سه شنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۸۲

ژانر ملودرام چیست؟ (+ تاریخچه)

ژانر ملودرام,ژانر ملودرام چیست,ژانر ملودرام یعنی چیملودرام یک ژانر فرعی از ژانر اصلی درام محسوب می‌شود
ملودرام روایتی احساسی و متقدم بر شخصیت پردازی و با شخصیت های ساده ای است که ممکن است یا خیلی خوب باشند یا خیلی بد. باتوجه به ساده و کلیشه ای بودن شخصیت ها در ملودارم، طراحی یک فیلم ملودرام به نحوی است که موجب جذب عواطف مخاطب میشود و به جزئیات کاراکترها بیش تر از آثار دیگر می پردازد. در این مطلب از سرپوش با این ژانر بیشتر آشنا خواهید شد.

ژانر ملودرام

به هر اثر نمایشی در ادبیات نمایشی، درام می گویند. درام از این منظر دارای گستردگی فراوانی است و متشکل از زیرمجموعه های درام کمدی، ملودرام و درام تراژیک می باشد. درام، تراژدی و کمدی به ژانرهای متفاوتی تبدیل شده اند. ژانر درام در مقولات گسترده و متنوع، معضلات و مشکلات اجتماعی و اخلاقی را به دور از لحن نیشخندگونه و خنده آور کمدی و یا پایان های تلخ و هولناک تراژدی بیان میکند. از نمونه های ادبی مشهور ژانر درام می توان به رمان های بادبادک باز از خالد حسینی، بی نوایان از ویکتور هوگو، سووشون از سیمین دانشور اشاره کرد.

ژانر تراژدی، یکی از زیرشاخه های درام در ادبیات داستانی محسوب میشود و اغلب برای زندگی انسانی یا یک قهرمان بشری، فضا و پایان بندی های بسیار تلخ و زجرآوری دارد ولی پایان بندی های تلخ در ژانر درام وجود ندارد. ژانر درام، متشکل از چند ژانر دیگر نظیر ملودرام، کمدی- درام( ترکیب کمدی و درام) و … می باشد.

نمونه کتاب در ژانر ملودرام,ژانر ملودرام,ژانر ملودرام چیستمشخصه فیلم‌های ملودرام، طرح آن‌ها برای جذب کردن و بالا بردن عواطف مخاطبان است

تاریخچه ژانر ملودرام

ژانرملودرام برای نخستین بار در فرانسه در دوران انقلاب ظهور کرد. کلمه ژانر ملودرام، برگرفته از یونانی و به معنای" درام موسیقی" یا" درام آهنگ" میباشد ، این کلمه نیز به تئاتر ویکتوریایی از طریق فرانسوی راه یافته است. از زیرشاخه های مهم ادبیات درام می توان به ژانر ملودرام اشاره کرد که احساسات و واکنش های شخصیت های داستان در آن نسبت به دیگر عناصر داستانی، نقش بسیار پررنگ تری دارد. نمایش یا زبانِ نوشتار این آثار، همراه با فضایی موزیکال و شاعرانه میباشد که نمونه هایی از آن رمان های بلندی های بادگیر از امیلی برونته یا جین ایر از شارلوت برونته است. کاربرد ملودرام در ابتدا چنین بود که نمایشنامه ها را توصیف میکرد ولی امروزه برای توصیف روایت هایی تحقیرآمیز در سایر رسانه ها بکار می رود.

هدف اصلی ملودرام

بازی با احساسات تماشاگر، یکی از اهداف اصلی ملودرام به شمار می رود. از این رو هدف ملودرام، تحریک واکنش به احساسات شدید شخصیت ها نظیر شادی کامل، غم و اندوه شدید، پیروزی هیجان انگیز یا شکست خردکننده می باشد.

ویژگی های ملودرام

ملودرام دارای ویژگی های کلیدی میباشد که از آن ها می توان به بی حرمتی ، قطبی سازی اخلاقی( خوب در مقابل شر)، احساسات شدید یا شدید، ساختار روایی غیرکلاسیک( به خصوص استفاده از تصادف شدید) و احساس گرایی( تأکید بر عمل، خشونت و هیجان) اشاره کرد.

ویژگیهای ژانر ملودرام,فیلم های ملودرام,تعریف ژانر ملودرامملودرام روایتی احساسی و متقدم بر شخصیت‌پردازی میباشد

فیلم های ملودرام

ملودرام یک ژانر فرعی از ژانر اصلی درام محسوب می شود. آنچه که موجب جذب و بالا بردن عواطف مخاطبان میشود؛ مشخصه فیلم های ملودرام است. چنین افرادی وابسته به گسترش کاراکترهای کلیشه ای، تعاملات و تم های بسیار احساسی هستند. فیلم های ملودراماتیک قصد دارند از طرح هایی استفاده کنند که اغلب در ارتباط با مواردی همچون بحران های احساسات انسانی، رابطه عاشقانه یا دوستانه شکست خورده، تراژدی، بیماری، مشکلات خانوادگی ادامه دار ، اختلال روانی یا دشواری های فیزیکی و احساسی است.

در ملودرام ها به معرفی افرادی ازجمله قربانیان، زوج ها، شخصیت های پرهیزگار، قهرمانان و سردمداران رنج کشیده ( که معمولاً قهرمانان زن هستند) که تحت فشارهای اجتماعی، سرکوب، تهدید، ترس ها، حوادث غیرمحتمل و یا مشکلات با دوستان، کار، جامعه، عشق، یا خانواده هستند؛ می پردازند. شخصیت با استفاده از قالب ملودراماتیک می تواند کار خود را با وجود مشکلاتش انجام دهد و بر آن مشکلات با استقامت مداوم، اعمال فداکارانه و شجاعت ثابت قدم فائق آید.

تعریف ژانر ملودرام,ژانر ملودرام یعنی چیشخصیت‌ها در ملودارم، ساده و معمولا کلیشه‌ای هستند

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه لقمان حکیم زندگینامه لقمان حکیم و روایت های قرآنی وی

دوران زندگی: دوران حضرت داوود

محل تولد: حبشه

شهرت: لقمان حکیم

محل دفن: فلسطین یا ناحیه راشدیه در شمال بغداد

زندگینامه لقمان حکیمبیوگرافی لقمان حکیم

ادامه
سروش صحت بیوگرافی سروش صحت بازیگر و مجری پرطرفدار ایرانی

تاریخ تولد: ۸ آذر ۱۳۴۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و مجری

آغاز فعالیت: ۱۳۷۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس آلودگی شیمیایی دریا

ادامه
عبدالقادر گیلانی زندگینامه عبدالقادر گیلانی شاعر و عارف قرن ششم

تاریخ تولد: ۱ رمضان ۴۷۱ هجری قمری

محل تولد: صومعه سرا، گیلان

محل زندگی: گیلان، بغداد

حرفه: عارف، صوفی، محدث، و شاعر

درگذشت: ۸ ربیع الاول ۵۶۱ هجری قمری

محل دفن: محله باب ‌الشیخ بغداد

ادامه
استیو جابز زندگینامه ثروتمند بزرگ استیو جابز و بنیان گذار شرکت اپل (+ تصاویر دوران جوانی)

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۵۵

محل تولد: سان فرانسیسکو، کالیفرنیا

ملیت: آمریکایی

حرفه: کارآفرین، مخترع، بنیان‌گذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای اپل

سال های فعالیت: ۱۹۷۴ تا ۲۰۱۱

درگذشت: ۵ اکتبر ۲۰۱۱ در پالو آلتو، کالیفرنیا

ادامه
پاتریک دمپسی بیوگرافی پاتریک دمپسی جذابترین مرد ۲۰۲۳

تاریخ تولد: ۱۳ ژانویه ۱۹۶۶

محل تولد: لوئیستون، مین

ملیت: آمریکایی

حرفه: بازیگر، رانندهٔ اتومبیل‌رانی

شروع فعالیت: ۱۹۸۵ تاکنون

ادامه
 محمدرضا حیاتی بیوگرافی محمدرضا حیاتی مجری اسبق صدا و سیما / حواشی زندگی وی

تاریخ تولد: ۲۷ دی ۱۳۳۴

محل تولد: آبادان

محل زندگی: تهران

حرفه: گوینده و مجری صدا و سیما 

شروع فعالیت: ۱۳۵۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته علوم سیاسی

ادامه
زندگینامه آرتمیس یکم زندگینامه آرتمیس یکم نخستین بانوی دریاسالار ایرانی

تولد: سده ۵ (پیش از میلاد)، هالیکارناس

سلطنت: ۴۶۰–۴۸۴ پیش از میلاد

جانشین: ۴۸۴ پیش از میلاد

تاجگذاری: پیسیندلیس

درگذشت: سده ۵ (پیش از میلاد)

ادامه
یسنا میرطهماسب بیوگرافی یسنا میرطهماسب بازیگر نوظهور سینما

تاریخ تولد: ۲۸ فروردین ۱۳۷۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت:  سال ۱۳۹۱ تاکنون

تحصیلات: دانشجوی رشته معماری

ادامه
زر امیرابراهیمی بیوگرافی زر امیرابراهیمی و حواشی زندگی او (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۱۸ تیر ۱۳۶۰ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: سال ۱۳۷۸ تاکنون

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته بازیگری تئاتر

ادامه
دیالوگ ونزدی,دیالوگ سریال ونزدی,دیالوگ هایی از ونزدی

دیالوگ ونزدی ونزدی ( Wednesday) مجموعه ای تلویزیونی در ژانر کمدی، ترسناک، ماوراء طبیعی و داستان بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌ است. جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز، یک دختر ۱۶ ساله که دارای قدرت‌های فرا حسی است. او به دلیل ایجاد شرارت در مدارس دیگر به آکادمی نِوِرمور فرستاده می‌شود. یکی از ویژگی های ونزدی این هست که به هیچ کسی اهمیت نمی دهد و نگرانی های دیگران برای او ارزشی نداره و بسیار حاضر جواب است. در ادامه این مقاله سرپوش  به معروف ترین دیالوگ های سریال ونزدی پرداخته ایم. دیالوگ معروف از ونزدی آدامز: آماتورهایی مثل شما آبروی گروگان گیری را میبرند. دیالوگ های سریال ونزدی: من فکر نمیکنم از همه بهترم، فقط اینکه از تو بهترم دیالوگ ونزدی  به دوستش: هر وقت حالم بهم خورد به تو فکر میکنم. دیالوگ هایی از ونزدی: من طوری رفتار می‌کنم که انگار مهم نیست اگر کسی من رو دوست نداشته باشه. در اعماق وجودم پنهانی از آن لذت می برم. دیالوگ هایی از ونزدی آدامز: من به انتقام باور دارم، معمولا هم خیلی گرم و با درد زیاد درستش می‌کنم. حاضرجوابی های ونزدی: دوست شما بودن باید با یک برچسب هشدار دهنده همراه باشد. دیالوگ های به یاد ماندی ونزدی آدامزی جالب ترین دیالوگ های ونزدی:  احساسات مساوی با ضعف است. دیالوگ هایی مشهور در سریال ونزدی: ونزدی دختر رویاهای شما نیست. او کابوس شماست. دیالوگ جذاب ونزدی: جالب ترین گیاهان در سایه رشد می کنند. پاسخ های ونزدی به دوستانش: من به بهشت یا جهنم اعتقاد ندارم، اما به انتقام اعتقاد دارم! دیالوگ مشهور ونزدی آدامز: هرکس کفش های پاشنه بلند را اختراع کرد، به وضوح یک شکنجه گر در کنارش بوده. دیالوگ های کاراکتر اصلی سریال ونزدی: تو دلیلی هستی که میفهمم چقدر ضروری است که هرگز خود را از دست ندهم. گردآوری: بخش هنر و سینما بیتوته

ویژه سرپوش