جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۸۰۰۵۱

با اصطلاحات سینمایی، بیشتر آشنا شوید

معنی اصطلاحات سینمایی دکوپاژ,فرهنگ اصطلاحات سینمایی انگلیسی به فارسی,فهرست اصطلاحات سینمایی و تئاترسینما از نظر تاریخی دومین وسیله ارتباط جمعی بعد از مطبوعات است
درصورتی که تماشاگر به مفاهیم و اصطلاحات فیلم و سینما آشنایی داشته باشد؛ با هنر هفتم، بیشتر اشنا میشود.

اصطلاحات سینمایی

اموزش دید و مهارت، یکی از شروط ورود به دنیای سینما به شمار می رود. درواقع پشت میزهای دانشگاه نمیتوان، آموزش و مهارت را کسب کرد. در صنعت سینما برای این که به هر حوزه ای به عنوان مثال بازیگری، کارگردانی، فیلمنامه نویسی و صدا برداری وارد شوید؛ باید اهل مطالعه و خواندن و مشاهده کردن باشید که راهکارش مطالعه و کسب تجربه و خاک خوردن صحنه می باشد.

>> آداپته:

اقتباس از آثار دیگران ویا ازعرصه های دیگری هنری درسینما را گویند.

>> آرک:

آرک به نوری قوی به رنگ سفید گفته میشود که کاربرد آن برای صحنه های وسیع می باشد.

>> آنونس:

درصورتی که برای تبلیغ و معرفی یک فیلم، اقدام به تهیه ی فیلم کوتاهی میکنند؛ به چنین فیلمی آنونس میگویند.

>> آیریس:

آیریس یا دیافراگم، به قطعه ای اطلاق میشود که در دوربین فیلمبرداری وعکاسی قرار گرفته و ساختمان آن مشابه عنیبیه چشم است و وظیفه ی کنترل میزان نوردهی به نگاتیو را بر عهده دارد.

>> آپرای صابونی:

درابتدا آپرای صابونی به نوعی از سریالهای کم ارزش تلویزیونی گفته میشد که پیوسته پخش می شد ولی این اصطلاح با گذشت زمان وارد عرصه ی سینما شد.

>> اپیزود:

اپیزود در سینما به معنای هرقسمتی از یک فیلم کوتاه چند قسمتی کامل است که به قسمتهای دیگر با یک مضمون متصل می شود.

>> اسپلایس:

وقتی که دو فریم به یکدیگر متصل میشوند؛ به این حالت اسپلایس می گویند که در مرحله تدوین بمنظور ایجاد یک نوار ممتد انجام می شود.

>> اسپلایسر:

اسپلایسر، نام دستگاهیست که کار اسپلایس کردن را بر عهده دارد.

>> استودیو:

استودیو در سینما به فضایی بسته گفته میشود که بازسازی آن مشابه مکانهای فیلم است.

>> اکشن:

اکشن از دیگر اصطلاحات مشهور سینمایی به شمار میرود که به زبان فرانسوی، ACTION یا اکسیون تلفظ میشود. وقتی که بازیگران نسبت به هم‌دیگر و محیطشان، حرکت ورفتاری را از خود نشان می‌دهند به این حالت یک اکشن میگویند. به بیان دیگر، وقتی که کارگردان، دستور شروع به حرکت بازیگر را می دهد، اکشن میگویند.

توضیح اصطلاحات سینمایی,معنی آفیش در بازیگری,اصطلاحات سینمایی انگلیسیاموزش دید و مهارت، یکی از شروط ورود به دنیای سینما به شمار می رود

>> اسکار:

اسکار در جهان به عنوان مهم ترین رویداد سینمایی محسوب میشود. از مهم ترین رویداد سینمایی جهان می توان به جایزه آکادمی فیلم آمریکا اشاره کرد که شروع آن از سال ۱۹۲۹ بوده و هر سال در بورلی هیلز کالیفرنیا، به معرفی برترین های فیلمسازی جهان می پردازد.

>> اسلپ استیک:

اسلیپ استیک از اصطلاحات دیگر سینمایی به شمار میرود و درواقع به نوعی از فیلم های کمدی صامت گفته میشود که در اوایل قرن بیستم، ترویج پیدا کرد و با فیلم های لورل هاردی شناخته شد و به سرعت هم از بین رفت.

>> اکسپرسونیسم:

اصطلاح اکسپرسونیسم، علاوه بر کاربردی که در هنر و نقاشی دارد؛ در سینما هم، استفاده میشود. اجرای فیلم های اکسپرسیونیستی، به صورت هنرمندانه و احساساتیست. جنبش اکسپرشنیست ها، اکسپرسونیسم است.

>> پویانمایی:

پویانمایی با نامهای دیگری نظیر ANMIATION یا انیماسیون شناخته میشود و درواقع این اصطلاح در سینما بیانگر تصاویر نقاشی متحرک می باشد. ایرانیان به عنوان نخستین ابداع کنندگان انیمیشن جهان شناخته میشوند. از معروف ترین شرکت اینیمیشن سازی جهان می توان به والت دیزنی اشاره کرد.

>> ایستمن کالر:

به یک نسخه ی منفی از فیلم رنگی، ایستمن کالر می گویند که برای فیلمسازان، قابلیت چاپ ارزان و سهولت در کاربرد را فراهم می کند. فیلم ایستمن کالر در مقایسه با روش تکنی کالر به دوربین سبک تر و عادی تری نیاز دارد.

>> بازیگر و بازیگردان:

وظیفه ی بازی گردان، هدایت هنرپیشه مرد( ACTOR) و هنرپیشه زن( ACTRESS) میباشد تا این توانایی را داشته باشند که نقششان را بر اساس سناریو و میزانسن و نقشی که در اختیار دارند، به خوبی اجرا کنند. بازیگردان به بیانی دیگر، به عنوان مشاور بازیگران سر صحنه و کمک کار کارگردان شناخته میشود. محمد رضا شریفی نیا یکی از بازیگردان های مطرح سینمای ایران می باشد.

>> بدل کار :

بدلکار که به عنوان یک فرد چابک و حرفه ای شناخته میشود؛ درزمانی که خطری بازیگر اصلی را تهدید کند، به جای او در صحنه های خطرناک مثل پرش از ارتفاع، حاضر می شود.

>> برداشت:

به فیلم برداری از یک سکانس، برداشت میگویند. گاهی وقت ها یک برداشت، به منظور رضایت کارگردان و عوامل تولید، چندین مرتبه تکرار میشود. یک برداشت، حتی می تواند بمدت چند ثانیه یا چند دقیقه و بدون کات باشد.

>> برداشت روزانه و طولانی و مجدد:

برداشت روزانه به تعداد سکانس هایی از یک فیلم اطلاق می شود که در طول روز بمدت ۲ تا ۳ دقیقه از این سکانس ها فیلمبرداری میشود. اگر نمایی، طولانی یا سکانسی بدون کات باشد، موجب ایجاد برداشت طولانی در ذهن می شود. برداشت مجدد، زمانی انجام میشود که کارگردان، فیلمبرداری یک سکانس را تائید نکرده باشد.

>> برش یا کات:

در مرحله تدوین به قطح صحنه فیلمبرداری شده، برش می گویند.

>> بک گراند:

بک گراند در سینما همان BACKGROUND می باشد.

>> بلوآپ:

بلوآپ درواقع به یکی از اصطلاحات سینمایی در فیلمسازی اطلاق میشود. بلوآپ نوعی بزرگنمایی یا بزرگ کردن تصویر، تلقی میشود که به تغيير قطع فیلم در فیلمسازی می گویند. به عنوان مثال سایز تصویر را از شانزده میلیمتری به سی و پنج میلیمتری تغيير می دهند.

>> بوم:

بوم، نام میله انعطاف پذیریست که به میکروفون متصل می شود و درواقع کاربرد آن برای صدابرداری است.

>> پانا ویژن:

پانا ویژن به نوعی تکنیک فیلم برداری به منظور نمایش بر روی پرده نقره ای سینما اطلاق میشود. برای انجام این کار به یک نگاتیو هفتاد میلی متری نیاز است. روش پانا ویژن به اینصورتست که نگاتیو بر روی فیلم POSITIVE هفتاد میلی متری، قابل چاپ می باشد یا عدسی آنامورفیک روی نگاتیو فیلم سی و پنج میلیمتری چاپ می شود. بعد از آن، عدسی این امکان را فراهم می کند که فیلم سی و پنج میلی متری بطور کامل بر روی پرده سینما نمایش داده شود.

>> شرکت پخش:

به شرکت توزیع کننده ی فیلم، شرکت پخش می گویند. قرارداد این شرکت با سینماها میباشد و با سینما داران، رابطه تهیه کننده دارد. از وظایف شرکت پخش می توان به بازاریابی داخلی و بین المللی اشاره کرد.

>> پرده:

پرده در سینما به دیوار سفید یا آویزی گفته میشود که از طریق آن می توان فیلم ها را تماشا کرد. پرده عریض، ابعاد تصویری است که در مقایسه با استاندارد تصویر سی و پنج میلیمتری که ۳۳ به ۱ است، استاندارد ۸۵ به ۱ دارد.

>> پلان:

یک پلان به زمانی گفته میشود که دوربین را روشن می کنند تا زمانی که دستور CUTتوسط کارگردان صادر می شود. درصورت طولانی شدن پلان، به آن پلان سکانس می گویند.

>> پل صورتی:

وقتی که در پایان یک سکانس، صدای صحنه قبلی یا صحنه بعدی را می شنوید؛ به این حالت پل صورتی میگویند.

>> پن:

درصورت حرکت دوربین به سمت راست چپ و عدم قرار گرفتن آن بر روی دوش، به حرکت روی محور ثابت، پن می گویند. پن شلاقی به این معناست که دوربین از نقطه ای به نقطه دیگر، خیلی سریع بچرخد.

معنی اصطلاحات سینمایی دکوپاژ,فرهنگ اصطلاحات سینمایی انگلیسی به فارسی,فهرست اصطلاحات سینمایی و تئاتردر صنعت سینما برای این که به هر حوزه ای وارد شوید؛ باید اهل مطالعه باشید

>> پوزتیو:

به یک نسخه از فیلم سی و پنج میلیمتری، POSITIVE میگویند که در لابراتوار از نگاتیو ساخته می شود و درواقع ارائه دهنده ی تصویر واقعی از سوژه می باشد.

>> تدوین:

به مرحله ی بعد از اتمام فیلم برداری در صنعت سینما، تدوین می گویند که فیلم در این مرحله به تدوین گر داده میشود تا سکانس های فیلم برداری شده را طبق روند و تایم لاین داستان، مرحله به مرحله کنار هم بگذارد تا به خوبی صدا و تصویر و کیفیت نور، تنظیم شود و فیلم از ضرب آهنگ منظمی برخوردار شود. درصورتی تدوین، حرفه ای تر میشود که پرش، کمتر احساس شود.

>> تراولینگ:

وقتی که دوربین بر روی ریل به سمت جلو یا عقب حرکت کند؛ به چنین حالتی TRAVELING میگویند.

>> تعلیق:

تعلیق به معنای منتظر نگهداشتن تماشاگر فیلم برای آن چیزیست که در ادامه روایت می آید و چنین انتظاری، مهیج می باشد. مصداق تعلیق برای سینمای آلفرد هیچکاک است که این سینما به عنوان سینمای ترس شناخته میشود.

>> تکنی کالر:

در صنعت سینمای قرن بیستم به روش فیلمبرداری رنگی ابتدایی، تکنی کالر می گویند. دوربین فیلم برداری تکنی کالر از قابلیت ۳ نور فیلم مجزا برخوردار بود که وظیفه ی تفکیک ۳ رنگ اصلی( RGB) از یک منشور نور را برعهده داشت. سپس یک نوار فیلم با تصویر برجسته از روی هریک از نوارهای سه رنگ، شناخته میشد.

>> تله سین:

تله سین، یکی از ابزارهای تبدیل کننده ی نسخه های سی و پنج میلیمتری به نسخه های ویدیویی می باشد.

>> بیگ پروداکشن:

درواقع با بیگ پروداکشن می توان آثار عظیم و پر خرجی را تولید کرد که یکی از آن ها فیلم« محمد رسول الله( ص)» میباشد که در داستانی پر فراز و نشیب، شاهد لوکیشن های مختلف و میزانسن و طراحی لباس و تعدد بازیگر هستید.

>> فرق تهیه با تهیه کننده:

تهیه به معنای روند طولانی ساخت فیلم از ابتدا تا محصول نهایی قابل پخش میباشد درحالیکه تهیه کننده به شخص حقیقی یا حقوقی گفته میشود که هزینه این ساخت را باید بپردازد.

>> تیپ سازی:

تیپ سازی در هنر سینما، یعنی هنرپیشه را براساس فیزیک و استایل و میمیک چهره انتخاب می کنند که بر اساس خط سیر داستان، بازیگر را قهرمان یا ضد قهرمان می کند. تیپ سازی، بین تماشاگر و بازیگر از نظر ارتباط ذهنی و بصری، نقش فوق العاده ای را ایجاد میکند. مثل جولی اندروز در فیلم آوای موسیقی که سبب شد تا این ملودرام شورانگیز، تیپ وی را برای حضور در سایر فیلم های خانوادگی، بسازد.

>> تیلت:

وقتی که دوربین بر یک محور ثابت به صورت عمودی( بالا یا پائین) بچرخد؛ به این حالت تیلت می گویند.

>> جلوه اپتیکی:

منظور از جلوه اپتیکی در چاپ نوری، کشف یا عدم کشف هر تکنیکی می باشد.

>> جلوه صوتی:

گوش کردن به صداهای موجود در سکانس ها، جلوه صوتی نام دارد. در جلوه صوتی، همزمانی موسیقی و گفتار از اهمیت به سزایی برخوردار است.

>> جلوه های ویژه:

به حقه های سینمایی که باعث مهیج شدن صحنه ای برای بیننده می شوند، جلوه های ویژه می گویند که از آن ها می توان به غرق شدن کشتی تایتانیک اشاره کرد.

>> چینه چیتا:

هالیوود اروپا درحقیقت، همان شهرک سینمایی بزرگ در شهر رم ایتالیا می باشد. اکنون، تعداد استودیوهای فیلمسازی که در این شهرک وجود دارد ، معادل صد و چهل می باشد.

>> حرکت:

کارگردان، فرمان حرکت را سر صحنه میدهد و برای شروع فیلمبرداری یک پلان است و باید عواملی نظیر صدا، نور و تصویر با هم هماهنگی داشته باشد.

اصطلاحات رایج در سینما,اصطلاحات سینمایی,مفاهیم و اصطلاحات فیلمبلوآپ درواقع به یکی از اصطلاحات سینمایی در فیلمسازی اطلاق میشود

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش