جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۱۶۳

معرفی کامل رشته ادبیات نمایشی

رشته ادبیات نمایشی,معرفی رشته ادبیات نمایشی,هدف رشته ادبیات نمایشی ادبیات نمایشی واسطه ادبیات و صحنه نمایش است و رویکردی ادبی - نمایشی دارد
یکی از بخش های اصلی و پایه ای هنرهای نمایشی، رشته ادبیات نمایشی نام دارد که به اصول و قواعد فنی و شیوه های نگارش متون دراماتیک و سنت ها و تاریخ ادبیات نمایشی در ایران و جهان می پردازد. در این مطلب از سرپوش با رشته ادبیات نمایشی آشنا خواهید شد.

رشته ادبیات نمایشی

رشته ادبیات نمایشی در زیر مجموعه ی کنکور هنر قرار دارد و داوطلبان متقاضی شرکت در کنکور هنر می توانند آن را انتخاب کنند. هر ساله تدریس رشته ادبیات نمایشی در دانشگاه های دولتی روزانه و پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد، امکانپذیر است. رشته ادبیات نمایشی به صورت غیر متمرکز، اقدام به پذیرش دانشجوی خلاق، مبتکر و علاقه مند به این رشته میکند.

هدف رشته ادبیات نمایشی

رشته ادبیات نمایشی با این هدف بوجود آمد تا متخصصانی را تربیت کند که می توانند در حوزه ی فرهنگ فارسی، انواع متن های نمایشی را نگارش کنند و از توانایی کافی در حوزه ی نقد، بررسی و پژوهش برخوردار شوند.

توانایی های دانشجویان رشته ادبیات نمایشی در طول تحصیل

دانشجویان رشته ادبیات نمایشی می توانند در طول تحصیل، متون نمایشی و دراماتیک بنویسند و پس از یادگیری اصول و فنون نگارش متن های نمایشی، در این حوزه تحقیق و پژوهش کنند.

گرایشات رشته ادبیات نمایشی

فارغ التحصیلان رشته ادبیات نمایشی میتوانند در ازمون ورودی جامع مجموعه رشته های هنرهای نمایشی و سینمایی شرکت کنند. در ادامه با این رشته ها اشنا شوید:

- کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی

- کارشناسی ارشد سینما

- کارشناسی ارشد کارگردانی نمایش

- کارشناسی ارشد کارگردانی سینما

- کارشناسی ارشد تولید سیما( دانشکده صدا و سیما)

- کارشناسی ارشد تهیه کنندگی

کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی در میان رشته های مذکور، مرتبط ترین رشته برای ادامه تحصیل است و به شکل قابل توجهی ، موجب افزایش بار علمی و تجربی این نویسندگان میشود.

رشته ادبیات نمایشی,گرایشات رشته ادبیات نمایشی,دروس رشته ادبیات نمایشی هدف رشته ی ادبیات نمایشی تربیت نویسندگانی است که مهارت نوشتن انواع متون نمایشی را دارند

کدام دروس دوره ی دبیرستان در رشته ادبیات نمایشی کاربرد بیشتری دارند؟

داشتن اطلاعات عمومی بالا برای نویسنده شدن در هر حوزه ای الزامیست. بنابراین بعضی از دروس عمومی نظیر روانشناسی، تاریخ، شناخت اقوام، تاریخ هنر ایران و جهان در نویسندگی تأثير به سزایی دارد. البته هر نویسنده ی توانا باید در رشته ادبیات و اصول نگارشی فارسی، قوی باشد؛ بدین دلیل که رشته ادبیات و اصول نگارشی فارسی، پایه و اساس نویسندگی به زبان فارسی است.

آشنایی با دروس رشته ادبیات نمایشی 

کلیه ی دروس رشته ادبیات نمایشی درطول تحصیل، شامل ۲۱ واحد دروس عمومی، ۲۲ واحد دروس پایه، ۱۹ واحد دروس اصلی، ۷۴ واحد دروس تخصصی، ۴ واحد دروس اختیاری می باشد. از دروس پایه ی این رشته می توان به اصول و مبانی ارتباطات، اشنایی با تاریخ ادبیات کهن و معاصر ایران، شناخت موسیقی، جامعه شناسی عمومی، روش تحقیق و تدوین پروژه، اشنایی با تاریخ ادبیات کهن و معاصر جهان، فرهنگ و ادبیات عامه، تمثیل شناسی، جامعه شناسی هنر، فلسفه مقدماتی شرق و فلسفه مقدماتی غرب اشاره کرد. 

دروسی نظیر واحدهای  بنیاد نمایش در غرب و شرق، مبانی نمایش عروسکی، تاریخ نمایش در ایران، مبانی کارگردانی، مبانی طراحی صحنه، مبانی بازیگری، مبانی ادبیات نمایشی، تاریخ نمایش در جهان و بررسی تطبیقی نظریه های نمایش شرق و غرب از دروس اصلی رشته ادبیات نمایشی به شمار می رود. 

دروس تخصصی رشته ادبیات نمایشی، شامل ادبیات نمایشی در شرق ۱ و ۲، اصول و فنون نمایشنامه نویسی ۱ و ۲، ادبیات نمایش کلاسیک در اروپا ۱ و ۲، داستان نویسی ۱ و ۲، مکتب های ادبی ۱ و ۲، اسطوره و نمایش، فیلمنامه نویسی، ادبیلت نمایش در ایران ۱ و ۲، کارگاه نمایشنامه نویسی، ادبیات نمایشی معاصر اروپا ۱ و ۲ و ۳، تحلیل نمایشنامه ۱ و ۲، نقد در ادب نمایشی ۱ و ۲، بررسی متون فارسی از منظر نمایش ۱ و ۲، نمایشنامه نویسی برای رادیو، تاریخ ادبیات نمایشی در امریکا، کارگاه نمایشنامه نویسی ۳ و ۴، نمایشنامه نویسی برای تلویزیون، دیدن و تحلیل نمایش و پروژه است. 

امکان ادامه تحصیل در رشته ادبیات نمایشی در مقاطع بالاتر در ایران

امکان ادامه ی تحصیل در رشته ادبیات نمایشی در ایران، صرفا در مقطع کارشناسی ارشد، امکانپذیر است و دانشجویان نمیتوانند در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند.

رتبه لازم برای قبولی در رشته ادبیات نمایشی

تصور مشاوران تحصیلی برای رتبه قبولی در دانشگاه دولتی روزانه در رشته ادبیات نمایشی اینست که اگر داوطلبان، ۵۰ درصد نمره را به دست آورند و یا نیمی از سوالات عمومی خود را پاسخ درست دهند، با چنین شرایطی امکان قبولی آن ها محرز و قطعیست.

بازار کار رشته ادبیات نمایشی,معرفی رشته ادبیات نمایشی,هدف رشته ادبیات نمایشی رشته ادبیات نمایشی ، از جمله رشته های پر طرفدار کنکور هنر است

ادبیات فارسی از مهمترین دروسی محسوب میشود که باید برای قبولی در رشته ادبیات نمایشی در دانشگاه روزانه به آن توجه شود. اگر داوطلب بتواند ۵۵٪ تست ها را به صورت صحیح بزند تا حدود زیادی در این رشته قبول میشود.

توجه کنید که امکان تغيير در این درصد ها بنابر شرایط دانشگاهی و ظرفیت هر رشته به نسبت مناطق مختلف وجود دارد ولی اگر دانشجو بتواند در دروس عمومی، درصدهای بالا کسب کند؛ تضمین کننده رسیدن به هدف و قبولی در این رشته است.

بررسی بازار کار رشته ادبیات نمایشی

مهم ترین عامل برای ورود فارغ التحصیل رشته ادبیات نمایشی به بازار کار اینست که مهارت های لازم برای نویسندگی را در دوران تحصیل خود، کسب کند و برای فعالیت در دنیای ادبیات نمایشی، علم کافی داشته باشد.

فارغ التحصیل رشته ادبیات نمایشی، مجوز فعالیت در تئاتر، سینما، صدا و سیما، نمایش خانگی و آنلاین در نقش نویسنده را دارد که موفق شدن در این مسیر، آرزوی فارغ التحصیلان این رشته است. 

فارغ التحصیل رشته ادبیات نمایشی میتواند در سمت های گوناگونی کار کند که نظیر کارشناس و منتقد تئاتر و سینما و نوشتن مقالات برای مجلات است و یا این رشته را در دانشگاه و موسسات اموزشی به علاقه مندان دیگر، اموزش دهد. از این رو برای رسیدن به تمامی این مراتب، باید از توانایی ها و استعداد کافی برخوردار باشید و تمامی این عوامل را در کنار دروس تئوری بکار گیرید.

دروس رشته ادبیات نمایشی,بازار کار رشته ادبیات نمایشی رشته ادبیات نمایشی نیاز به افراد با ذهن خلاق و پویا دارد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش