جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۱۲۴

مشخصات و ویژگی های انواع آکاردئون

آکاردئون,ساز آکاردئون,معرفی آکاردئونآکاردئون سازی با بدنه جعبه شکل است
یکی از سازهای بسیار معروف موسیقی به نام ساز آکاردئون از طرفداران بسیار زیادی برخوردارست. بعضی از آن ها کلیدهایی دارد که شبیه پیانو است در حالی که برخی دیگر، دکمه دارند. نوازنده برای نواختن ساز آکاردئون باید آن را با دو دستش بگیرد. در این مطلب از سرپوش به معرفی ساز آکاردئون پرداخته ایم.

آکاردئون

یکی از سازهای شستی با بدنه چین دار ، آکاردئون نام دارد و باید تخصص بسیار زیادی برای نواختن آن داشته باشید. فشاری که به این ساز در زمان نواختنش وارد می شود؛ موجب باز و بسته شدن آن می گردد. شما میتوانید در هر زمان و مکانی، این ساز قابل حمل را بنوازید. کلیدهای موجود بر روی این ساز، شباهت زیادی به کلیدهای پیانو دارند.

تاریخچه آکاردئون

در طی چندین سال، ساز آکاردئون ساخته شده است. عقیده و باور بسیاری از محققان اینست که یک شخص برلینی به نام هاندولین در سال ۱۸۲۲ ساز آکاردئون را اختراع کرده است درحالیکه عقیده ی برخی دیگر اینست که شخصی به نام کارل دیمین وینی در سال ۱۸۲۹ موفق به اختراع نخستین آکاردئون گردید. این ساز در قاره اروپا تا سال ۱۹۱۰ وجود نداشت و به محض این که به قاره اروپا وارد شد، اروپاییان با اضافه کردن به بخش های مختلف این ساز، آن را به شکل آکاردئون امروزی درآوردند.

در سال ۱۸۵۰ نوع کروماتیک ساز آکاردئون در آمریکا ساخته شد و امروزه در جهان، محبوبیت پیدا کرده و اهالی موسیقی از آن استفاده میکنند.

بدنه آکاردئون

بدنه آکاردئون، متشکل از دو جعبه چوبی میباشد که با کمک بلوها به هم چسبیده اند. سیستم های دستی راست یا چپ دست در این جعبه قرار دارد. پنجره های مشبک موجود در این جعبه های چوبی به منظور تسهیل حرکت هوا به داخل و خارج ساز تعبیه شده اند تا بتوانند صدای بهتری را تولید کنند. پنجره مشبک سمت راست، بزرگ تر از پنجره مشبک سمت چپ است.

طراحی این پنجره بگونه ایست که افراد بتوانند در آن قسمت، دکورهای مختلفی بر روی ساز انجام دهند. معمولاً کاربرد پنجره ی سمت راست برای نواختن ملودی میباشد درحالیکه کاربرد پنجره ی سمت چپ برای همراهی آهنگ است و نوازنده قابلیت تغيير این قانون را دارد. باتوجه به نوع آکاردئون، اندازه و وزنش تغيير می کند. همچنین نوع ساز آکاردئون می تواند نحوه ی نواختنش را تعيين کند. مثلا آکاردئون کوچک، صرفا دارای یک یا دو اکتاو می باشد.

انواع آکاردئون

ساز آکاردئون دارای سه سبک به شرح زیر می باشد :

> آکاردئون دکمه ای و پیانویی:

به طور کلی دو نوع آکاردئون در بین مردم محبوبیت دارد، به این صورت که یکی از آن ها دکمه دارد و دیگری دارای صفحه ای با کلیدهای شبیه پیانو است.

نوازندگی آکاردئون,تاریخچه ساز آکاردئون,ساز آکاردئون چیستبزرگ ترین وسعت صدای آکاردئون سه اکتاو و اندی است

> آکاردئون یونیسونوریک( هم صدا) و بیسونوریک( دو صدا):

آکاردئون ها متشکل از دو دسته ی هم صدا و دو صدا می باشند. این تقسیم بندی بر این مبناست که در زمان فشار دادن یک کلید، آکاردئون در حال فشرده شدن است یا در حال باز شدن ، بر روی نت تولید شده اثر می گذارد یا خیر؟ در آکاردئون های هم صدا، صرفا یک نت در هر دو حالت تولید می شود ولیکن در مدل های دو صدا، زمانیکه شما بدنه آکاردئون را فشرده می کنید، یک نت در اثر فشار دادن یک کلید تولید می شود و وقتی که بدنه اش را کش می دهید، نت دیگری توسط همان کلید فشرده شده تولید می گردد.

> آکاردئون های دیاتونیک و کروماتیک:

درواقع اکثر آکاردئون های دیاتونیک، همان آکاردئون های دکمه ای محسوب می شوند که معمولاً دارای یک یا دو ردیف دکمه هستند. نحوه ی کوک شدن هر ردیفی در یک کلید خاص میباشد و فقط می تواند همان گام را بنوازد. آکاردئون دیاتونیک از نوع بیسونوریک( دو صدا) میباشد و به همین خاطر، نوازنده می تواند صداهای بیشتری را با همان دکمه های محدود تولید کند.

شیوه ی نواختن آکاردئون

نوازنده برای نواختن ساز آکاردئون باید به صورت کاملاً صاف و بدون هیچ قوزی، روی یک صندلی بنشیند، سپس بر روی شانه های خود بندهای ساز را بیاندازد و ساز را روی ران پای چپش، قرار دهد و بنوازد. نحوه ی قرارگیری این ساز بر روی پای چپ باید بگونه ای باشد که کلاویه های ساز، دقیقاً در امتداد بینی نوازنده باشد. همچنین فانوس ساز نباید در تماس با بدن نوازنده باشد بلکه باید از بدن نوازنده فاصله بگیرد.

نوازنده برای نواختن ساز، به کلاویه ها و دکمه ها با استفاده از انگشتان دست راستش، ضربه وارد می کند و برای آکورد گرفتن روی باس های ساز و باز و بسته کردن فانوس از دست چپش استفاده میکند. همچنین قابلیت نواختن این ساز به صورت ایستاده وجود دارد به شرطی که فشار خاصی به بدن نوازنده وارد نشود و در شرایط نرمال و طبیعی، نوازندگی کند. این نکته را در نظر داشته باشید که نحوه نواختن این ساز در هنگام ایستاده و نشسته باهم یکسان است.

نگهداری از آکاردئون,ساز آکاردئون,ویژگی ساز آکاردئونبدنه آکاردئون از دو جعبه چوبی به با کمک بلوها به هم چسبیده اند، تشکیل شده است

کاربردهای ساز آکاردئون

در سراسر دنیا استفاده از ساز آکاردئون، مرسوم شده است و این ساز در برخی از کشورها مثل برزیل در موسیقی پاپ کاربرد دارد. همچنین از این ساز در برخی از کشورها نظیر اروپا و آمریکای شمالی برای موسیقی پاپ رقص و فولکا استفاده می کنند. ساز آکاردئون از نظر مردم بریتانیا یک ساز فرانسوی محسوب میشود که در فیلم ها و صحنه های فرانسوی در پاریس اتفاق می افتد. از ژانرهای قابل اجرا با این ساز میتوان به تانگو، موسیقی های ایرلندی، پولکا، موستت و شانسون، کبکی و کلزر اشاره کرد.

نگهداری از آکاردئون

تمامی سازهای جهان به مراقبت و نگهداری مداوم، نیاز دارند و اگر چنین نباشد سازها کیفیت و ساختار اولیّه ی خود را به مرور زمان از دست می دهند. طبعاً هر سازی به یکسری نگهداری های خاص براساس ویژگی ها و ساختارش نیاز دارد.

>> ساز آکاردئون نباید دچار خط و خش، شکستگی و تَرَک خوردگی شود به این دلیل که کیفیت صدای ساز، کاهش می یابد.

>> دقت کنید که ساز آکاردئون نباید در معرض رطوبت شدید قرار بگیرد.

>> ساز آکاردئون را پس از تمرین و نواختن، به داخل هاردکیس برگردانید.

>> خارج کردن و قرار دادن ساز آکاردئون به داخل هاردکیس از اهمیت به سزایی برخوردار است. هنگامی که آکاردئون را از هاردکیس، خارج میکنید دست چپتان باید زیر کلاویه ها و دست راستتان باید گوشه ی بالایی سمت راست ساز قرار بگیرد سپس آنرا بیرون بیاورد؛ همچنین برای قرار دادن این ساز به داخل جعبه اش، همین کار را انجام دهید.

>> به طور میانگین، کوک ساز آکاردئون را هر ۳ سال یکبار چک کنید.

>> درصورت عدم استفاده از آکاردئونی که در جعبه اش قرار دارد باید با احتیاط، آن را روی زمین بگذارید. اگر آنرا از فاصله چند سانتیمتری بر روی زمین بیندازید، بلوکه زبانه از جایش درمی آِید یا ترتیب پدها و مکانیزم بیس ها به هم میریزد.

>> آکاردئون در مکان هایی قرار دهید که سایرین به آن آسیبی نمی زنند؛ چون شخصی که به آن ضربه زده باید غرامت بدهد.

شیوه ی نواختن آکاردئون,انواع آکاردئون,آکاردئونآکاردئون با فشرده کردن یا انبساط دم هنگام فشار دادن دکمه‌ها یا کلیدها نواخته می‌شود

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
میثم تمار,زندگینامه میثم تمار,بیوگرافی میثم تمار زندگینامه میثم تمار از یاران باوفای امام علی (ع)

محل زندگی: عراق، کوفه

دلیل شهرت: صحابه امام علی، اما حسن و امام حسین (ع)

لقب: ابوسالم، ابوصالح

شهادت: ۲۲ ذی‌الحجه ۶۰ق، کوفه

محل دفن: مسجد کوفه

آثار: تفسیر قرآن، کتابی در حدیث

ادامه
دمیتری مدودف,بیوگرافی دمیتری مدودف,زندگینامه دمیتری مدودف دمیتری مدودف سیاستمدار روس

تاریخ تولد: ۱۴ سپتامبر ۱۹۶۵ 

محل تولد: سن پترزبورگ

ملیت: روسیه

حرفه: رئیس جمهور و نخست وزیر

حزب سیاسی: حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (قبل از ۱۹۹۱)، مستقل (۱۹۹۱-۲۰۱۱)، حزب روسیه واحد (از ۲۰۱۲)

ادامه
پاکو خمز,بیوگرافی پاکو خمز,زندگینامه پاکو خمز بیوگرافی و عکس های پاکو خمز همراه با موفقیت های وی

تاریخ تولد: ۱۸ آوریل ۱۹۷۰

محل تولد: لاس پالماس، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست، سرمربی 

پست: مدافع میانی

باشگاه کنونی: تراکتور

ادامه
ایگور کاتاتو,زندگینامه ایگور کاتاتو,بیوگرافی ایگور کاتاتو بیوگرافی ایگور کاتاتو برزیلی؛ بازیکن فوتبال اهل برزیل

تاریخ تولد: ۱ ژوئیه ۱۹۹۵

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر، هافبک هجومی

باشگاه کنونی: سپاهان اصفهان

قد: ۱ متر ۸۳ سانتی متر

ادامه
حضرت شعیا,زندگینامه حضرت شعیا,بیوگرافی حضرت شعیا حضرت شعیا پیامبر بنی اسرائیل

تاریخ تولد: سده ۸ پیش از میلاد

محل زندگی: بیت المقدس

مدت پیامبری: ۴۰ سال

نسبت:حضرت یعقوب

درگذشت: سده ۷ پیش از میلاد

ستایش شده در: یهودیت، کلیسای کاتولیک، کلیسای ارتدکس شرقی، ارتدوکسی مشرقی، اسلام

ادامه
سارا خادم الشریعه,بیوگرافی سارا خادم الشریعه بیوگرافی سارا سادات خادم الشریعه استاد بزرگ شطرنج

تاریخ تولد: ۲۰ اسفند ۱۳۷۵

محل تولد: تهران

حرفه: شطرنج باز

عناوین: استاد بین‌المللی (۲۰۱۵)، استادبزرگ زنان (۲۰۱۳)، استاد بین‌المللی زنان (۲۰۱۱)، استاد فیده زنان

(۲۰۰۸)

وضعیت تاهل: متاهل 

ادامه
رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,تصاویر رسول خادم رسول خادم ورزشکار و سیاستمدار مردمی

تاریخ تولد: ۲۷ اسفند ۱۳۵۰

محل تولد: مشهد، ایران

حرفه: کشتی گیر، مدیر ورزشی و سیاستمدار

سبک ورزشی: کشتی آزاد

تحصیلات: دکتری جامعه شناسی

ادامه
ژیلا شاهی,بیوگرافی ژیلا شاهی,عکس های ژیلا شاهی بیوگرافی ژیلا شاهی، بازیگر توانمند سینمای ایران (+ تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۲ اسفند ۱۳۶۴

محل تولد: اردبیل، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۹ تا کنون

آثار برنده جایزه: قصر شیرین، موقعیت مهدی

ادامه
هجویری,زندگینامه هجویری,بیوگرافی هجویری درباره زندگی هجویری دانشمند بزرگ سده پنجم

لقب: داتا گنج بخش

دوره زندگی: سده پنجم هجری

محل تولد: غزنین

نام اثر: کشف المحجوب

درگذشت: ۴۸۱ و ۵۰۰ هجری قمری

محل دفن: میان دروازه بهاتی لاهور

ادامه
دیالوگ ونزدی,دیالوگ سریال ونزدی,دیالوگ هایی از ونزدی

دیالوگ ونزدی ونزدی ( Wednesday) مجموعه ای تلویزیونی در ژانر کمدی، ترسناک، ماوراء طبیعی و داستان بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌ است. جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز، یک دختر ۱۶ ساله که دارای قدرت‌های فرا حسی است. او به دلیل ایجاد شرارت در مدارس دیگر به آکادمی نِوِرمور فرستاده می‌شود. یکی از ویژگی های ونزدی این هست که به هیچ کسی اهمیت نمی دهد و نگرانی های دیگران برای او ارزشی نداره و بسیار حاضر جواب است. در ادامه این مقاله سرپوش  به معروف ترین دیالوگ های سریال ونزدی پرداخته ایم. دیالوگ معروف از ونزدی آدامز: آماتورهایی مثل شما آبروی گروگان گیری را میبرند. دیالوگ های سریال ونزدی: من فکر نمیکنم از همه بهترم، فقط اینکه از تو بهترم دیالوگ ونزدی  به دوستش: هر وقت حالم بهم خورد به تو فکر میکنم. دیالوگ هایی از ونزدی: من طوری رفتار می‌کنم که انگار مهم نیست اگر کسی من رو دوست نداشته باشه. در اعماق وجودم پنهانی از آن لذت می برم. دیالوگ هایی از ونزدی آدامز: من به انتقام باور دارم، معمولا هم خیلی گرم و با درد زیاد درستش می‌کنم. حاضرجوابی های ونزدی: دوست شما بودن باید با یک برچسب هشدار دهنده همراه باشد. دیالوگ های به یاد ماندی ونزدی آدامزی جالب ترین دیالوگ های ونزدی:  احساسات مساوی با ضعف است. دیالوگ هایی مشهور در سریال ونزدی: ونزدی دختر رویاهای شما نیست. او کابوس شماست. دیالوگ جذاب ونزدی: جالب ترین گیاهان در سایه رشد می کنند. پاسخ های ونزدی به دوستانش: من به بهشت یا جهنم اعتقاد ندارم، اما به انتقام اعتقاد دارم! دیالوگ مشهور ونزدی آدامز: هرکس کفش های پاشنه بلند را اختراع کرد، به وضوح یک شکنجه گر در کنارش بوده. دیالوگ های کاراکتر اصلی سریال ونزدی: تو دلیلی هستی که میفهمم چقدر ضروری است که هرگز خود را از دست ندهم. گردآوری: بخش هنر و سینما بیتوته

ویژه سرپوش