دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۵۶ - ۰۴ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۰۲۹۹
اجتماعات کارگری

واکنش یک مقام کارگری به توافقی کردن دستمزد کارگران

چرا کارگران اعتراض می‌کنند؟/ ادارات کار به وظایف خود عمل کنند!

اعتراض کارگران,دلیل اعتراض کارگران در کشور
احسان سهرابی دلایل اعتراض صنفی کارگران را تشریح کرد.

احسان سهرابی (فعال کارگری و عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان خراسان رضوی) در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: با توجه اینکه طبق ماده ۱۳۱ قانون کار، ادارات کار استان مخیر هستند یکی از سه تشکل کارگری در واحد ایجاد کنند و با توجه اینکه نماینده کارگر فرایند آسانتری دارد و درگیر پروسه اداری نمی‌شوند، معمولاً توصیه اداره کار مبنی بر ایجاد نماینده کارگر است. نگرش و سلیقه حوزه معاونت روابط کار و ریاست تشکلات خراسان رضوی به همین سمت و سو است که راحت‌ترین تشکل نماینده کارگر است.

وی ادامه داد: در تطبیق و مقایسه ایجاد تشکلات در استان مواجه می‌شویم که یک کارگاه زیر ۵۰ نفر شورای اسلامی کار تشکیل می‌دهند و در یک مجموعه وزین بسیار توانمند با جمعیت ۴۰۰۰ نفر، فقط یک نفر به عنوان نماینده کارگر معرفی می‌‌شود که در این چیدمان، تناسب و وزن که یکی از وظایف تشکل‌ها است، منظور نمی‌شود. امروز اگر واحدهای بزرگ شورا داشته باشند به دلیل تنوع در کار وخطوط مختلف تولید، نمایندگان شورای اسلامی کار از واحدهای متنوع کارگاه انتخاب می‌شوند و از زوایای مختلف مشکلات بررسی شده و از طریق شورای اسلامی کار، درخواست‌ها به مدیریت مجموعه انتقال داده می‌شود.

به گفته سهرابی، برای واحدی که جمعیت کثیری دارد یک نماینده کارگر کفایت نمی‌کند.

او اضافه می‌کند: مشکلی دیگری که اداره کار به آن توجه نمی‌کند، تشکیل جلسات هیات موضوعه ماده ۲۲ است. باید خاطرنشان کنم، یکی از وظایف هیات موضوعه ماده ۲۲ برگزاری جلسات و قرائت صورتجلسات شوراهای اسلامی کار و مجمع نمایندگان با نگرش سه جانبه گرایی است و در صورتیکه احساس شود که شرکتی محتمل اختلاف بین کارگر وکارفرما است بازرسین کار به استناد مقاولنامه ۸۹ سازمان جهانی کار وماده ۹۶ قانون کار ورود کرده و یا به کمیسیون دعوت می‌شوند و ارشادات قانونی تفهیم می‌شود تا از تنش در واحد جلوگیری به عمل آید. امروز اما صرفا اعتبارنامه‌ای از سوی اداره کل صادر می‌شود و هیچگونه جلسه‌ای با نگاه پیشگیرانه برگزار نمی‌شود.

اسدی می‌افزاید: کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار معتقد است که مشکلات و درخواست کارگران استان باید از طریق گفتمان متقابل و سه جانبه گرایی حل شود؛ ادارات کار باید این فضا را فراهم کنند تا کارگران به سمت اعتراض و تجمع صنفی نروند. اما گزارشاتی که به ما می‌رسد نشان می‌دهد گاهاً در انجام وظایف اهمال می‌شود مثلاً رای کمیته‌های سخت و زیان‌آور ادارات کار بسیار دیر صادر می‌شود و کارگران معطل می‌مانند؛ در چنین شرایطی بدیهی است که دست به اعتراض و تجمع بزنند.

***

واکنش یک مقام کارگری به توافقی کردن دستمزد کارگران

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی معتقد است طرفداران مزد توافقی دنبال از بین بردن حقوق حداقلی کارگر و نیروی کار هستند. او می گوید امروز هزینه های زندگی آنقدر سنگین شده که کسی حتی در یک روستای دور افتاده هم حاضر نیست در جایی کار کند که حقوق پایین به او بدهند.

فتح الله بیات در گفت و گو با ایسنا، ضمن انتقاد از الحاق تبصره ای به ماده ۴۱ قانون کار، اظهار کرد: متاسفانه زمزمه‌هایی در مجلس تحت عنوان الحاق یک تبصره به ماده ۴۱ قانون کار مطرح است که موضوع تعیین دستمزد را در بخش روستایی آزاد و توافقی بگذارند اما این سیاستگذاری به سمت و سویی می رود که حداقل ها را از کارگران سلب می کند.

وی ادامه داد: مدام فریاد می زنیم که نیروی کار باید امنیت شغلی داشته باشد تا بتواند امرار معیشت کند ولی می‌بینیم از آن طرف عده‌ای به دنبال توافقی کردن دستمزد نیروی کار هستند تا از این طریق همان حقوق حداقلی کارگر را هم از بین ببرند و در بازار اشتغال وارونه عمل کنند.

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه این طرح دنباله روی سرمایه دارانی است که مزد کم به کارگر می دهند تا او را به استثمار بکشند، تصریح کرد: طبعا در مزد توافقی هر آنچه کارفرما بگوید باید انجام شود و کارگر اگرچه رضایت ندارد اما از سر ناچاری باید بپذیرد تا بتواند امرار معاش کند ولی مگر مزد توافقی سالها قبل اتفاق نیفتاد و کارگاه‌های زیر ۱۰ نفر از شمولیت برخی از مواد قانون کار خارج نشدند؟

بیات افزود: مگر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یا اطراف استانها درگیری ها و نارضایتی های شغلی کارگران سر به فلک نکشیده است؟

وی گفت: متاسفانه عده‌ای به اسم خیریه نذر اشتغال درصدد نابود کردن طبقه مظلوم و ضعیف کارگر هستند و امنیت شغلی نیروی کار را هدف قرار داده‌اند و بدون رضایت قطعی کارگر درصدد ایجاد شغل هستند.

این مقام مسئول کارگری درباره این مطلب که گفته می شود روستاییان در این طرح از مزایای بیمه برخوردار می شوند، اظهار کرد: روستاییان و عشایر و کشاورزان خودشان صندوق بیمه دارند و اینکه به اسم بیمه تامین اجتماعی می خواهند آنها را حمایت کنند یک شعار است. امروز هزینه های زندگی آنقدر سنگین شده که کسی حتی در روستای دور افتاده حاضر به کار در جایی نیست که مزد پایین به او بدهند لذا معتقدم همین اشتغال موجود را حفظ و امنیت شغلی نیروی کار را تضمین کنیم هنر کرده ایم و به اندازه ایجاد هزاران شغل ارزش دارد.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش