سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۷ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۳۶۸
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلمی که تاثیرات تروماهای کودکی را به تصویر می کشند؛ از Mystic River تا Matilda

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

روزیاتو | تروما به حالت عمیق پریشانی ناشی از یک رویداد یا حادثه اشاره دارد که اثرات طولانی مدتی بر فرد دارد. اگر تروما درمان نشده یا حل نشده باقی بماند، حتی ممکن است تحت تاثیر موسوم به «گلوله برفی» قرار گیرد که در آن استرس به عنوان یک سم با قدرت کشندگی آرام آرام عمل می کند و آسیب برگشت ناپذیری به زندگی فرد وارد می کند. این تاثیر منفی در وهله اول در افرادی دیده می شود که از آسیب های دوران کودکی رنج می برند و هرگز موفق به خروج از آن وضعیت نشده اند، حتی در بزرگسالی.

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

فیلم های متعددی مانند ویل هانتینگ نابغه، ماتیلدا و Precious نشان می دهند که چگونه نقش یک مربی یا یک گروه حمایتی می تواند به درمان و بهبود زندگی افراد مشکل دار کمک کند، اما فیلم های دیگری مانند رودخانه میستیک و بلوند واقعیت تلخ ترومای حل نشده و تاثیرات خطرناک آن در بزرگسالی را نشان می دهند. در این مطلب به ۱۰ فیلمی می پردازیم که با حساسیت، تاثیرات طولانی مدت آسیب های دوران کودکی را به تصویر می کشند.

۱۰- Blonde

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

فیلم جنجالی اندرو دومنیک، بلوند، از غفلت و بی توجهی که نورما جین در کودکی و پیش از تبدیل شدن به مریلین مونرو، ستاره مسحور کننده سینما تجربه کرده می گوید. این فیلم براساس رمانی از جویس کارول اوتس ساخته شده است که زندگی مونرو را با لنز عاملیت زن تفسیر کرده و دنیای مردانه در اوایل هالیوود را بررسی می کند. بلوند از تعدادی از عکس های واقعی مونرو الهام می گیرد و حالت ذهنی بازیگر را تفسیر می کند.

فیلم با صحنه ای دلخراش از دوران کودکی جین آغاز می شود، جایی که خانه اش آتش می گیرد و مادر مبتلا به بیماری روانی اش سعی می کند او را را در آب خفه کند. مری جین فرار می کند، در خانه همسایه اش پناه می گیرد و بعداً وقتی کسی نمی تواند ادعای سرپرستی او را بکند به یتیم خانه برده می شود. این فیلم آنچه را که در ادامه در زندگی مریلین مونرو رخ می دهد را نشان می دهد بدون هیچ الگویی برای الهام گرفتن، جز رویاهای بزرگ برای تبدیل شدن به ستاره ای مشهور روی پرده بزرگ، که مشخص می شود برای هویت او نامناسب است.

۹- Good Will Hunting

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

ویل هانتینگ خوب که با نام ویل هانتینگ نابغه نیز شناخته می شود، اهمیت یک مربی را در زندگی کودک آزار دیده نشان می دهد. این فیلم داستان ویل هانتینگ، نابغه ای تصادفی در ریاضیات است که به عنوان سرایدار در دانشگاه MIT کار می کند. ویل برای به تمسخر گرفتن نخبگان تحصیلکرده موسسه به منظور تقویت نفس خود، از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند. هنگامی که استعدادهای او پروفسور لامبیو را شگفت زده می کند، توسط درمانگری به نام شان مگوایر با بازی رابین ویلیامز راهنمایی می شود.

پس از چند جلسه نه چندان موفق و سرراست، این دو به بررسی رابطه دوستانه ای می پردازند که ویل هرگز انتظار آن را نداشته و در ادامه مشخص می شود که شان و ویل هر دو بازماندگان کودک آزاری هستند. مگوایر او را تسلی می دهد و به ویل می گوید که تقصیر او نیست و نباید از مبارزه با شیاطین درونی اش که او را از رسیدن به پتانسیل واقعی اش باز می دارند، بترسد. این فیلم یک اثر موفق از لحاظ انتقادی و تجاری بود و در مقابل بودجه ۱۰ میلیون دلاری خود، بیش از ۲۲۵ میلیون دلار فروش داشت. همچنین ویل هانتینگ خوب برنده جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اصلی، نوشته شده توسط بن افلک و مت دیمون و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای رابین ویلیامز شد.

۸- Matilda

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

ماتیلدا یکی از محبوب ترین فیلم های کودکان است که والدین بی توجه و مدیر مدرسه ای سادیستی را به تصویر می کشد. این فیلم بر اساس رمانی به همین نام نوشته رولد دال و به کارگردانی دنی دویتو ساخته شده است. قهرمان این فیلم ماتیلدا ورم وود است، کودکی نابغه که والدینش او را درک نمی کنند و مدام مشغول دعوا هستند. بدتر از همه اینکه مدیر مدرسه ماتیلدا نیز یک قلدر با انتظار عملکرد بی نقص از شاگردان است. با این حال، ماتیلدا با قدرت فراانسانی دورجنبانی خود به مبارزه با غرابت ضخصیتی خود می پردازد و از یک معلم دوست داشتنی در مدرسه اش که به تنها صدای تشویق در زندگی اش تبدیل می شود، کمک می گیرد. این فیلم شخصیت های خود را به گونه ای کاریکاتور گونه به تصویر می کشد که به هیچ شخصیت واقعی شبیه نباشند تا برای دیدن کودکان مناسب باشد. با این حال، ماتیلدا در به تصویر کشیدن دنیای شکننده کودکان، بسیار دقیق و بی نقص عمل می کند.

۷- Joker

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

فیلم جوکر اثر تاد فیلیپ به عنوان یک داستان مستقل منشأ یکی از نمادین ترین ابرشرورهای تاریخ سینما عمل می کند. شکل گیری شخصیت جوکر در این فیلم کاملاً متفاوت از تفسیر کتاب کمیک از این شخصیت است که به طور اتفاقی درون توده ای از زباله های شیمیایی می افتد که ظاهر او را تغییر می دهد و او را علیه بشریت و بعدها آتش به اختیارِ نقاب دارِ شهر گاتهام، بتمن می شوراند. این فیلم رویکرد بسیار واقع گرایانه تری نسبت به چگونگی تبدیل شدن شخص به یک مجرم دارد و عمدتاً بر بدرفتاری سیستماتیک با بیماران روانی و آسیب های دوران کودکی متمرکز است.

در جوکر، واکین فینیکس در نقش آرتور فلک بازی می کند، مردی مبتلا به یک نوع خاص از بیماری روانی که او را به طور ناگهانی به خنده می اندازد و تلاش می کند با بازی در نقش دلقک در بیمارستان ها و شغل دومی به عنوان یک کمدین شکست خورده، نیازهای مالی خود را برآورده کند. در طول فیلم، نشان داده می شود که ریشه های عدم ارتباط او با جامعه به رابطه پیچیده او با مادرش باز می گردد، کسی که گذشته اش را از آرتور پنهان کرده است. به محض پی بردن به نیت سوء مادرش، آرتور او را می کشد.جوکر همچنان خاص باقی مانده است زیرا با احساس نشان می دهد که چگونه آرتور به خاطر آزار و اذیت و بدون اینکه او را بدنام کند، به عمق یک زندگی جنایتکارانه سقوط می کند.

۶- The Breakfast Club

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

فیلم باشگاه صبحانه، عصر بلوغ دهه ۸۰ را در هالیوود تعریف کرد، جایی که بلوغ و نوجوانی به طور جدی در فیلم ها مورد توجه قرار می گرفت. این فیلم داستان یک روز بازداشت در دبیرستان شرمر روایت می کند، جایی که در آن پنج دانش آموز از گروه های متفاوت تحت بازداشت قرار می گیرند. در ابتدا، همه آن ها بر اساس برداشت اول خود در مورد یکدیگر قضاوت می کنند اما وقتی شروع به افشای زندگی خود می کنند، زمینه های مشترکی پیدا می شود.

موضوع مشترک بین این دانش آموزان، بدرفتاری والدینشان است. شخصیت کلر، معصوم اجتماعی گروه است و در معرض فشار زیاد مقایسه با همسالان قرار می گیرد زیرا الگویی در والدین خود پیدا نمی کند، والدینی که از او در طول درگیری هایشان سوء استفاده کنند. در ظاهر، جان در ابتدا به عنوان یک شورشی بدون دلیل نشان داده می شود اما او در خانه با آزار جسمی و کلامی مواجه است که به ناامیدی و درماندگی او در مورد همه چیز می افزاید. اندرو توسط پدرش برای موفقیت در کشتی تحت فشار قرار دارد و ضعف را نمی پذیرد. برایان نابغه است، اما چنان تحت فشار والدین قرار دارد که به خودکشی فکر می کند. آلیسون دائماً دروغ می گوید، در حالی که به نظر می رسد والدینش اهمیتی به او نمی دهند در شرایطی که او تبدیل به یک سارق مشتاق می شود. این فیلم طیف های مختلف بدرفتاری خانوادگی را نشان می دهد که ذهن جوان را نسبت به جهان بینی خود گیج می کند و می تواند تاثیرات منفی ماندگاری داشته باشد.

۵- Mystic River

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

میستیک ریور یا رودخانه میستیک در به تصویر کشیدن اختلال استرس پس از حادثه در قربانیان کودک آزاری، که برایشان گران تمام می شود،ریال کار خارق العاده ای انجام می دهد. این فیلم توسط کلینت ایستوود کارگردانی شده و دوستی از دوران کودکی بین جیمی، دیو و شان را دنبال می کند، وقتی که در یک روز بد، دیو در هنگام بازی با دو دوستش ربوده می شود. او مورد آزار جنسی قرار گرفته و به مدت چهار روز در اسارت نگه داشته می شود تا اینکه فرار می کند. فیلم به ۲۵ سال بعد می رود، زمانی که جیمی یک مجرم سابقه دار و زندان رفته سابق است، شان کارآگاه جنایی است و دیو یک کارمند محترم شده است. وقتی دختر جیمی به قتل می رسد، کنترل خود را از دست می دهد و فرآیند رسیدگی به این ماجرا را به دست گرفته و به دنبال قاتل می گردد. وقتی سوءظن او متوجه دیو می شود، دیو نمی تواند از خود دفاع کند چرا که هنوز ترومای گذشته اش او را آزار می دهد، موضوعی که باعث می شود در درک خود از واقعیت شک کند. این فیلم نشان می دهد که چگونه این اتفاق ناگوار در کودکی، تاثیری ماندگار بر ذهن هر سه دوست داشته است در حالی که شغل آن ها مربوط به جرم یا پلیس است، اما دیو هرگز از گذشته خود بیرون نیامده بود.

۴- Capernaum

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

کفرناحوم به شکلی واقع گرایانه بحران پناهندگان در بیروت را به تصویر می کشد و یک کودک نقش اصلی فیلم را بازی می کند. این فیلم در محله های فقیرنشین بیروت روایت شده و با شکایت پسری ۱۲ ساله به نام زین از والدینش به خاطر سهل انگاری و به دنیا آوردن او آغاز می شود. سپس فیلم به صورت فلش بک روایت می شود و شرح می دهد که چه چیزی باعث شد این پسر چنین اقدام شوکه کننده ای انجام دهد. زین و خواهران و برادرانش در یک خانواده آزارگر بزرگ شدند که در آن ناکارآمدی تقریباً با محیط ناخوشایندِ اطراف ترکیب شده بود. وقتی خواهرش در ازای دو مرغ با مردی بسیار بزرگ تر از خودش ازدواج می کند، ماجرا به نقطه ای غیرثابل تحمل می رسد. زین از زادگاهش فرار می کند و با یک مهاجر اتیوپیایی به نام راحیل آشنا می شود که تلاش می کند قانونی بودن سکونتش را ثابت نماید و در این میان زین مجبور می شود از نوزادش مراقبت کند. این فیلم برنده جایزه هیات داوران جشنواره فیلم کن شد و به خاطر استفاده از یک پناهنده واقعی سوری در نقش زین، که زندگی اش پس از این فیلم به طور قابل توجهی در جهت مثبت تغییر کرد، قابل توجه بود.

۳- Forrest Gump

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

جنی، شخصیت فیلم فارست گامپ که از نظر عاطفی دچار مشکل بود، هرگز نتوانست از کودکی رنج کشیده خود فرار کند. این فیلم توسط رابرت زمکیس کارگردانی شد و براساس رمانی نوشته وینستون گروم ساخته شد که در آن تام هنکس در نقش اصلی بازی می کند. گامپ یک فرد ساده لوح با ضریب هوشی پایین اهل آلاباما است که به سفری خود اکتشافی می رود و این مسیر خودشناسی با لحظاتی نمادین در تاریخ آمریکا همزمان می شود. فارست هیچ گاه عشق دوران مدرسه اش، جنی، را فراموش نمی کند، کسی که در یک خانواده آزارگر با پدری بیوه و الکلی بزرگ شده و در بزرگسالی دچار مشکلات بیشتری می شود. در یک صحنه احساسی، جنی در حال بازدید مجدد از خانه قدیمی اش نشان داده می شود که در آن با آزار و اذیت مواجه شده است، و او شروع به پرتاب سنگ به سمت خانه می کند در حالی که به شدت منقلب شده است زیرا که با خاطرات کودکی اش روبرو شده است. این صحنه نشان می دهد که بیرون آمدن از گذشته برای یک قربانی آزار و اذیت چقدر دشوار است و تاثیر ماندگاری که ترومای دوران کودکی می تواند بر یک بزرگ سال داشته باشد را به تصویر می کشد.

۲- Precious

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

فیلم Precious تصویری دقیق از چرخه شرورانه آزارگری ارائه می دهد. این فیلم بر اساس کتابی به نام Push by Sapphire ساخته شده که سرگذشت یک زن جوان سیاه پوست را که از فقر، سوء استفاده و چاقی رنج می برد، به تصویر می کشد. کلایریس جونز با بازی گابورنی سیدیبه، برای دومین بار توسط پدرش باردار می شود. او بی سواد است و دائماً توسط مادر آزارگرش، مری ،که در چرخه آزارگری خود گیر افتاده، مورد آزار و اذیت قرار می گیرد. با این حال، کلایریس امید را در یک مدرسه جایگزین پیدا می کند، جایی که در آن راهنمای خود، خانم رین را پیدا می کند، کسی که به شروع ماجرای آزادی او کمک می کند. مری مسیر او برای پذیرش خود را دشوار می کند و آن ها باید در نهایت با یکدیگر روبرو شده و با کمک یک میانجی با ناامنی های خود مقابله کنند. کلایریس بالاخره ارزش خود را در مواجهه با مادرش درک می کند و تصمیم می گیرد برای دفاع از خودش اقدام کند. در نهایت، فیلم تاکید می کند که چگونه یک سیستم حمایتی، فرد را قادر می سازد تا از آزارگری نسلی رهایی یابد.

۱- My Girl

فیلم سینمایی,فیلم هایی با تاثیرات تروماهای کودکی

در حالی که بیشتر فیلم ها با نگاهی به گذشته به موضوعات آسیب های دوران کودکی می پردازند، فیلم دختر من رویکرد فعالی برای درک تروماهای دوران کودکی دارد. فیلم از زاویه دید یک کودک به نام وادا سولتنفوس به اندوه می پردازد، کسی که آنا چلومسکی نقش او را بازی می کند. او می داند که مادرش هنگام تولدش فوت کرده است و پدرش اکنون با فرد جدیدی رابطه دارد. درک این موضوع برای یک کودک ۱۱ ساله دشوار است، کسی که شروع به ابراز نا امنی شخصیتی خود در مورد جایگزینی مادرش با یک زن دیگر می کند. در اتفاقی که بر بدبختی های او می افزاید، وادا در نهایت یک دوست صمیمی را در توماس پیدا می کند که نقش او را مکالی کالکین ایفا می کند، اما متاسفانه او نیز از دنیا می رود. وادا صندوقچه دوستش را در پایان فیلم می بیند که باعث می شود مخاطب به این فکر کند که وادا چگونه دوران بزرگسالی خود را پس از چنین دوران سختی خواهد گذراند.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش