طول مدت اشتغال مشاهده می گردد که نیروی کار کشور از نظر طول مدت اشتغال در بخش صنعت نیز بسیار جوان بوده و بیش از ۵.۵ میلیون نفر(۷۲.۴درصد) طول مدت اشتغال شان کمتر از ۱۵سال می باشد. میانگین طول مدت اشتغال در این بخش حدود ۱۱سال و ۱ماه برآورد می شود.

خدمات:

از حدود ۱۱.۹ میلیون نفر شاغل در بخش خدمات،طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای تعداد بالغ بر ۷میلیون نفر(۵۹.۲ درصد) کمتر از ۱۰سال (دهه اول اشتغال) ،حدود ۲.۹ میلیون نفر(۲۴.۶درصد) بین ۲۰-۱۰ سال(دهه دوم اشتغال)،حدود ۱.۵میلیون نفر(۱۲.۸درصد)بین ۳۰-۲۰ (دهه سوم اشتغال) و حدود ۴۰۵ هزار نفر(۳.۴درصد)بیش از ۳۰سال می باشد. بنابراین بیشترین و کمترین سهم مدت اشتغال این بخش در شغل اصلی،به ترتیب با ۵۹.۲درصد مربوط به دهه اول اشتغال و با ۳.۴ درصد مربوط به دهه چهارم اشتغال (۳۰سال وبیشتر)می باشد. این موضوع برای زنان و مردان شاغل نیز برقراراست.

همچنین با بررسی ساختار طول مدت اشتغال مشاهده می گردد که نیروی کار کشور از نظر طول مدت اشتغال در بخش خدمات نیز بسیار جوان بوده و بیش از ۸.۸ میلیون نفر (۷۴.۳درصد)طول مدت اشتغال شان کمتر از ۱۵سال می باشد. میانگین طول مدت اشتغال در این بخش حدود ۱۰سال و ۴ ماه برآورد می شود.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش