جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴
۰۹:۵۵ - ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۴۸۲۰
فیلم و سینمای ایران

ناگفته‌های بزرگداشت عباس کیارستمی در خانه‌ی پدری

همزمان با سی و پنجمین جشنواره‌ی جهانی فیلم فجر قرار است بزرگداشتی سه روزه برای فیلم‌ساز سرشناس سینمای ایران و جهان، عباس کیارستمی، در خانه‌ی پدری‌اش ایران برپا شود. از سوی رضا میرکریمی – دبیر جشنواره- مسوولیت برنامه‌ریزی و اجرای این بخش به سیف‌اله صمدیان، هنرمند عرصه‌ی سینما، تجسمی و به قولی "یار غار" کیارستمی سپرده شده است.

به گزارش ایسنا، پس از ۱۴ تیر ماه ۱۳۹۵ و درگذشت ناگهانی عباس کیارستمی، جشنواره‌های مختلف جهانی برای این کارگردان سرشناس ایرانی بزرگداشت برپا کردند و حالا ۱۰ ماه پس از درگذشت خالق «خانه دوست کجاست»، ایران سرزمین مادری‌اش میزبان بزرگداشتی با عنوان «خانه دوست اینجاست» می‌شود.

 

سیف‌اله صمدیان که جزییات این برنامه‌ی سه روزه را در گفت‌وگو با ایسنا اعلام می‌کرد، در ابتدا گفت: سی‌وپنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر تصمیم گرفت در پاسخ و قدردانی از صدها بزرگداشت جهانی از هنرمندی که در کشاکش سیاست بازی‌ها و بدخلقی‌های رسانه‌ای جهان، برای تک تک مردم ایران احترام و منزلت فرهنگی به ارمغان آورده بود، بزرگداشتی با حضور چهره‌های معتبر سینمایی جهان در خانه خود «دوست» برگزار کند.

 

از این رو، در کنار برپایی نمایشگاهی از آثار منتخب هنرمندان عکاس، گرافیست و کارتونیست درباره عباس کیارستمی و روزهای وداع ملی با او، در سه روز متوالی (دوم، سوم و چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۹۶) و طی نشست‌ها و میزگردهایی، ابعاد مختلف زندگی، آثار هنری و جایگاه جهانی او توسط کارشناسان سینمایی و فرهنگی ایرانی و خارجی مورد بحث و ارزیابی قرار خواهد گرفت.

 

این هنرمند در پاسخ به اینکه محور این سه روز برنامه بزرگداشت کیارستمی در جشنواره جهانی فجر فقط سینمای این هنرمند است یا عکس‌ها، ویدیوآرت و چیدمان را هم شامل می‌شود؟ گفت: محور خود آقای کیارستمی است! تازه اگر بتوانیم محور خودمان را به لحاظ ورود با دنیای گسترده و خاص ایشان تنظیم کنیم، چون ادعای اینکه قادریم بزرگداشت لایقی برای چنین پدیده‌ای در دنیای هنر برگزار کنیم، کار ساده‌ای نیست.

 

صمدیان ادامه داد: در این ۱۰ ماه که از رفتن او می‌گذرد، بیش از ۲۰۰ بزرگداشت در جشنواره‌ها و مراکز دانشگاهی و فرهنگی جهان برای کیارستمی برگزار شده است و در ایران هم از چند ماه قبل با پیشنهاد رضا میرکریمی، دبیر جشنواره‌ی جهانی فجر داشتیم، تصمیم گرفتیم با توجه به بضاعت‌ فکری و اجرایی‌مان ولی در سطح بین‌المللی و گسترده به خاطر حضور و تاثیر جهانی عباس کیارستمی در عرصه هنر بزرگداشتی در شان او  همزمان با جشنواره‌ی جهانی فیلم فجر برگزار کنیم.

 

او یادآوری کرد، به همین منظور و با توجه به برنامه‌ریزی قبلی قرار شد در جشنواره داخلی فجر در بهمن ماه، چنین اتفاقی نیافتد.

 

سیف‌اله صمدیان در ادامه تشریح برنامه‌های بزرگداشت عباس کیارستمی توضیح داد: علاوه بر سه روز برنامه‌ی بزرگداشت، نمایشگاهی از آثار منتخب عکس، پوستر و کارتون از هنرمندان سراسر کشور که از طریق فراخوان چهاردهمین جشن تصویر سال با همکاری جشنواره جهانی فجر جمع‌آوری شده بود، از اول تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۳۹۶در طبقه هفتم پردیس چارسو برپا خواهیم کرد که طبیعتا این نمایشگاه تا چند ماه آینده در معرض دید عموم قرار خواهد داشت.

 

مدیر برنامه‌های بزرگداشت عباس کیارستمی دربخش دیگری از این گفت‌ ‌وگو درباره‌ی سه روز برنامه‌های بزرگداشت که از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، توضیح داد: در روز نخست، علاوه بر نمایش فیلم Take me Home (مرا به خانه ببر) یکی از آخرین ساخته‌های کیارستمی که تدوین آن در بستر بیماری چند ماهه او به اتمام رسید، صحبت‌های حضوری و پیام‌های تصویری جمعی از سینماگران و منتقدین برجسته خارجی میهمان جشنواره از جمله: Victor Erice فیلم ساز اسپانیایی، Godfrey Cheshireمنتقد آمریکایی، Jonathan Rosenbaum منتقد آمریکایی، Fridrik thor Fridriksson کارگردان ایسلندی،Juliette Binoche بازیگر فرانسوی، Gilles Jacob رئیس سابق جشنواره کن، Semih Kaplanoğlu فیلمساز ترکیه‌ای، Geoff Andrew منتقد انگلیسی، به همراه پیام‌هایی از اصغر فرهادی، مهرناز سعید وفا، احمد کیارستمی و... را خواهیم داشت.

 

او در فهرست اسامی مهمانان روز نخست به ویکتور اریسه، کارگردان سرشناس اسپانیایی اشاره کرد که از لحاظ شخصیتی و کاری خیلی شبیه عباس کیارستمی است و ادامه داد: یک دوستی خیلی ویژه و مثال زدنی بین این دو نفر در سال‌های گذشته شکل گرفته بود که نامه‌نگاری رایج بین دو دوست را به نامه‌نگاری تصویری برای یکدیگر تبدیل کردند.

 

صمدیان نشست بررسی فیلمسازی عباس کیارستمی در خارج از کشور از جمله ژاپن و ایتالیا را که با حضور جمعی از همکاران ژاپنی کیارستمی از جمله مدیر فیلمبرداری، دستیار تدوین، مجری طرح و شهره گلپریان، در ساخت فیلم Like Someone in Love (مثل یک عاشق) و همکاران ایرانی در ساخت اپیزود کیارستمی از فیلم Ticket (بلیت) در ایتالیا همراه است، به عنوان برنامه‌های روز دوم اعلام کرد.

 

به گفته‌ی او، محمود کلاری فیلمبردار و محمدرضا دلپاک صداگذار اپیزود فیلم «بلیت» کیارستمی در یک نشست در روز دوم از تجربه این همکاری سخن خواهند گفت و بابک کریمی به عنوان دستیار و بازیگر «بلیت» هم که به دلیل داوری در ایتالیا، در این برنامه حضور ندارد، از طریق نمایش فیلم ضبط شده، از تجربه همکاری‌اش با این پروژه بین‌المللی سخن می‌گوید. در ادامه نیز کلاری و دلپاک تفاوت‌های کارگردانی کیارستمی در فیلم بلیت و باد ما را خواهد برد را بررسی می‌کنند.

 

صمدیان درباره‌ی برنامه‌های روز سوم هم توضیح داد: نشست بررسی کارگاه‌های آموزشی فیلم‌سازی عباس کیارستمی در ایران و خارج با حضور Estephania Bonnett ، مجری کارگاه‌های فیلم‌سازی کیارستمی در اسپانیا، کلمبیا و کوبا، «نگار اسکندرفر» مدیر موسسه فرهنگی کارنامه، مجری کارگاه‌های فیلم‌سازی کیارستمی در ایران و احمد طاهری، مترجم و دستیار کیارستمی در کشورهای اسپانیولی زبان از دیگر مهمانان روز سوم بزرگداشت این فیلم ساز است که این جلسه با نمایش منتخبی از فیلم‌های دانشجویان ایرانی و کشورهای اسپانیا، کلمبیا و کوبا همراه خواهد بود.

اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران,کیارستمی

صمدیان در ادامه برنامه‌های روز سوم از حضور علی کریم، مرتضی فرشباف، محسن شرفی‌نیا، عادل یراقی، فائزه عزیزخانی، علی یحیایی و نوید دانش فیلم‌سازان جوانی که از کلاس‌های کیارستمی بیرون آمده و فیلم بلند سینمایی ساخته‌اند موفق به اکران عمومی فیلم‌هایشان به‌ویژه در گروه سینمای هنرو تجربه شده‌اند، یاد کرد که علاوه بر نمایش دقایقی از فیلم‌هایشان در رابطه با تاثیر عباس کیارستمی در شکل گیری سلیقه سینمایی‌شان صحبت خواهند کرد.

 

او همچنین خبر داد: «ژان میشل فرودون» Jean Michel Frodon نویسنده سینمایی سرشناس فرانسوی میهمان ویژه از فرانسه برنامه‌ی روز سوم است.

 

صمدیان در پاسخ به اینکه چقدر برخی کج فهمی‌ها درباره‌ی کیارستمی مانع برگزاری بزرگداشت گسترده برای این فیلم‌ساز در ایران شد،گفت: خوشبختانه در داخل اگر کج فهمی یا بدفهمی به لحاظ فرهنگی قبلا وجود داشت بعد از کوچ ابدی کیارستمی، حتی آن بخش از جامعه به پاس وسعت احترام و علاقه‌ای که این فیلم‌ساز در جهان سیاست زده کنونی نسبت به مردم و فرهنگ ایران بوجود آورده بود، چه در داخل و خارج به یک واقعیتی رسیدند و با حضور پرشکوه مردم در مراسم وداع و خاکسپاری ایشان این قضایا تبدیل به یک تفاهم ملی برای گرامیداشت حضور خلاق و انسانی کیارستمی شد؛ هنرمندی که بیشتر از خیلی‌ از دوستان و منتقدانش عاشق زندگی بود و عاشق وطن‌اش.

صمدیان در پایان اظهار امیدواری کرد: در بزرگداشتی که برای عباس کیارستمی در خانه پدری اش برگزار می‌کنیم،روسفید باشیم.

 

به گزارش ایسنا، یک تصویر از مجموعه «سپید برفی» عباس کیارستمی برای پوستر اصلی جشنواره‌ی جهانی فجر، یک عکس ویژه که توسط مینا زیوری از عباس کیارستمی در لوکیشن معروف "خانه دوست کجاست" در پشت صحنه فیلم "زندگی ادامه دارد"، گرفته شده با طراحی حمیدرضا بیدقی به عنوان پوستر ویژه بزرگداشت درنظر گرفته شده است.

 

تیزر اصلی امسال جشنواره، مربوط به صحنه‌ای از فیلم "جاده‌ها" ساخته کیارستمی و تیزر بخش بزرگداشت نیز با استفاده از صحنه‌ای از فیلم " ۷۶ دقیقه و ۱۵ ثانیه با عباس کیارستمی" تهیه شده است.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش