جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲
۲۲:۳۷ - ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ کد مقاله: ۱۴۰۱۰۱۰۰۴۲

آپ آرت (هنر دیدگانی) چیست؟ + تاریخچه و هنرمندان این هنر

هنر اپ آرت و مد,پیشینه هنر دیدگانی,آپ آرتیست هااُپ آرت نام دیگر هنر دیدگانی است
به نوعی نقاشی یا اشكال دیگر هنر كه در ارتباط با خطای دید است و یا از آن استفاده می كنند ؛ هنر دیدگانی میگویند. باتوجه به رسم سیاه و سفید بسیاری از نمونه های مشهور هنر دیدگانی، به آن آبستره می گویند.

اپ آرت

به جنبش هنری برگرفته از هنر عامه در سال های دههٔ شصت میلادی، هنر دیدگانی یا اُپ آرت می گویند. این هنر با گذشت زمان به صورت مکتبی مستقل درآمد. هنرمند این سبك برای خلق آثارش، مواردی را مدنظر دارد که از آن ها می توان به تأثیرات مختلف ایجاد شده در بیننده اشاره کرد. درواقع هنرمند قصد دارد كه تماشاگر را به نوعی وارد جریانی كند كه اینگونه تصاویر، قصد بیان آنرا دارد. گاهی مخاطب، در آثار این سبك می تواند درون یك تصویر، دو و یا چند تصویر مختلف را تشخیص دهد و چون این مشاهده، به عنوان یك بازی فكری محسوب میشود؛ از آن لذت میبرد.

درواقع از سبك های نقاشی انتزاعی می توان به اُپ آرت اشاره کرد كه حاصل از خطاهای بصری و دیگر جلوه های دیدمانی بود. این سبك با استفاده از انتزاعات هندسی درهم فشرده و رنگ های درخشان، تأثير به سزایی بر مد، طرح های تبلیغاتی و دیگر جنبه های فرهنگ همگانی دوره ی خود داشت.

تحریک شبکیه چشم به عنوان مهم ترین وسیله ارتباط در اُپ آرت به شمار میرود و قصد دارد که در تماشاگر، واکنش های بصری فیزیولوژیک را ایجاد کند. اکثر کارهای هنر دیدگانی، محدود به بازی های زیرکانهٔ ادراکی( یا خطای دید) میشود.

البته این آثار، قادر به حفظ اعتبارشان در بلندمدت نبودند و فقط معدودی از آنها از جمله بریجیت رایلی توانست بعنوان یک اثر هنری، موقعیتش را حفظ کند. در سال ۱۹۶۰ بریجیت رایلی، نمودارهایی را یاد گرفت که دانشمندان، فرایندهای ادراکی را از طریق آنها مطالعه می کردند. او توانست رنگ مایه های خاکستری و سپس سایر رنگ ها را با گذشت زمان در این حوزه وارد کند.

پیشینه هنر دیدگانی

یکی از بخش های هنر پاپ، اوپتیکال آرت نام داشت که تحت عنوان مکتبی مستقل در اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰ در آمریکا بوجود آمد و مخاطبانی را به خود جذب کرد. سوژه های پاپ آرت تا پیش از این، برگرفته از فرهنگ همگانی نظیر قوطی های آبجو و نوشابه تا داستان های مصور بود. این جنبش هنری که دربرابر جدیت و رسمیت اکسپرسیونیسم انتزاعی بعنوان یک واکنش، محسوب می شود؛ علاوه بر تأثیرگذاری بر هنرمندان پس از خودش توانست گرافیک، مد و تبلیغات را به طرز گسترده ای متاثر کند ولی اوپتیکال آرت باتوجه به حفظ ذات انتزاعی اش نتوانست با سوژه های اجتماعی، رابطه ی نزدیکی داشته باشد.

تاریخچه هنر دیدگانی,نمونه هنرهای آپ آرت,سبک نقاشی اُپ آرتهنر دیدگانی در سال‌های دههٔ شصت میلادی از هنر عامه مشتق شد و بصورت مکتبی مستقل درآمد

هنرمندان آپ آرت( آپ آرتیست ها)

هنرمندان سبک آپ آرت برای لرزنده، پیش آینده و پس رونده جلوه دادن مجموعه ای از خط وط، شکل های خُرد و سطح های رنگی درخشان، انها را متقارن و متمرکز می کنند. ترسیم بسیاری از نمونه های مشهور هنر دیدگانی به صورت سیاه و سفید میباشد و همین امر باعث شده تا بعضی، آنرا انتزاعی بدانند. بیننده ی آثار سبک آپ آرت، احتمال دارد که حرکت، چشمک زدن، خاموش و روشن شدن، چرخش، لرزش یا جهش را مشاهده کند.

هنر اپ آرت و مد

هنر، همیشه جایگاه خاصی بر روی مُد و فشن داشته است به این خاطر که مُد و فشن باعث میشود تا هنر در نزد مردم، شهرت بیشتری داشته باشد و به این ترتیب مد و فشن، موجب ورود هنر به سطح عام جامه میشود تا مردم، نسبت به هنر، شناخت دیداری بیشتری داشته باشند. سبک آپ آرت نیز مرتبط با این مسأله بود و بر فشن و مد زمان خود، اثرات زیادی بر جای گذاشت.

هنر اپ آرت و مد,پیشینه هنر دیدگانی,آپ آرتیست هادر اُپ آرت، تحریک شبکیه چشم، مهم‌ترین وسیله و معمولاً تنها وسیلهٔ ارتباط است

انتشار مقاله ای بدون نام با عنوان اپ آرت

در سال ۱۹۶۴ واژه آپ آرت در مجلهٔ تایمز برای نخستین بار استفاده شد؛ با این که آثار دسته بندی شده بعنوان Op Art، پیش از این تاریخ آفریده شده اند. مقاله ای بدون نام نویسنده در سال ۱۹۶۴ تحت عنوان« اُپ آرت:تصاویری که به چشم یورش می برند» به انتشار رسید. با این که تعریفش صحیح بود، ولی بطور کامل براساس واقعیت نبود؛ به این خاطر که اُپ ارت به تصاویر شرح داده ی نویسنده، محدود نبود.

انواع جدیدی از این آثار در اثر گسترش و رشد گرافیک کامپیوتری در سالهای اخیر بوجود آمد. تصاویر سه بعدی در جراید که در سالهای دههٔ ۷۰ خورشیدی چاپ شد؛ از نمونهٔ شاخص آن ها به شمار می رفت.

آپ آرت چیست,هنر دیدگانی,هنرمندان اپ ارتاُپ آرت در واقع یك سبك نقاشی انتزاعی بود كه از خطاهای بصری بهره ‌میگرفت

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه
بیوگرافی آماندا سایفرد آماندا سایفرد؛ از مدلینگ تا سینما و تلوزیون

تاریخ تولد: ۳ دسامبر ۱۹۸۵

محل تولد: آلن تاون، پنسیلوانیا

حرفه: بازیگر، خواننده، صداپیشه و مدل

آغاز فعالیت: ۲۰۰۰

تحصیلات: دیپلم

ادامه
عبدالله بن علی زندگینامه عبدالله بن علی فرزند امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ هجری قمری

نام پدر: امام علی (ع) 

نام مادر: ام البنین

وفات: ۶۱ هجری قمری در کربلا

از یاران: امام حسین (ع)

ادامه
ابوالقاسم زهراوی پدرعلم جراحی نوین؛ ابوالقاسم زهراوی

تاریخ تولد: ۹۳۶ هجری قمری

محل تولد: مدینة الزهراء اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

حرفه: پزشک و جراح

شهرت: پدر جراحی مدرن

آثار: التصریف لمن عجر عن التالیف

ادامه
ایمان صفا بیوگرافی هنرمند مردمی؛ ایمان صفا

چکیده ای از بیوگرافی ایمان صفا:

نام کامل: ایمان صفا

تاریخ تولد: ۳۰ آذر ۱۳۶۲

محل تولد: تهران

حرفه: هنرپیشه، بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران مرکز

ادامه
احمد شاه قاجار زندگینامه احمد شاه قاجار؛ آخرین پادشاه سلسله قاجاریه

تاریخ تولد: ۱۲ بهمن ۱۲۷۵

محل تولد: تبریز، آذربایجان غربی، ایران

سلطنت: ۲۵ تیر ۱۲۸۸ تا ۹ آبان ۱۳۰۴

پیشین: محمدعلی شاه

جانشین: رضا شاه، موسس حکومت پهلوی

درگذشت: ۹ اسفند ۱۳۰۸ در نویی سورسن، اودوسن، فرانسه

ادامه
جمال الدین عبدالرزاق جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی، شاعر قرن ششم

زندگی: قرن ششم

محل تولد: اصفهان

حرفه: شاعر، حکیم 

آثار: دیوان اشعار به دو زبان فارسی و عربی

وفات: ۵۸۸ هجری قمری

مدفن: اصفهان

ادامه
میخایلو مودریک ستاره نوظهور در دنیای فوتبال؛ میخایلو مودریک

تاریخ تولد: ۵ ژانویه ۲۰۰۱

محل تولد: کراسنوراد - اوکراین

شهرت: میشا

حرفه: فوتبالیست 

باشگاه: چلسی

پست: وینگر

ادامه
دیالوگ ونزدی,دیالوگ سریال ونزدی,دیالوگ هایی از ونزدی

دیالوگ ونزدی ونزدی ( Wednesday) مجموعه ای تلویزیونی در ژانر کمدی، ترسناک، ماوراء طبیعی و داستان بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌ است. جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز، یک دختر ۱۶ ساله که دارای قدرت‌های فرا حسی است. او به دلیل ایجاد شرارت در مدارس دیگر به آکادمی نِوِرمور فرستاده می‌شود. یکی از ویژگی های ونزدی این هست که به هیچ کسی اهمیت نمی دهد و نگرانی های دیگران برای او ارزشی نداره و بسیار حاضر جواب است. در ادامه این مقاله سرپوش  به معروف ترین دیالوگ های سریال ونزدی پرداخته ایم. دیالوگ معروف از ونزدی آدامز: آماتورهایی مثل شما آبروی گروگان گیری را میبرند. دیالوگ های سریال ونزدی: من فکر نمیکنم از همه بهترم، فقط اینکه از تو بهترم دیالوگ ونزدی  به دوستش: هر وقت حالم بهم خورد به تو فکر میکنم. دیالوگ هایی از ونزدی: من طوری رفتار می‌کنم که انگار مهم نیست اگر کسی من رو دوست نداشته باشه. در اعماق وجودم پنهانی از آن لذت می برم. دیالوگ هایی از ونزدی آدامز: من به انتقام باور دارم، معمولا هم خیلی گرم و با درد زیاد درستش می‌کنم. حاضرجوابی های ونزدی: دوست شما بودن باید با یک برچسب هشدار دهنده همراه باشد. دیالوگ های به یاد ماندی ونزدی آدامزی جالب ترین دیالوگ های ونزدی:  احساسات مساوی با ضعف است. دیالوگ هایی مشهور در سریال ونزدی: ونزدی دختر رویاهای شما نیست. او کابوس شماست. دیالوگ جذاب ونزدی: جالب ترین گیاهان در سایه رشد می کنند. پاسخ های ونزدی به دوستانش: من به بهشت یا جهنم اعتقاد ندارم، اما به انتقام اعتقاد دارم! دیالوگ مشهور ونزدی آدامز: هرکس کفش های پاشنه بلند را اختراع کرد، به وضوح یک شکنجه گر در کنارش بوده. دیالوگ های کاراکتر اصلی سریال ونزدی: تو دلیلی هستی که میفهمم چقدر ضروری است که هرگز خود را از دست ندهم. گردآوری: بخش هنر و سینما بیتوته

ویژه سرپوش